HABERLER>GÜNCEL
16 Eylül 2018 Pazar - 13:03

Kimlerle iş birliği yaptığı çözülüyor!

Milli İstihbarat Teşkilatı’nca (MİT) Suriye’nin Lazkiye kentinde yakalanıp, Türkiye’ye getirilen, Reyhanlı’daki bombalı saldırıda failleri yönlendiren ve Suriye istihbaratıyla irtibatı sağlayan terörist Yusuf Nazik (34), 4 gündür sorgulanıyor

Kimlerle iş birliği yaptığı çözülüyor!

Reyhanlı’da 2013 yılında gerçekleştirilen, 53 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıda failleri yönlendiren ve Suriye istihbaratıyla irtibatı sağlayan Yusuf Nazik, MİT’in ’nokta operasyonu’ ile Suriye’nin Lazkiye kentinde yakalanarak, Türkiye’ye getirildi. Güvenli yollardan Türkiye’ye getirilen Nazik, MİT’teki ilk sorgusunda bombalı saldırıyı arkadaşlarıyla yaptıklarını itiraf ederek, "Reyhanlı patlamasının eylemini ben ve arkadaşlarım yaptık. Suriye istihbaratı emretti. Türkiye devletinden kaçamadım, pişmanım. Beni Suriye’den yakalayıp, getirdiler. Suriye’deki arkadaşlarıma sesleniyorum. Yol yakınken dönün. Türk devleti bize sahip çıkarken, Suriye devletine sesleniyorum. Türkiye devleti çok büyüktür, bunun hesabını elbet sizden soracak" dedi.

İçişleri Bakanlığı’nın ’aranan teröristler listesi’ndeki ’mavi kategori’de, ’terör örgütü THKP-C mensubu olmak’ suçundan yer alan Yusuf Nazik, MİT’teki ön sorgusunun ardından 12 Eylül’de Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerine teslim edildi. Aynı gün sağlık kontrolünden geçirilen Nazik, daha sonra sorguya alındı.

KİMLERLE İŞ BİRLİĞİ YAPTIĞI ÇÖZÜLÜYOR
Gözaltı süresi 4 gün uzatılan Yusuf Nazik’in, sorguda, ’THKP-C Acilciler’ örgütü ile ilgili önemli bilgiler paylaştığı öğrenildi. Örgütün Suriye istihbaratı ile bağlantısı hakkında konuşan Nazik, yurt içi ve dışındaki bağlantılarını da anlattı. Reyhanlı’daki bombalı saldırıyı arkadaşlarıyla birlikte yaptıklarını itiraf eden Nazik’in, saldırı öncesi Türkiye’ye gelerek, kimlerle görüştüğü ve bu kapsamda MİT ve emniyet istihbarat birimlerince temin edilen fotoğraflardan teşhis yaptırıldığı öğrenildi. Daha önce Suriye ile Türkiye arasında yasa dışı yollarla insan kaçakçılığı yaptığı ortaya çıkan terörist Nazik’in örgüt ile bağlantılı çeşitli isimler verdiği de kaydedildi. Reyhanlı saldırısının emrini verenler arasında yer aldığını belirttiği ’El Muhaberat’ ajanı, ’Hacı’ kod adlı Muhammed isimli kişi hakkında da bilgi veren Yusuf Nazik’in sorgusuna zaman zaman MİT görevlilerinin de katıldığı öğrenildi. Yusuf Nazik’in verdiği bilgiler doğrultusunda sorgusunun bir süre daha uzatılabileceği ve ek gözaltı süresi istenebileceği öğrenildi.

33 KİŞİ YARGILANIYOR
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, 11 Mayıs 2013’te, 53 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırılarla ilgili 33 kişinin yargılandığı davada, saldırının faili ve planlayıcısı olmakla suçlanan Nasır Eskiocak’ın da alarında bulunduğu 9 sanığa 53 kez ağırlaştırılmış ömür boyu, 13 sanığa da 15 ile 22 yıl 6 ay arasında değişen sürelerde hapis cezası verilmişti. Firari sanıklar ’THKP/C-Acilciler’ terör örgütü elebaşı Mihraç Ural ile Yusuf Nazik, Ömer El Hatip, Muhammet Dip Korali, Cengiz Sertel, Ercan Bayat, Temir Dükancı ve Aykan Hamurcu’nun dava dosyası ayrılmıştı. (DHA)

 
'Eğitimde tarihi nitelikte değişimlere hazırlanıyoruz'
 
Foça'nın festivalinde edebiyat etkinliklerine yoğun ilgi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başından vuruldu: 'Babamı FETÖ öldürdü' demişti!
Batman'da 1998 yılında FETÖ üyesi polisler tarafından öldürüldüğü iddia ...
Lokantanın fiyat listesi sosyal medyayı salladı!
Sakarya'da çorba fiyatıyla ülke gündemine oturan lokantanın sahibi Sami ...
ABD Büyükelçiliği'ne saldırı olayında yeni gelişme
Adalet Bakanı Gül, ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine ateş edilmesi olayıyla ...
 
Bedelli askerlikte ilk celp teslim oluyor
Bedelli askerlik uygulamasından ilk celp döneminde faydalanacaklar bugün ...
Eski kocasını 55 yerinden bıçaklayan kadın için flaş talep!
Boşandığı kocasını 55 bıçak darbesiyle öldüren 31 yaşındaki Namme Öztürk’ün ...
Alaçatı'nın kurtuluşuna coşkulu kutlama
Çeşme ilçesindeki Alaçatı Mahallesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun ...
 
İzmir'de feci kaza: Her şey bir anda oldu!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, anayola kontrolsüz çıktığı öne sürülen motosiklete ...
Çakıcı'ya 'helalleşme izinli' rapora 6 tutuklama!
Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde Alaattin Çakıcı'ya süresiz sağlık ...
İzmir'de bu gece: Aynı yerde 2 kaza... Ölü ve yaralılar var!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, aynı yerde peş peşe meydana gelen biri zincirleme, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva