HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Aralık 2016 Cuma - 09:35

Kocaoğlu’ndan çarpıcı ‘adaylık’ mesajı: Doğrusu…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yeni dönemde adaylıkla ilgili konuştu. Kocaoğlu, “Ulvi görevi namusumla, şerefimle yapmanın layığını yaşıyorum. Bundan sonra doğrusu jübile yapmamdır. Aday olmam doğru değildir” dedi. Kocaoğlu ayrıca projelerle ilgili de bilgi verdi.

Kocaoğlu’ndan çarpıcı ‘adaylık’ mesajı: Doğrusu…

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ege TV’de canlı yayına katılan Başkan Kocaoğlu, 2019’da yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kocaoğlu, yeniden aday olup olmayacağı konusunda, “Bunun doğrusu benim üç dönemden sonra sağlığım el verse de aday olmam doğru değildir.  Zaten o zaman geldiğinde 71 yaşında olacağım. Tabi ki koşullar ne getirir bilmem. 2014’te aday olmayacaktım ama koşullar getirdi. Onu bilemem. Bu yüzden ‘altı ay’ kala diyorum. Açık yüreklilikle söylüyorum. Koltuk bana miras değil,  babamdan miras kalan şirketim de değil. Belediye başkanlığı halkın seçeceği bir iş. İnsan ömrü sınırlı. Hayatımın en güzel 15 yılını hiçbir çıkar sağlamadan hatta maddi kayıplara uğrayarak harcadım. Helalı hoş olsun. Ulvi görevi namusumla, şerefimle yapmanın layığını yaşıyorum. Doğrusu bundan sonra benim aday olmamam yani jübile yapmamdır” dedi.

RESMİMİ GÖREMEZSİNİZ
Başkan Kocaoğlu, görevi boyunca hiçbir zaman kamu kaynağı ile kendi reklamını yapmadığını söyledi. Kocaoğlu, “Ben CHP’nin belediye başkanıyım. Bornova’da başlayan süreç Büyükşehir’de devam ediyor. Belediye Başkanının, siyasetçinin kendi oyunu daha yukarıya çıkartıp partinin üstüne çıkartmaya çalışması doğru değildir. Benim hiç reklamımı, adımı göremezsiniz. Çünkü belediyenin parası ile kendi reklamımı yapmam doğru değildir. Afişlere bile dikkat ediyorum. Önemli olan herkese dokunursanız Kiraz’da, Beydağ’da, Menemen’in yüksek yerlerinde karla mücadele ediyorsanız önemli olan budur.

İKİ PROBLEMİMİZ VAR
Kamuoyu anketleri ve vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine Büyükşehir olarak iki önemli sorunlarının olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu bunun su-altyapı ve otobüs olduğunu belirtti. Kocaoğlu, “Bizim iki problemiz var. Su ve kanal patlakları, kazıldığında üstünün kapatılmaması konusu yaz olduğunda ayyuka çıkıyor. İZSU üzerinden halledeceğiz. İkincisi ise otobüsler meselesi... Otobüsü ne kadar yeni, konforlu yaparsanız yapın zamanı ayarlayamıyorsunuz. Trafik akışı, kişi inisiyatifi gibi nedenler var. Tramvay ve metro gibi değil… Şoförlerimizi eğitiyoruz. Vatandaşlarımızın da problemler nedeniyle sinirleri kalkmış. İlk kalktığında karşılaştığı otobüs şoförü oluyor. Şoför de evden sinirli çıkınca sorun oluyor. Tüm hemşerilerimize ve çalışanlarımıza sağduyu diliyorum” diye konuştu.

SAMİMİ DAVRANIYOR
Kocaoğlu, Başbakan Binali Yıldırım ile iyi diyaloglar içinde olduklarını söylerken taleplerinin hızlı yanıtlanmasını istedi. Kocaoğlu, “Kendisiyle ilişkilerimiz iyi. Son dönemde Narlıdere Metrosu’nun Yüksek Planlama onayı için kendisiyle görüştük. Derdimizi anlatıyoruz. En azından Binali Bey ile bakanlığında 12 yıldır diyalogumuz devam ediyor. Samimi olarak elinden geldiğini yaptığına inanıyorum. Biraz daha hızlanması gerekiyor. Mesela 12 vapurumuzu bağlayacağımız yer yok. Bostanlı Barınağı’nı istedik. Fırtına olduğunda kaptanları geminin üzerine bindirip denize salıyoruz. Yer hazır, talep ediyoruz. Zaman hızlı, akıp gidiyor. İzmir hızlı bir ivme kazandı. Bakanlarımızın da bu konuda hızlı karar alması gerekiyor. Merkezi hükümetten kaynak istemiyoruz. Hiçbir şey istemiyoruz. Sadece bürokratik olarak yetkilerin, imzaların kısa sürede tamamlanmasını istiyoruz. Kendi yağımızla kavruluyoruz” diye konuştu.

GEÇMİŞTE YARA ALDIK
Başkan Kocaoğlu uzun süredir kentin gündeminde olan katı atık bertaraf tesisi ve çöp konusunda da değerlendirme yaptı. Kocaoğlu, “Merkezi hükümetten geçmişte çöp konusunda yara aldık. Seçim döneminde çalışmalar boşa gitti. Bir avukat grubu konuyla ilgili yargıya gitti. Sonucunu bekliyoruz. Şu anda bulduğumuz yer (Yamanlar) onaylandı. Merkezi hükümetin bakanlıkları destek oluyor. Eskisi gibi köstek yok. Sorunlar çözülür ama zaman alır, olgunlaşır ama anlata anlata noktaya gelinir. Kıvama gelmediği için yapılamayan durumlar oluyor. Elinizdeki imkanları, enstrümanları kullanıyoruz. Yöneticilik de budur. Enstrümanlarla ilgili öyle iyi ilişkiler kuracaksınız ki çalışmanız başarılı olacak” dedi.

O FOTOĞRAFA TEPKİ
Başkan Kocaoğlu, son günlerde bazı basın yayın organlarında çıkan “Lüks arabada geziyor. Vatandaşı otobüslerde mağdur ediyor” eleştirilerine de yanıt verdi. Makam aracında iken görünen fotoğrafları yayınlayan Yeni Asır Gazetesi’ne tepsi gösteren Başkan Kocaoğlu, “Son günlerde bir tartışma çıkartıldı. Benimle ilgili ‘lüks arabada geziyor’ diye sık sık fotoğrafım çıkıyor. Büyükşehir belediye başkanına, kentin seçilmiş bir numara koltuğuna makam aracına binmeyi çok görüyorsa ne diyeyim. Heveslisi değilim. Kendi arabamla gidip gelirim. Eleştiri yapılabilir, başka yerden tutun ama İzmir’in üç dönem seçtiği bir başkana makam aracına biniyor demek terbiye sınırlarını aşıyor. Ne yapacağım yürüyerek mi geleceğim? Hadi bir defa yazdılar ama 3-4 defa yazılmaz ki. İnsan biraz utanır. Gazeteyi yapanın sabah açıp okuduğunda utanması lazım… Ben onların adına utanıyorum” dedi.

KÜLTÜRPARK
Kocaoğlu, Kültüpark ve fuara sponsor olunması üzerinden başlayan tartışmaları ise gereksiz bulduğunu söyledi. Kocaoğlu, “Bir firma (FOLKART) fuara sponsor olmuş. Ardından Basmane çukurunu satın almış. Biz ne yoğunluk artışı yaptık ne de kimseyle bağımız var. Adam gidip parasını vermiş ve almış. Geçmişten gelen imar haklarını kullanarak inşaat yapacak. Kültürpark ile bunun alakası yok. Kültürpark kültür işleri görecek ve İEF’in yeri olacaktır. Kültürpark’ta daha modern binaya ve kültür sanat için başka binaya ihtiyaç var. Şimdi ‘fuar yapılmasın, bina yapılmasın, yapılacaksa da çadır kursun’ diyor arkadaşlar. Böyle bir şey olmaz. Holler işlevini tamamlamıştır. O zaman buraya işleri görecek ve yakışan kültür merkezinin yapılması gerekmektedir. Bunun fuaye ve salonlarında da İEF’yapılmalıdır. Bir ara ‘ağaçlar kesiliyor’ dediler. Böyle bir şey yok. Ağaçların rehpabilitasyonu yaşam boyu süreceği için senelere sirayet ediyor. Bunu üçüncü kişilere ihale ile veremiyorsunuz. Koruyacak olan Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi. Biz bunu yapınca ‘Ziraat Mühendisleri Odası  Kültürpark projesini destekliyor’ algısı oluyor dediler. Biz böyle bir şey yapmadık. Fakülteyi bilim ürettiği için tercih ettik. Biz kimsenin işine karışmıyoruz. Odanın kararı kendisini ilgilendirir. Yeter ki kişiliğimizi rencide edecek kadar kantarın topuzunu kaçırmasınlar” dedi.

UĞRAŞMAYA KALKSAM…
Başkan Kocaoğlu, tüm ülkenin kar ve kış şartlarıyla mücadele ettiği bir sırada Büyükşehir’in de kentin uzak yerlerinde çalıştığını söyledi. Kocaoğlu. AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’in eleştirilerine yanıt verdi. Badem’in Büyükşehir ekiplerini kast ederek ‘onlar çıkarken biz iniyoruz, görmedik’ sözlerine tepki gösteren Kocaoğlu, “Karla mücadelenin sen yaptın, ben yaptım şeyi olmaz. Bana gelen raporlara göre söylediği doğru değil. İlçe belediyesinin gücü nedir? Biz özel kar kürüme araçları aldık. Tuz stokları yaptık. Siyaset yapmak bana garip geliyor. Bu siyaset değil. Ben eksik olabilirim, ilçe belediyesi de eksik olur. 30 ilçenin tüm eksiklerini yüzlerine vurmadan tamamlıyorum. Uğraşmaya kalksam ‘ohooo’ çok şey olur. Biz oturmuşuz, uğraşıyoruz. Yanıt verilecek bir durum yok. Basit işlere cevap vererek siz de basitleşemezsiniz. Ne olacak? O ilçenin vatandaşı Büyükşehir’in ne yaptığını iyi biliyor.

BÖLÜCÜ DİYEMEZSİN!
Kocaoğlu, Menderes Belediye Başkanı AK Partili Bülent Soylu’ya da tepki gösterdi. Soylu’nun Özdere’deki halk plajının mahkeme tarafından iptal edilmesinden sonra kontrolsüz bir şekilde CHP’ye ve belediye başkanlarına saldırdığını anlatan Kocaoğlu, “TV’de söylediklerini dinledikten sonra cevap verdim. Başkan bana ilk başta projeyi getirdi. Katkı koydum. Projeyi destekledim. Bülent Bey de inkar etmedi, bunu söyledi. Benimle 10 yıldır uğraşan şikayet eden bir yapı var. Soru önergesi, yazı yollayan sözüm ona STK bulunuyor. Bu STK Büyent Bey’e de takmış. Bize zaten 100 kere taktı. Ona bir kere takınca problem olmuş. Belediye başkanı Bülent Soylu daha sonra  ‘CHP’li Menderes yönetimi yapıyor’ diye açıklama yaptı. Bülent Delican (AK Parti İl Başkanı) bizi eleştirdiğinde biz kızıyor muyuz? Bize söylediklerinde anlatıyoruz. Gülüp geçinilecekse geçiyor, bıçak kemiğe dayanırsa kalkıp açıklama yapıyoruz. Her gün de konuşmayı yeğlemiyoruz.  Anladık siyaset yapılıyor. Hadi CHP’yi suçladın ona bir şey demiyoruz da çıkıp ‘CHP’li belediye başkanları PKK’yı destekliyor’ niye diyorsun? CHP gibi ülkeyi kuran partiyi toplumdan soyutlamaya çalışıyor. Beni esas rencide eden budur. Ne Bülent Soylu ne de başka bir kişi şahsıma üstü kapalı da olsa bölücü muamelesi yapamaz. Bunu yapmaya hakkı yoktur. Bir belediye başkanı kıyı düzenlemesini, 10 paralık işi kalkıp malzeme yaparak CHP’ye ve belediye başkanlarına ‘bölücü’ diyemez. Kendisi diyorsa bölücü odur, toplumu ayrıştırıyordur. Benim verdiğim yanıt odur. Uzun yıllardır toplumun birliğinden beraberliğinden bahsederken sen beni bölücülükle suçluyorsun. Dünyanın en eski partilerinden bir tanesidir CHP’dir. Siyasi liderlik yapmış bir parti örgütüdür. Savaşın içinde kurulmuş, ülkeyi birleştiren partiye bölen partiye bölücü diyeceksin biz de ona ‘aaa çok güzel bir başkan’ mı diyeceğiz. Konuşmasına açacak, bakacak. Anlamıyorsa konuşma kaydını siyasi önderlerini, milletvekillerini çağıracak soracak. Benim verdiğim tepkinin ne anlama geldiğini, dozunu kendi açıklamalarına göre bakacak ve yorumlayacak” dedi.

İĞNEYİ KENDİNE, ÇUVALDIZI BAŞKASINA BATIR
Başkan Kocaoğlu, Soylu ve Badem’den sonra AK Partili Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’ya da kızdı. Kocaoğlu, “Biz bir yeri kamulaştırdık. 2,5 dönüm yerde itfaiye ihtiyacını karşılayacağız. Merkezde yeşil alan vardı. Bize ‘orada yapmayın, burada yapın’ dedi. Biz de kendisine ‘tamam’ dedik.  Sonra burayı alıp, orayı verecektik. Yani becayiş. Bir iki geldi gitti sonra kayboldu. Geçen gün telefon açtı. Ben de ‘Arif bir yıldır yoksun ortalıkta’ dedim. Tam da meclise biz konumuzu getirecekken önerisine baktım. Bizim söylediklerimizle alakası yok. Daire başkanını çağırdım ‘şurayı verirse, burayı alacak’ dedik. Arkadaşlar ulaşamadılar. Mecliste kendisine ulaşamayınca ret ettik. Şimdi kasten çıkıp ‘ilişkimiz AB gibi’ diyor. Gel görüşelim. İğneyi kendisine, çuvalızı başkasına batırdığı müddetteç çözemeyeceği bir şey yoktur. Benim aldığım yeri itfaiye yerine çevirip maymuna çevirirsen ilişki AB gibi de olmaz. Başka türlü olur. Ben belediye başkanlarımızın telefonlarımıza dönüyorum. Onlarla ilgileniyorum” diye konuştu.

ENDER BULUNACAK BÜROKRATLAR
Kocaoğlu, çalışma arkadaşlarına ve bürokratlarına da sahip çıkarken hepsinin özveriyle çalıştığını söyledi. Kocaoğlu, “Biz birinci 5 yılda 2 milyardan az yatırım yaptık. İkinci beş yılda 45, milyar yatırım yaptık. Üçüncü dönem bittiğinde 8 milyar yatırım yapmış olacağız. Şimdiye kadar iki yılda 5 milyarı yaptık. Benim bürokrat arkadaşlarım hep eleştirildi. Büyükşehir’deki bürokratlar hem çalışkanlığı, dürüstlüğü, kamu malına bakışı her bakımdan ender bulunacak bürokratlardır. Nasıl ben eleştiriliyorsam onlar da eleştirildi. Bana söylemek istemeyenler bürokratlara söyledi. Ardından Ankara’dan gelen Buğra (genel sekreter vekili) arkadaşımızın da çok büyük katkıları oldu. Tabi ki bir kişi ile olmaz. İçimizden yetişen, üst düzey yerlere gelen isimler de var. Uzun süre devlete personel alınmayınca kadro kalmamıştı. Sözleşmeli memurlardan memurluğa geçip 3-4 arkadaşımızı da daire başkanlığına getirdik. İzmir’in kadrosuna ulaşacak hiçbir kurum yoktur. Birikimi, duruşu, demokratlığı, çalışkanlığı, her bakımdan namuslu olmasıyla fark var” dedi.

ARABAMA BİNEYİM, SORUN OLMASIN’ YOK
Başkan Kocaoğlu ayrıca ulaşım konusunda da bilgiler verdi. Kocaoğlu şunları söyledi: Tramvay Karşıyaka’da 2017 yılı içinde Nisan-Mayıs’ta Konak’ta da Kasım Aralık’ta seferlere başlayacağız. İzmir ulaşım konusunda her geçen gün gelişiyor. Tramvay’ı yeniden kentin gündemine getiriyoruz. Metro, İZBAN ve vapurlarla şehir içi ulaşımı rahatlatıyoruz.  Karayolu konusunda alt ve üst geçitler yapıyoruz. Homeros Bulvarı’nda yani Uçanyol’dan sonra tünel inşaatının ihalesini yaptık. Yahudi Mezarlığı’nın olduğu bölgede yapacağımız viyadük ayaklı yol da şehir içi trafiği rahatlatacak. Hiçbir metropolde ‘arabama bineyim, gideyim, arabamı park edeyim’ yok. Tüm metropol şehirlerde otopark ve ulaşım ile ilgili sorunlar oluyor. Biz vatandaşı toplu ulaşıma yönlendiriyoruz”

 
CHP’li Bakan sordu, cevap geldi: İzmir’deki askeri alanların akıbeti ne olacak?
 
Balçova’da engelleri kaldıran yılbaşı partisi
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Baha ŞENKÖK 31 Aralık 2016 Cumartesi 19:46

Sayın Başakana, yapılanlar için pek tabidirki müteşekkiriz. Hiç kimse bunları küçümseyemez, görmemezlikten gelemez. Bravo, teşekkürler. Konu Kültürpark olunca, tutumunu ve inadını ise, anlamaya olanak yok! Vatandaşın hatırı sayılır kesiminin istemi: gayet basit; Kültürparkın bina=betondan arındırılıp, daha da gerçek yeşile kavuşması ve muhafazası istenmekte. İsteyenlerin büyük kesimi ise, aklı başında, bilgili, görgü ve görenekli, yaşını başını almış... kişiler. Dolayısıyla sıradan olarak görmemk şart. İstemleri ise, yerden göğe kadar haklı ve sağlam savlar üzerine inşa edilmiş. Alınganlık yaparak, tralaylom savlar yerine, biraz onlara kulak vererek onların da haklı olduğunu kabullenmek yöneticiliğin gerek-şartlarındandır! Sayın Başkana bunu hatırlatır, başarılarının 2017 ve sonrasında da daim olmasını dilerim!

Yorumu oyla      11      5  
cahit yaşar EREN 31 Aralık 2016 Cumartesi 14:31

Başkanımıza yaptıkları için teşekkür ediyoruz.Bir konuda kendisini anlıyamıyor ve kesinlikle eleştiriyorum.İthal otobüs,ithal metro,ithal tramvay ile tarihe geçecektir.Çin liler heykelini dikecekler

Yorumu oyla      11      5  
Canım İzmirli 31 Aralık 2016 Cumartesi 10:26

Aziz Kocaoğlunu makam aracı duzeyinde eleştirmek bana göre hadsizlik ve vicdansızlıktır. Ancak tüm ana arter kavşakları için verdiği alt ve üst geçit sözlerinden bugüne kadar birini dahi yapmaması bir hayli düşündürücü.

Yorumu oyla      11      6  
31 Aralık 2016 Cumartesi 09:01

Baskanin sadece acilislar icin değil, surekli olarak odasindan cikip şehri adimlayarak dolasmasi lazım.Bu konuda çok eksik !

Yorumu oyla      12      5  
Ahmet Hakan ay 30 Aralık 2016 Cuma 22:42

Sayın Başkan bürokratları konusunda son derece haklı ben 2 yıldır Allah'ın nasibi ile Büyükşehir'le iş yapıyorum Allah yukarıda her derecede arkadaşlarla mesaimiz oluyor hepsini canı gönülden tebrik ediyorum devlet terbiyesi içinde son derece vakur ve şeffaf davranıyorlar izmire yakışan çalışkan dürüst anlayışlı üretken hızlı bir yapı oluşmuş bu anlamda aziz bey ve Ekibini kutlarım

Yorumu oyla      11      5  
30 Aralık 2016 Cuma 17:10

Bornova' daki konut dışı yerler konut,yeşil alan olsun. sanayinin, fabrikanın , deponun şehrin göbeğinde ne işi var? Üstelik bir düzende yok. Metro güzergahında çürük depo dolu. O bölge komple değişmeli. 1.2.3 sanayi şehrin içinden kaldırılmalı. Hatta Gıda Çarşısı da Torbalı tarafına taşınabilir.

Yorumu oyla      12      10  
TC misafir 30 Aralık 2016 Cuma 16:32

Aziz Kocaoğlu genel olarak iyi şeyler yaptı yerel kalkınma olsun , 90 dk. olsun, okul sütü ve süt kuzusu gibi projeler önemli projeler fakat son zamanda özellikle adı geçen inşaat şirketi ile belirgin şekilde yakınlaşması hoş olmadı, bunun son kanıtı Bornova'daki konut dışı imar alanınındaki noktasal plan değişikliğidir. Adı geçen inşaat şirketi ile bağlantılı olanlardan duyduğuma göre (doğru veya yanlış) şirket sahibi kişi başkanla bu işleri tavla oynarken hallettiğini ifade etmiş. Bu söze inandığımı söyleyemem ta ki Bornova plan değişikliği gerçekleşene kadar. Bana göre söylenen ve gerçekleşen örtüşüyor.

Yorumu oyla      14      7  
Güzel İzmir'in Güzel İnsanları... 30 Aralık 2016 Cuma 14:56

İyiki geldiniz, bunca yıl başımızda iyiki kaldınız. Merhametinizle dürüstlüğünüzle insanlara ders verdiniz. Dualarımız her zaman sizinle. Giderseniz çok ağlarım biliyorum. şimdi dahi hüzünlendim. ama siz en doğru kararı vermişsinizdir.Saygılar.Kalpten sevgiler başkanım.

Yorumu oyla      15      5  
30 Aralık 2016 Cuma 13:07

Dış ilçe gezileri , proje yağmurunun başlamış olması başkanın yüzde 90 aday olduğunu gösterir. 😀

Yorumu oyla      14      7  
30 Aralık 2016 Cuma 12:55

İzmir'de 65 yaş ve sonrası toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanıyor , kaldırıldı diyen kim ? Bazı kişiler kaldırıldı diye yorumlar yazmış da öyle bir durum söz konusu değil. 60-65 arası kişiler de saat sınırı olmaksızın 1,5 lira ve 90 dakika bedava aktarma karşılığı toplu ulaşımdan yararlanabilirler. Eski sisteme göre daha iyi oldu. Eskiden saat sınırı vardı.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de sıra dışı gün: Teleferik’te kar keyfi!
Yılın ilk karının düşmesiyle yüksek kesimlerde oluşan beyaz örtüyü eğlenceye ...
Bornova'da karla mücadele tam gaz
Bornova’de etkili olan kar yağışının ardından ekipleri hemen harekete ...
Büyükşehir’den ‘kar alarmı’ raporu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, üç bölgede 8 kar küreme ve tuz serim aracı, ...
 
Badem’den Büyükşehir’e ‘kar’ çıkışı: Biz inerken onlar çıkıyordu!
Kar nedeniyle çok sayıda köy ve mahalle yolu kapanan Ödemiş’te Belediye ...
Menderes’te yılbaşı denetimi
Menderes Belediyesi tarafından yılbaşı öncesinde ilçede yer alan kuruyemiş ...
Oğlunun gözünden Rıfat Ilgaz
Buca Belediyesi’nin ‘’Babalar ve Oğulları’’ söyleşi dizisinin bu haftaki ...
 
Bornova’da ders Bornova için projeler!
Ege Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencileri, ‘Tanıtım Dersi’ ...
Büyükşehir asfaltta rekorları alt-üst ediyor!
2015’te tam 1 milyon ton asfalt serimi gerçekleştiren İzmir Büyükşehir ...
Karşıyaka’da ‘sahte içki’ye geçit yok!
Karşıyaka Belediyesi, emniyet birimleriyle ortak yapılan operasyonda yaklaşık ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva