HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Şubat 2019 Cuma - 15:55

Kocaoğlu, Gönenç ve Atila’ya övgüler yağdırdı: Bu bir moladır!

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Bergama Belediye Başkanı Gönenç ve Bornova Belediye Başkanı Atila’ya övgüler yağdırdığı konuşmasında, “Mehmet, 10 senelik başkanlar içinde en başarılı belediye başkanımızdır. Olgun, son 5 yıllık dönemdeki başkanlar ve geçmiş belediye başkanları arasında en başarılı başkandır. Bu bir moladır. Biz partimiz için çalışacağız. Kazanmak için çalışacağız. İki kıymetli belediye başkanı da mola vermişlerdir. Ben öyle kabul ediyorum” dedi.

Kocaoğlu, Gönenç ve Atila’ya övgüler yağdırdı: Bu bir moladır!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova’da Yeşilçam Mahallesi Rekreasyon Alanı açılışında birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.  

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu törende Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’ten övgüyle bahsetti. Başkan Kocaoğlu geçtiğimiz 1 Ekim’de yaptığı açıklamaya da değindi ve net mesajlar verdi.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI MESLEK DEĞİLDİR
Kocaoğlu, “Belediye başkanlığı meslek değildir. Siyaset, milletvekilliği de meslek değildir. Millete, vatana, devlete bir görevdir. O görev verildiği zaman, hemşerilerimiz de oylarıyla desteklediği zaman bunu layıkıyla yapmak, hizmet etmek, hizmet aşkıyla geceli gündüzlü çalışmak ve bir hoş seda bırakmaktır amaç. Ben önce sizlerin desteklerinizle önce Bornova belediye başkanı oldu. Sonra İzmir Büyükşehir belediye başkanlıklarına rekor oylarla seçildim.  Bunları yaptıktan sonra bu seçime 6 ay kala aday olmadığımı açıklayıp sizlere veda etmiş bulunuyorum. Buradan, hazır gelmişken, hakkım varsa hemşerilerime helal olsun. Ben Bornova’ya 1960 senesinde geldim. Tam 51 yıl oldu. Eşim burada çalıştı, çocuklarım burada okudu. Biz Bornova’nın 50 yıldır sakiniyiz. Öz Bornovalılık edebiyatı vardır. Ben öz Bornovalı değilim ama çocuklar öz Bornovalı…” dedi.

YAPTIKLARINI KALEM KALEM AÇIKLADI
Kocaoğlu rakamlarla konuşurken, “Ben Büyükşehir Belediyesi olarak 2004-2009 döneminde olanaklar nispetinde 2 buçuk milyar TL’lik yatırım yaptık. İkinci 5 yılda 4 buçuk milyar TL yatırım yaptık. Son 2014-2019 döneminde 10 milyar TL’yi aşkın yatırım yaptık. Eğer isterseniz, çalışırsanız, üretirseniz, hayal projeler yerine ihtiyaçlar üzerinde durursanız, çözemeyecek probleminiz yoktur. Belediyelerin sıkıntıları da görevleri de imkânları da çoktur. Önemli olan yaşadığınız kentin insanıyla güven ortamını sağlamanızdır. Siz hemşerilerinize güveneceksiniz onlar da size güvenecekler. Karşılıklı güven olduğu müddetçe aşılamayacak engel yoktur. Ben Türkiye belediyeciliğine birçok gelenek getirdim. Bir; belediye önce kentin kalkınmasından, kentlinin lokmasından da sorumludur. Sadece kanunda yazılanlar değil. İzmir’in kalkınma yol haritasını belirledik ve İzmir’i kalkındırdık” açıklamasında bulundu. Kocaoğlu özellikle kentin kırsalında kooperatifler eliyle yapılanları örnek gösterdi ve detaylı bilgiler verdi.  

GÖNENÇ VE ATİLA’YA ÖVGÜLER… ‘BU BİR MOLADIR!’
Kocaoğlu konuşmasının bu bölümünde Bergama Belediye Başkanı Gönenç ve Bornova Belediye Başkanı Atila’ya övgüler yağdırdı. Kocaoğlu, “Kendi isteğimle belediye başkanlığını bıraktım. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç… 10 senelik başkanlar içinde en başarılı belediye başkanımızdır. En ufak bir şaibeye karışmamıştır. Bergama ile yatıp Bergama ile kalkmıştır. Bu bir moladır. Kendisinden İzmir’e ve ülkeye çok büyük hizmetler geleceğine canı gönülden inanıyorum. Gelelim Olgun Atila’ya… İnsanlar belli kararlar verirler, belli işler yaparlar bazen memnun olurlar bazen mutsuz olurlar bazen de, ‘elim kafam kırılsaydı da bu işi yapmasaydım’ derler. Ben Olgun’u çok küçük yaşlardan beri tanıyorum. Meclis üyesi olarak görev yaptık. 2014’te de Bornova’ya Belediye başkanı oldu. Son 5 yıllık dönemde, tüm samimiyetimle söylüyorum, Olgun ve Mehmet burada diye söylemiyorum; 30 tane belediye başkanını hangi partiden olursa olsun kılcal damarlarına kadar bilen büyükşehir belediye başkanı olarak söylüyorum; Olgun son 5 yıllık dönemdeki başkanlar ve geçmiş belediye başkanları arasında en başarılı başkandır. Hem başarılı, hem namusu hem şerefiyle hem ailesiyle yaptığı işlerle en başarılı belediye başkanımızdır. Bu bir moladır. Biz partimiz için çalışacağız. Kazanmak için çalışacağız. İki kıymetli belediye başkanı da mola vermişlerdir. Ben öyle kabul ediyorum. İzmir için bu iki yetişmiş belediye başkanı var. Bizden sonraki kuşağa görevi teslim ediyoruz. Genç yaşta hem Mehmet Gönenç hem Olgun Atila arkadaşlarımız çok büyük deneyim kazandılar. Ülkeye hizmetleri olacaktır.

VEDALAŞTI HELALLİK İSTEDİ!
“Doğrunun kalesi yıkılmaz, doğru sallanır, yıkılmaz!” diyen Kocaoğlu, “Bu iki lafı asla unutmayın. Ülke sıkıntılı süreçten geçiyor. Bu dönem bırakma kararı aldım. Hakkım varsa helal ediyorum, sizin hakkınız varsa helal edin. Hepinizden Allah razı olsun” açıklamasında bulundu ve Bornovalılarla vedalaştı.

MERKEZ, BÜYÜKŞEHİR’İN 8’DE 1’İ KADAR PAY AYIRMIŞ
İktidarı hedef alan Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni dönemde yatırım için 1 milyar 611 milyon TL bütçe yapmıştır. Bu yatırımı arkadaşlar yapacaklardır. Türkiye merkezi hükümeti İzmir’e 2019 yılında 200 milyon TL’lik, yani İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 8’de 1’i kadar yatırım yapmayı öngörmüştür, bütçesine koymuştur. 31 Mart’ta oy kullanacaksınız. İzmir’e şaşı bakanlara, dönüp bakmayanlara siz de İzmirliler olarak 31 Mart’ta dersini vermek zorundasınız. Vermek zorundayız” ifadelerini kullandı. 

 
Ahmet Kural'a 'iftira' soruşturmasında karar!
 
Bayındır'ın başkanı Sesli: Gidilmeyecek yer bırakmayacağız
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
emin 24 Şubat 2019 Pazar 21:49

aziz başkan biraz özeleştiri zamanı gelmedi mi? sayın başkanları şahsen tanımamş ama bornova belediye başkanlığının efendi tavrını hepimiz beş sene gördük. peki ya bu il başkanını partinin başına bela eden kim? bu yaşanan rezilliklerde sizin suçunuz yok mu? değermiydi? kim olsa size saygı duyardı.partinin sözcülere değil dava adamlarına ihtiyacı vardı

Yorumu oyla      4      5  
REİS 23 Şubat 2019 Cumartesi 14:14

AZİZ BAŞKANDA 1 NİSANI BEKLİYOR

Yorumu oyla      4      5  
ege üni 23 Şubat 2019 Cumartesi 11:16

Vallahi billahi akp'li değilim ama Bornovada Reşat Gençtürk'e atıcam Bornovaya Ankaradan aday atayanlara inat

Yorumu oyla      7      6  
Lütfiye Berber 23 Şubat 2019 Cumartesi 02:12

Sayın Gönenç''i idim olarak biliyorum ama tanimiyorum.Yalnız hemşehrim Olgun Atilla''nın aday gösterilmemesine çok üzüldüm,hatta kendime yapılmış gibi bozuldum.Olgun Bey''i ben büyükşehir için bile düşünüyordum.CHP bu dönemde çok kıyım yaptı.Olgun Atilla''yı bile çıkıyorsa bunda iyi niyet göremiyorum.Kendidinin olgunluk ve metanetle karşılamasını da takdir ediyorum.Kendisi daha çok genç ve dinamiktir.Ileriki dönemlerde yine aktif görevlere getirileceginden eminim.Başarı dileklerimle.

Yorumu oyla      5      5  
Savaşcı 22 Şubat 2019 Cuma 22:17

Aziz bey gelmiş geçmiş en başarısız bel.baskani.Parası ile 15 sene işgal etti koltuğu.2000 tane personel binası 15 yıldan beri çürük.bir yıkılsa binlerce kişi ölecek.bir bina yapamadı.F.altay metrosunun dininden dere akıyor.Dere bir duvarı yıksa yüzlerce kişi ölecek.ve bunun sorumlusu by aziz.hala daha nutuk atıyor.Kiliçdaroglu da övgüler yağdırıyor.Bilmiyor ki milyonlarca oy kaybetti.arti para dedi izbana % 100 zam yaptı.Milyonlarca halk isyan etti.oy böyle insanlara verilirmi.Gidinde hizmet yapan gelsin.Izmir köy kaldı.yeter.

Yorumu oyla      7      7  
BAKIS 22 Şubat 2019 Cuma 20:43

Basari kistasiniz nedir, anlayamadım..!

Yorumu oyla      6      5  
Cumali 22 Şubat 2019 Cuma 19:31

Büyükşehire Bi Olgun Adam Gerekli

Yorumu oyla      5      9  
Ödemiş 22 Şubat 2019 Cuma 19:22

Bız bıze yapılanları ıyı bılırız bunlar senın emanetın azız baskan bızde sahıp cıkarız.

Yorumu oyla      6      7  
Yorum Üstadı 22 Şubat 2019 Cuma 19:22

Bir devlet adamı giderken bile devlet adamlarını övüyorsa hala umut var demektır.Haydi Olgun Atila molada iyi hazırlan sen bızım umudumuzsun.

Yorumu oyla      5      8  
İzmir 22 Şubat 2019 Cuma 19:21

İzmir bu 3 kişi ile gurur duyuyor.Emanetı alacaklar kısa bır mola.

Yorumu oyla      6      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan İnce'den Güzelbahçe'ye hastane müjdesi
Yeniden aday gösterilen Güzelbahçe Belediye Başkanı CHP'li Mustafa İnce, ...
İZBAN'da 'Bergama hattı' endişesi!
İzmir'i kuzeyden güneye bağlamak amacıyla hayata geçirilen raylı sistem ...
Karşıyakalılar'a halk sağlığı eğitimi
Halk sağlığının korunmasına katkı sağlamak amacıyla eğitim ve bilinçlendirme ...
 
Buca'nın ikinci adresi oldu
Buca Belediyesi’nin eşsiz ve el değmemiş doğası ile İzmir’in incisi Buca ...
Başkan Uğurlu'dan köylere ziyaret
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, eski belde ve köyler olan yeni ...
Kocaoğlu'ndan Bayındır mesajı: Yaptıklarımızı tarih yazacak
Bayındır'ın farklı bölgelerini ziyaret ederek vatandaşlarla buluşan İzmir ...
 
Bornovalı minikler için harika festival
Bornova Belediyesi’nin 2017 yılında hayata geçirdiği Çocuk Kulübü, Bornovalı ...
İzmir 'iyilik' için koşacak
Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak ve bu ...
Karşıyaka'da doğa yürüyüşüne çağrı
?Karşıyaka Belediyesi, 24 Şubat’ta düzenleyeceği doğa yürüyüşü ile Karşıyakalıları ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva