HABERLER>GÜNCEL
11 Haziran 2018 Pazartesi - 08:35

Kaynana, geline 'HIV davası' açtı!

İstanbul'da imam nikâhıyla birlikte olduğu adamdan bir kız çocuğu dünyaya getiren kadın, yıllar sonra ölen eşine HIV virüsü bulaştırdığı gerekçesiyle yargılandı. Savcılık "Cinayet" dedi, mahkeme ise "İlliyet bağı yok" diyerek beraat kararı verdi

Kaynana, geline  HIV davası  açtı!

İstanbul’da yaşayan Öztürk Ç., HIV nedeniyle 10 yıl gördüğü tedavinin ardından 35 yaşında hayatını kaybetti. Öztürk Ç.’nin annesi, savcılığa başvurup “Hastalığı oğluma resmi nikâh yapmadan birlikte olduğu ve torunumun annesi olan kadının bulaştırdığını tahmin ediyoruz” diyerek şikâyetçi oldu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 30 yaşındaki Ayşe K.’nın ifadesi alındı. Genç kadın, 2003 yılında resmi evlilik yapmaksızın birlikte yaşadıklarını ve 2 yıl süren bu evlilikten bir kız çocukları olduğunu söyledi. Öztürk Ç.’nin HIV taşıdığını çok sonra öğrendiğini belirten Ayşe K., “Onun HIV’li olduğunu öğrenince ben de hastaneye başvurdum. HIV taşıdığımı almış olduğum tahlil sonucundan öğrendim. Şu an birlikte olduğum erkek arkadaşıma da HIV testi yaptırdık. Ancak onda virüs tespit edilmedi” dedi. Şu anki erkek arkadaşından önce de 6 yıl birliktelik yaşadığı bir erkek arkadaşının olduğunu ve onda da HIV çıkmadığını ifade eden Ayşe K., “Öyle bir şey olsaydı kızımda da olması gerekirdi. Onda da HIV olmadığına dair rapor aldık” diye konuştu.

‘GİZLEYEREK SUÇ İŞLEDİ’
Savcılığın görüşünü sorduğu Adli Tıp Kurumu, raporunda HIV’in ilk kez Öztürk Ç.’de 2006’da tespit edildiğini, virüsün Ayşe K.’dan bulaştığının kabulü halinde ölüm olayında illiyet bağı (nedensellik bağı) bulunacağını ancak HIV’in cinsel yolla, kan nakliyle, enjektör gibi cisimlerin batması gibi yollarla bulaşabileceğini belirtti. Ayşe K.’nın kendisinde bulunan HIV’i Öztürk Ç.’den gizleyip cinsel ilişkiye girdiğini vurgulayan savcılık, bu şekilde kadının suç işlediğini kaydetti. Ayşe K. hakkında, “ihmali davranışla kasten öldürme” suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın da müşteki olduğu davanın ilk duruşmasında savunma yapan tutuksuz sanık Ayşe K., 15 yaşında Öztürk Ç. ile evlendiğini, aldatıldığı için 2 yıl süren birlikteliklerini noktaladığını söyledi. Kendisinde virüs olduğunu eşiyle ayrıldıktan sonra öğrendiğini dile getiren Ayşe K., “Ben kendisine virüs bulaştırmadım. Suçsuzum” ifadesini kullandı.

Gazete Habertürk'ten Arzu Kaya'nın haberine göre mahkeme heyeti, Öztürk Ç.’ye HIV’in sanıktan bulaşmış olabileceği nedeniyle savcılığın dava açtığını ancak Adli Tıp Kurumu raporunu da dikkate alıp HIV’in maktule nerede ve hangi yolla bulaştığının tespit edilemediğini bildirdi. Sanığın HIV taşıması ile maktulün ölümü arasında illiyet bağı olup olmadığı konusunda kesin bir değerlendirme yapılamayacağını vurgulayan mahkeme, mahkûmiyete yeterli kesin ve inandırıcı delil olmadığını ifade ederek beraat kararı verdi.

 
Savcı eş dava açtı, hakim koca karar aldı
 
İzmir’de yeni haftada hava nasıl olacak?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Savcı eş dava açtı, hakim koca karar aldı
Yargıtay Ceza Genel Kurulu, aynı adliyede görev yapan karı-koca hakim ...
İzmir'de şüpheli ölüm: Sahte içki mi?
İzmir'in Konak ilçesinde sahte içki içtiği iddia edilen bir kişi kaldırıldığı ...
Taziye evi isteyen mahalleli yol kapattı
Şanlıurfa'nın Yenice Mahallesi'nde oturan 100 kişilik grup, Akçakale- ...
 
Annesini 'şeytan gibi görüp öldürdüm' demişti... Yeni gelişme
Bursa’da, 2014 yılında annesi Şükriye Yılmaz'ı (56) 'İçine şeytan kaçtı' ...
Erdoğan Demirören son yolculuğuna uğurlandı
Önceki gün vefat eden Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı ...
İzmir'de feci kaza: Öldürdü, kaçtı!
Buca ilçesinde, otomobilin çarptığı elektrikli bisikletin sürücüsü Faruk ...
 
Adil Öksüz'ün baldızına istenen ceza belli oldu!
Sakarya'da FETÖ/PDY soruşturması sonunda, firari Adil Öksüz'ün baldızı ...
İzmir'de zehir tacirlerine ağır darbe!
İzmir merkezli 4 ilde, iki farklı uyuşturucu çetesine yönelik gerçekleştirilen ...
Böyle görüntülenmişler... Sonrası korkunç
Adıyaman'da, özel bir hastanenin 5'inci katında cam temizlerken halatın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva