HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Ocak 2013 Salı - 12:21

Kocaoğlu'ndan çarpıcı İzmir yorumu: Bu kente kimse...

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin önünün açıldığını, yükselişinin durdurulamayacağını söyledi. Kocaoğlu, “İzmir, kim isterse istesin, kim ne düşünürse düşünsün yaklaşık 30 yıllık durağanlık toprağını üzerinden atmıştır. Bunu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde yaptı. Mütevazi olmaya gerek yok. Çünkü İzmir’de sözden başka kimse bir iş yapmadı. Bundan sonra kimsenin geriye çekmeye gücü ben bile olsam yetmeyecektir” dedi.

Kocaoğlu ndan çarpıcı İzmir yorumu: Bu kente kimse...

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ. - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen “Gelişen Kentler Zirvesi” Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Zirveye, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, GYODER Başkanı Işık Gökkaya, Merkez Bankası eski Başkanı Gazi Erçel, bakanlık ve belediye yetkilileri ile çok sayıda kişi katıldı.
 
Zirvede konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önemli açıklamalar yaptı. İzmir’in, 2011 yılında Dünya’da en çok büyüyen 4. büyük metropol şehir olduğunu ifade eden Kocaoğlu, “Biz 11 kilometre metro aldık. Şu anda 96 kilometreyi tamamladık. Toplam 35 kilometrelik hat üzerindeki çalışmalar de devam ediyor. Metro ve raylı sistem hatları hızlı bir şekilde tamamlanıyor. Kent içindeki sanayi bölgelerine ulaşımı kolaylaştırıyoruz. İzmir, kim isterse istesin, kim ne düşünürse düşünsün yaklaşık 30 yıllık durağanlık toprağını üzerinden atmıştır. Bunu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde yaptı. Mütevazi olmaya gerek yok. Çünkü İzmir’de sözden başka kimse bir iş yapmadı. Bundan sonra kimsenin geriye çekmeye gücü ben bile olsam yetmeyecektir. Bunu engellemek mümkün değildir. İzmir’in arkasında 12 milyon Ege var. Bu coğrafyanın beyni, finansı, yetişmiş insan gücü buradadır. Ne kadar çeşitli teşviklerle bu bastırılmaya başlansa da başarısını devam ettiriyor. Kent, aldığının dört mislini merkezi bütçeye vergi olarak verendir. Yatırım yapılmadığı zaman ‘kent gelişmiyor, burası köy’ denildiği zaman da hep veren olmuştur. Bu durum, İzmir esnafının, tacirinin, sanayisinin vergiyi ödeme bilincinden ve ahlakından kaynaklanıyor” dedi.

 
BİR YERLERE DOKUNUR…
İzmir’in bu zamana kadar potansiyelini eksik kullandığını ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Kent, gelişmesini gösterdi ama Anadolu’nun ‘pik’ yapan şehirlerine göre geride kaldı, az büyüdü. Nedenleri çok. Nedenlerini saymaya baktığımızda bir yerlere dokunmak gerekir. O yüzden nedenlerini saymayacağım. Biz, 2004 yılında belediye başkanlığı görevine geldiğimizde çalışmaya başladık. Planlı programlı, sağlıklı yol haritamızı belirledik. Varları eşsiz derecede çok olan bu kentin nasıl kalkınacağı için çalışma yaptık. Yerelde kalkınma için girişimler başlattık. Önce stratejik plan ardından nazım imar planı, ulaşım master planı yaptık. Yatırım yapılacak alanları belirledik. Siz planlama yapmazsanız, kara parçalarına fonksiyon yüklemezseniz kimse gelip problemli araziye yatırım yapmaz. Düne kadar Basmane çukuru konuşuluyordu. Bugün konuşulmuyor. Önceden ‘engel var’ deniliyordu. O çukur 20 bin metrekare ticaret alanıydı. Bugün Liman Arkası, Salhane ve Turan bölgesinde aynı işin yapılacağı 500 dönüm alan planlandı. Şimdi insanlar buralarda ne yapabileceklerini konuşuyorlar. Bölge gökdelenler bölgesi oldu” diye konuştu.
 
YAPILANLARI ANLATTI
EXPO 2020’nin yapılacağı alan olarak belirlenen İnciraltı Bölgesi’nin son durumu hakkında da konuşan Başkan Kocaoğlu, “Göreve geldiğimiz günden bu yana 470 hektarlık İnciriraltı’nda alanı planladık. Düşük yoğunluklu, sağlık konusunda yatırımların yapılacağı merkez yaratmak için son çalışmaları yapıyoruz. Tam 8,5 yıldır İnciraltı’nın bu kentin kalkınması için gerekli olduğunu, o kara parçasının da kurtarılması için planlamanın şart olduğunu söyledim. En sonunda yasa da çıkartılınca işlemler bitti. O bölgede termal otel, sağlık merkezleri, kongre alanları, geriatri merkezleri bulunacak. Yeşillikler içinde, düşük yoğunluklu alan olacak. Orada yapılan kent ormanı da bölgeye cazibe katacak. İzmir’in en son kalan plaj bölgesini de yaratmaya çalışıyoruz. EXPO için hükümet ile birlikte çalışıyoruz. Almak bizim hedefimiz. Biz kentin çıtasını yükseltmek istiyoruz. Rahmetli Başkan Ahmet Piriştina’nın aldığı Üniversiade Oyunları’nı yaptık. Ülkelerin kapısını çalıp kendimizi EXPO sürecinde anlatıyoruz. İzmir’i tanıtıyoruz. İzmir, Türkiye’nin en önemli çiftçisi kendisini yenileyen, iyi tarıma, iyi hayvancılığına, organik tarım ürünlerine yatkın bir yapısı var. Biz, 9 senedir tarıma yatırımlar yapıyoruz. Kalkınmasına destek olduk. Tarım ve hayvancılığın gelişmesine önemli katkı yaptık. Süt projesi, çiçek alımı, arazi yollarının asfaltlanması gibi işleri bitirdik. Tarımı ayağa kaldırdık” dedi.
 
TEŞVİK SORUNU VURGUSU
Başkan Kocaoğlu zaman zaman gündeme getirdiği teşvik adaletsizliği konusunu yine gündeme getirdi. Kocaoğlu, “İzmir bir sanayi kenti. İzmir’de 10 tane aktif OSB ve sanayi bölgesi var. Sanayimizin başında engel var. Bir lobi var. Biz, kentimizden 30 kilometre uzakta olan Manisa ile aramızda teşvik problemi yaşıyoruz. İnsanlarımız, yetişkin insanlar, iş gücü sabahleyin Manisa’ya gidip akşam da geliyor. Bu teşvik meselesi sorun yaratıyor. Teşvik adaletsizliği, İzmir’in OSB’leri belli bir seviyeye gelene kadar eşitlenmelidir. Yapılan altyapı yatırımları çürümektedir. OSB’lerin dolması gerekiyor. Bunu bıkmadan dile getiriyoruz. Başbakana da anlattık” diye konuştu.

 
EN ÖNEMLİ SERMAYE YETİŞMİŞ İNSAN
Kentin avantajından ve öneminden bahseden Başkan Kocaoğlu, “İzmir, 8 bin 700 yıllık tarihini, gelişmesini limana borçlu. İzmir’in ticareti tarım ürünleriyle gelişti. Akdeniz çanağındaki ticarette önemli bir rol oynamaya başladı. Liman sayesinde de hayatını sürdürdü. Geldiğimiz son noktada Körfez’in 16 dere tarafından doldurulmasının engellenmesi ve ağır yük tonajlı gemilerin limana girememesi sorunları beraberinde getirdi. TCDD ile ortaklaşa çalışma yaptık. Körfez’in yüzülebilir hale getirilmesi için çok büyük çevre yatırımı yapıyoruz. Ortak proje ile liman taraması yaparak kapasitenin arttırılmasını sağlayacağız. Türkiye’de turizmin adı yokken İzmir’de adı vardı. Ama bu potansiyelini kullanamadı ve giderek turist gelmemeye başladı. Bu projeler ve yatırımlar kent içinde gelişmesine neden olacak. İzmir’in en büyük serveti 171 bin hektarlık Yarımada Bölgesi’dir. Bırakın İzmir’i Türkiye’nin kalkınması için bir kaldıraçtır. Orada enginar, zeytin, nergis gibi her şey var. Seferihisar, Çeşme, Alaçatı gibi turizm alanları var. İzmir’in patlama yapması, gelişmesi için hizmet sektöründe ve turizmde çeşitlenerek büyümesi gerekir. Bu potansiyel kentte var. İzmir’in yetişmiş insanı var. En önemli sermayemiz kentte yaşayan 4 milyon vatandaşımızdır” dedi.
 
BORÇ KALMADI
Büyükşehir Belediyesi’nin fuar ve kongre merkezleri konusundaki yatırımları da konuşan Başkan Kocaoğlu, yeni fuar alanı projesini anlattı. İzmir’in kongreleri ve fuarları ile otellerin doluluk yaşadığını ifade eden Kocaoğlu, “Şu anda kullandığımız fuar holleri kongre merkezi olacak. Bizim ayrıca inanç turizmi ve ören yerlerimiz var. Kentte 150 bin öğrencimiz var. Zaten kum, deniz ve güneş var fakat çeşitlilik olması gerekiyor. İzmir, fuar, kongre ve eğitim merkezi haline de gelmelidir. Biz bunu gerçekleştirirken belediye önce kendi yapısını düzeltmek zorundaydı. Belediye olarak kredibilitesini en yükselten kurumlardan birisiyiz. Hazineye borcumuz kalmadı” dedi.
 
TREN KAÇMASIN!
İzmir’de şu anda gayrimenkul fiyatları çok düşük… Bunun nedeni kentin hızlı büyüme potansiyeline ulaşamaması ve trendine ulaşamamasıdır. Şu anda yatırım yapanlar misli misli alıyor. Konut, rezidans, sanayi kuruluşu, tarihi yatırım yapabilirsiniz. Ne yaparsanız yapın bunların değeri en az dört beş misli artacaktır. Niye artacak? Kentin kent dönüşümü yapılabilmesi, kalkınabilmesi için insanlarıyla birlikte kalkınması gerekir. Bir çalışma olmalı ki insanlar konut talep etsin. Bugün İzmir’deki gayrimenkul fiyatı yarın bulunamayacak durumdadır. Yarın alınamayacak. Tren kaçmış olacak. Treni kaçıranlar da ‘vah, tüh, alsaydım’ diyecektir.
 
VATANDAŞ İNŞAAT ŞİRKETLERİNE TESLİM EDİLEMEZ
Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında konuşan Başkan Kocaoğlu kent dönüşümünün arsa üzerine bina yapmak olmadığını söyledi. Kocaoğlu, “Kent dönüşümünü devlet desteği olmadan yapamazsınız. Bir müteahhit, yapsatçı ye da kooperatif tek başına yapmaz. Kent dönüşümü gerekli ofisler ve çalışma bölgeleri alanda kurularak ya Çevre Şehircilik Bakanlığı ya da Büyükşehir tarafından yapılır. Dönüşümde en büyük problem vatandaşın ikna edilmesi ve projeye inandırılmasıdır. Bunu İzmir Büyükşehir Belediyesi 2 bin 500 konutta Kadifekale’de gerçekleştirdi. O projenin tek eksiği yerinde olmamasıdır. Bunun de nedeni bölgenin heyelan bölgesi olmasıdır. Belediyenin çok büyük deneyimi vardır. Buradan başarılı çıkarak güven kazandı. Adil olduğunu uygulamalarıyla göstermiştir. Ne bakanlık ne de Büyükşehir Belediyesi mal sahiplerini inşaat şirketlerine teslim edemez. Tam tersi inşaat şirketlerini de 3 bin, 5 bin kişilik gruplara teslim edemez. Yapılacaksa belediye ya da bakanlık paylaştıran, adil davranan, elini taşın altına koyan, garantör olandır. Kent dönüşümünün yerinde yapılması da birinci şartımızdır. Yaklaşık 35 bin konut üzerinde belediye 6 farklı bölgede çalışmalarını yapıyor. Biz konut konut ihaleye çıkacağız. Yatırımcı firmalar ya da kooperatifler ihaleye girerek bizim belirlediğimiz koşullarda vatandaşın binalarını dönüştürecek” dedi.
 
TAVİZ VERMİYORUZ
İzmir’deki gecekonduların yüksek katlı olmasının dezavantaj olduğunu anlatan Başkan Kocaoğlu, “En büyük avantaj da kentin çanak olmasıdır. Bu çanaklarda, yamaçlarda gecekondular var. Yani bir amfi tiyatro görüntüsü var. Körfezde bir etkinlik yaptığınızda gören insan sayısı 2 milyonu buluyor. Kent dönüşümü burada yapılacak. Başka kara parçası yok. Kuzey’de Menemen Ovası var… Güney’de Havalimanı’ndan itibaren Tahtalı Baraj Havzası var. Zaten kentin Doğu’su yok. Batısı’nda da deniz var. O zaman biz bu çanakta büyümek zorundayız. Bu kent, yatırımcılara olanak sağlamak, her türlü bilgiyi sağlıklı vermek, yatırımcılardan ne Büyükşehir Belediyesi’nin ne de ilçe belediyelerin yatırımcılardan ‘işleri kolaylaştırmaktan başka’ bir talebi olmamıştır, olmayacaktır. Biz 80-100 sene sonrasının kentini planladığımız için yaptığımızdan taviz vermiyoruz. Mevcut durum neyse ona göre yapılmalıdır. Biz, her türlü desteği vermek zorundayız” diye konuştu.
 
TAAHHÜT VERDİ
Başkan Kocaoğlu, yatırımcıların Yeni Kent Merkezi, İnciraltı, Yarımada gibi bölgelerde farklı alanlarda yatırım yapabileceklerini söyledi. Kocaoğlu, “Bu cennet vatanda bütün insanlarımız barış ve kardeşlik içinde yaşıyor. Burası en çağdaş, eğitimli, münevver kentimizdir. Bu kentte var olmak, yatırım yapmak ayrıcalıktır. Bunu bilmenizi istiyorum. Yaptığımız planlar ve çalışmalardan bilgilenebilirsiniz. Biz, yol gösterici oluruz. Bütün yatırımcıları ister konut, ister otel, ister sanayi ne olursa olsun yatırım yapmaya çağırıyorum. Sadece kent değil gelecek kişiler de kazanacaktır. Biz buna öncelik yapıyoruz. Bundan sonra da destek vereceğimizi taahhüt ediyorum.


Toplantıda, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Başkanı Işık Gökkaya, zirvenin önemine dikkat çekti. Gökkaya, “Gayrimenkul sektörü ekonomi içinde çok önemli bir yere sahiptir. 2023 vizyonu raporuna göre Türkiye’de 7,5 milyon adet konut ihtiyacı görünüyor. Konut kredilerinde de ciddi bir büyüme var” dedi. Ayrıca, Kemal Çolakoğlu’nun yönetiminde yapılan ‘Ekonomik Değerlendirme Oturumu’nda’ Gazi Erçel, Ender Yorgancılar ve Vatan Gazetesi Ekonomi Müdürü Ercan İnan katılımıyla ekonomiyi değerlendirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Ocak 2013 Çarşamba 16:12

İZMİRLİ, 20 senede hiçbirşey değpişmedi diyorsanız gözleriniz görmüyor veya görmek istemiyor demektir. İzmirli olduğundan da şüpheliyim şayet... Küçücük Eskişehir ile İzmiri kıyaslamak da ayrıca komedi...

Yorumu oyla      13      8  
BAYRAKLI 16 Ocak 2013 Çarşamba 01:05

bayraklı çarşıdan dede fırınına kadar su kanalı yapılıyor.İnanın 2 ay oldu 300 metre yeri bitiremediler.Üstelik ana cadde üzeri esnaf iş yapamıyor arabalar nereden gittiği belli değil çalışan çok az iş yürümüyor.Bu iş 15 günlük gece gündüz çalışmak lazım. Çarşının girişi yağmurda 30 cm su birikiyor. Yıllardır böyle eğer bayraklıda oturan varsa iyi bilir suda yüzmeyi. Lütfen işi çabuklaştırın yağmurda çekilmiyor.

Yorumu oyla      14      7  
İZMİRLİ 16 Ocak 2013 Çarşamba 00:49

3, BÜYÜKŞEHİR Mİ..:=)))) güldürmeyin 9. sırada izmir... öyle solculuk edebiyetıyla olmuyor hükümet desteği diye de kimse ağlamasın eskişehir e gidin bakın da örnek alın sayın başkan izmir in 20 yıl önceki resmini alın internetten bugünkü resmine bakın değişen ne var..??? sadece sayenizde göz yumulan gecekondular... rahmetli priştina vefat etmeseydi acaba başkan olabilecek miydiniz..

Yorumu oyla      15      7  
ahmet k 15 Ocak 2013 Salı 21:37

izbana laf eden olmuş. çarplırsın, taş olursun yapma. hangi metro 500'le gidiyor bu kadar mı yalan söylenir.

Yorumu oyla      15      8  
Mert V. 15 Ocak 2013 Salı 20:06

Başkan bozuk plak gibi son zamanlarda hep bu yukarıdaki konuştuklarını söylüyor.CHP ve onun zihniyeti bu kenti geri bıraktı, herşeye istemezukçu oldular. Yahu bırakın insanlar iş bulsun, ekonomi dönsün.Dün akşam Konak'taydım.Kendimi Kemeraltı'nda değil,Ağır Roman filmindeki "Kolera Sokağı"nda hissetim!Bu nasıl bir başı bozukluktur öyle!Seyyarların işgali inanılmaz! Birde hava kirliliğinden basetmemek olmaz, artık çekilecek boyutta değil!Bence bu kent artık S.O.S. veriyor,özellikle kış ayları.

Yorumu oyla      19      13  
gözlem 15 Ocak 2013 Salı 18:53

yorumcu arkadaşlar utanç yolu ikiçeşmelikten geçin izmirin gelişmişliğini görün hadi hadi geçin..

Yorumu oyla      21      11  
private35 15 Ocak 2013 Salı 18:51

redhack in meydana saçtığı üniversitelerdeki yolsuzluklar hakkında, deniz fenerinde paraların nasıl verildiğine dair gerçekleri yiyenler ve sesini çıkarmayanlar, konu izmir ve dünyada gelişen 3. büyük şehir olmasını ve hazineye borcu olmayan tek belediye olmasını yediremiyorsa, dürüst adamlardan yana tavır koyan izmirlinin tercihlerine saygı duyacaklar.Bu arada buca metrosu 1, 5 yıldır ulaştırma bakanlığında, hayırlı olsun.

Yorumu oyla      17      14  
DEMOKRAT 15 Ocak 2013 Salı 18:28

Başkan Felsefi Sözler Söylemiş.Ama Sokakları Dolaşırsanız Gerçek Hiçte Öyle Değil.İzmir Tarihinin En Çok Göçünü Alan,Tüm Caddeleri,Kaldırımları Ve Meydanları Esnaf,Seyyar Ve El Arabalı EŞKİYALARCA Ele Geçirilmiş Bir Şehirdir.Bucalı'lar METRO Diye İnim İnim İnlerken,Balçovalılar Teleferiği'ne Hasretken,İnönü Caddesi'nin Hali Ortadayken,Gürçeşme,Yeşildere,Ege Mahallesi Bayraklı Sırtları Hala Afganistan Kasabaları Ayarındayken,Ben Bu Palavraları Yemem,Yiyenlere Afiyet Olsun Derim.

Yorumu oyla      27      12  
private35 15 Ocak 2013 Salı 16:46

iyide birol kardeş izban çok yeni denmediki fransızlardan kalan demiryoludur kendileri.Sormak lazım 10 yıldır TCDD yolları bu hatta tren işletemedi neden? belediye bu projeyi ortaya attı TCDD ile birlikte yaptı. O hatta hala TCDD nin trenleri gelip gider.Unutmayın ki Binali yıldırımın izmir millet vekili olmasına vesile olmuştor izban dediğimiz hat, gerisini siz düşünün gari.

Yorumu oyla      21      17  
Birol 15 Ocak 2013 Salı 16:25

izban hiç de iyi bir proje değil eski rayları yenile çiğliyi ikiye böl, birde hızınada hayranım izbanın millet saatte 500 km hız denemeleri yapar izban 30 la zor gider, istasyonlar dökülüyor 5 sene sonra başımıza yıkılmazsa iyi. metrodan döndük izbana razı edildik bu mu başarı

Yorumu oyla      16      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Liman'da ilk raunt Büyükşehir'in: Danıştay freni
Özelleştirme İdaresi tarafından hazırlanan projeye ve ticaret alının büyüklüğü ...
Bornova'da kültür ve anma dolu hafta
Bornova Belediyesi 2013 yılının ilk ayında yoğun bir etkinlik programıyla ...
Çiğli 2. Nostalji Ligi’ne muhteşem final
Çiğli Belediyesi tarafından ikincisi düzenlenen 2. Nostalji Ligi nefes ...
 
Boşnak mutfağına şölen gibi tanıtım
Konak Belediyesi yemekhanesi Boşnak yemeklerine ev sahipliği yaptı. Bir ...
Bergama UNESCO tanıtımı için EMITT yolcusu
Türkiye’nin turizm alanında önemli buluşma noktalarında yerini alan Bergama ...
Toptan temizlik bu kez Balçova'daydı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 20 ilçe belediyesinin birlikte başlatmış ...
 
Aydoğan’dan Tartan’a: Aday olunmaz, yapılır!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ikinci adamı Başkanvekili Sırrı Aydoğan, ...
Karşıyakalı kadınlardan el emeği göz nuru
Karşıyaka Belediyesi’nin 6 Kadın Danışma Merkezi çalışmalarıyla parmak ...
Büyükşehir'de başkanlarla Pazar zirvesi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Damlaya damlaya yok oluyor Damlacık!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva