HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Ekim 2014 Pazartesi - 19:36

Kocaoğlu’ndan çarpıcı açıklamalar: Fuarlar, teleferik ve o yangın!

İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, belediyenin fuar organizasyonları nedeniyle yılda 5-10 milyon TL arasında zarar ettiğini açıkladı. Kocaoğlu, “Fuarlarımızı büyütüyoruz. Kendi öz kaynaklarımız ile yeni fuar alanı yapıyoruz. Bedeli ne olursa olsun bu kenti büyütmek için çalışacağız” dedi. Kocaoğlu, teleferik tesisleri, gökdelen yangını hakkında da açıklama yaptı.

Kocaoğlu’ndan çarpıcı açıklamalar: Fuarlar, teleferik ve o yangın!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ -  İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yönettiği toplantıda belediye şirketleri İZBELCOM, Grand Plaza ve İZFAŞ’ın sermaye artırım kararları gündeme geldi. İZSU Genel Müdürlüğü’ne müşavirlik hizmeti veren İZBELCOM’un 9 milyon TL’lik sermaye artırım kararı incelenmek üzere ihtisas komisyonlarına gönderilirken fuarcılık faaliyetlerini yürüten İZFAŞ Şirketi’nin 5 milyon TL’lik sermaye artırımı ile Grand Plaza Şirketi’nin 5 milyon TL’lik tartışmalara neden oldu.
 
AK Parti grubu, İZFAŞ’ın yönetim kararları nedeniyle zarar ettiğini ifade ederken organizasyonların verimli yapılamadığını vurguladı. AK Partili meclis üyelerinin ortak imzasını taşıyan itiraz metninde, “Fuarcılık faaliyetleri yeterince verimli değil. Komisyon toplantısına davet ettiğimiz yetkili açıklayıcı bilgi verememiş, sadece işçi ücretleri gerekçe göstermiştir. Ayrıca İZFAŞ’ın ortağı diğer şirket olan Grand Plaza Şirketi de sermaye artırımı almış neden aldığı ile ilgili bilgi verilmemiştir” denildi.
 
AK Parti’nin itirazı üzerine söz alan Büyükşehir Belediyesi eski Şirketler Koordinatörü Belediye Meclis Üyesi Şükrü Parmaklı eleştirilere yanıt verdi. Parmaklı, “İZFAŞ firmalar ile görüşüyor. Kiralama yaparken dikkate aldığı hususlar var. Ayrıca fuar düzenlemek isteyen şirketlere de yer tahsis ediyor.  Şirketin faaliyet alanında şehir ekonomisi gelişiyor. Ticari faaliyet artarken işsizlik azalıyor. Ülke ekonomisine katkı konuluyor. Kar amacı gütmeden çalışma yapıyor” dedi.


 
600 MİLYON TL CİRO
Sermaye artırımı kararı AK Parti’nin ret oyuna karşılık oy çokluğu ile meclisten geçerken Başkan Kocaoğlu eleştirileri yanıtladı. Kocaoğlu, “Büyükşehir Belediyesi kamu kurumudur. Gerekli gördüğü yerlerde kalkınma için kamu hizmeti yapmaktadır. Büyükşehir Belediyesi sadece kendi imkanları ile İZFAŞ şirketi ile fuarcılık yapıyor. Bugün fuarcılıktan Büyükşehir Belediyesi 5-10 milyon TL arasında zarar etmektedir. Ama İzmirli iş alemi, İzmir’de hizmet sektörü, oteller, yiyecek içecek sektörü, taksiler fuarcılık sayesinde 500-600 milyon TL ciro yapmaktadır. Hizmet sektöründe iş yapanlar karı düşürdüklerinde katkıyı göreceklerdir. Ayrıca Büyükşehir olarak Türkiye’nin en büyük fuarını 400 milyon TL’ye Gaziemir’de yapıyoruz. İzmir fuarcılığı çağ atlayacaktır. Fuarlarımızı göreve geldiğimizden buyana çeşitlendirdik. Yeni alanda fuarcılık sıçrama yapacaktır. Büyükşehir, fuarcılığı severek, isteyerek arttırmak zorundadır. Bu kent hizmet, turizm sektöründe de çalışmalar yapacaktır. Her ne pahasına olursa olsun, bedeli ne olursa olsun bu kenti kalkındırmak, büyütmek zorundadır” diye konuştu.
 
ORMAN’DAN TAHSİS
Öte yandan meclis toplantısında Balçova’da yapımı devam eden Teleferik Tesisleri’nin alanı Orman Bölge Müdürlüğü’nden 5 yıllığına Büyükşehir’e tahsis edilmesi konusu görüşüldü. Karar komisyonlara gönderilirken onay alınması halinde orman bölge müdürlüğü ile belediye protokol imzalayacak. Yıllardır yapımı devam eden teleferiğin bulunduğu orman alanı belediyeye verilecek.
 
BASILMAZSA AÇACAĞIZ
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Meclis Üyesi Ali Kökoğuz, yeni fuar alanının açılışı ile ilgili tarih verildiğini fakat bir türlü bitirilemediğini söyledi. Kökoğuz, “Basına yaptığınız açıklamalarda önce 2014 Mart tarihini sonra da Ağustos tarihini verdiniz. Bu sürece açılmadı. Siz şimdi verdiğiniz 2015 Mart’ında açılacağına inanıyor musunuz?” diye sordu. Bunun üzerine konuşan Başkan Kocaoğlu, “Bizim dünya çapında en büyük fuarımız bitiyor. Mermer fuarını 26 Mart’ta bir mani olmaz, fuar alanı basılmaz ise açacağız. Geri kalanına aklım ermiyor” dedi. Kocaoğlu’nun “baskın yapılmazsa” sözlerini açmasını isteyen AK Parti Meclis Üyesi Mesut Demirkaya orada iş kazasının yaşandığını söyledi. Bunun üzerine Kocaoğlu, “Biz ne söylediğimizi, ne yediğimizi çok iyi biliyoruz” diye yanıt verdi.


 
DOĞAN’DAN ÜÇ FARKLI KONUDA SORU
Toplantıda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan teleferik tesislerinin neden bir türlü tamamlanamadığını sordu. Bayraklı’da gökdelen inşaatında çıkan yangında belediyenin yetersiz kaldığını anlatan Doğan, “İzmir itfaiyesi Türkiye’ye örnekti. Rahmetli Ahmetli Piriştina zamanında önemli çalışmalar yapıldı. Sizin belediye başkanlığınızdan bu yana İzmir itfaiyesi eski gücü, moral değerleri ve mali gücü nedeniyle geri gitti. İzmir’in özellikle çarşıları, alışveriş merkezleri bitişik nizamda inşaat oluyor” dedi.  Doğan, Menderes ilçesi Değirmendere Mahallesi’ndeki mezarlığın gömüye kapatılmasının gerekçesini sordu.  Doğan, “Koruma kurulu karar vermiştir ama Büyükşehir Belediyesi’nden beklenen yazı gelmedi. Köylüler cenazelerini komşu köylere gömmek zorunda kalıyor” dedi.
 
KISA SÜREDE BİTMESİ GEREKİRDİ
Eleştirilere yanıt veren Başkan Kocaoğlu, “Uzun süre teleferik projesi ihalesine giren yapım ihalesine giremiyordu. Projeyi yapan ihaleye giremediği için proje ihalesine kimse girmedi. Sonra yasa değişti. Ondan sonra ihalesine çıkıldı, inşaat devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bitecek. Bizim için de sıkıntılı bir iştir. Çok kısa bir sürede bitmesi gereken iş uzadı. Elimizden geldiği iyi niyetle çalışıyoruz” dedi.


 
‘ŞOV OLSUN’ DİYE ÇAĞIRDILAR
Çıkan gökdelen yangınını ‘afet’ olarak nitelendiren Kocaoğlu, “Afet, sel ve yangın hiçbir zaman siyaset malzemesi yapılmaz. Allahtan korkulur. Hep yardıma gittik. Şimdi ‘su yok’ diyorlar. Koskoca bir yalan. Manda Çayı’na hortumu uzattığınızda Ege Denizi’nin suyunu çekersiniz. Haber olsun diye işgüzarlık yaptılar. Tamamen şov olsun diye Manisa’dan orman itfaiyesini çağırdılar. Ben onlara saygı duyuyorum ve alkışlıyorum. İzmir halkı da alkışlıyor. Biz hayatımızdan ve onların yaptığı haberlerden memnunuz. Kardeş kardeş geçinip gidiyoruz” diye konuştu.
 
Mezarlık ile ilgili konuşan Kocaoğlu, “Mevcut mezarlık SİT alanında kalıyor. Yeni mezarlık yeri için belediyeden yer talebi edilmiştir. Çalışmalar sürüyor” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
menderesli 14 Ekim 2014 Salı 13:06

bir tane düzgün iş yok.ÖZDEREDEKİ ATIK SU ARITMA TESİSİNE BAĞLANACAK GÜMÜLDÜR BAĞLANTI HATTININ YAPIMINI UNUTMUŞ İZSU.ÖZDERE BAĞLANTISI YAPILDI ÇALIŞIYOR,GÜMÜLDÜRÜN KANALİZASYONU DENİZE AKIYOR İZSU VE AZİZ KOCAOĞLU BUNA BAKIYOR YUHHHH.

Yorumu oyla      14      5  
SONUNU DÜŞÜNEMİYORUM 14 Ekim 2014 Salı 10:14

AZİZ BAŞKAN SİZE SAYGI DUYUYORUM AMA SİZLERE AKSEDİLEN YARIM YAMALAK VE YANLIŞ BİLGİLER VAR İTFAİYEYİ TEKRAR TEKRAR İDELEYİN ÇOOOK YANLIŞLAR VAR SONUNU DÜŞÜNEMİYORUM

Yorumu oyla      18      6  
konak 14 Ekim 2014 Salı 10:04

Fuar alani devletin tasimadigi enerji nakil hattindan dolayi bitmiyor yangin olayinda satilmis yeniasir gazetesinin parmagi var daha ne diim destek olmadiklari gibi kostek oluyolar

Yorumu oyla      20      8  
la fontaine masalları 13 Ekim 2014 Pazartesi 21:56

aziz bey projelerini anlatırken masallardaki gibi cümle sonuna mış miş eklerini koyuyor.Bu adamın hiç bitecek projesi olmayacak mı ? Yeni fuar alanı bitmeyecek,teleferik bitmeyecek,izban torbalı hattı bitmeyecek,katı bertaraf tesisi bitmeyecek.İnanın bu tamamlanmayan projeleri bile yazarken yoruldum

Yorumu oyla      22      27  
Semih avci 13 Ekim 2014 Pazartesi 21:40

Degerli baskanlar birazcik izmir sevgisi varsa inciralti imar uygulamalarini bitirin..izmirin issizlik sorununa tek buyuk care orasi..

Yorumu oyla      13      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! ‘TOKİ Çeşme’ye bakanlık vizesi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından ...
Bergama sokak hayvanlarının yanında
Bergama Belediyesi ilçenin farklı yerlerdeki parklara yerleştirdiği otomatik ...
Pekdaş Alman gençlere İzmir’i anlattı
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Almanya’dan gelen genç araştırmacılara ...
 
Karabağlar’da plastikler yuvaya dönüştü
Karabağlar Belediyesi ile Plastik Sanayicileri Derneği’nin (PAGDER) Kurumsal ...
Karşıyaka’da festival zamanı: Ana tema barış!
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Uluslararası Karşıyaka ...
Başkan Atila’dan muhtarlara büyük müjde
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila Bornovada'ki mahalle muhtarlarıyla ...
 
Havagazı’nda büyük şenlik: Dostluk tohumları!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı “Yerel Tohum Şenliği”, ...
Çiğlili balıkçılara Başkan morali
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, geçimlerini balıkçılık yaparak sağlayan ...
Büyük balığa büyük ödül: Alaçatı’da kimler kazandı?
Alaçatı, Avrupa'nın en büyük açık deniz balıkçılık turnuvasına 8. kez ev sahipliği yaptı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva