HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Aralık 2014 Perşembe - 11:43

Kemeraltı İzmir’i çağırıyor: Rengarenk 8 gün

İzmir’in tarihi çarşısına can verecek 4. Kemeraltı Günleri 20 Aralık’ta başlıyor. Konser, dans gösterileri, müzik dinletileri, panel ve söyleşilerin yer alacağı festivalin tanıtımını Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, çarşı esnafı ile birlikte yaptı. Kemeraltı’na hak ettiği değeri tekrar kazandıracaklarını ifade eden Pekdaş, ”Kemeraltı’nı yeniden hatırlatalım istedik” dedi.

Kemeraltı İzmir’i çağırıyor: Rengarenk 8 gün

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – İzmir’in tarihi çarşısında bu sene dördüncüsü düzenlenecek “Kemeraltı Günleri” 20 – 28 Aralık tarihlerinde başlıyor.

Festival kapsamında konser, dans performansları, kukla gösterileri, müzik dinletileri, sergilerin yanı sıra Kemeraltı’nın anlatılacağı ve çarşı sorunlarının tartışılacağı panel ve söyleşiler düzenlenecek.


 
SADECE ÇARŞI EKONOMİSİ DEĞİL
Konak Belediyesi ve Kemeraltı Esnaf derneği ile ortak düzenlenen festivalin tanıtımını, Dernek Başkanı Ümit Kaya ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş Abacıoğlu Hanı’nda yaptığı basın toplantısı ile duyurdu.

Toplantıda Kemeraltı Çarşısı’na yeni yıl öncesi İzmirlilerin ilgisini arttırmak amacıyla hayata geçirilen etkinliklerde, çarşının sadece alışveriş mekanı olarak değil tarihi kültürel birikiminin de canlandırmayı hedeflendiği ifade edildi.


 
YENİ YILDA YENİDEN KEMERALTI
Festival kapsamında 8 gün boyunca kentin tarihi değerinin hemen hemen her noktasında etkinlikler yapılacağını kaydeden Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Kemeraltı bugün İzmir’in ekonomik merkezidir. İzmir’in kimliğinde önemli bir yer işgal ediyor. Burası hala yaşayan, canlı bir çarşı... Bu canlılık son yıllarda geriledi. Yeniden tarihsel mekanlarımızı hatırlamamız, ekonomik canlılığı yaşatmamız gerekiyor. Bu etkinlik Kemeraltı’nı yeniden hatırlatalım, hatırlayalım istedik. Derneğimizle, esnaflarımızla program hazırladık. Yeni yılı Kemeraltı’yla birlikte karşılayalım istedik. 5 ayrı mekanda 54 etkinlik olacak. 20 Aralık cumartesi 13:30’da kortejle başlıyoruz. Bir tarafta şıkır şıkır şenlikli Kemeraltı günleri, diğer tarafta geçmiş ve geleceğin tartışıldığı günler olacak. Çok işlevli bir program olsun istedik. Festivalde İzmirlilerin Kemeraltı’na en az 1 kere uğramasını istiyoruz. İzmir’in kimliğini yeniden tatmaya davet ediyoruz. Başarılı bir şenlik olacağına inanıyorum. El birliğiyle Kemeraltı ve İzmir’i kalkındırmak görevimiz” diye konuştu.
 
AVM YASASI ÇIKMALIDIR
Hem Türkiye’nin hem de İzmirlilerin ilgisini Kemeraltı’na çekmek için bu tür organizasyonlar düzenlediklerini kaydeden Pekdaş, “Bugünleri düzenlememizdeki amaçlardan biri ilgiyi buraya çekip farkındalık yaratmak. Elimizde mücevher gibi mekanlar var. Burada ekonomik hayatı nasıl canlandırırız onu düşünüyoruz, dikkati buraya çekmek istiyoruz. Büyükşehir altyapı için projeler hazırlamıştı, onay geldi altyapı çalışmalarına başlayacak. Ayrıca gölgelendirmeler yapılacak. Bu sırada aydınlatma, yapılması zorunlu diğer alt yapı faaliyetleri de gerçekleşecek. Bütün dünyanın tarihsel mekanlarında olduğu gibi bu bölgeyi yürüyerek dolaşmanın olanağını yaratmak zorundayız. Bırakın Türkiye’yi dünyanın en güzel yerlerinden Kemeraltı” dedi.
 
Başkan Pekdaş AVM tartışması ile ilgili,” AVM’lerle ilgili yasanının mutlaka çıkartılması gerekir. Dünyanın hiçbir yerinde, şehir merkezinde AVM’ler yok. AVM’ler, şehrin dışında olan yerlerdir. Şehir merkezlerinde ekonominin canlı devam edebilmesi için bu bir zorunluluktur. Yasama da bunun farkına varacaktır” ifadesini kullandı.
 
PEKDAŞ ONURSAL ÜYE
Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Ümit Kaya, “Bu dördüncüsü ama en ciddisi olacağına inanıyorum. Çarşımıza bir insan fazla çekmek için çabalarımıza Sema Hanım önem veriyor” diye konuştu. Kaya toplantı sonunda Pekdaş’ı derneğin onursal üyesi yaptı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 24 Aralık 2014 Çarşamba 09:19

Kemeraltı şu haliyle varoş. Varoşlar takılıyor. Amerikadan avrupadan turistler gelip burayı görünce bir daha gelmiyorlar zaten İzmir'e. Gidinde turistik yer nasıl olurmuş dünyayı gezin görün. İzmir bildiğin varoş.

Yorumu oyla      11      5  
izkent 19 Aralık 2014 Cuma 09:54

Düzen isteyen foruma gitsin diyen kişi, onun yerine kemeraltına düzen gelse daha iyi değilmi, esnaf malı dışarı koyup yürüme yollarını engellemese de bizde rahatça gezsek. Herkes AVM leri eleştiriyor ama, nedense AVM lere kalabalıktan girilmiyor.

Yorumu oyla      13      5  
İzmirli 19 Aralık 2014 Cuma 08:51

Tarihi Kemeraltı çarşısının şu anki görünümü hiç yakışmıyor. İşletmeler el değiştirmeli. Kordondaki birahaneler buralara taşınıp Didim, Bodrum, Marmaris gibi barlar sokağı, eğlence alışveriş mekanları şeklinde 24 saat yaşayan bir yer haline dönüştürülmelidir. İzmir'in eğlence mekanları yok. Kemeraltı barlar sokağı ve eğlence alışveriş mekanlarına dönüştürülürse burada geceleri yaşanan eğlencenin gürültüsü şehri rahatsız etmez. Burası konutlara uzak orta bir yerde. Gece eğlence gündüz alışveriş 24 saat yaşayan bir Kemeraltı ve Turizm bu şekilde kalkınır. Yoksa kordondaki apartman altı birahaneleri ile İzmir gülünç durumda.

Yorumu oyla      15      5  
19 Aralık 2014 Cuma 08:23

İzmirli Kemeraltı'na sahip çıkmalı

Yorumu oyla      12      6  
Esen Yurt 18 Aralık 2014 Perşembe 20:57

Konak ve kemeraltı eskiden şehrin alışveriş merkeziydi. Şimdi her ilçenin kendi çarşısı var. Kemeraltı Kadifekale, Eşrefpaşa, Basmane civarındakilerin çarşısıdır. Alış-verişin şekli değişmiştir. Büyükşehir Belediyesi oradan kalksın. Orası ıssızlaşır.

Yorumu oyla      13      5  
İzmirli 18 Aralık 2014 Perşembe 18:40

Düzen isteyenler AVM sevdalıları. Çok düzen istiyorsanız Forum Bornova'ya gidin. Burası Kemeraltı Çarşı'sı. Dokusuyla, kokusuyla, rengiyle kabul edin. Düzen olsun ama düzen isterken var olan havasını bozmayın. Herkes vatandaşlık görevini yapıp, uyarırsa esnafı düzen kendiliğinden gelir.

Yorumu oyla      15      13  
Çarşı 18 Aralık 2014 Perşembe 18:37

İstanbul'dan İzmir'de bir tek Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın adını duyuyorum. Kadın Belediye Başkanı olmasının farkı bu galiba. Güzel çalışıyor helal olsun.

Yorumu oyla      17      15  
18 Aralık 2014 Perşembe 17:38

Kemeraltı çok düzensiz. Anafartalar'da, ortaya atılan konfeksiyon askıları ve işporta tezgahlarından, yürüyecek alan kalmamış. Bu haliyle ne yapılsa olmaz. Düzene konulmalı.

Yorumu oyla      17      7  
mert 18 Aralık 2014 Perşembe 16:51

Önce çarşı düzene sokulmalı, seyyar satıcı vs zaten söylemeye gerek yok ayrıca tüm esnaf malı kapı önüne yığmış çok çirkin bir görüntü var, tabela afiş kirliliği vs bunlar varken zor. Gidin istanbul kapalıçarşıya ne kadar düzenli görün.

Yorumu oyla      17      6  
18 Aralık 2014 Perşembe 14:55

Konak Belediyesi'ne zahmet olacak ama şu Basmane' nin etrafına artık bir kentsel dönüşüm yapsanız. :)) Bakıyorum sürekli bilmem ne günü etkinliğimiz var ama gerisi yok. Şehir çürümüş biz etkinlik peşindeyiz. :)))

Yorumu oyla      19      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’e dünyanın dört bir yanından tebrik yağmuru
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Konseyi Şeref Plaketi ile ödüllendirilmesi ...
Urla için hayırlı imza!
Urla Belediyesi ile Urla Tapu Müdürlüğü arasında “Tapu Kadastro Bilgi ...
Buca'dan Adıyaman'a kardeş eli
Buca Belediyesi’nin kardeş belediyesi olan Adıyaman’nın Kesmetepe Belediye ...
 
'Yaşamın içinde düşler' Gaziemir'de
Emekli Öğretmen Hamdi Arık’ın ahşap yakma yöntemiyle yaptığı eserleri ...
Tuncay Özkan Narlıdere’ye geliyor
Narlıdere Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Narlıdere Şubesinin ...
Urla'da öğrencilerin tiyatro keyfi
Urla Kaymakamlığı, Urla Belediyesi, Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Urla ...
 
Fuar çıkarması: Başkan’dan İEKKK’ya şantiyede brifing
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Ekonomik Kalkınma ...
Kocaoğlu’ndan Şengül’e ‘Şark kurnazlığı’ kontrası!
Büyükşehir Belediye Başkanı Karşıyaka Stadı için yaptığı öneriye ‘Şark ...
Bornova’nın Dost Marketi kapılarını açtı
Bornova Belediyesi’nin, Gıda Bankası'ndan yararlanan vatandaşların gıda ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva