HABERLER>POLİTİKA
21 Haziran 2016 Salı - 12:25

Kılıçdaroğlu'ndan Yıldırım'a: Senin yeni mi haberin oldu?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, bazı belediyelerin terör örgütüne lojistik destek sağladığını söyleyen Başbakan Binali Yıldırım'a "Senin yeni mi haberin oldu" sözleriyle yüklendi. Kılıçdaroğlu Özgür Gündem soruşturmasındaki tutuklamalara da tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu ndan Yıldırım a: Senin yeni mi haberin oldu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye'nin bozulan imajı nedeniyle gelmiyorlar. Türkiye'nin bozulan imajını düzeltmek değil, imajın bozulmasına katkı veriyoruz. 3 aydın dün tutuklanarak hapse atıldı. Neden? Suçlama terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak. Teröre yardım ve yataklık yapanlar Ankara'da oturuyor.

Bu aydınlar ellerine bomba alıp eylem yaptılarsa tutun hapse atın. Ama böyle bir şey yok. Türkiye'nin dünyada bozulan imajına katkı yapıyorsunuz. Öyle bir haldeyiz ki... İnsanlar yağmur yağmadığı zaman yağmur duasına çıkardı, cumhuriyet tarihinde ilk kez esnaf turist duasına çıktı.

Esnafın durumu çok kötü işimiz Allah'a kaldı diyorlar. Esnafın durumu kötü biliyoruz ama seni bu duruma getiren kim? 14 yıldır iktidardalar, eskiden turist geliyordu, ne oldu da birden bıçak gibi kesildi. Bodrum'da turistler gelmiş, dükkan sahipleri gelen 3-5 turisti dükkanlarına çekmek için aralarında kavga ediyorlar. Türkiye bu manzaralarla ilk kez karşı karşıya kalıyor. Bunu yaratan nedir? Yanlış dış politika değil midir?

Bugün gazetelerde haberler var. İsrail ile barışacağız. Bunlar değil miydi atıp tutanlar. Ne oldu da birden Türkiye İsrail'e muhtaç hale geldi? Şu andaki hükümet Türkiye'nin çıkarlarını korumaktan uzak bir hükümettir. Türkiye'nin geleceğini kendi geleceği için pazarlayabilecek bir konumdalar.

Hükümet yurtdışında tarım arazisi kiralayacakmış. Türkiye'de 2 Trakya büyüklüğündeki alan ekilmiyor. Toprak var, çiftçi var, güneş var her şeyimiz var. Gidip arazi kiralayacağız diyorlar.

14 ile silah gömüldüğü söyleniyor. 14 ile silah gömülürken bu ülkede yönetici, vali, emniyet müdürü, kaymakam, başbakan, cumhurbaşkanı kimdi? Bunları soracaksınız.

Bugün Binali Bey açıklama yapıyor; 'Bazı beldiyeler terör örgütlerine lojistik destek yapıyorlardı.'  İyi de yaparlarken iktidarda kim vardı, senin yeni mi haberin oldu? Devletin  arşivlerine gir dünya kadar bilgi var. Talimat verdin sakın bunlara dokunma dedin. 200 ton bombayı şehirlere yerleştirdiler denildi. Şimdi gerekçe arıyorlar, acaba bu suçu kime yıkarız diye.

BİNALİ YILDIRIM'A 3 SORU DAHA

Biz bunlarla uğraşırken birileri başkanlık derdinde. Kardeşim seni başkan yapmayacağız, yapmayacağız. Amerikan tipi başkanlık... Soru sorduk eyalet sistemi var, üniter devletiz diyorlar. Sen Amerikan başkanlık sistemini getireceksen 3 soru daha soruyorum.

Orada milletvekilleri kürsüye çıkar istedikleri kadar konuşur, süre kısıtlaması yoktur. 1957 yılında ABD'de bir senatör kürsüde 24 saat 18 dakika konuşuyor, demokrasi budur. 5 dakikadan fazla konuşamazsın diyorlar.

İki... ABD'de yargı bağımsızlığı var. Başkan geldi, yargıtay üyeleri ayağa kalkıp alkışlasın yok orada. Yüksek ahlaki değerlere sahiptir ABD'li yargıçlar. Büyükelçileri atarken senatonun onayı olmadan atama yapamıyorlar.

Üçüncü sorum, ABD'de başkan Beyaz Saray'da oturur kirasını öder. Yemeğin bedelini öder. ABD halkı her kuruş verginin hesabını sorar. Binali Bey'e soruyorum, sen bu sistemi getirecek misin? Getirirken bir gün sarayda kalmaz."

 
Ve Karabağ hakim karşısında: İlk duruşmadan ne karar çıktı?
 
Yolcu gemisinden inen turistlere bunaltan ısrar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
24 CHP'li vekil Valiliğe yürüdü!
Bolu Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz’in okullarda 10’uncu Yıl Marşı’nın ...
Yıldırım: Burunlarından fitil fitil getireceğiz
Başbakan Yıldırım, grup toplantısında teröre destek olan belediyelere ...
Bahçeli'nin zor anları: 5 dakika mahsur kaldı!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli az önce grup konuşmasını yapmak için ...
 
CHP’li Altıok’tan o 3 tutuklamaya sert tepki!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Türkiye ...
HDP Eşbaşkanları'nın fezlekeleri savcılıkta!
HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında ...
CHP'li Balbay: Şap ve çiçek ne zaman bitecek ?
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay ülkemizde son yıllarda giderek ...
 
Bahçeli'den 'tüzük' yorumu: Vay zavallılar...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bu zamana kadar görülmemiş çirkeflik ...
Bahçeli'den kongre kararlarına ilk yorum: Alayı...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kongrede yapılan işlemler ve tüzük değişiklikleri ...
Flaş! MHP kurultayına kaç delege katıldı?
Ankara 13.Noterliği'nden yapılan açıklamada "MHP Olağanüstü Kurultayı'na ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva