HABERLER>İŞ DÜNYASI
8 Ekim 2021 Cuma - 10:33

KOBİ’lere, Akıllı KOBİ ile dijital dönüşüm daveti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Visa, KOBİ’lerin dijitalleşme konusundaki tüm ihtiyacını Akıllı KOBİ platformunda karşılıyor. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “Biz Sanayi 4.0 sürecinde “Uyum Sağlayamayan Kaybedecek” demiştik. Şimdi aynı süreçlerden biri daha uygulamada. Dijital dönüşüm için önemli bir yol gösterici olacak Akıllı KOBİ Platformu’na ihtiyaç duyan tüm üyelerimizi davet ediyorum” dedi.

KOBİ’lere, Akıllı KOBİ ile dijital dönüşüm daveti

Eylül ayında, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel’in katıldığı toplantıyla tanıtımı gerçekleştirilen Akıllı KOBİ Platformu, ülkemizde dijital dönüşüm yolunda geniş bir ekosistemi KOBİ’lerle buluşturan bu kapsamdaki ilk platform olma özelliğine sahip.

Platform, içerdiği ürün, hizmet, bilgi ve eğitimlerle KOBİ’lere özel bir dijital dönüşüm üssü olarak hizmet vermeye başlarken, sisteme akillikobi.org.tr adresinden ulaşılabiliyor.  Akıllı KOBİ Platformu’nu  ziyaret eden KOBİ’ler, ihtiyaçlarını kategoriler ya da sektörler bazında keşfedebilecek, bu ürün ve hizmetleri sunan tedarikçilerle buluşabilecek. Ayrıca KOBİ’ler kendilerini dijitalleşme konusunda test edebilecek, seviyelerini görebilecek, isterse eğitim alabilecek. Böylelikle KOBİ’ler dijitalleşme konusundaki tüm ihtiyacını Akıllı KOBİ Platformunda karşılamış olacak.

Akıllı KOBİ Platformundaki faydalı içerik ve videoların yer alacağı ‘Bilgi Bankası’ sekmesinin Türkiye’nin en kapsamlı dijital dönüşüm bilgi merkezi olmasının hedeflendiğini belirten yetkililer, bu içeriğe ek olarak Visa desteği ile, ‘KOBİ Akademisi’ sekmesine ‘İşimi Yönetebiliyorum’ KOBİ eğitimlerinin de dahil edildiği bildirildi. Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri ve alanında uzmanların yer aldığı 7 başlık ve 47 modülden oluşan eğitim videolarının, KOBİ’lerin finansal disiplin ve dijitalleşme becerilerini güçlendirmek amacıyla tasarlandığı vurgulanırken,  KOBİ’lerin kapasitelerini güçlendirecek bu eğitimlerin yanı sıra, platformun ‘Visa Dünyası ve Ödemeler’ bölümünde ise KOBİ’lerin ödemelerle ilgili ihtiyaç duyacağı tüm bilgiler, kartla ödeme ve kart kabulü olmak üzere iki başlıkta anlatıldığı ifade edildi. 

Platforma kaydolan KOBİ’lere dijital dönüşüm konusundaki mevcut durumlarını TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü tarafından hazırlanan “Dijital Dönüşüm Olgunluk Değerlendirme” aracıyla tespit etme imkanının sunulduğunu hatırlatan platform yetkilileri, KOBİ’lerin, çıkan sonuçlara ve ihtiyaçlarına göre kısa ve orta vadeli yol haritalarını hazırlanmaları konusunda destek alabileceklerini kaydettiler.

Akıllı KOBİ Platformu’nun Mayıs ayında duyurulan ilk fazından bu yana dijitalleşmeye yönelik ürün ve hizmet sunan tedarikçilerin  platforma kayıt olduğunu da belirten yetkililer, bu şirketlerin sunduğu; bulut ve yapay zeka çözümleri, e-ihracat, sanal POS çözümleri, mobil geliştiriciler, veri analizi gibi hizmetlerin 12 ana kategoride toplam 80 başlık altında toplandığını söyledi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar gelinen süreçte artık geleneksel yöntemlerle üretim, pazarlama ve satış yapma şansı kalmadığını belirterek “Biz Sanayi 4.0 sürecinde “Uyum Sağlayamayan Kaybedecek” demiştik. Şimdi aynı süreçlerden biri daha uygulamada. Dijital sürece entegre olamayan firmalarımız için sıkıntılı süreçler yaşanabilir. Bu nedenle TOBB çatısı altında üyelerimize yol gösterici olacak Akıllı KOBİ Platformu’nu oldukça önemsiyorum. Çünkü KOBİ’lerimiz tüm işletmelerimiz içinde yüzde 99’un üzerinde bir paya sahip. Onların üretimlerinin ve satışlarının önünü açacak her türlü girişim, ülke ekonomimize önemli katkılar sağlayacaktır. Teknoloji tedarikçileri ile KOBİ’leri tek bir çatı altında buluşturan bu sistemde üyelerimiz,  dijitalleşme yolundaki sorularının yanıtlarını ve çözüm sunan teknoloji firmalarını bulabilecekler. KOBİ’lerimiz için önemli bir eksiği giderecek olan bu inovatif çalışmada emeği geçen, başta TOBB Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere tüm paydaşlara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.  

 
CHP'li Purçu gündeme taşıdı: TCDD'de usulsüzlük iddiası!
 
TMMOB’tan ‘emsal artışı’ eleştirisi: Kılıçdaroğlu’nun açıklaması endişe verici!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Yorgancılar: Bugünün ihtiyacı, bu OSB taslağı değildir!
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar “İçinde bulunduğumuz çağ, çevik olmayı ...
Habaş yerli hibrit otomobil için kolları sıvadı
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Honda'nın kapattığı fabrikayı satın ...
Rekabet Kurumu'ndan Trendyol’a inceleme kararı
Rekabet Kurumu Trendyol hakkında 'Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un ...
 
Egeli iş kadınları iş İngilizcesini geliştirecek
EGİKAD ile Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu arasında işbirliği ...
Sivri: Zaman kaybetmeden reformlar hayata geçirilmeli
Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (ESİAD), dünyadaki siyasi ve ekonomik ...
BM: Uzun çalışma saatleri öldürüyor
Kalp ve akciğer hastalıkları, beyin kanaması, iş kazaları: Kötü çalışma ...
 
Visa ikonik logosunu değiştiriyor
Yeni bir marka dönüşüm süreci başlatan Visa, ikonik logosunun yenilenmiş ...
Ticaretin kalbi Shoexpo'da attı
Türkiye’nin ayakkabı ihracatının en büyük destekçilerinden Shoexpo-İzmir ...
EBSO Başkanı Yorgancılar'dan 9 Eylül mesajı
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “15 Mayıs 1919’da İzmir’in ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva