HABERLER>DÜNYADAN
26 Nisan 2017 Çarşamba - 23:35

Koalisyon Sözcüsü: Türkiye kısa süre önce bilgi verdi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Irak’ın Sincar bölgesinde ve Suriye’nin Karaçok dağında PKK terör örgütü hedeflerine yönelik gerçekleştirdiği hava harekatına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dorrian söz konusu harekattan çok kısa zaman önce haberdar edildiklerini söyledi.

Koalisyon Sözcüsü: Türkiye kısa süre önce bilgi verdi

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay John Dorrian, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde PKK terör örgütünün varlığının farkında olduklarını ancak Türkiye’nin kendilerini Sincar ve Karaçok dağına yapılan hava harekatından çok kısa bir süre önce bilgilendirmesi nedeniyle müttefik kuvvetleri bölgeden çekmek için yeterli zaman olmadığından dolayı harekatın sorunlu olduğunu savundu.

Albay Dorrian video konferansla bağlandığı Savunma Bakanlığında (Pentagon) Suriye ve Irak’taki operasyonlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Irak’ın Sincar bölgesinde ve Suriye’nin Karaçok dağında PKK terör örgütü hedeflerine yönelik gerçekleştirdiği

hava harekatına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dorrian söz konusu harekattan çok kısa zaman önce haberdar edildiklerini söyledi.

Dorrian, “Saldırıların yapılmasına bir saatten az zaman kala bilgilendirme yapıldı. Bu yeterli bir zaman değil. Bir DEAŞ karşıtı koalisyon ortağı ve bir müttefikten bekleneceği üzere bu bir koordinasyon değil bir bilgilendirme idi sadece.” dedi.

ABD askerlerinin Suriye’de vurulan hedeflere 10 kilometre civarında olduğunu ve haber verilen harekatın nereye ve ne zaman yapılacağı konusunda da
bir bilgileri olmadığını ifade eden Dorrian “Sahadaki kuvvetlerimizin güvenliğini temin etmek için verilen zaman yeterli değildi.” dedi.

ABD’nin Peşmerge veya terör örgütü PYD/PKK’nın askeri kanadı YPG unsurlarını bilgilendirmediğini ifade eden Dorrian saldırıdan sonra da herhangi bir gruba ilk yardım sağlamadıklarını dile getirdi.

PKK nerede olursa olsun sorun
Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin saldırılardan PKK’yı sorumlu tutması ile ilgili bir soru üzerine Dorrian, PKK’nın bir terör örgütü olduğunu ve nerede olursa olsun sorun olduğunu ifade etti.

Dorrian şu ifadelere yer verdi: “PKK Irak veya Suriye’de olduğu her yerde sorun çünkü terörist bir grup. Ancak burada esas sorun olarak gördüğümüz şey şu: Koordinasyon için yeterince zaman olmaması ve koordinasyondan ziyade bilgilendirmenin olması, iyi olmayan iki şey. Ve tabii ki müttefik kuvvetler vuruldu.”

PKK’nın Irak ve Suriye’deki varlığından haberdarız
AA muhabirinin “PKK neredeyse sorundur diyorsunuz ama dün bir grup ABD askeri Türk hava unsurlarının Suriye’de vurduğu alanı ziyaret etti ve orada PKK bayrakları ve PKK elebaşının posterleri ile karşılandı. Sizce ABD kuvvetlerinin ABD terör listesine alınmış bir terör örgütünün mensupları ve sempatizanlarınca karşılanması tartışmalı bir şey değil mi?” şeklindeki sorusuna Ablay Dorrian, “Hava saldırısından zarar gören müttefik kuvvetlerimizin durumunu kontrol etmek için oradaydılar.” dedi.

AA muhabirinin “O zaman PKK bayraklarını taşıyanların Suriye Demokratik Güçleri olduğunu mu söylüyorsunuz. Orada PKK mensupları mı vardı veya kuvvetlerinizin ziyaret ettiği yerlerde PKK’nın olup olmadığını bilmiyor muydunuz?” şeklindeki sorusuna ise Dorrian “Biz sadece orada müttefiklerimizi
ziyaret ettik.“ cevabını verdi

Muhabirin “Söz konusu harekatla ilgili sorunun koordinasyon ve yeterli zaman verilmemiş olması olarak ifade ettiniz, bu noktada Türkiye’nin o bölgedeki PKK varlığı ile ilgili meşru kaygılarını anladığınız anlamına geliyor mu?“ şeklindeki sorusuna ise Dorrian şu cevabı verdi:

“PKK’nın Irak’ın belirli bölgelerinde ve Suriye’nin kuzeyindeki varlığını anlıyoruz ama burada söylediğimiz şey, bu saldırılarda kimin vurulduğuna dair koordinasyon ve yeterli zaman sağlanmadı diyoruz.”

Genelkurmay Başkanlığının "terör yuvası" haline gelen Irak'ın kuzeyindeki Sincar ve Suriye'nin kuzeydoğusundaki Karaçok bölgelerinden Türkiye'ye gönderilen silah ve mühimmatın teröristlerce, güvenlik güçlerine yönelik saldırılarda kullanıldığına ilişkin açıklamasının sorulması üzerine ise Dorrian YPG'ye silah vermediklerini, verdikleri silahların Suriye Arap koalisyonuna gittiğini ve DEAŞ ile mücadele kullanıldığını savundu.

 
FETÖ soruşturması: 9 bin 103 polis açığa alındı
 
Saldırı hazırlığındaki 6 terörist öldürüldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Türkiye'ye söz verilen paranın yüzde biri bile ödenmedi"
Türkiye'ye verilen sözlerin tutulmaması AB ile Ankara arasında yaşanan ...
AB, söz verdiğinin yüzde birini bile ödemedi
Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi, Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye ...
İtalya ve Yunanistan'a acil yardım çağrısı!
Avrupa Sayıştayı raporunda yer alan ifadelere göre Yunanistan ve İtalya'nın yardıma ihtiyacı var.
 
İsrail'den Kudüs'te 10 bin yeni konuta onay
İsrail’in Kudüs Belediyesi ile İskan Bakanlığı, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün ...
Akdeniz'de korkunç bilanço: 4 ayda...
Uluslararası Göç Örgütü, 2017 yılı başından 23 Nisan'a kadar Akdeniz'den ...
İsrail istihbaratı: Musul'un düşmesi an meselesi
İsrail istihbaratının değerlendirmesine göre, Musul'un IŞİD'den alınması ...
 
Yunanistan Türkiye'nin iade talebini reddetti
Yunanistan mahkemesi Türkiye'nin FETÖ'cü 3 askerin iadesine ilişkin talebini reddetti.
AKPM'den Türkiye kararı: 13 yıl sonra yeniden...
Strasbourg'da Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde “Türkiye’de demokratik ...
Yaban domuzları 3 DEAŞ'lı teröristi öldürdü!
Irak'ın Kerkük ili yakınlarından yaban domuzlarının saldırdığı DEAŞ'lı 3 terörist öldü.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva