HABERLER>POLİTİKA
14 Kasım 2016 Pazartesi - 13:57

Kılıçdaroğlu'ndan belediyeleri şok eden KHK'ya tepki, başkanlara uyarı!

Kanun Hükmünde Kararname ile belediyelerin yıllardır eğitime destek için açtığı dershaneler kapatılırken CHP’den uyarı geldi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun, “Hiçbir şeyden korkmuyoruz. Dershaneleri hemen kapatan arkadaşlarımıza da ayrıca soracağız” dediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu ndan belediyeleri şok eden KHK ya tepki, başkanlara uyarı!

EGEDESONSÖZ - OHAL kapsamında çıkartılan kanun hükmünde kararname ile belediyelerin dershane faaliyetlerine son verildi. Son, KHK’de yer alan ibareyle 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’na bir madde eklendi. 

Ve bu maddeyle belediyelerin yıllardır çalıştırdığı ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim ve sınav ihtiyaçlarını karşılayan dershanelerin kapısına kilit vuruldu.

KHK ile kanuna konulan maddede, “Okullar ile özel öğretim kursları hariç olmak üzere başka adlarla da olsa ilköğretim ve ortaöğretim örgün eğitim programlarının aynısı veya bir kısmını uygulayan ya da bu programlara yönelik deneme, seviye tespit sınavı gibi adlarla toplu sınav organizasyonları yapmak üzere faaliyet göstermek için yüz yüze veya uzaktan öğretim yöntemi ile özel öğretim kurumları veya yerler açılamaz, işletilemez, öğretim programları oluşturulamaz. Belediyeler, sivil toplum kuruluşları ile yükseköğretim kurumlarının sürekli eğitim merkezleri gibi birimlerinde de bu faaliyetler yürütülemez” ifadelerine yer verildi.

Karar, İzmir’de başta olmak üzere birçok ilde şok etkisi yaratırken belediye başkanları ve milletvekilleri formül arayışına girdi. Ardı ardına açıklama yapılırken kararın yanlış olduğu, düzeltilmesi talep edildi. İzmir’de Bornova Belediye, Bayraklı Belediyesi, Buca Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Gaziemir Belediyesi ve Çiğli Belediyesi yaptıkları açıklamalarla eğitim faaliyetlerine devam edemeyeceklerini duyurdu. Bazı yerlerde yapılan eylemlere öğrenciler ve veliler de katıldı.

PARTİ NASIL BAKIYOR?
Türkiye gündemine oturan konu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da gündemine geldi. Kılıçdroğlu, partinin yetkili isimlerini formül arayışı için görevlendirdi. CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’in toplantıda yaptığı açıklamanın ardından konuşan Kılıçdaroğlu’nun CHP’li belediye başkanlarına tepki gösterdiği, uyardığı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun toplantıda, “Biz hiç kimseden korkmuyoruz. Kararname çıktı diye dershanelerin kapısına hemen kilit vurulamaz. Bu doğru değil. Başka isimler altında eğitim ve öğretim faaliyetlerinin devam etmesi konusunda çalışma yapılıyordu. Dershaneleri kapatan arkadaşlarımız bize bu konuda danışmadılar. Onlara soracağız. Hemen işlem yapılıp, öğrenci ve öğretmenlerin kapı önüne konulması doğru değil” dediği öğrenildi.



CHP İZMİR'DE KHK ZİRVESİ 
Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yeni yayınlanan 676 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği İzmir’deki bazı ilçe belediyelerinin eğitim faaliyetlerinin durdurulmasının ardından bir araya geldi.

Karşıyaka’da KARGEM, Bayraklı’da BAYGEM, Bornova’da BELGEM, Buca'da BUGEM, Gaziemir’de GAZİGEM ve ayrıca Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi’ne gönderilen kapatma kararları partiyi harekete geçirdi. 

Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, İl Başkanı Asuman Ali Güven,  PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç, milletvekilleri, belediye başkanları, il yönetim kurulu üyeleri ve Gençlik Kolları İl Başkanı Sinan Sarıküse, gerçekleşen zirvede süreci nasıl yürütecekleri üstünde fikir alışverişinde bulundu.

SERTEL’E ‘FÜTURSUZLUK’ TEPKİSİ
Toplantıda İzmir Milletvekili Atilla Sertel’in geçtiğimiz hafta sonu CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na belediye başkanlarını şikayet etmesi gündeme geldi. 

Başkanların Sertel’in, Bayraklı ve Bornova belediyelerine yönelik sözlerini fütursuzca bulduğu ve açıklamalara tepki gösterdiği öğrenildi. Başkanların, “Hukuksuzluğu mu savunacağız?’ dediği öne sürüldü. 

Parti süreci ortak akılla yürütme kararı alırken, alternatif uygulamalar üretme doğrultusunda hareket edileceği belirtildi. Belediye başkanlarının talebi doğrultusunda gerçekleşen değerlendirme toplantısında hobi ve beceri kursları açılma önerisi geldi. 

MUALLAKTAYIZ…
Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun süreci bizzat takip edeceğiz ifade edildi. Partililerin yaşanan süreci muallak olarak nitelendirdiği ve “Öğrenciler ile ailelerinin mağduriyetlerini bitirmek amacıyla bir an evvel çözüm üretmeliyiz” noktasında birleştiği öğrenildi. 

 
Sigara satışında yeni dönem: Dolaba giriyor!
 
Konak Meydanı'nda pedallar farkındalık için döndü!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GAZİEMİR'Lİ 14 Kasım 2016 Pazartesi 17:52

Eğitim görmüş bir halkı bir yöne sevketmek kolay,sürüklemek güçtür;idare etmek kolay,köleleştirmek imkansızdır.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
''Kaymakamı şehit edenler yakalandı''
Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Derik Kaymakamı'nın şehit olduğu saldırıyla ...
Kılıçdaroğlu'dan Yenikapı açıklaması: Pişman değilim!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ''Yenikapı'da düzenlenen mitinge niçin gittiniz? ...
İZBAN topuna Güven de girdi: AKP isteseydi grev olmazdı!
CHP İl Başkanı, AK Parti İl Başkanı Delican’ı eleştirirken, “AKP İktidarı ...
 
İzmir’de selin vurduğu köye Kalkan desteği!
Menderes’in Develi Köyü’nde sel ve hortum sonucu yaşanan zararları karşılamak ...
Gökçek'ten Baykal yorumu: İntikam alıyor!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eski CHP Genel Başkanı ...
14 yıldır bir ilk: AK Partililer CHP önergesine…
TBMM’de 14 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde bir ilk yaşandı. Komisyonda ...
 
AK Partili yöneticiden eleştiride son nokta: Eskiden kızlar daha güzeldi!
AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu yerel yönetimleri eleştirirken ...
CHP’li Meclis Üyesinin başını ‘yasak aşk’ yaktı!
Büyükşehir ve Bayındır Belediyesi Meclis Üyesi Uludağ istifa etti. Adı ...
Bakan Çavuşoğlu'ndan AB'ye sert yanıt!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "İdam gelmediği sürece müzakereleri durdurmayı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva