HABERLER>POLİTİKA
14 Haziran 2012 Perşembe - 11:11

Kılıçdaroğlu’nu bombaladı adaylığa sinyal çaktı!

CHP eski PM Üyesi ve Eski İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu yine eleştiri yağmuruna tutarken, liderliğe adaylık konusunda da yeşil ışık yaktı.

Kılıçdaroğlu’nu bombaladı adaylığa sinyal çaktı!

İSTANBUL -  CHP eski PM Üyesi ve İstanbul eski İl Başkanı Berhan Şimşek Beyaz TV’de katıldığı programda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Berhan Şimşek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu yine eleştiri yağmuruna tutarken, liderliğe adaylık konusunda da yeşil ışık yaktı.

Berhan Şimşek iktidara yönelik bazı eleştirilerde bulunurken, konuşmasının büyük bir bölümünde Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Yeni CHP kavramını doğru bulmadığını kaydeden Şimşek 'Partinin yolunu bilmeyen 47 kişi vekil oldu ' diye konuştu.
 
LİDERLERİN HİKAYESİ OLUR, KILIÇDAROĞLU'NUN HİKAYESİ YOK!
'Liderlerin hikayeleri vardır 'diyen Berhan Şimşek Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Adnan Menderes, Galip Hoca, Alparslan Türkeş, Necmettin Erbakan ve Tayyip Erdoğan'ın lider olduğunu ve bu isimlerin bir hikayeleri olduğunu söyledi. Hikayesi olmayanların lider olamayacağını söyleyen Berhan Şimşek, Kılıçdaroğlu'nun liderlik hikayesi olmadığını ifade ederek ' Liderlerin hikayeleri vardır. Kılıçdaroğlu'nun bürokrasi geçmişi var. Başbakan olarak tasvip etmiyorum ama Tayyip Bey'in bir hikayesi var. Siyaset o mecralardan akarak gelmektir. ' ifadelerini kullandı.
 
BİR ŞEY YAPMADAN HATA YAPILMAZ
Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa geliş sürecini de değerlendiren Berhan Şimşek, CHP'nin Kemal Kılıçdaroğlu ile bir ivme kazanamadığını ifade ederek 'Bir şeyler yapan hata yapar. Hiç bir şey yapmayan hata yapmaz. Ama hiç bir şey yapmayıp da bu kadar hata yapmakta pek anlaşılır bir şey değil. Keşke Kemal bey başarabilseydi ama görüyorum ki mümkün değil ' dedi.
 
CHP KOLTUĞUNA KİMSEYE NASİP OLMAYACAK KADAR KOLAY OTURDU
Ferda Yıldırım'ın 'Kemal Kılıçdaroğlu.'nun CHP koltuğuna kolayca oturduğunu düşünüyor musunuz? ' sorusuna ise Şimşek şöyle yanıt verdi: 'Kimseye nasip olmayacak kadar kolay oturdu. İrili ufaklı küçük partilere bile bu kadar kolay genel başkan olunmaz. Bir şanstır. '
 
KURULTAYDA ADAYLIK SİNYALİ

Temmuz ayında yapılacak olan CHP kongresinde sürprizler olacağını da sözlerine ekleyen Şimşek, “Kılıçdaroğlu'nun karşısına birisi çıkmalı. Demokrasi bu. Süreci de çok yakından takip ediyorum” şeklinde konuştu. Şimşek, bu sözleriyle kurultayda aday olabileceğinin sinyalini verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SİYASET 14 Haziran 2012 Perşembe 15:42

Siyaset yapmak herkesin hakı ama bir genel başkan lisemezunuda olmaması gerekir eski siyaset anlayışı yok artık bilimin hızlı geliştıği gençlerin üniversteyle yetinmediği yüksek lisans yapan ortamda olmaz.çünkü artık ortam farklı gençler okuyor okuyan birini yönetmek onlardan eğitim olarak üstün vaya aynı katogoride olmak lazım milletvekili olabilirsiniz ama genel başkan biraz zor.okuyan okuyanlar artık bu şekilde düşünüyor

Yorumu oyla      14      6  
mesut 14 Haziran 2012 Perşembe 14:45

CHP nin en büyük hatası sözde açılıma ortak olup bize ikinci Habur'u yaratması oldu. Hata üzerine hata yapıyorlar.

Yorumu oyla      14      8  
hep aynı terane 14 Haziran 2012 Perşembe 13:45

ne bu chplilerin chplilerden çektiği yaa, yok o daha eski chpli yok bunlar chpnin yolunu bilmezdi, laf laf, elbette bu parti yeni projeler üretmek, toplumun her kesimine hitap etmek için partiye yeni isimler kazandırmalı, yoksa parti nası büyüyecek, kılıçdaroğlu beceremezse çeker gider merak etmeyin, partinin sahibi üyeleridir. Bu ne sabırsızlızlık, bu ne saldırganlık anlamıyorum, hem sözde öz chplisiniz kanal kanal cememat tv gazetelerini gezip boy boy deemçler verip partiyi zora sokuyorsunuz

Yorumu oyla      15      6  
olmadı Berhan Bey 14 Haziran 2012 Perşembe 12:47

Şu sıralar bazı kesimler tarafından eleştirilse de genel olarak desteklenen icraatı kürt meselesinde ki çıkışıdır. Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konuda insiyatif alması partiye bir ivme kazandırmıştır. Böyle bir süreçte de sizden bekleneni yapıp yandaş medyaya çıkıp genel başkanı eleştirmekti. sizden bekleneni yaptınız.Şaşırtmadınız...sağolun.

Yorumu oyla      17      10  
UmT 14 Haziran 2012 Perşembe 12:44

Seçilme oranı benim matematiğim yetmeyeceği kadar 0.000000000000000000000000000001 lar ile dolu orandır! Kılıçdaroğlu parti içinde güçlü fakat Muharrem İnce Kılıçdaroğlu'nu devirebilir. Muharrem İnce Yalova il kongresini yapıyor 25 milletvekili katılıyor! Çok aday olsun Kılıçdaroğlu devirilebilir.

Yorumu oyla      17      9  
Dr Erdem 14 Haziran 2012 Perşembe 11:36

Deniz BAYKAL 30 yıl CHP yi yönetti. Bu süre içinde parti halktan dışlandı, elitlerin partisi oldu. Kah barajın altında, kay üstüne çıktı/kaldı. İktidar hayalini bile kuramadı. Neden? çünkü ırkçılık yaptı, farklı dil, kültür ve inançları dışladı, hor gördü, yok edilmesi gerektiğini savundu. Sağ partilerle kurduğu koalisyonlarda imha özelliğini ortay koydu. BERHAM ŞİMŞEK BEY ikinci DENİZ BAYKAL, sayın KILIÇDAROĞLU Partiyi toparlamaya başladı. Parti herkesin partisi olmaya başladı, zoruna mı gidiyo

Yorumu oyla      25      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdal Aksünger CHP-SPD ilişkilerini güçlendireceğiz
1995 yılında imzalanan bir protokol ile resmi olarak kardeş kent olan ...
CHP kararlı: MHP ve BDP'den randevu isteyecek
CHP’li Birgül Ayman Güler yaptığı açıklamada MHP ve BDP’den ‘Kürt sorununun ...
Zana: Başbakan Erdoğan Kürt sorununu çözer
Terör sorunuyla ilgili konuşan Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla ...
 
'Belediyeler 2014 için mazeret üretmeyecek'
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, ilçe başkanları ile buluştu. Yerel seçimler ...
Eski Genelkurmay Başkanı ile 'nezaket' görüşmesi
Erdoğan, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile Başbakanlık Resmi Konutu'nda ...
Günay: Camiler bizde büyük tepelere yapılmaz
Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Çamlıca'ya camii yapılması önerisi hakkında ...
 
Egemen Bağış'tan ırkçı vekile: Oğlum bak git
AB Bakanı Egemen Bağış ile, geçen sene 'karikatür' nedeniyle tartıştığı, ...
BDP'li Önder öğrencilere sahip çıktı
BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder parlamentoda düzenlediği ...
AK Parti’de Genel Merkez’den Akay’a destek Tekbaş’a by-pass
‘Ankara’dan’ İzmir Teşkilatı’ndaki depreme ilişkin açıklama geldi. İzmir ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva