HABERLER>POLİTİKA
19 Mart 2019 Salı - 08:18

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan ve Bahçeli'nin İzmir mesajlarına yanıt!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, iki liderin Cumhur İttifakı'nın İzmir mitinginde yaptığı çıkışlara yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu ndan Erdoğan ve Bahçeli nin İzmir mesajlarına yanıt!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında Ahmed Arpat ve Seda Öğretir'in sorularını yanıtladı. 

Kılıçdaroğlu, "Demokrasiye inanan, demokrasiyi savunan seçmenlerin sandığa gitmesi lazım, oy kullanması lazım. Bu seçimlerde göstereceğimiz her başarı dünyaya, ‘bütün baskılara rağmen Türk halkı demokrasiden yana tavır koydu’ mesajını verecektir. Çünkü Türkiye demokrasinin kaybolduğu yönünde güçlü bir algı sürekli büyüyor." dedi.

CHP Lideri programda Cumhur İttifakı'nın İzmir mitinginde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin mesajlarını da yorumladı. 

Erdoğan'ın "CHP Atatürk'ü istismar etti" sözlerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Ne yapmışız da istismar etmişiz. İlkelerine bağlıyız. Günün 24 saati Atatürk demiyoruz. Atatürk sadece bizim değerimiz değil 82 milyon insanın ortak değeridir. Atatürk’ü sadece ben değil herkes sevmeli. Cumhuriyeti kurarken ilk kez saltanatı bırakmıştır halk kavramını getirmiştir. Osmanlı’da vatandaş yoktur teba vardır. Kadın erkek eşitliğini getirmiştir, kadına seçme seçilme hakkını getirmiştir. Sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nden mi seçiliyor, her partide kadınlar var. Atatürk'ü toplumun her kesiminin sahiplenmesi lazım. Beni üzen Diyanet İşleri Başkanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı aynı tarihte kurulmuştur. Bugün 18 Mart Çanakkale Savaşı, Atatürk’ün ne büyük başarılarından birini elde ettiği bir süreçtir bu. Aynı zamanda şehitleri anma günüdür. Diyanet açıklama yaptı içinde Atatürk yok. Hadi hiç sevmiyorsun diyelim Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kurdu. Bari bu teşkilatı kuran kişiye de Allah rahmet eylesin de. Bu kin bu öfke nedir. İslamiyet'te din üzerinden öfke duyulur mu? Atatürk’ün neyini istismar edeceğiz. Benim gibi düşünmeyen de demokrasi diyor, benim gibi düşünmeyen de insan hakları diyor. Ortak paydayı büyütmek yerine küçültmek rolünü üstlenmiş beyefendi. Hatta orada bizim büyükşehir belediye başkanına da ağır suçlamalar yapmış. İnsan utanır biraz. Neyse ciddiye alınacak kişi değil" ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin "İzmir’i çantada keklik görüyorlar. Kimsenin arka bahçesi değil" çıkışını da şu sözlerle yorumladı: Hayır efendim hiç bir yeri asla ve asla çantada keklik görmeyiz. Vatandaş keklik mi? Bu tamımı yapmak vatandaşa saygısızlıktır. İzmirli gidecek oyunu kullanacak. Bizde gidiyoruz İzmir’e oyunuzu Cumhuriyet Halk Partisi’ne verin diyoruz. İzmir demokrat, aydın bir kent. Türkiye’nin batıya açılan penceresidir. Milli kurtuluş Savaşı’nın ilk kurşunun atıldığı kenttir orası. Görkemli bir tarihi var. Dolayısıyla İzmir sıradan bir kent değildir aynı zamanda Ege demektir. Dolayısıyla İzmirlinin yapacağı her tercih bizim için çok kıymetlidir. 

 
Denizli'de ev sahibi-kiracı kavgası cinayetle bitti
 
Dolar ve euro güne nasıl başladı? İlk rakamlar
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mister No 20 Mart 2019 Çarşamba 02:00

Cehalet bedava olunca birileri kosturup siraya girmis anlasilan. Kardesim, CHP pkk´lilari meclis üyesi yapacak yalanina inanacagina, madem adamlar pkk´li sen devlet olarak bunlari nicin tutuklamiyorsun diye sorsana. Pkk´li oldugunu biliyorsan görevini yerine getir degilse sus konusma.

Yorumu oyla      6      7  
AYŞE 19 Mart 2019 Salı 23:49

İZMİR CHP DEN BAŞKASINA OY VERMEZ

Yorumu oyla      6      7  
çantada keklik 19 Mart 2019 Salı 12:30

görüyor diye oy vermeyin diyen yorumcular,reisin bütün Türkiyeyi çantada keklik görmesine bir türlü laf söyleyemiyorlar.İşte asıl mesele burada,ülke batmış,hala neyin derdindesiniz?

Yorumu oyla      14      8  
muhalif 19 Mart 2019 Salı 12:10

tam yanıt olmamış....

Yorumu oyla      7      6  
izmir 35 19 Mart 2019 Salı 12:08

bohcalının ne dedigi önemli değil izmirlinin ne dedigi önemlidir. Ben izmirli olarak oyumu chp ye verecegim. İzmir yunanı denize dökmüştür akp yi de sandıga gömecek.

Yorumu oyla      13      9  
sezarın hakkı sezara 19 Mart 2019 Salı 11:58

abi şunu anlamıyorum ! adamlar tabiki de izmiri çantada keklik görecek. acaba çantada keklik görmelerini sebebi nedir diye düşünmüyorsunuz. sonra adamları çantada keklik görüyor diye suçluyorsunuz! sizin reis,başkan adayı,bakanları ve milletvekilleri her gün izmire hakaretler yagdırıyor. miting yapıyorsun. miting in anakonusu "izmir kokuyor,izmir geri kalmış,izmir kötü, izmir gavur, izmir kaka" sen sürekli böyle dersen izmir tabiki çantada keklik olur! ona bakarsanız AKP de türkie genelini bırak çantada keklik yerine koymayı bildigin salak yerine koyuyor. aşşagılıyor! köleliğe mahkum ediyor. bir tane çomar da çıkıp ya biz nasıl bu hale geldik diye sormuyor. sordugu soru CHP ve CHP nin çantada keklik görmesi. Hayır şunu da merak ediyorum. aşagıda yazan "tuna ve ümit "isimli yorumcular bariz AKPli. yazılarından anlıyorsun bunu. şimdi CHP çantada keklik görmese ne yapıcaksın mesela? CHP ye yani Tunç soyer e oy vericekmisin ?

Yorumu oyla      12      5  
Sade vatandaş 19 Mart 2019 Salı 11:52

Yazık bu ne olduğunu bilmediğimiz bu kişileri bize diretiyorsunuz,sonrada İzmir demokratiktir falan yemezler..Pkk adına para toplayan adamlar meclis üyesi olacak İzmirde akıl alır gibi değil,Fethi Sekin kardeşimiz boşuna can vermiş çok yazık....

Yorumu oyla      10      10  
tuna 19 Mart 2019 Salı 10:38

izmiri cantada keklik gormesen teskilatın sesine gore aday secerdin pkklı adamların ne işleri var chp listelerinde

Yorumu oyla      12      20  
ümit 19 Mart 2019 Salı 09:11

hadi ordan ya basbayağı çantada keklik görüyorsunuz. O yüzden de son anda aday değiştiriyorsunuz. Halk tarafından sevilen takdir edilen başkanların yerine nasılsa seçilecek diye adı sanı bilinmeyen kimsenin tanımadığı adamları getiriyorsunuz.

Yorumu oyla      17      24  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Bir maruzatım var başkanım!
Mehmet KARABEL yazdı... Bir maruzatım var başkanım!
Fatih YAPAR yazdı... Beka meselesi!
Fatih YAPAR yazdı... Beka meselesi!
AK Parti ve CHP'nin adayları ilk kez birlikte... Yarışa gölge düşmeyecek!
Buca Akıncılar mahallesinde esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Cumhur İttifakı ...
 
Eş Zeybekci: Şehitlerimiz dualarımızda, kalplerimizdedir 
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin eşi ...
Hulusi Akar'dan cami saldırısına ilişkin açıklama
Milli Savunma Bakanı Akar, Yeni Zelanda'daki saldırı için "İslamofobik ...
AK Parti Bayraklı Adayı'ndan klip: 'Ali Bey değil Ali Abi'
Cumhur ittifakı AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan, seçim ...
 
Zeybekci'den 'yol' raporu: 110 günde bakın kaç kilometre yürüdü!
Cumhur İttifakı’nın AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat ...
AK Parti Karabağlar Adayı Doğan'dan belediye çalışanlarına söz: Ekmeği çoğaltacağız
AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Bilal Doğan, hakkında çıkan ...
'Bu sabah İran ile ortak operasyon yaptık'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, " Bu sabah 08.00 itibariyle İran'la doğu ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva