HABERLER>POLİTİKA
12 Mart 2016 Cumartesi - 22:40

Kılıçdaroğlu İzmir’de anlattı: CHP neden yüzde 25’te asılı kaldı?

CHP Lideri yoğun Cumartesi’nin finalini medya temsilcileriyle buluşmada yaptı. Soru-cevap şeklinde geçen sohbette partinin yüzde 25’te kalmasının nedenlerini bir bir sıraladı. Kılıçdaroğlu ayrıca CHP’nin Kürt sorununa çözüm formülünü de anlattı.

Kılıçdaroğlu İzmir’de anlattı: CHP neden yüzde 25’te asılı kaldı?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ – 1 Kasım genel seçim sürecinin ardından ilk kez kente gelen CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu temaslarının ikinci gününü medya temsilcileri buluşmasıyla tamamladı.

- CHP'Lİ BAŞKANLARA: ARTIK ANLATMANIN TAM ZAMANIDIR!...

- İZMİR'DE '8 İLÇE' ÇIKIŞI: ADAYLAR...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu örgüt buluşması, Ahmet Piriştina arabalı vapuru açılış töreni ve Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği’nin Belediyeler Buluşması ve Yerel Yönetimler Ödülleri Zirvesi’nin ardından Seferihisar’da Euphoria Aegean Resort&Spa Hotel’deki akşam yemeğinde bölge temsilcileri, genel yayın yönetmenleri ve köşe yazarlarıyla bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu soru-cevap şeklinde geçen toplantıda partinin yüzde 25’te kalmasının nedenlerini bir bir sıraladı. Genel Başkan ayrıca CHP’nin Kürt sorununa çözüm formülünü de anlattı.

CHP ÜLKENİN GENEL GİDİŞATIYLA İLGİLİ NE PLANLIYOR?
Sorun ortak bir sorun… Sadece CHP’nin değil tüm kesimlerin bir araya gelmesi lazım… Basını, STK’ları, aydınları, dernekler… Herkes bu konuda ne yapılması gerektiğini düşünmelidir. Biz bölge toplantıları yapmayı düşünüyoruz. Her bölgede vatandaşların ayrı ayrı sorunları var. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da terör… Orta Anadolu ve Karadeniz’de ekonomik sorunlar var. Bunların hepsinin ayrı ayrı ele alınması lazım… Sendikalar itiraz etmiyor. Bazıları hükümeti destekliyor. Gidişattan rahatsız olanlar bir araya gelmelidir. Parti olarak proje açıklamamızın bir anlamı yok! Türkiye savaşın içinde… Adım adım dikta rejimine gidiyoruz. İktidar yerinde kalabilmek için siyasi cinayetler de dahil her şeyi yapabilecek durumda… Davutoğlu ile Erdoğan arasında ciddi boşluk var, bunu biz de biliyoruz fakat Erdoğan kural tanımıyor. Narsist bir kişiliği var. Biz zaman zaman kendi içimizde bile ‘Bu tiple çatışmayalım, uğraşmaya gerek yok’ diyoruz. Bedeli ne olursa olsun ödemeye hazırız, içinde bulunduğumuz durumu düzeltmek zorundayız… Sadece Türkiye’de değil yabancı ülkelerde de kaygılar var. Biz doğrudan siyasetin içindeyiz ama aydınlar, sanatçılar daha dışarıdan bakıyor. Herkes ülkenin gidişinden kaygı duyuyor.

SİNE-İ MİLLET’E DÖNÜŞ GÜNDEMDE VAR MI?
Sine-i Millet’e dönmek sadece bizim alabileceğimiz bir karar değil… AKP’nin de ‘evet’ demesi lazım… Biz Meclis’e katılmayabiliriz fakat katılmadığımız zaman tüm yasalar rahatlıkla geçer. Bu da onlara avantaj olarak döner. Hiçbir şey yapmasak bile bazı yasaların çıkmasını engelliyoruz. Sine-i millet konusunda kaş yaparken göz çıkartmamız lazım…

TERÖR KONUSU…
Sorunun çözümü konusunda yol haritasını dönemin Başbakanı’na verdim fakat dinlemediler. Meselenin çözümü parlamentodadır. Kürt sorunun çözümü için silahlar susmalıdır. Çatışma ortamında sağduyu olmaz. PKK ile Saray arasında işbirliği var. Ne yazık ki silahların depolanmasına, polislerin öldürülmesine göz yumuldu. Bölgesel özerkliğe kesinlikle karşıyız. Masaya meşru güçlerle oturacağız. Bu meşru güçler bellidir, 4 siyasi partidir. Meşru olmayan organlarla muhatap olmayız. Akil insanlar yapısı kuracağız, meşru olmayan yapılarla bunlar temas kuracak.

PARTİ NEDEN YÜZDE 25’TE ASILI KALDI?
Birincisi insanlar eksi oy verdiği partilerden dönmüyorlar. Uzmanlar bize AKP’nin kemik oyunun yüzde 35 olduğunu ifade ediyor. İkincisi kendi penceresinden ekonomi iyi gittiği için değişim istemiyor. Üçüncü sebep inanç dolayısıyla oy veriliyor ve insanlar kendi inancıyla partiyi özdeşleştiriyor ve ‘Alnı secdeye gidiyor’ diyor… Dördüncüsü ‘İktidar partisi çok başarılı, başarısız olduğu hiçbir nokta yok’ diyen bir kitle var. Beşincisi toplumun yoksul alt kesimine ciddi maddi yardım yapılıyor. Bu da bürokrasi eliyle yapılıyor. Bu çerçevede yaptığımız araştırmalara göre AKP’den sadece yüzde 3 oranında oy kopartabiliriz. MHP’ye giden oylardan blok halinde AKP’ye giden oylar oldu. Toplumun kanaat önderleri var, bu kişilere gitmemiz gerekir. Karamsar değilim, zamanla bu işler çözülecek. Çünkü samimi Müslümanlar bunlardan rahatsız…

PARTİ İÇİN DİSİPLİN MESELESİ
İnsanın olduğu yerde bu tür tartışmalar yaşanabiliyor. Beklentisi gerçekleşmeyenler partiye kusur bulup sosyal medya üzerinden ağır eleştirilerde bulunabiliyorlar. Onlar gerçek CHP’li değil… Güçlü bir ideolojisi varsa zaten partiyi eleştirmez, kamuoyunda da tartıştırmaz.

 
Demirtaş’tan muhalefete çağrı: Zamanı geldi!
 
İzmir'de kayıp çiftçi aranıyor
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Özdemir 13 Mart 2016 Pazar 14:50

'Chp neden 25'te asılı kaldı' cevabı gayet basit: Chp bir hizmet ve proje partisi değil, bir ideoloji partisidir.Geniş halk kitlelerinin karnını ideoloji doyurmadığından, ideoloji halkın günlük yaşamındaki sıkıntılarına çare olmadığından,köprü, otoyol, ve havalimanı gibi halkın ihtiyaç ve gurur duyduğu yatırımları teşvik etmek yerine engellemek için her şeyi yaptığından , Chp bu güne kadar iktidar olamadığı gibi bundan bir kaç yüzyıl sonrada %25'te asılı kalacaktır, bundan emin olun.

Yorumu oyla      11      5  
İzmirli 13 Mart 2016 Pazar 11:01

Akp nin neden seçim kazandığını biliyorsunuzda siz neden gereğini yapmıyorsunuz.Elinizden tutanmı var.Sizle bu parti büyümez.Bunu anlamanız için kaç seçim daha getekir.

Yorumu oyla      11      5  
ERCÜMENT ŞAHİN 13 Mart 2016 Pazar 10:25

parti ve belediyelerdeki liboşların etkisiyle halk birtürlü CHP ye sıcak bakmıyor.belediyeler aile çiftligine dönmüş,hizmet ve yerel kalkınma yok.yüzde yirmibeşdeki tek sır akp nin iktidarda olması

Yorumu oyla      11      5  
şz 13 Mart 2016 Pazar 09:14

Yanlış yoldan gidiyorsunuz. Önce örgüt. Örgüte çeki düzen vermeden hiç bir şey yapamazsınız.

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 13 Mart 2016 Pazar 08:41

akp nin %35 kemik oyu falan yok başarısızlığınıza kılıf uydurmayın. Siz muhalefet yapmayı sadece salı günler grup toplantısından ibaret zannediyorsunuz ne zaman halkla iç içe 365 gün muhalefet yapacaksınız? Sine-i millet konusunda ise size hiç katılmıyorum akp zaten tek başına kanun çıkarabilme çoğunluğuna hakim istediği kanunu çıkarır hatta siz değil miydiniz "ülke kanun hükmünde kararnameler ile yönetiliyor" diye sürekli serzenişte bulunan? siz öncelikle akp nin %35 kemik oyu olduğuna inanıp daha şimdiden beyaz bayrağı açmışsınız. sizin iktidar olacağınıza dair umudunuz yokken vatandaşa nasıl umut olacaksınız?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirtaş’tan muhalefete çağrı: Zamanı geldi!
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş: Parlamentoda yüreği halk için, ezilenler ...
Kılıçdaroğlu'ndan CHP'li başkanlara: Artık anlatmanın tam zamanıdır!
CHP Lideri Seferihisar’daki SODEM zirvesinde partili belediyelerin proje ...
Sümeyye Erdoğan evliliğe ilk adımı atıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan bugün İnsansız Hava Aracı ...
 
Hayatını anlatırken gözyaşlarını tutamadı…
Denizli’de düzenlenen 'Girişimci Kadınlar Zirvesi'ne katılan Aile ve Sosyal ...
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de '8 ilçe' çıkışı: Adaylar...
CHP Lideri kentteki mesaisinin ikinci gününü İzmir Örgütü’yle yaptığı ...
‘Anti-Fenerbahçe’ sözleri kriz çıkardı!
Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'nde Braga'yı 1-0 yendiği maç sonrası Meclis'te ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de sert sözler: Delidir ne yapsa yeridir!
CHP Lideri EGİAD’ın düzenlediği toplantıda ülkenin büyümesi için 4 ayaklı ...
Bakan Ramazanoğlu: İzmir’deki olay insanlık dışı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, İzmir Kemeraltı'nda ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan 'pasaport' açıklaması
Dışişleri Bakanlığı yetkilileri Türk vatandaşlarının kullandıkları pasaportların ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva