HABERLER>POLİTİKA
29 Mart 2019 Cuma - 10:49

Kılıçdaroğlu: Arka kapıdan IMF ile görüşüyorlar

Kılıçdaroğlu, Ekonomi Bakanı Berat Albayrak'ı da hedefine aldı. Albayrak'a "Seçimlerden sonra 2,5 milyon kişiye istihdam yaratacağız. Şimdi yaratsana, oy alırsın" diye seslenen Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın reddettiği IMF iddialarına ilişkin olarak da, "Arka kapıdan IMF ile görüşüyorlar, biz biliyoruz bunu" dedi.

Kılıçdaroğlu: Arka kapıdan IMF ile görüşüyorlar

Türkiye iki gün sonra pazar günü yerel seçimler için sandık başına gidecek. Siyasiler seçim programlarına hız kesmeden devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Fox TV'deİsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına katıldı. 

Kılıçdaroğlu, dün CHP tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Mansur Yavaş'ın konuşması sırasında ev sahibi olduğu salonu terk eden Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran'ı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Doğru değil. Ya hiç davet etmeyeceksiniz ya da davet ediyorsanız dinleyeceksiniz. Bu insanı bir davranıştır. Kaybeden salonu terk eden olur" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Doğru değil. Ya hiç davet etmeyeceksiniz ya da davet ediyorsanız dinleyeceksiniz. Bu insanı bir davranıştır. Oturur dinler düşüncelerine katılır veya katılmazsınız. Belli çevrelerin baskılarıyla tavır gösterirseniz sonuçta kaybeden salonu terk eden olur.

"Seçime girmek serbest, kazanmak yasak"

"Beni en çok üzen şu; bir belediye başkanı gelmiş, bir dönem adaylık süreci de yaşamış, sonra Ak Parti gelmiş teklifini kabule etmemiş sonra CHP'den aday olmuş, kıyamet kopuyor. İki belediye başkanı karşılıklı oturmuş birbirini suçluyorlar ben bunu anlarım. Ama tarafsızlığı üzerine yemine den bir kişi kalkar da nasıl olur da belediye başkanları için ağza alınmayacak özel suçlamalar yapar. Cumhurbaşkanlığı bu sıradan bir makam değil. Bu makamın bir ağırlığı olması lazım, tamam senin yok ama Cumhurbaşkanlığı makamı. Mansur Yavaş tehdit ediliyor (Küçükkaya: Seçimi kazanması halinde görevden alınma gibi bir ihtimal olabilir mi?) Seçime girebilirsin serbest ama kazanmak yasak. Ankara'da Mansur Yavaş alır ve görevinin başına gelir. Mansur Yavaş ayrımcılık yapmaz.

"(Küçükkaya: PKK nedir?) Terör örgütüdür. (Küçükkaya: HDP?) Parlamentoda grubu bulunan bir siyasal parti. (Küçükkaya: Sizin adaylarınızda HDP'li var mı?) Hayır, tamamı CHP'li.

"İsmail Bey bunların hepsi hikâye"

"Ben düşüncelerimi ifade ettim o beni karalamakla meşgul. İki Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor niçin? Yunanistan'dan 2018'de 28 milyon dolarlık buğday ithal ettik; 13 milyon dolarlık da tütün ithal ettik, bunlara cevap var mı? Yok. (Küçükkaya: Neden Bay Kemal diyor?) Beni kızdırmak için. Niye sinirleneyim ki. Ben konuştuğum için neden Kılıçdaroğlu konuşuyor. Ben konuşmak zorundayım. Çiftçinin durumu çok iyi ama ben çiftçiyle konuşuyorum. (Küçükkaya: Cumhurbaşkanı mitinglerinde verdikleri desteklerle ilgili rakamlar var.) İsmail Bey bunların hepsi hikâye, tarım kanunu madde 21; en az her yıl milli gelirin yüzde biri oranında çiftçiye destek verilir yazıyor. Bugüne kadar yüzde biri verilmedi daha başka ne diyeyim.

"TRT, tümüyle iktidarın kontrolü altında"

"Yüzde 90'ı iktidarın elinde. Şöyle bir tablo çıkıyor, sizin izleyişiniz artıyor. Her görüşten insan tarafsız haber dinlemek için sizleri izliyorlar. Yine de her şeye rağmen izlenebilecek alanlar var. (Küçükkaya: TRT'de ben Ekrem İmamoğlu'nu, Mansur Yavaş'ı göremedim) 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Saray'a gittik. Konuşma sırasında Erdoğan'a şunu söyledim; darbe girişimi bize büyük bir iyiliği oldu, TRT bana kapılarını açtı. Dünyanın kanalı var, tümüyle iktidarın kontrolü altında, onların propagandasını yapıyor.

"Seçimlerden sonra 2 buçuk milyon kişiye istihdam yaratacakmış, şimdi yaratsana, oy alırsın"

"Erdoğan'ın güzel bir itirafı var, 'Türkiye'nin ekonomisini belediye başkanlarının düzeltme ihtimali var mı yok' diyor Türkiye'nin ekonomisinin sorumlusu benim diyor. Kendisine teşekkür ediyorum. Bu ekonomik krizden nasıl çıkacağımızı 13 madde halinde saydım. Belirtirken de ekonomik krize iktidar neden oldu demedim. İyi niyetlerle 13 maddeyi saydım, Türkiye krizden çıkar dedim. Şunu söyleyebilirlerdi 13 maddenin şu kadar yanlış. Aksine hakaret içeren bir sürü laf. Damat kalktı açıklama yaptı, seçimlerden sonra 2,5 milyon kişiye istihdam yaratacağız. Şimdi yaratsana, oy alırsın. Arka kapıdan IMF ile görüşüyorlar, biz biliyoruz bunu.

"(Küçükkaya: İmamoğlu bir dalga yarattı, insanlarda bir sevildi) İmamoğluçok samimi birisi, yapay birisi değil, içten bir arkadaşımız. Artı, ayrımcılık yapmıyor. Beylikdüzü'ne gidin, kendisine en az oy veren mahalleye yaptığı hizmetlere bir bakın. Şimdi o mahalle ona destek veriyor. 

"(DSP 'den aday olanlar) DSP'ye saygı duyuyoruz. Burada yanlış olan şu bizim aday göstermediğimiz arkadaşların partiden istifa edip başka partiden seçime girmelerini ben etik bulmuyorum. Büyün medya baskılarına rağmen halk demokrasiden yana oy kullandı desinler

 
CHP'li Sertel'den Afyon ve Konya mesaisi
 
Tarihi kola şişesi 150 bin dolardan açık arttırma ile satılacak
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
REİS 29 Mart 2019 Cuma 13:03

1 NİSAN NE KONUŞACAKSIN BAKALIM..

Yorumu oyla      4      5  
TC misafir 29 Mart 2019 Cuma 12:11

Bu yıl 117 milyar faiz ödemesi var parayı nereden bulacaklar? kimin elini öpecekler?

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sertel'den Afyon ve Konya mesaisi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir’de ...
CHP'li Oran'dan Alaçatıspor'a şampiyonluk primi sözü
Millet İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, Play-Off'a kalan ...
Soyer: Seferihisar'da yaktığımız ateş ülkeyi saracak
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Seferihisar ...
 
CHP'li Polat: Mührümüzü aydınlığa, şeffaflığa ve doğruluğa basacağız
CHP’li Mahir Polat, Dikili Belediye Başkan Adayı Adil Kırgöz, İl Başkan ...
CHP’li Özel: Çeşme, Eko’ya çok yakışacak
CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, " Eko herkesi ...
Millet İttifakı'ndan Bayraklı'da gövde gösterisi
Millet İttifakı’nın ortak adayları CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
 
Bayındır'da Başkan Sesli'ye dev destek
Bayındır Belediye Başkanı ve Millet ittifakı adayı Dr. Ufuk Sesli, Sadıkpaşa ...
Soyer'den Kemalpaşa'ya metro müjdesi!
Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOSBİ) sanayicilerle bir araya ...
CHP Buca Adayı Kılıç'tan miting havasında esnaf buluşması
CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç’ın İŞKA’daki esnaf buluşması ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva