HABERLER>EKONOMİ
13 Ocak 2015 Salı - 14:15

Kayıp-kaçak bedelinde hükümetten yargıyı baypas hamlesi!

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi Avukatı Zeki İşlekel, kayıp ve kaçak bedellerinin yurttaşlardan haksız tahsilatına karşı Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun verdiği, bu durumun hukuksuz olduğu kararına rağmen, AK Parti Hükümeti'nin kayıp ve kaçak bedeli tahsilatına devam edilmesi için yasal düzenleme hazırlığında olduğunu söyledi.

Kayıp-kaçak bedelinde hükümetten yargıyı baypas hamlesi!

EMO İzmir Şubesi'nin düzenlediği 'Enerji Verimliliği Günleri' 22-23 Ocak tarihlerinde yapılacak. Etkinlikle ilgili bilgi vermek için basın toplantısı düzenleyen EMO İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Alpaslan Güzeliş, Düzenleme Komitesi Başkanı Fikret Şahin ve Avukat Zeki İşlekel, basın mensuplarının kayıp kaçak bedellerinin abonelerden tahsilatıyla ilgili Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun verdiği kararla ilgili sorularını yanıtladı. İşlekel, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun kaçaklardan oluşan zararın abonelerden karşılanamayacağını, elektriğin çalınmasının suç olduğunu, kayıp bedelinin ise firmaların teknolojiyi geliştirmelerine engel olacağı için faturaya yansıtılmaması gerektiği kararını verdiğini belirterek, "Ancak Hükümet kayıp-kaçak bedelinin abonelerden alınmasına devam edilmesi için bir düzenleme yapacak. Bunun altyapısını oluşturuyorlar. Nasıl bir yöntem bulacaklarını bilmiyoruz. Hırsızlıktan oluşan bedeli hırsızdan talep etmiyorlar" dedi.
 
Enerji Verimliliği Günleri'yle ilgili açıklama yapan Alpaslan Güzeliş ise enerjinin etkin ve verimli kullanılmasının dünyada barışa, demokrasiye ve istihdama katkı sağlayacağını söyledi. Türkiye'de enerji politikalarının bir parçası olarak, endüstri, bina, ulaşım sektörleri ile çevre aydınlatmaları gibi enerjinin yoğun kullanıldığı alanlarda verimlilik uygulamalarının ön plana çıkartılmasının önemli olduğunu belirten Güzeliş, "Bunun için sanayide; enerji talebinin yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılarak karşılanması, tesislerin enerji ölçüm ve etkinlik hesaplarının düzenli olarak kontrol edilmesi, verimi yüksek az enerji tüketen motor ve diğer ekipmanların tercih edilmesi, yalıtıma önem verilmesi, endüstriyel süreçte kullanılan hammadde ve hammaddeye ulaşma teknolojilerinin gözden geçirilerek daha verimli hale getirilmesi gerekmektedir. Binalarda; ısıtma ve soğutma sistemleri, aydınlatma ve ev aletlerinin kullanılmasında küçükten büyüğe tüm kullanıcılarda enerji verimliliği konusunda gereken bilincin oluşturulması şarttır. Ulaşımda; petrol ürünlerinin doğrudan kullanımının getirdiği ekonomik ve çevresel tehditler nedeniyle alternatif enerji kaynakları kullanan araçlar ve toplu taşıma araçlarının tercih edilmesi yerinde olacaktır" diye konuştu.
 
Türkiye'de1980'lerden bu yana enerji verimliliği çalışmalarını yürütmüş, önemli bilgi birikimi ve kadrosu bulunan Elektrik İşleri Etüd İdaresi'nin (EİE) Bakanlar Kurulu kararı ile bir gecede kapatıldığını belirten Güzeliş, kurumun yıllar boyunca elde ettiği bilgi birikim ve deneyimin bir anda yok sayıldığını söyledi. Güzeliş, "Bu yapı şu an itibariyle Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini yürütse de EİE'nin kapatılması ve kapatılma şekli, siyasal iktidarın enerji verimliliği konusuna bakış açısını göstermektedir" dedi.
 
EMO İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Alpaslan Güzeliş, Enerji Verimliliği Haftası nedeniyle düzenledikleri etkiliğin Yaşar Üniversitesi toplantı salonunda yapılacığını belirtti. Etkinlik kapsamında enerji verimliliği konusunda 16 farklı sunum ve 1 adet panel yapılacağını söyledi. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alsancak ‘Limanlar Ligi’nde kan kaybediyor
Yük limanı işlevi tartışmaya açılan İzmir Alsancak Limanı, geçen yıl Türkiye’deki ...
‘Alaçatı’ ismi Boat Düsseldorf Fuarı’nda
İMEAK DTO İzmir Şubesi; su sporları, yatçılık ve tekne alanında dünyanın ...
EBSO'da ÖTV zirvesi
Ege Bölgesi Sanayi Odası Boya Vernik ve Kaplayıcı Maddeler Sanayi Meslek ...
 
İzmir İtalyan Ticaret Odası’ndan fuar jesti
Türk ve İtalyan firmalar arasındaki işbirliğini geliştirmeye yönelik etkinliklerle ...
Başkan İzmir'de önerdi: Borsaya Osmanlı formülü!
Borsa İstanbul'un Başkanı İbrahim Turhan, borsaya Osmanlı formülü önerdi. ...
Altın uçuşa geçti: Bir ayın zirvesinde
Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı 1.231,23 dolarla 11 Aralık'tan ...
 
Akkuyu bombası: Nükleerde sahte imza skandalı
Akkuyu Nükleer Santralı raporunu hazırladığı öne sürülen mühendisler raporun ...
Bakan Şimşek'ten çok konuşulacak vergi mesajları
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek NTV canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. ...
İzmir’in sanayi şehrine AVM geliyor!
Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgelerinden olan Çiğli’deki İzmir ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva