HABERLER>POLİTİKA
21 Haziran 2016 Salı - 11:07

24 CHP'li vekil Valiliğe yürüdü!

Bolu Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz’in okullarda 10’uncu Yıl Marşı’nın çalınmasını yasaklamasını bugün Bolu’ya gelen 24 milletvekili ile partililer protesto etti.

24 CHP li vekil Valiliğe yürüdü!

Aralarında Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in de bulunduğu 24 milletvekili ve partililer Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplandı. Burada yapılan açıklamada 10’uncu Yıl Marşı’nın yasaklayan Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz protesto edildi.

CHP’li milletvekilleri ve partililer Milli Eğitim Müdürlüğü önünden, Yusuf Cengiz hakkında gerekeni yapmamakla suçladıkları Vali Aydın Baruş’u protesto için Bolu Valiliği’ne yürüdü. 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI

Muharrem İnce ve Gürsel Tekin, burada toplanan yaklaşık 400 kişi ile birlikte basın açıklaması yaptı. Müdürlük giriş kapısı önünde ve çevrede önlem alan polis müdahalede bulunmadı. İnce, 10'uncu Yıl Marşı'ndan korkanların Atatürk düşmanı, Cumhuriyet düşmanı olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"10'uncu Yıl Marşı'ndan korkanlar nankördür, bu topraklardaki vatan hainlerinin torunlarıdır. Oslo'da PKK ile pazarlık yapanlar, Habur'da teröristin ayağına mahkeme kuranlar, Bolu'da 10'uncu Yıl Marşı'nı yasaklayanla aynı kafadır. 10'uncu Yıl Marşı'na karşı çıkanlar Sivas ve Erzurum kongrelerini, kuvayımilliye ruhunu tanımayanlardır, Kurtuluş Savaşı'na inanmayanlardır."

SENİN ADINI YAZDIK

Bolu Milletvekili Tanju Özcan'a gaz sıkan polise tepki gösteren İnce, "Biz kindar değiliz, biz içimizde nefret büyütmeyiz. Ama unutma senin adını da yüreğimize yazdık. Senin adını CHP'nin 12 milyon oy vereni, gençlik kollarımız ezbere bilecek. Biz bu ülkeyi geren, kutuplaştıran Cumhurbaşkanı gibi kandan, kinden, nefretten beslenenler değiliz ama hesap sormaktan da geri durmayacağımızı 78 milyonun bilmesini isteriz" dedi.

Gürsel Tekin de Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bulunduğu sokağın kamyonetle kapatılmasına tepki göstererek, "Kendilerinin koymuş olduğu kuralları kendileri çiğnemek zorunda kalmışlar. Bu trafik ihlali, işgalcilik değil midir? Bunun adı eşkıyalıktır. Bu eşkıyalık sistemi bir gün yıkılacaktır" dedi.

VALİLİĞE YÜRÜDÜLER

Daha sonra milletvekilleri ve kalabalık valilik binasına kadar 10'uncu Yıl Marşı eşliğinde yürüdü. Milletvekilleri, valilik önünde de Vali Aydın Baruş'u protesto etti. Polis burada da müdahalede bulunmadı.

VALİ KENDİNİ BOLU BEYİ ZANNEDİYOR

10'uncu Yıl Marşı'na sahip çıkmak için kimseden izin almayacaklarını söyleyen Muharrem İnce, "Her gün 'milli irade' diyenler, demokrasiden bahsedenler, bir ile 30 milletvekili gelmişse o ilin valisi milletvekillerine sorar 'bir isteğiniz var mı?' diye. Ben ona 'Vali olamazsın' demiyorum. Vali olursun da adam olamazsın. Recep Tayyip Erdoğan'ın valisi olabilirsin, önemli olan milletin, devletin valisi olmaktır" dedi.

Bolu Valisi Aydın Baruş'un, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan için "Haddini bil" diye açıklama yapmasına tepki gösteren Muharrem İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Seçilmiş milletvekiline 'Haddini bil' diye açıklama yapmış. Ey kendini Bolu Beyi zanneden Bolu Valisi. Haddini sen bileceksin. Sen kendini Bolu Valisi olarak değil, Bolu Beyi olarak tanımlıyorsan merak etme burada da CHP'nin Köroğluluları vardır. Halkın seçtiği milletvekili ile nasıl konuşulması gerektiğini öğreneceksin. Öğrenemezsen sana öğretmesini biliriz."

CHP milletvekilleri daha sonra otobüse binerek kentten ayrılırken, kalabalık da dağıldı. (dha)

 
Narlıdere Metrosu ‘durak azaltarak’ yola çıktı!
 
‘Ayrılmak istiyor’ diye öldürdü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım: Burunlarından fitil fitil getireceğiz
Başbakan Yıldırım, grup toplantısında teröre destek olan belediyelere ...
Bahçeli'nin zor anları: 5 dakika mahsur kaldı!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli az önce grup konuşmasını yapmak için ...
CHP’li Altıok’tan o 3 tutuklamaya sert tepki!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Türkiye ...
 
HDP Eşbaşkanları'nın fezlekeleri savcılıkta!
HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında ...
CHP'li Balbay: Şap ve çiçek ne zaman bitecek ?
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay ülkemizde son yıllarda giderek ...
Bahçeli'den 'tüzük' yorumu: Vay zavallılar...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bu zamana kadar görülmemiş çirkeflik ...
 
Bahçeli'den kongre kararlarına ilk yorum: Alayı...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kongrede yapılan işlemler ve tüzük değişiklikleri ...
Flaş! MHP kurultayına kaç delege katıldı?
Ankara 13.Noterliği'nden yapılan açıklamada "MHP Olağanüstü Kurultayı'na ...
Kurtulmuş'tan 'o belediyeler' için açıklama!
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, teröre destek verdiği belirtilen belediyelerin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva