HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Şubat 2019 Cuma - 12:03

İZBAN'da 'Bergama hattı' endişesi!

İzmir'i kuzeyden güneye bağlamak amacıyla hayata geçirilen raylı sistem yatırımları Bergama'da kamulaştırmadan kaynaklanan nedenlerle kesintiye uğradı. Bergamalı sanayiciler, 57 kilometre uzunluğundaki Aliağa-Çandarlı-Bergama demiryolu hattının bir an önce tamamlanmasını beklerken Aliağa'daki yatırımcılar ise projenin kentteki mevcut bağlantı ağlarını kapatmayacak ve azaltmayacak şekilde yeniden revize edilmesini istedi.

İZBAN da  Bergama hattı  endişesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN'ın Bergama'ya uzatılması projesi kapsamında 8 istasyon, 11 üst geçit ve 23 alt geçit yapacak. Ancak istasyon, karayolu alt geçit ve üst geçit köprü projelerinin yapımına başlanması için gerekli kamulaştırma işlemlerinin tamamlanması bekleniyor. Protokol gereği Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın tamamlayacağı kamulaştırmaların ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi hazır durumda olan yerlerde ihaleye çıkacak.

"İZBAN BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Bergama Ticaret Odası (BERTO) Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, İZBAN'ın Bergama'ya getirilmesinin kentin gelişimi açısından büyük önem taşıdığını belirterek çalışmaların hızlandırılmasını istedi. İZBAN ile birlikte İzmir'in merkezine kadar tek araçla ulaşabileceklerini dile getiren Ürper, kuzey Ege'nin de kent merkeziyle bağlantısının güçleneceğini söyledi. Bölgedeki yatırımlarla ilgili bir doğum sancısı yaşandığını öne süren Ürper, Bergama'nın önümüzdeki dönemde ticaretle ilgili önemini arttıracağını belirterek, "Bergama'ya yeni bir organize sanayi bölgesi (OSB), bir serbest bölge ve tarıma dayalı ihtisas OSB kurulacak. Orta veya uzun vadede hayata geçirilecek bu yatırımlar ile birlikte Çandarlı Limanı'nın devreye girecek olması bölgemizin önemini daha da arttıracak. Birkaç yıl içinde serbest bölge için alt yapı çalışmalarına başlanacağını tahmin ediyoruz. Sadece Bergama'nın değil tüm kuzey Ege'nin önemi artıyor" dedi. Dikili ile Bergama ilçeleri arasındaki 26 kilometrelik alanda bu 3 yatırımın hayata geçeceğini ifade eden Fikret Ürper, bölgede ciddi bir nüfus yoğunluğu yaşanmaya başlanacağına dikkat çekti. Dikili, Bergama, Kınık ile diğer yerleşim birimlerinin orta ve uzun vadede yoğun göç alacağını anlatan Başkan Ürper şunları söyledi:

"Bölgemiz gelişirken, bağlı bulunduğumuz ille doğru bir toplu ulaşım sistemini oturtmalıyız. İZBAN'ın tamamlanması bu gelişmelerin gerisinde kalırsa çok büyük sıkıntı yaşanır. İZBAN ile birlikte demiryolu hatları da çekilecek ve yük trenleri seferlere başlayacak. İZBAN bizim için çok önemli. Proje, yatırımlarla paralel ilerlemeli hatta daha erken tamamlanmalı. Bizim talebimiz programda olan bu projenin hızlı bir şekilde yatırıma dönüştürülmesi. Kamulaştırmanın yanında alt yapı çalışmalarıyla ilgili sorunlar yaşanıyor. Biz yürüyen projenin hızlanmasını biliyoruz."

"ULAŞIM AKSLARIMIZ KESİNTİYE UĞRAMASIN"

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Aliağa’dan Bergama’ya uzayacak olan demiryolu hattının yalnızca İZBAN hattı olarak İzmir’in güneyi ile kuzeyini birleştirmekle kalmayıp, aynı zamanda Çandarlı Limanı'na ulaşarak yük taşımacılığında da önemli bir rol üstleneceğini dile getirdi. İZBAN demiryolu hattının Aliağa’dan Bergama’ya uzatılması projesinin mevcut haliyle gerçekleştirilmesi durumunda, Aliağa şehir merkezinin ikiye bölüneceğini dile getiren Ertürk, "Tüpraş, Star Rafineri ve diğer sanayi kuruluşlarının İzmir-Çanakkale karayoluna bağlanlamalarını sağlayan Rafineri Kavşağı'nın kapatılması ile ulaşım kanallarının yüzde 60’ı kapanacak. Karayolları tarafından yürütülen kavşak projeleri ve Devlet Demiryolları tarafından yürütülen demiryolu projeleri, başta yarımadada bulunan Petkim, Tüpraş, Star Rafineri, gemi söküm tesisleri, LNG ve LPG tesisleri ile ilçe sanayisinin lojistik ihtiyacının karşılandığı kamyon garajı olmak üzere ve buna ek olarak ilçe merkezinde yaşayan vatandaşlar için büyük önem taşıyor. Özellikle Tüpraş kavşağı olarak bilinen kavşağın, demiryolu geçişi dolayısıyla kapanmak zorunda olması, sanayi tesisleri giriş ve çıkışı için büyük önem taşıyan üç şeritli İnönü Caddesi'nin de iptal olmasına neden olacak. Bu durum ilçenin iki çıkış aksının yüzde 60 oranında körleşmesine sebep olarak, ilçe çıkışı için tek seçenek haline gelen Necmettin Giritlioğlu Caddesi'nin trafik yoğunluğunu arttıracak. Firmaların hammadde ve mamul madde sevkiyatlarının gerçekleşmesi ve bu kuruluşlarda çalışan insanların iş yerlerine ve ikametlerine aynı zamanda sağlık ve eğitim kurumlarına ulaşma kabiliyetleri noktasında büyük sıkıntılar doğurmasına sebep olacak" diye konuştu.

Aliağa’daki tüm kurum ve kuruluşlar olarak devletin yetkili makamlarıyla görüşerek projenin rehabilite edilmesini istediklerini anlatan Ömer Ertürk, projenin kentteki mevcut bağlantı ağlarını kapatmayacak ve azaltmayacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini ifade etti. Ertürk, "Konu ile alakalı tüm kurum ve kuruluşlarımız da ellerinden gelen desteği vererek ilgili bir şekilde bizlerle diyaloglarını sürdürmekteler. Sürecin devamında ülkemiz ve bölgemiz için büyük önem taşıyan ve destek verdiğimiz demir yolu projesinin ilçemizden geçişinin ulaşım akslarımızı kesintiye uğratmadan çözüme kavuşacağına inanıyoruz" diye konuştu. (DHA)

 
AK Parti Buca adayı Arslan'dan Noter tasdikli vaat
 
CHP'den ilaçta zam krizine çözüm önerisi
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hakkı Onyedioğlu 24 Şubat 2019 Pazar 12:15

Yeni bağlantıların halihazır düzeni kilitlemesi yalnız şu anda sistem içinde olanları degil yeni bağlanacakları da aynı kilit noktsın da yaşıyacağı öngörüsü ile proje üzerinde çözüme kavuşturulmasının vaz geçilmez olduğuna ilgili yetkililerin inandırılmasına yardımcı olacak bilimsel çalışmaların hızlandırılarak sonuçlandırılması görüşümü paylaşırım.

Yorumu oyla      4      5  
haydar 24 Şubat 2019 Pazar 10:22

izmirime gevur izmir diyen birisinin izmiri sevmesi yatırım yapması beklenemez izmiri ele geçirirlerse iliklerine kadar sömürürler..

Yorumu oyla      4      5  
Tilki'ye 23 Şubat 2019 Cumartesi 12:16

Kentsel dönüşümde Kocaoğlu modelinde her bir aşama bir sonrakini finanse eder olduğundan belediyenin cebinden yüklü nakit çıkışı yok! Bu bir. İkinci olarak kültür sanatı lüks olarak görmek başka bir cehalet. Onun içinde arkeolojik kazılar var, opera binası var, konserler, eğitimler var! Derdin buysa eğer! Rahat ol, uzlaşması %100'ü bulanın ihalesi yapılıyor hemen!

Yorumu oyla      4      5  
Dursun tilki 23 Şubat 2019 Cumartesi 09:58

İBB 2018 bütçesi kültür sanat 350 milyon kentsel dönüşüm 18 milyon birde burdan bakın

Yorumu oyla      4      5  
Yemebeni 23 Şubat 2019 Cumartesi 08:50

31 marta kadar tartışılsın yeter nasıl olsa yarın sabah inşaat başlıyormuş gibi etki eder.

Yorumu oyla      5      5  
Gerçekler 23 Şubat 2019 Cumartesi 05:23

İzban Bergama'ya uzanamaz! Para yok, bitti! Reklamını yaptıkları şantiyeler bile havaalanı dışında boşaldı! Bundan sonra ancak döviz garantili işler olabilirdi, o da zor, onların da umudu kalmamış gibi, baksanıza havaalanı ortakları birer birer hisselerini satıp tüyüyor!

Yorumu oyla      5      6  
yanardağa 23 Şubat 2019 Cumartesi 05:19

Sen neyin iddiasındasın? İzmirli bilmiyor mu reisin sevip sevmediğini? Otuzbin lira bütçe koymak sevmeyi geçtim, küfretmek değil de nedir? Sığır mısın sen? Neye çatıyorsun Volkan'a? Aha, ben de biz de öyle düşünüyoruz! Pis olan Volkan değil, senin gibi sığırların cehaletidir! Koyun sürüsü sizi! Binali ne yatırımı yaptı sığır? Tünelden başka ne yatırım var? O tünel de Kocaoğlu'ndan araklama! Ödenen vergilerden haberin var mı?

Yorumu oyla      7      5  
Remzi 22 Şubat 2019 Cuma 19:04

Seçimden seçime yaziktır bumilete hizmet cebimizden onuda pörosüdürler demeyin koyunun gözö açildi bu milete vaat sümörüsü yapmayın

Yorumu oyla      8      5  
Yanardağ 22 Şubat 2019 Cuma 18:14

Volkan , pis olan senin düşüncen hatta düşünememen . İzmir''e bir çok projeyi ve yarım kalmış yılan hikayesi yatırımları tamamlayan Binali Yıldırım Chp ''den belediye başkanı adayı ve halk partisinde ulaştırma bakanlığı yapmış birisiydi değil mi ? İdrakine deli gömleği giydirmiş zavallı , bi sus , sizin gibiler yüzünden İzmir belediyecilikte sıfır çekiyor...!

Yorumu oyla      6      11  
Metin Eriş 22 Şubat 2019 Cuma 16:13

Aliağa Ticaret Odası başkanının görüş ve yorumlarına katılmıyorum. Tüpraş kavşağı kapanacak şeklinde endişesi yersiz. Demiryolu hatları altdan ya da üstten her türlü geçilebilir.Yeter ki iste. Mesele raylı ulaşıma hala başka gözle bakmak.

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyakalılar'a halk sağlığı eğitimi
Halk sağlığının korunmasına katkı sağlamak amacıyla eğitim ve bilinçlendirme ...
Buca'nın ikinci adresi oldu
Buca Belediyesi’nin eşsiz ve el değmemiş doğası ile İzmir’in incisi Buca ...
Başkan Uğurlu'dan köylere ziyaret
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, eski belde ve köyler olan yeni ...
 
Kocaoğlu'ndan Bayındır mesajı: Yaptıklarımızı tarih yazacak
Bayındır'ın farklı bölgelerini ziyaret ederek vatandaşlarla buluşan İzmir ...
Bornovalı minikler için harika festival
Bornova Belediyesi’nin 2017 yılında hayata geçirdiği Çocuk Kulübü, Bornovalı ...
İzmir 'iyilik' için koşacak
Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak ve bu ...
 
Karşıyaka'da doğa yürüyüşüne çağrı
?Karşıyaka Belediyesi, 24 Şubat’ta düzenleyeceği doğa yürüyüşü ile Karşıyakalıları ...
İzmir’de turnuva heyecanı başlıyor
Bilim Kahramanları Buluşuyor - FIRST®  LEGO®  League yerel turnuvalarının ...
İZBAN, Ayfer için seferber
İZBAN ailesi, aplastik anemi teşhisi konulan gişe görevlisi Ayfer Kimran’a ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva