HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Nisan 2014 Pazartesi - 13:52

Kocaoğlu’ndan çok önemli mesajlar: Rotasyon, Yıldırım, Güler ve Çiğli krizi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu çarpıcı açıklamalar yaptı. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ı makamında ziyaret eden Kocaoğlu, başarılı bir seçim süreci geçirdiklerini söyledi. Partinin başarısız olduğunu ifade eden CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler’e “Tarlada izi olmayanın harmanda sözü olmaz” atasözü ile yanıt veren Kocaoğlu, İl Özel İdaresi’nin taşeron personelini belediyede işe almayacağını söyledi. Kocaoğlu, bürokrat istifa talebi ile ilgili de, “Ben ‘isteyen istifa edebilir’ dedim. Yaşayıp göreceğiz” diye konuştu.

Kocaoğlu’ndan çok önemli mesajlar: Rotasyon, Yıldırım, Güler ve Çiğli krizi!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçimin ardından koltuğuna oturan belediye başkanlarını ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bugün Foça, Menemen ve Çiğli’ye gitti. Sabah saatlerinden itibaren ilçe turlarına başlayan Kocaoğlu Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ı ziyaretinde önemli çarpıcı açıklamalar yaptı.

- BÜYÜKŞEHİR'DE MAZBATA MİTİNGİ: KOCAOĞLU'NA SEVGİ SELİ...

- KOCAOĞLU İLE AKPINAR'DAN ORTAK MESAİ MESAJI...
 
- FOÇA VE MENEMEN’DE TEVAZU MESAJI: BAŞARI…



Kocaoğlu konuşmasına hükümeti ve iktidar partisinin uygulamalarını eleştirerek başladı. Devlet güçlerinin ayrımcılık ve kayırma yaptığını belirten Kocaoğlu, “Buna rağmen örgütümüz yoğun çalışma ile başarılı bir sınav verdi. Bir taraftan 8 ilçemizde kayıp yaşarken öbür tarafta 1950 yılından bu yana CHP’nin iktidar olamadığı Bayındır ve Tire’de seçimi kazandık. Kaybettiğimiz yerlerde niye kaybettiğimizi, sebeplerini iyi biliyoruz. Kimseyi suçlamak niyetinde değiliz. Partimizde aday adayı olanlar başka partiye geçtiği gibi, bağımsız olanlar da oldu. Seçimin böyle sonuçlanmasına, bazı ilçelerde seçimi kazanmamıza rağmen oy oranımızın düşmesine neden oldular. Onları eleştirecek değiliz. Demokratik haklarını kulandılar. Değerlendirmeyi aday oldukları ilçede yaşayanlara, İzmir halkına havale ediyoruz. Son derece başarılı bir seçim geçirdiğimize inanıyorum” dedi.
 
AK BELEDİYECİLİĞİ GÖRDÜK
Kocaoğlu, konuşmasında AK Parti Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım’ın “AK belediyecilik” söylemine vurgu yaptı. Kocaoğlu, “AKP adayının konuşmasında ‘AK Partili belediyecilikle tanışacaklar’ söylemi var. Biz 2004 yılında AKP’li belediyeler ile çalıştık. O zaman Gaziemir, Buca, Kemalpaşa, Aliağa, Bergama gibi belediyeler vardı. Nasıl belediyecilik yaptıklarını biliyoruz. Devralındıktan sonra da nasıl belediyecilik yaptıklarını gördük. Biz sosyal demokrat belediyecilik anlayışını Türkiye’ye örnek olmak için 10 yıldır uyguluyoruz. Katılımcı belediyecilik anlayışı ile hareket ederek kenti yerelde kalkındırma modelini uyguluyoruz. Biz kenti yukarılara çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.


 
PARA PUL İSTEMİYORUZ
Binali Yıldırım’ın söylemlerinde bir itiraf söz konusu olduğunu ifade eden Kocaoğlu, “Kendisi seçimden sonra sadece kazandıkları 6 belediyeyi ziyaret etti. Diğerlerini ayırdı. Oralarda ‘AK Parti belediyeciliği yapılacak’ demek bizim çok da üzerinde durmadığımız, zaman zaman bıçak kemiğe dayandığında söylediğimiz engellemelerin kendi tabiri ile tescili oldu. Hiçbir ayrıcalık istemiyoruz. Ayrıcalık zaten istemeyiz. Ama prosedürde bakanlıklarda, devlet kurumlarında, Ankara’da izin süreçlerinin engellenmemesini talep ediyoruz. Para, pul isteğimiz yoktur. Büyükşehir Belediyesi 10 yıldır olduğu gibi bundan sonra da kendi göbeğini kesecektir” dedi.
 
Başkan Kocaoğlu, 10 yıldır kentin altyapı yatırımları için çalıştıklarını yeni dönemde tarım, ticaret, sanayi ve kentsel dönüşüm alanlarına yöneleceklerini ifade etti. Kocaoğlu konuşmasında ayrıca herkesin birlik ve beraberlik içinde çalışarak parti örgütlerinin belediye başkanlarına sahip çıkmasını istedi.
 
TARLADA İZİ OLMAYANIN…
Kocaoğlu, son günlerde yaptığı açıklamalar ile gündeme gelen CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler’e de tepki gösterdi. Güler’in yaptığı açıklamalarda yer alan “CHP İzmir’de başarısız oldu” sözlerinin doğru olmadığını anlatan Kocaoğlu, “Sayın milletvekili siyaset profesörüdür. Siyaseti de çok iyi bilir. Bunun eğitimini de almıştır. Onun sözlerinin üzerine söz söylemesi doğru olmaz. Bizde bir laf vardır. Tarlada izi olmayanın harmanda sözü olmaz. Kendisine başarılar diliyorum. Başka da bir şey demiyorum. Eğer her milletvekilimiz hocamız gibi davransaydı gerçek başarı ya da başarısızlık ortaya çıkardı” diye konuştu.

TAŞERON İŞÇİLERİ ALMAYACAĞIZ
Başkan Kocaoğlu, Özel İdare’nin kapatılmasından sonra ortaya çıkan ‘taşeron işçiler’ konusunda da açıklama yaptı. Henüz büyük değere sahip malların paylaşımının yapılmadığını ifade eden Kocaoğlu, işçilere kötü haber verdi. Kocaoğlu, “ Bizim mesele ile alakamızın olmadığını dünya alem biliyor. İşçileri bu zamana kadar kim çalıştırdıysa onlar da biliyor. Zaten yasa gereği memurlar ve kadrolu işçileri belediye bünyesine aldık. Taşeron ile ilgili de ne eleman alacak durumumuz ne de böyle bir şey söz konusudur. Aynı durum yeni devraldığımız ilçelerde yer alan ve kapatılan belediyeler için de geçerlidir. Zaten yasanın kendisinde taşeron işçiler ile ilgili düzenleme yok. Belediye yeterli kadrolara sahiptir. Şimdi ‘ belediye alsın’ gibi söylemler olmaz. Kim işini kaybetse üzülürüz ama belediyenin ne bu durumda ne de özel sektörde işine kaybedenleri alacak gücü ve kaynağı yoktur. İhtiyacın üzerinde eleman çalıştırılması söz konusu değildir” dedi.
 
BEN İSTEMEDİM ONLAR VERDİ!
Yerel seçim öncesi rotasyon sinyali verdiği Büyükşehir bürokrasisi hakkında da konuşan Başkan Kocaoğlu, üst düzey bürokratlardan istifa dilekçesi alınması ile ilgili de, “Ben kimsenin bizzat istifasını istemedim. Sadece ‘isteyen istifa edebilir’ dedim. Onların arasından istifalarını veren olduğu gibi vermeyenler de oldu. Yaşayıp göreceğiz” diye konuştu.
 
BELEDİYE TAHSİSİ YAPMASI LAZIM
Çiğli’de krize neden olan işçi eylemleri ile ilgili de konuşan Başkan Kocaoğlu, “Biz sözümüzü verdik. Sözümüzü de tuttuk. Çiğli Belediyesi’nin verdiği arsanın olağanüstü encümen toplayarak Büyükşehir’e devri için işlemi yaptık. Bizim açımızdan sorun söz konusu değil. Burada durum şudur. Biz ne yaparsak yapalım Çiğli Belediyesi’nin yapısı, SGK borçları, diğer borçlar hepsinin yeni yönetim tarafından yapılandırılması, haciz probleminin, icra probleminin çözülmesi ile aktaracağımız kaynaklar direk işçiye ve belediyeye gelecektir. Verdiğimiz paranın gideceği yer bellidir” dedi.


 
Kocaoğlu’nun konuşmasında araya giren Belediye Başkanı Hasan Arslan, “Biz olayın farkına sonradan vardık. Süreç yetişmedi. Bugün kendim bizzat şantiyeye gittim. İşçilerden zaman istedim. Meselenin çözüleceğini ifade ettim. Borçların başka parsele, aktarılması ile ilgili çalışmalar yapacaktır. Öyle ya da böyle çözeceğiz. Emekçi kardeşlerimizin sorunlarını bitiriyoruz” ifadelerini kullandı.
 
BORÇLU ÖLMEZ SARARIR!
Bunun üzerine Kocaoğlu, belediyelerin mali yapısının düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Kocaoğlu, “Esas olan, Çiğli Belediyesi’nin borçları yapılandırılmak zorundadır. Çiğli Belediyesi gibi finans olarak darboğazda olan belediyeler var. Rutin işleri yapıp, önce finans yapılarını güçlendirmelidir. Büyükşehir Belediyesi desteği ile büyük projeleri yürütülmelidir. Borç derdinden kurtulmalıdır. Borçlu ölmez benzi sararır. Ben de Büyükşehir’e geldiğimde saat iki günümün uzun zamanı borçların yapılandırılması için Hazine ile konuşmakla geçiyordu. Sonunda finans yapısı güçlü belediye oluşturduk” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 26 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
serkan 8 Nisan 2014 Salı 22:53

A DAN ZYE KOLTUKLAR BOŞALTILMALI. AKTİF VE GENÇ BİR KADRO GELMELİ

Yorumu oyla      13      5  
ASIM 8 Nisan 2014 Salı 15:10

BÜYÜKŞEHİRDE GENEL SEKRETERDEN MÜDÜRÜNE KADAR ACİL DEĞİŞİM ŞART SEÇİLEN MİLLİ İRADEYLE GELİRKEN ATANAN İSE SEÇİLMİŞ GİBİ GELDİĞİNİ SANIYOR.OYSAKİ KOLTUĞUN KENDİSİYLE BAKİ OLMADIĞINI BİRİLERİ ANLATMALI,SAYIN BAŞKANIM ESKİ KADROLARA YAPMIŞ OLDUKLARI HİZMETLERDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİP ACİL TEKRARDAN İŞİ BİLENLERLE YAPILANMA İZMİRE VE İZMİRLİLERE EMİNİM İYİ GELECEKTİR.

Yorumu oyla      11      7  
KEMAL ERDEM 8 Nisan 2014 Salı 12:36

dilerdik ki Belediye başkanlıkları ve belediye meclis üyeliklerinde de tarlada izi olanlar olsun,ama ne yazıkki o kural orada Aziz bey tarafından göz ardı edilmiş,ayrıca Birgül hocanın tüm bölgede nasıl can hıraç çalıştığını biliyoruz.sizin değerlendirmeleriniz belediye açılışları ise evet onlara katılmadı.

Yorumu oyla      17      5  
Murat murat 8 Nisan 2014 Salı 10:14

En başta sağlam ve işi bilen bir genel sekreter lazım...başka türlü diğer kadroların değişmesi çözüm olmaz...

Yorumu oyla      18      6  
dinazor 8 Nisan 2014 Salı 00:20

Başarıyı istiyorsanız Eskişehirde 6 ay gözleyin gelin, şehir yeniden nasıl yapılanır nasıl yönetilir öğrenin bence.24 saat nasıl hizmet edilir öğrenirsiniz.

Yorumu oyla      37      11  
Eren 7 Nisan 2014 Pazartesi 23:14

Gümüldür Özdereye arıtma tesisi yapıldı açılış yapıldı Gümüldür İnönü Mah foseptik kullanmaya devam ediyor..Sonra da CHP Mendereste neden kaybetti giye soruluyor?

Yorumu oyla      31      10  
ali 7 Nisan 2014 Pazartesi 22:26

Evet AZİZ Başkan başarılıdır.30 ilçeden 22 sinde CHP kazanmıştır.Eğer 14'ünde kazanmış olsaydı CHP o zaman başarısız diyebilirdik HERHALDE. O ZAMAN BİLE YİNE aziz SEÇİLMİŞ OLSA BİZ BAŞARILIDIR DERİZ.BİZ AZİZ'ciyiz.Her şeye, her sonuca rağmen.

Yorumu oyla      20      35  
7 Nisan 2014 Pazartesi 21:56

KOLTUK SEVDALISI BÜROKRATLAR BELLİ OLACAK . AKLI OLAN BAŞKAN GÖREVDEN ALMADAN İSTİFA EDER...

Yorumu oyla      30      10  
Merve 7 Nisan 2014 Pazartesi 21:52

İzmir CHP sonuçları başarısızlıktır.Aday belirleme süreci Aziz başkanın istdeği adaylar seçildi.Sonuç başarısızlık.Aziz başkan başta olmak üzere Alaattin Yüksel ve Ali Engin de bu hezimetten sorumludur.Demekki adaylar belirleneiken emmi oğlu,vefa borcu,komşum gibi değerler değil halkın istediği adaylar belirlenmeli.İzmir daha iyi sonuçlara layıktı.

Yorumu oyla      37      9  
sedat 7 Nisan 2014 Pazartesi 20:45

izmir de aziz kaybedecek diyenler şimdide yüzde elliye rağmen başarısız diyor el insaf ikiyüzlü siyaset ayıptır

Yorumu oyla      22      30  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akpınar KSK’yi ağırladı: Önce stat!
Mazbatasını alarak göreve başlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin ...
Atila’nın ilk zirvesi muhtarlarla: Sorunsuz mahalle sözü
Yerel seçimlerin ardından mazbatasını alıp görevine başlayan Bornova Belediyesi ...
Ve Selçuk’ta Bakıcı mazbatasını aldı
İzmir’in Selçuk İlçesi’nde belediye başkanlığını kazanan AK Parti'li Zeynel ...
 
Kocaoğlu’ndan tevazu mesajı: Başarı…
Foça ve Menemen belediyelerini ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye ...
Selçuk sandığına ‘Bakıcı’ damgası: Baba muhtar, oğlu başkan!
İzmir’de, Selçuk Belediye Başkanı seçilen AK Partili Zeynel Bakıcı’nın ...
ESHOT’tan örnek proje: Suda yüzde 75 tasarruf
Toplu ulaşımda kullandığımız otobüslerin her gün sefere çıkmadan önce ...
 
Başkan Kocaoğlu'ndan Yarımada turu
Seferihisar, Karaburun ve Çeşme belediye başkanları ile bir araya gelen ...
Başkan Akpınar'dan mazbata sonrası ilk kahvaltı taksicilerle
Mazbatasını alarak resmen göreve başlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin ...
İzmir'in su arıtması 4'e katladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’deki toplam ileri biyolojik arıtma ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva