HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Ocak 2013 Salı - 10:33

Liman'da ilk raunt Büyükşehir'in: Danıştay freni

Özelleştirme İdaresi tarafından hazırlanan projeye ve ticaret alının büyüklüğü ve otoparkların yetersizliği yüzünden itiraz eden Büyükşehir Belediyesi haklı bulundu, Danıştay yürütmeyi durdurdu.

Liman da ilk raunt Büyükşehir in: Danıştay freni

İZMİR - Danıştay 6. Dairesi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na (ÖİB) 96 bin metrekarelik AVM yapımına olanak sağlayan ticaret alanının büyüklüğü, trafik yoğunluğunu arttırıcı olması ve otoparkların yetersizliği gerekçesiyle İzmir Kurvaziyer Limanı imar planlarının iptali için açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı verdi. Milliyet İzmir’in haberine göre Mahkeme, keşif ve bilirkişi incelemesi sonrası hazırlanan rapora göre esas hakkındaki kararını verecek. Askı süresinde itiraz eden ancak dikkate alınmayan Şehir Plancıları Odası, Mimarlar Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın davaları ise halen devam ediyor.
 
TİCARET ALANI ÇOK BÜYÜK
Kurvaziyer Limanı’nın 1/25000 ölçekli planına dava açmayan ve böylece kurvaziyer planına karşı olmadığını duyuran Büyükşehir, daha askıdan inmeden 1/5000 ve 1/1000 ölçekli planların iptalini istedi.
 
Büyükşehir Belediyesi iptal isteminin gerekçesinin başında liman içindeki ticaret için ayrılan alanın, toplam alanın yüzde 68’ini kapsaması yer aldı. Bu oranın yüksek olduğu, liman gerisiyle ilgili planın kararıyla çeliştiği dava dilekçesinde yer aldı. Proje içinde yer alan AVM’nin bölgede trafik yoğunlaşmasına neden olacağı ve Ulaşım Master Planı ile çeliştiği belirtildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YARGI 15 Ocak 2013 Salı 22:17

AKP Lİ YORUMCULAR YARGI KARARI... okuduğunuzu da mı anlamıyorsunuz ?

Yorumu oyla      14      9  
evet 15 Ocak 2013 Salı 22:13

Hükumetin İstanbul ve Ankaraya yaptığı yatırımların onda birini bile İzmire laik görmiyerek MEGAKÖYLÜ rumuzlu arkadaşIN RUMUZUNA UYGUN HALE getirmeye çalışsada... Büyükşehir Belediyesi bu kenti senin rumuzuna uygun halden çıkardığı için sen git kendine bir köy bul :)

Yorumu oyla      14      8  
niye alsancak 15 Ocak 2013 Salı 21:40

Neden ALSANCAĞIN trafiği içinden çıkılamayacak hale getirilsin... Alsancakta yaşayanlara trafik işkencesi mi çektirmek istiyorsunuz. kentin dışında yüzlerce avm yapın..Bu alsancaktaki avm yi savunan ve burada yorum yapan AKP li yorumcuların ne ilişkileri var yoksa başka bir bildiklerimi var... Allah akıl fikir versin ne diyelim

Yorumu oyla      15      6  
Mert V. 15 Ocak 2013 Salı 19:41

Gaziemir'deki meşhur outlet AVM 3.000 kişiye ekmek kapısı.Alsancak'ta böyle bir yer yapılsa bir o kadar insan daha iş bulur.Ama bence CHP insanların iş bulmasını istemiyor.Alsancak'ta çalışyorum, Kordonboyu çimleri resmen işsiz yatağı! Herkes iyi havalarda çimlerde sereserpe! Bu gençler ne zaman iş bulacaklar? Pasaport'taki marinaya istemezukçular köstek olmasa yine yüzlerde genç iş bulacaktı! Daha birçok örneği var bunun.İzmir'deki olağanüstü işsizliğin sebebi CHP zihniyetidir!

Yorumu oyla      17      14  
private35 15 Ocak 2013 Salı 16:48

megaköylünün yazdıkarının aynısı Akp için geçerli bu memlkete 20 km çevre yolu dışında bişey yapmayan ve yapılanları da Kik, ihaleye soktukları deniz feneri şirketleriyle sekteye uğratmak isteyen kim.Belediyenin projelerini bakanlar kurulunda bekleten kim.

Yorumu oyla      25      12  
megaköylü 15 Ocak 2013 Salı 15:52

Engel ol+yaptırma+karala+oyala+kışkırt+ortalığı karıştır+ye+iç=CHP

Yorumu oyla      20      20  
engin 15 Ocak 2013 Salı 15:08

eğer izmir limana avm yapılınca köy olmaktan kurtulucaksa köy olarak kalsın mustafa özdemir.ben chp li değilim ama limana avm istemiyorum.bırakında küçük esnaf biraz iş yapsın.

Yorumu oyla      27      14  
private35 15 Ocak 2013 Salı 14:59

itiraz nedenlerini ve danıştayın bunu haklı görmesini okumayan okumaktan aciz arkadaşlar yorum yapmışlar.Unutmasınlar ki Aziz kocaoğlu sizin bildiğiniz rozetli belediye başkanlarından değil, bunu defalarca ispatladı, sizinde canınızı sıkan bu.İzmirde büyükşehir belediyesi rant yapılaşmasının halk için olmasını isterken şehrin yapısınıda düşünüyor.iş bilmez gözü paradan başka bişey görmeyenler ise birilerini zengin yapmayı düşünüyor, örnek mi adnan saygun kültür merkezi eshot arazisine yapıldı.

Yorumu oyla      24      14  
Mustafa ÖZDEMİR 15 Ocak 2013 Salı 13:41

Chp kendisi için çok normal olan ve varlık sebebi olan şeyleri yapıyor.Chp=İSTEMEZÜK. İzmir işte bu zihniyet yüzünden koca bir köy olarak kaldı.Basmane'deki o ünlü utanç çukuru,kıdemli bir 'istemezükçü' olan Chp'li eski belediye başkanı Çakmur'un büyük eseridir ve Chp bu eserle ne kadar övünse azdır! Ama,İzmir halkı artık uyandı,ilk seçimde gereğini yapacak!

Yorumu oyla      32      22  
amaç 15 Ocak 2013 Salı 12:24

300 metre iskele karşılığı 90 dönüm AVM VE otel... kime verilecekti... Aziz Başkan devletin parası yoksa 300 metre iskeleyi ben yapayım onlara... ancak Alsancağın trafiği ne hale gelecek... EVET İZMİRİ NEDEN BU KADAR ÇOK İSTEMENİZİN NEDENİ ANLAŞILIYOR..

Yorumu oyla      25      23  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da kültür ve anma dolu hafta
Bornova Belediyesi 2013 yılının ilk ayında yoğun bir etkinlik programıyla ...
Çiğli 2. Nostalji Ligi’ne muhteşem final
Çiğli Belediyesi tarafından ikincisi düzenlenen 2. Nostalji Ligi nefes ...
Boşnak mutfağına şölen gibi tanıtım
Konak Belediyesi yemekhanesi Boşnak yemeklerine ev sahipliği yaptı. Bir ...
 
Bergama UNESCO tanıtımı için EMITT yolcusu
Türkiye’nin turizm alanında önemli buluşma noktalarında yerini alan Bergama ...
Toptan temizlik bu kez Balçova'daydı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 20 ilçe belediyesinin birlikte başlatmış ...
Aydoğan’dan Tartan’a: Aday olunmaz, yapılır!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ikinci adamı Başkanvekili Sırrı Aydoğan, ...
 
Karşıyakalı kadınlardan el emeği göz nuru
Karşıyaka Belediyesi’nin 6 Kadın Danışma Merkezi çalışmalarıyla parmak ...
Büyükşehir'de başkanlarla Pazar zirvesi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları ...
Gaziemir’de kara bulutlar: Üç yılda üç meclis üyesi öldü!
Gaziemir Belediyesi Başkanı Halil İbrahim Şenol, göreve geldiği günden ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Damlaya damlaya yok oluyor Damlacık!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva