HABERLER>GÜNCEL
10 Haziran 2018 Pazar - 13:35

Adil Öksüz'ün baldızına istenen ceza belli oldu!

Sakarya'da FETÖ/PDY soruşturması sonunda, firari Adil Öksüz'ün baldızı hakkında ağırlaştırılmış müebbetle 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

Adil Öksüz ün baldızına istenen ceza belli oldu!

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma sonunda, örgütün "Hava kuvvetleri imamı" firari Adil Öksüz'ün baldızı Belkıs Nur Tetik hakkında "Anayasa'yı ihlal" ve "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan ağırlaştırılmış müebbetle 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

Sakarya 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Öksüz'ün baldızı tutuksuz sanık Belkıs Nur Tetik hakkında hazırlanan 9 sayfalık iddianame üzerindeki incelemesini tamamladı.

Sanık Tetik hakkında "Anayasa'yı ihlal" ve "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan ağırlaştırılmış müebbetle 15 yıla kadar hapis cezası istenen iddianame kabul edildi. Davanın görülmesine 12 Haziran Salı günü Sakarya 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

İddianamede, sanık Tetik'in ikamet aramasında ele geçen ve eşi Ökkeş Tetik'e ait olduğunu beyan ettiği telefondaki bir yazıda, kendi ailesinin isimleriyle Fetullah Gülen'in ismi ifade edilerek, "Güller Gülene olsun feda, Gülen nesiller dolsun dünya" yazarak Gülen'e övgü dolu sözler sarf edildiği, yine dershanelerin kapatılmasıyla ilgili Gülen'in yanında olduklarını kaleme aldıkları ve Gülen'e ait şiirin paylaşımının yapıldığı belirtilen iddianamede, telefondan "ByLock" programının kullanıldığının tespit edildiği aktarıldı.

Sanık Tetik'in Bank Asya'da hesabının bulunduğu, hesabını aktif kullandığı, 17-25 Aralık süreci sonrasında 19 katılım hesabı açtırdığı kaydedilen iddianamede, "Sanığın hesap bakiyesi ve gelişimi incelenmesinde, 2013 Aralık ayında hesabında sadece 16,56 lira olmasına rağmen 2014 yılı Ocak ayında hesabında 100 bin 330,87 lira bulunduğu, sanığın hesap hareketlerinde 29 Ocak 2014'te katılım hesabı açma adı altında 60 bin lira yatırdığı, 3 Nisan 2014'te katılım hesabı açma adı altında hesabına 60 bin 716,76 lira yatırdığı anlaşılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

İddianamede, sanık Tetik'in öğrenim gördüğü zamanlarda FETÖ/PDY'ye ait evlerde kaldığı, bir dönem örgütle bağlantılı Akyazı FEM Dershanesi'nde çalıştığı ve KPSS sorularının sızdırılması davasında sanık olan eşi Ökkeş Tetik ile burada tanışarak evlendiği aktarıldı.

"ADİL ÖKSÜZ'ÜN KAÇMASINA İMKAN SAĞLAMIŞTIR"
Sanık Belkıs Nur Tetik'in, eniştesi olması nedeniyle Adil Öksüz'ün örgüt içerisindeki konumunu bileceği, aynı apartmanda ikamet ettiği aktarılan iddianamede, şunlar kaydedildi:

"Tetik'in, Adil Öksüz'ün haziran ayında eşi Aynur Öksüz'ü Amerika'ya bırakıp geldiğini ve 13 Temmuz 2016'da siyah renkli bir araçla Ankara'ya gittiğini bildiği, Öksüz'ü ailesi ile birlikte yaşadığı ikametinde saklayarak kendi örgüt bağını da ortaya koyduğu ve darbe teşebbüsünün planlayıcılarından olan Öksüz'ü yetkili makamlara bildirmeyerek kaçmasına imkan sağladığı anlaşılmıştır. Sanığın örgütün kuruluş amaçlarını, faaliyet ve eylemlerini, hedef ve yöntemlerini benimseyerek gönüllü olarak örgüt hiyerarşisine dahil olmayı tercih ettiği, gerek görevi sırasındaki şahsi gerek mali faaliyetleri dolayısıyla terör örgütüne finansman sağladığı anlaşılmıştır."

"ADİL ÖKSÜZ 19 TEMMUZ'DA AKYAZI'YA GELDİ"
Sanık Tetik, iddianamedeki ifadesinde, Adil Öksüz'ün 13 Temmuz'da babası Cevat Yıldırım'ın yaşadığı Akyazı'ya geldiğini ve aracını bırakıp başka biri ve başka bir araçla Ankara'ya gittiğini belirterek, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle yakalandığını kaydetti.

Adil Öksüz'ün 19 Temmuz 2016'da Ali Sami ve eşi Melike Yıldırım ile "34 SIR" plakalı araçla Akyazı'ya geldiğini aktaran Tetik, "Sabah kahvaltı yapıldı. Adil, saat 14.00 sıralarında aşağıya inip 'Anne ben gidiyorum. Allahaısmarladık.' deyip evden ayrıldı. Adil, evden ayrılırken kendi aracını götürmemişti." ifadelerini kullandı.

Tetik, Adil Öksüz'ün evden ayrıldıktan sonra televizyonda Adil'in tutuklandığı ile ilgili haberler çıktığını aktararak, şunları anlattı:

"Biz bu haber üzerine Adil Öksüz'ün Ankara'da böyle bir olaya karıştığına yönelik bilgi sahibi olduk. Ağabeyim Ali Sami, Adil Öksüz ile kahvaltı sonrası masada konuşurlarken yapılan konuşmalara kulak misafiri oldum. Konuşmada 'Çevirme esnasında alındım. Benim bulunduğum yerdeki herkes alınıyordu. Birkaç gün gözaltında bulundum. Mahkeme beni suçsuz bulduğu için bıraktı.' dedi. Arsa satın almaya gittiğine yönelik herhangi bir beyanda bulunmadı. Sivil olarak tek kendisinin gözaltına alındığını, başka kimsenin olmadığını söyledi. Aile bireylerinden hiçbir kişi Adil Öksüz ile evden ayrıldıktan sonra birebir telefonla ya da dolaylı yollardan görüşmedi." (AA)

 
Akşener: Eşim benimle evlenmek için evden kaçtı
 
Kibariye’ye bir şok daha! Veto yedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de zehir tacirlerine ağır darbe!
İzmir merkezli 4 ilde, iki farklı uyuşturucu çetesine yönelik gerçekleştirilen ...
Böyle görüntülenmişler... Sonrası korkunç
Adıyaman'da, özel bir hastanenin 5'inci katında cam temizlerken halatın ...
Adım adım Kandil'e: TSK'dan bir harekat daha
Irak'ın kuzeyinde düzenlenen hava operasyonunda üç terörist etkisiz hale ...
 
İzmir’de akıl almaz kaza: Yük treni durağa daldı!
İzmir'de, merdivenleri açık unutulan bir yolcu treni, girdiği istasyonun ...
İzmir'deki o belediyede işçilerden yargı zaferi!
İzmir'in Kiraz ilçesinde, belediye şirketi Belmar bünyesinde çalışırken, ...
Rapora itiraz eden doktoru bayıltana kadar dövdü
Aile hekimi K.Ö. iddiaya göre kendisinden usulsüz sağlık raporu isteyen ...
 
FETÖ'nün 'altın çocuğu' yakalandı!
Örgütün emniyet yapılanmasında üst düzey konumda bulunan, firari olarak ...
Ünlü sunucunun intiharında flaş gelişme!
61 yaşındaki dünyaca ünlü televizyon sunucusu ve şef Anthony Bourdain, ...
İzmir Milli Eğitim'den  3 boyutlu Türkiye gezisi
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sanal gerçeklik teknolojisiyle geliştirdiği ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva