HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Haziran 2014 Cumartesi - 15:09

Kocaoğlu açıkladı: Kınık’a yardım eline devlet seti!

Kiraz Festivali’nin açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Soma’daki maden faciasının ardından İZELMAN Anaokulları’nın Kınık ilçesinin iki köyünde madenci çocuklarının rehabilitasyonu için açtığı okulların faaliyetlerinin engellendiğini, ailelere ise çocuklarını bu okullara göndermemeleri için baskı yapıldığını söyledi. Başkan Kocaoğlu, yapılanları ayrımcılık ve kamplaştırma olarak nitelendirdi.

Kocaoğlu açıkladı: Kınık’a yardım eline devlet seti!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz ay Soma’da yaşanan maden faciasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak her konuda yardımcı olmaya çalıştıklarını, ancak karşılaştıkları bir durumun kendisini fazlasıyla üzdüğünü dile getirdi.

ANAOKULLARINI KAPATIN TALİMATI
Faciada şehit veren ilçelerden Kınık’taki Elmadere ve Köseler köylerindeki faaliyetlerinin engellendiğini ifade eden Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti: “Biliyorsunuz Soma ile Kınık, biri İzmir diğeri Manisa’ya bağlı iç içe geçmiş iki ilçe. Kınık’ta da birçok şehit verildi. Kendi belediye sınırlarımız içinde, belediye şirketimiz İZELMAN anaokulları ile ve Türkiye’nin tek belediye hastanesi Eşrefpaşa Hastanesi ile iki köyümüzde çocuklara sosyal ve psikolojik destek vermek üzere ekiplerimizi götürdük. İzin aldık, okullar açıldı, çalışmaya başladık. Üç dört gün geçmedi. Milli Eğitim’e bağlı Rehberlik Araştırma Merkezleri Genel Müdürlüğü “çocukların annelerinin yanında kalması daha uygun görülmüştür” gerekçeyle geliyor bizi okullardan atıyor. Ailelere de ‘çocukları bu etkinliğe götürseniz size yardımı keseriz’ diye baskı yapılıyor. Bunu sadece ülkede ayrımcılığın, kamplaşmanın, ötekileştirmenin hangi boyuta geldiğini paylaşmak için söylüyorum.”
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu konudaki kararlılıklarını hiçbir şeyin engelleyemeyeceğini belirterek “Okullarda olmazsa, orada prefabrik bina yapacağız, konteynerler götüreceğiz bu işi yapacağız. Çünkü yaptığımız işin kimseye bir zararı yok” dedi.
 
VALİ’NİN GÖRÜŞLERİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR
Başkan Aziz Kocaoğlu, son günlerde İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın basında yer alan değerlendirmelerini de şöyle yanıtladı: “Sayın Valimiz ideolojik davrandığımızı söylemiş. On senedir belediye başkanlığınızı yapıyorum. Gündemi değiştirmeye çalıştığımızı, işleri yapamadığımızı ve İl Özel İdaresi’nin mal varlıkları ile gündemi değiştirmeye çalıştığımızı söylemiş. Sayın Mustafa Toprak benim dönemimdeki dördüncü vali. Üç vali geldi geçti. İzmir’de toplumun bilinç düzeyinden dolayı protestolarda kolay kolay olay çıkmaz. Sayın Vali geldiği günden itibaren, kentteki bütün hak arama eylemlerinde olay çıkmıştır. Belinde tabanca, elinde sopa, sivil kıyafetli polisler insanları, çolukları, çocukları yerlerde sürüklediler. Bunu deşifre ettik. Eski emniyet müdürü, ‘Evet bunlar polistir’ dedi.  ‘Sırt çantalı olduğu söylenen provokatörler ile karşı karşıyayız, ben valilik olarak yasal zeminde buna izin vermeyeceğim’ demiş. İzin alınan yere gelmeden TOMA’ları koyup, insanların üstüne su sıkıyorsunuz. Bizim derdimiz şov yapmak değil. On senedir yapmadık. Bunlarla işimiz yok. Vali Bey’in bir senesi dolmadı. Bizim çok şükür on senemiz oldu. İzmir’de belediyecilik tarihinde olmayan bir şekilde İzmirli hemşerilerimiz bize üst üste 3’üncü dönemdir seçim kazandırdı. Ben de bu göreve layık olmaya çalışıyorum.”
 
KÖRÜ KÖRÜNE SİYASET
İzmir İl Özel İdaresi’nin Hazine’ye devredilen malları konusunda da görüşlerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şunları dile getirdi: “Bizim görev anlayışımız, bu mallara sahip çıkmaktır. 22 CHP’li 2 MHP’li belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Hepsi bu konu hakkında destek olarak bir bildiri yayınladılar. İktidar partisinin milletvekilleri dahi bu konuda konuşmuyorlar. Çünkü konuşmaları kendilerine zarar verecek. Dört milyonluk İzmir’de AK Parti’deki üç dört kişiden başka kimse karşı çıkmadı. İzmirli hemşerilerimiz, herkes, ‘bu mallar İzmir’in hakkıdır, yerel yönetimlerin hakkıdır’ diyor. Bu arkadaşlar bu hatalarını sadece kendilerine değil, evdeki eşlerine değil, evlatlarına değil, torunlarına bile anlatamazlar. Bu körü körüne siyasettir. Bunun başka bir anlamı yoktur. Biz tüm inananlarla birlikte, İl Özel İdaresi’nin mallarının İzmir’de kalması için, canhıraş mücadelemize devam edeceğiz.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
22 Haziran 2014 Pazar 00:30

izsu hayır kurumu mu? işi bilen adamı işe alırsın.

Yorumu oyla      13      10  
gökhan 21 Haziran 2014 Cumartesi 21:32

Klasik alevi düşmanlığı

Yorumu oyla      13      9  
hasan gürsel altuğ 21 Haziran 2014 Cumartesi 18:23

Sayın Kocoğlu madem bu kadar yardım seversiniz İZSU önümüzdeki günlerde 500 yeni personel alacak ,alacağınız personellerin en az 100 tanesini Maden Kazasında İzmir ilçelerinde en çok şehit veren ailerden olmak üzere Kınık ve Bergama ilçelerinden alırmısınız.H.G.A.

Yorumu oyla      22      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kiraz’da festival zamanı
1. Kiraz Festivali Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, MHP Grup ...
Piriştina’dan İzkent’e yeni muhtarlık ofisi
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, yerel yönetimin ilk adımı olarak ...
Kınık'ta toplu sözleşme heyecanı
İzmir'in Kınık ilçesinde, ilk defa toplu sözleşme heyecanı yaşandı. Törende ...
 
Dikili'de çocukların günü
Dikili Belediyesi tarafından, Atatürk Meydanı’nda Çocuk Şenliği düzenlendi. ...
Kırk yama sergisi Urla'da görücüye çıktı
Urla Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün İskele Atatürk Mahallesi’nde geçen ...
Foça'da Özgür Kıyat rüzgarı
Özgür Kıyat, Foça’da verdiği konserde, yüzlerce müzikseverin kulaklarının pasını sildi.
 
Çeşme Open'da şampiyon Letonyalı Kovalenko
Dokuz ülkeden 196 satranççının katıldığı 2. Çeşme Open Uluslararası Satranç ...
Konaklı kursiyerlerden göz kamaştıran sergi
Ahşap boyamadan takı tasarımına kadar birçok farklı branşta eğitim gören ...
Karabağlar'da yaz okulu heyecanı başlıyor
Karabağlar Belediyesi okulların tatil olmasıyla birlikte öğrencilerin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva