HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Ocak 2013 Pazartesi - 21:24

Aydoğan’dan Tartan’a: Aday olunmaz, yapılır!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ikinci adamı Başkanvekili Sırrı Aydoğan, yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ile yaşadığı diyalogu anlattı. Aydoğan, “Hakan Tartan ile karşılaştım ona ‘Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine aday olunmaz, aday yapılır yani aday gösterilir’ dedim. Biz bir çalışma yapıyoruz o farklısını yapıyor” dedi.

Aydoğan’dan Tartan’a: Aday olunmaz, yapılır!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı öncesinde yapılan CHP Grup toplantısı oldukça hararetli geçti. Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılmadığı grupta Başkanvekili Sırrı Aydoğan’ın açıklamaları dikkat çekti.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda CHP grubuna hitap eden Aydoğan, her fırsatta yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu ifade eden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ile yaşadığı bir diyaloğu paylaştı. Başkan Tartan’ı eleştiren Aydoğan, “Geçtiğimiz günlerde Hakan Tartan ile karşılaştım. Kendisiyle bu adaylık mevzunu konuştum. Ona ‘bak Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olunmaz. Sen aday olduğunu söylüyorsun. Bu makama aday yapılır yani aday gösterilir’ dedim. Tartan zaman zaman yanlış çalışmalar da yapıyor. 10 Kasım’da Atatürk’ü anarken biz Büyükşehir Belediyesi olarak sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdik. Hep birlikte hareket ederken o farklı çalışma yaptı. Cumhuriyet Meydanı’nda insanlardan Atatürk figürü yaptı. Çok güzel ve olumlu çalışma ama biz sessiz eylem yaparken sen orada ses çıkartıp, gürültü yaptın” diye konuştu. Aydoğan’ın açıklamalarına kimse cevap vermezken bazı meclis üyelerinin de ifadeleri grup toplantısından sonra hemen Tartan’a ilettiği öğrenildi.
 
BUCALILAR KAVGA ETTİ
CHP Grup toplantısında Buca Belediyesi’nin meclis üyeleri birbiriyle atıştı. Toplantının son bölümüne doğru söz alan Belediye Meclis Üyesi Hasan Sağlam, Buca’da Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya karşı muhalefet yapan Büyükşehir Meclis Üyeleri Levent Köstem ve Veli Balyemez’i eleştirdi. Sağlam, “Buca’da belediye başkanının kararlarına karşı çıkanlar burada seslerini çıkarmıyor. Denetim komisyonu üyeliğine seçimler yapıldı. Geçen yıl denetim komisyonuna gösterilen adaylar dışında bazı isimler çıktılar ve AKP’nin desteği ile komisyona girdiler. Parti içinde karışıklık yaşandı. Bu durum yine bu yıl da gerçekleşti. Bazı meclis üyeleri çıkıp ‘biz olacağız’ dediler ve muhalefet yaparak komisyona seçildiler. Buca’da denetim komisyonuna karşı çıkanlar şimdi burada seslerini çıkartmıyorlar. Büyükşehir’de ‘başkanlıktan geldi’ dilenler ilçelerinde bunun tersini yapıyorlar. Asıl yapılanın adı iki yüzlülüktür” dedi.
 
Sağlam’ın muhalif meclis üyelerini suçlamasının ardından oturduğu yerden kalkan Balyemez, söz alarak, “Belediye başkanı ve ilçe başkanının düzenlediği kumpasa girmediğimiz için böyle eleştiriliyoruz. İlçedeki sisteme dahil olsaydık bugün kimse konuşmazdı. Biz oyunlara alet olmadık” diye konuştu. Konuşmasının ardından Balyemez salondan çıkarken Başkan Vekili Sırrı Aydoğan da “Bu tür konuları basının önünde konuşmayın. Grup toplantılarınız ve aldığınız kararlar gizli kalsın” dedi. Bu sırada salona giren Belediye Meclis Üyesi Doç. Dr. Levent Köstem, konuşma yapmak istedi. Bir ara Aydoğan’ın engel olmak istediği Köstem, “Belediye başkanı ilçede kendi kafasına hareket ediyor. Meclis üyelerini dinleyen ve ciddiye alan da zaten yok. Belediye başkanı benim anama bile küfretti. Yazıktır. Biz dışlanıyoruz. Komisyonlara bile alınmadık” diye konuştu.


 
GEZİ TARTIŞMASI
Partilerin grup toplantısının ardından meclis toplantısı açıldı. Başkan Kocaoğlu belediye meclis toplantısına da katılmazken toplantıyı Meclis Başkanvekili Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı yönetti. Toplantıda 30 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilecek “Engelsizmir 2013 Kongresi” öncesinde 17-20 Ocak tarihlerinde Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye yapılacak ziyaret tartışmalara sebep oldu. Ziyarete meclisten sadece CHP’li Meclis Üyeleri Murat Bakan, Levent Köstem gibi isimlerin götürülmesi AK Parti’nin tepkisine neden oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar, “Geçmişten bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde ve ilçe meclislerinde kültürel gezi yapmadan önce gruplara haber verilir ve birer, ikişer katılım istenirdi. Fakat bu kez CHP’li meclis üyeleri yazılırken AK Parti’ye bilgilendirme bile yapılmadı. Bu, CHP’nin sayısal çoğunluğu gereği ‘nasıl olsa bizim dediğimiz olur’ anlayışı ile yapıldıysa hiç şık bir davranış değil. Biz görüşlerimizi Başkanvekili Sırrı Aydoğan’a anlattık. Ayın 17’sinde yapılacak olan seyahate bir kişi verebileceğimizi ifade ettik. Ancak pasaport işlemleri var. Bu teklif bize yeni geldi ve laf olsun diye getirildi. Bu anlayışı kınamak için isim önermeyeceğiz” dedi
 
BELEDİYE ÖNCÜLÜK YAPSIN
AK Parti Meclis Üyesi Murat Akdemir de, “İzmir EXPO’ya aday bir şehir. Yapılan her gezide bu vurgunun, adaylığının mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle ilçe belediyelerinde yapılan gezide herhangi bir çalışma yok. Büyükşehir’in yönlendirme yapması gerekiyor. Meclis üyelerinin yanlarında hangi dokümanlarla gideceğinin bildirilmesi gerekir. Reklam olmalı, kulis çalışmaları için ön ayak olunmalıdır” diye konuştu.
 
GEÇEN DÖNEM PATRON BİZDİK!
Çakar’ın eleştirileri ile ilgili “aldım cevap vermeyecektim ama” diye başlayan CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan, “Biz kesinlikle taraflı davranmıyoruz. Ön yargımız da yok. Bugüne kadar yaptıklarımız ile bunu gösterdik. Geçen dönem patron bizdik. Meclis üyelerini gezilere götürdük. Bu EXPO’da yönlendirme ve yürütme kurulu var. Ciddi çalışma yapılıyor. Dünya’nın neresine kimin, ne zaman gideceği belli. Tüm Dünya, kurulların çizdiği rota üzerinde geziliyor. Bizim bir inisiyatifimiz yok. Geçen dönemki EXPO çalışmalarının içinde ben de vardım. Bu yıl daha tecrübeliyiz. Heyet valilin başkanlığında hareket ediyor” dedi. Karar oylamasında CHP’li iki isimden birisi olan Murat Bakan’ın adı ziyaret programından çıkartıldı.

 
SAMİMİYET TESTİ
Büyükşehir yasası ile birlikte ilçe belediyelerin aldığı yol katılım paylarının ortadan kaldırıldığını anlatan AK Parti Grup Başkanvekili Çakar, ilçe belediyelerin ve Büyükşehir’in acilen gerekeni yapmasını istedi. Çakar, “Tüm ilçe belediye başkanlarına sesleniyorum. Bir an evvel karar alınmalıdır. Şubat Ayı meclislerinde gündeme alınsın ve artık vatandaştan yol katılım payı alınmasının durdurulması kararı alınsın. Bu durum samimiyet testi haline gelecek. Arkadaşlarımızın da bu samimiyet testinden geçeceğini umuyorum” dedi. Yasa ile gelen amatör spor kulüplerine yapılan yardımlarla ilgili düzenleme hakkında da konuşan Çakar, “Yasa ile birlikte amatör kulüplere, sporculara, başarılı sporculara ve bunların teknik öğreticilerine de ayni ve nakdi yardım yapılacak. Belediye de bunu gündeme getirip gerekeni yapmalıdır” diye konuştu.
 
ÇÖP TEPKİSİ
Toplantıda Ödemiş Bozdağ Belediyesi sınırları içinde oluşan evsel katı atıkların kendi araçları ile taşımak suretiyle Harmandalı’na getirilmesi kararının alınması tepkilere neden oldu. AK Partili Çiğli Meclis Üyesi Sıddık Soysal, “Çiğli halkı adına Büyükşehir Belediyesi’ni kutluyor ve tebrik diyorum. Bu revayı Çiğli halkına daha ne kadar görecekler? Manisa da gelsin. Belediye isterse bu çöpe yer bulur. Belediye ‘biz yer bulduk ama yetkili kurumlar izin vermiyor. ÇED süreci olumsuz geliyor’ demesin. Şu anda İzmir çöpünü bertaraf edecek yer olarak en uygun yer Bornova’daki taş ocaklarıdır” dedi.


 
ŞİRKETLERE SERMAYE ARTIŞI
Meclis toplantısında, ekonomik sıkıntı çeken belediye şirketlerinin sermaye artışları da gündeme geldi. Belediye şirketleri arasında yer alan Ege Şehir Planlama için 747 bin 544 lira, İZDENİZ için 2 milyon 787 bin lira, Grand Plaza için 1 milyon 160 bin 500 lira, İZENERJİ için 10 milyon 655 bin lira, İZULAŞ için 98 milyon 780 bin lira, İZELMAN için 88 milyon 637 bin lira, İZBETON için 35 milyon 120 bin lira, İZFAŞ için 1 milyon 999 bin lira, İZULAŞ için 10 milyon 560 bin lira, sermaye artışı öngörüldü. Artış talepleri, Şirketler ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi. Toplantıda ayrıca, ESHOT tarafından ayrı ayrı ihaleleri ve sözleşmeleri yapılan 200 adet SOLO otobüs için 50 milyon, 100 adet SOLO otobüs alımı için ise 25 milyon TL kredi çekilmesiyle ilgili Başkan Kocaoğlu’na kredi kullanma yetkisi veren önerge de oylandı.

Mecliste yasal olarak seçilmesi gereken Denetim Komisyonu üyeliğini yerine getirecek kişiler de belli oldu. Mecliste yapılan oylamada CHP’den Mustafa Doğan, Günsel Sağlam, Halil Serbeş, Yunus Cankal AK Parti’den ise Yusuf Kenan Çakar denetim komisyonu üyeliğine seçildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sami Güner 15 Ocak 2013 Salı 19:10

Tansu Çiller zamanında faili meçhullerle susurlukla anılan Mehmet ağar'ı ziyaret eden sayın tartan nasıl aday olacakmış CHP'de.Bence önce bu ziyaretin gerekçesini açıklamalı

Yorumu oyla      13      6  
HALK 15 Ocak 2013 Salı 11:47

BUCA İLÇE BAŞKANI GURUP TOPLANTISINDA TATI İLE KAFASINA GÖRE DENETİM KOMUSYONU ÜYESİ İÇİN 4 İSİM SÖYLÜYOR DİYORKİ BU ARKADAŞLAR BENİM OLMAZSA OLMAZLARIM BEN BÖYLE İSTİYORUM HERKEZ BANA UYACAK EMİR BAKİ YAPIYOR VE KIYAMET BURADA KOPUYOR TATI VE GÜL İŞİNE GELDİĞİBİ HAREKET EDİYOR DENETİM KOMUSYONU ÇOK ÖNEMLİ ÇÜNKÜ TATI YI DENETLEYECEK BİR BİR LERİNE ÇANAK TUTUYORLAR HASAN SAĞLAM DA TATI YA YAKIN ONUN DA İŞİNE GELİYOR SEN NE AYAKSIN MUHALİF MECLİS ÜYESİ DİYE ADLANDIRIYORSUN İNSANLARI ADAY OLANOLSUN

Yorumu oyla      17      9  
15 Ocak 2013 Salı 09:55

Büyükşehir belediye başkanı olmak yada bunun istemek çok doğal lakin bu süreci ve takvimi katederken mevcut başkana saygı şart. Dağa taşa adayımda adayım diye yazdırmanın manası yok, süreç başlar adaylık başvurusu yapılır ve aday olunur. Aziz bey hala o koltukta otururken birilerinin koltuğa sıvışmaya çalışması belliki rahatsız etmiş, buda doğaldır.Sayın Tartan bence Konak halkının sorunları ile ilgilensin ve işini yapsın,günü gelince ve aday gösterilirse hepimiz destekleriz ama şimdi değil tabi

Yorumu oyla      26      9  
göçmen 15 Ocak 2013 Salı 08:25

Tartan!dan korktuğunuz açık açık belli oluyo çünkü büyükşehire gelince sizin gibi zamanı dolmuş kişileri kenarı atacak diye korkuyosunuz başkan dünya tv lerine konu olan olan bir 10 kasım yaptı lütfen biraz saygı gösterin büyükşehirede hakan tartan treni kalktı hepiniz temizleneceksiniz. Hakan Tartan'ı büyükşehirde görmek izmir için bir şans....

Yorumu oyla      25      27  
DEMOKRAT 15 Ocak 2013 Salı 08:23

İzmir İçin Doğru Karar Yüksel ÇAKMUR Olmalıdır.Tabii Onun Başkan Olması Çoğu Kişinin İşine Gelmeyeceği İçin Adını Bile Anmazlar.

Yorumu oyla      34      18  
sırrı beyciğim 14 Ocak 2013 Pazartesi 23:41

sayın tartan'ın atatürk portresi dünyada bir ilk... ayrıca sessiz protestonun zamanı geçti... şapkanızı çıkarıp biraz devrimci eylemlere imza atsanız... yıkın dökün demiyorum ama artık halkın sesi olmanın ve ses çıkarmanın zamanı gelmedi mi? hem bırakın da başkanını izmirli kendisi seçmeyi bilir... siz halka gidin recepi devirmek istiyorsanız korkmayın halka gidin... halkın sesini yükseltin... tekrar ediyorum siz halkın sesi olun halkın sesi...halkın partisi... sevgiler...

Yorumu oyla      22      21  
mardınlı her yerde 14 Ocak 2013 Pazartesi 22:42

sayın AYDOGAN: IZMIR SIZLER GIBI BASKAN VEKILLIGI GORDUGU ICIN ZATEN YETERINCE GERIDE KALMISTIR. SEN VE AZIZ BASKANIN ELELE BORNOVA DA DOLASACAGANIZ GUNLER YAKINDIR. SIZ HANGI SIFATLA BBB TITRINIZ NEDIR NE DE UZMANSINIZ ŞUANA KADAR HANGI PROJE ILE ONE CIKTINIZ DA HAKAN TARTAN I ELESTRIYORSUNUZ ASLINDA BU ONDAN CEKINDIGINIZI GOSTERIR. SIMDI AZIZ BASKAN ARTIK DER BENIM ASKER ARKADASIM YAPMAZ SIRA ARKADASIM YAPMAZ SINIF ARKADASIM YAPMAZ DER AMA ETRAFINDA BÖYLE SIRRI LAR VARKEN BASINA HER SEY GELIR

Yorumu oyla      30      15  
Salih Koparan 14 Ocak 2013 Pazartesi 22:37

Hakan Tartan Konak'a ne yapmış ki koca şehre yapsın. Aziz Bey veya Seferihisar Bld. Başk. en uygun adaylar. Aksi halde CHP kazanamaz.

Yorumu oyla      41      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyakalı kadınlardan el emeği göz nuru
Karşıyaka Belediyesi’nin 6 Kadın Danışma Merkezi çalışmalarıyla parmak ...
Büyükşehir'de başkanlarla Pazar zirvesi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları ...
Gaziemir’de kara bulutlar: Üç yılda üç meclis üyesi öldü!
Gaziemir Belediyesi Başkanı Halil İbrahim Şenol, göreve geldiği günden ...
 
Gaziemir’de halk buluşmaları tam gaz!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, iki ayrı toplantıda bir ...
Başkan’dan 'EGİAD'a' ‘siyaset’ çağrısı
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, EGİAD’ın yeni Yönetim Kurulu’nu ...
Başkan Sındır kadınlar için 'gün gün' dolaşıyor
Her fırsatta vatandaşlarla biraraya gelen Bornova Belediye Başkanı Prof. ...
 
Karşıyaka’da bisikletli günler başlıyor
Karşıyaka Belediyesi’nin kentte bisiklet kullanımını arttırmaya yönelik ...
Bayraklı’da yeni kriz:Savcı meclis üyelerini ifadeye çağırdı
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın Belediye Meclis Üyesi Selahattin ...
Büyükşehir’e 20 milyon liralık ‘dönüşüm’ faturası
Büyükşehir Belediyesi’nin onay için Bakanlar Kurulu’na gönderdiği kentsel ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva