HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Nisan 2014 Pazartesi - 12:38

Atila’nın ilk zirvesi muhtarlarla: Sorunsuz mahalle sözü

Yerel seçimlerin ardından mazbatasını alıp görevine başlayan Bornova Belediyesi Başkanı Atila, köy ve mahalle muhtarlarıyla buluştu.

Atila’nın ilk zirvesi muhtarlarla: Sorunsuz mahalle sözü

Yerel seçimlerin ardından mazbatasını alıp görevine başlayan Bornova Belediye Başkanı Yüksek Mimar Olgun Atila, köy ve mahalle muhtarları bir araya geldi.



Düzenlenen toplantıda yaşanan sorunları hızlı şekilde çözmek için mobil ekipler kuracakları bilgisini veren Atila, “Bu sistemde muhtar ve vatandaşlarımız, mahallerindeki sorunları bize bildirecek. Belediyemiz ise mobil araçlarla hizmet verecek Toptan Çözüm Ekiplerini buraya yönlendirecek. Bu şekilde basit sorunların çözümü, hızlı ve pratik şekilde sağlanmış olacak” diye konuştu.

Yerel seçimlerin ardından göreve başlayan Bornova Belediyesi Başkanı Yüksek Mimar Olgun Atila, ilçedeki sorunları dinlemek ve çözüm önerilerini anlatmak amacıyla köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Yoğun katılımın olduğu toplantıda mevcut sorunların giderilmesi noktasında hızlı hareket etmenin önemine dikkat çeken Atila, “Yurttaşlarımız yaşadıkları mahallerindeki basit sorunların hızlı şeklide giderilmesini istiyor. Bunun yapmanın tek yolu acil müdehale edebilecek mobil birimler kurmak. Biz, seçimden önce 'Toptan Çözüm Ekipleri' projemizi açıklamıştık. Şimdi bu doğrultuda oluşturacağımız ekiplerle, mevcut sorunların giderilmesi için çalışmalara başlayacağız” diye konuştu.
 
Bornova'nın, ilçede yaşayan herkesin evi olduğunu belirten Atila, “Bornova Bizim Evimiz sloganından kastımız, burada yaşayan insanların kendi evlerindeki kadar rahat ve mutlu yaşabileceklerine dikkat çekmekti. Bizim yaklaşımımız da her zaman bu şekilde oldu. Siz nasıl ki, kendi evinizde huzurlu şekilde hayatınızı sürdürüyorsunuz; Bornova Belediyesi olarak bizler de, yurttaşlarımızın ilçemizde bu şekilde yaşamasını istiyoruz. Toptan Çözüm Ekipleri de bu anlayışın bir ürünü olarak ortaya çıktı. En kısa zamanda mobil ekiplerimizle, sorunlara anında ve yerinde müdahale edeceğiz” dedi.


 
ORTAK AKIL VURGUSU
Toplantıda muhtarlardan yaşadıkları mahalle ve köylerle ilgili sorun ve çözüm önerilerini dosyalar halinde alan Atila, “Bizler, muhtarlarımızdan aldığımız bilgiler doğrultusunda çalışmalarımıza yön verecek; onlarla birlikte karar vereceğiz. Sonuçta, bir yerdeki sorunu en iyi bilen kişi, orada yaşayan insanlardır. Buradan hareketle bizlere verilen dosyaları titizlikle inceleyerek; aktarılan görüş ve öneriler doğrultusunda çalışmalarımızı şekillendireceğiz. Bizim amacımız, Ortak Akıl ile ilçemizi yönetmek. 'Ben yaptım oldu' zihniyeti hem siyasi duruşumuzla örtüşmez hem de sosyal belediyecilik anlayışımızla bağdaşmaz. Biz, karar mekanizmasında bütün yurttaşlarımızın fikirlerini alarak hareket etmek istiyoruz. Önümüzdeki dönemde bunu hayata geçireceğiz çünkü katılımcı demokrasinin özü buna bağlıdır” şeklinde konuştu.
 
AYRIM GÖZETMEDEN HİZMET
Sosyal belediyecilik anlayışının temelinde, toplumun her kesiminden insanının özgürce hizmet alabilmesi olduğunu kaydeden Atila, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bize oy versin ya da vermesin, ilçemizde yaşayan bütün yurttaşlarımıza hizmet götürmek belediyemizin asli görevi. Bizim anlayışımız ayrımcılık yapmadan, herkese eşit mesafede ve sosyal payda gözüterek projeler üretmek ve bunları uygulamak üzerine kurulu. Bornova'nın en uzuk mahallesine nasıl hizmet gidiyorsa, en merkezi yerine de aynı hizmet gidecek. Bunun tartışılacak hiçbir yönü yok. Biz, insan odaklı, var olmaya dayalı bir düşünce yapısına sahibiz. Dolayısıyla ayrım yapmak, ötekileştirmek, görmezden gelmek bizim inaçlarımıza da kurallarımıza da uymaz.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bornovalı 7 Nisan 2014 Pazartesi 23:54

Olgun başkanı takdir ediyoruz.Bornovaya yakışan bir isim.Ekibide çok başarılı.Muhtarlıktan gelen isimlerinde ekipte yer alması mahalli problemlerin çözümünde başarıyı artıracaktır.

Yorumu oyla      17      39  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve Selçuk’ta Bakıcı mazbatasını aldı
İzmir’in Selçuk İlçesi’nde belediye başkanlığını kazanan AK Parti'li Zeynel ...
Kocaoğlu’ndan tevazu mesajı: Başarı…
Foça ve Menemen belediyelerini ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye ...
Selçuk sandığına ‘Bakıcı’ damgası: Baba muhtar, oğlu başkan!
İzmir’de, Selçuk Belediye Başkanı seçilen AK Partili Zeynel Bakıcı’nın ...
 
ESHOT’tan örnek proje: Suda yüzde 75 tasarruf
Toplu ulaşımda kullandığımız otobüslerin her gün sefere çıkmadan önce ...
Başkan Kocaoğlu'ndan Yarımada turu
Seferihisar, Karaburun ve Çeşme belediye başkanları ile bir araya gelen ...
Başkan Akpınar'dan mazbata sonrası ilk kahvaltı taksicilerle
Mazbatasını alarak resmen göreve başlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin ...
 
İzmir'in su arıtması 4'e katladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’deki toplam ileri biyolojik arıtma ...
Ve Kocaoğlu düğmeye bastı: Kadro operasyonu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kadro operasyonu yapmadan ...
Narlıdere’de seçim sonrası ilk meclis
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur yerel seçimlerden başarı ile çıktıktan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva