HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Eylül 2011 Perşembe - 16:15

Kasırga'da tahliye: Fatih Kara 16 ay sonra serbest!

Kasırga Operasyonu kapsamında gözaltına alınan Buca-Mar eski Genel Müdürü Fatih Kara, 16 aylık tutukluluk süresinin ardından, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı “Güvenimde yanılmadım” dedi.

Kasırga da tahliye: Fatih Kara 16 ay sonra serbest!

Can Özlü/ Egedesonsöz -Antalya merkezli yapılan, İzmir’de de Buca Belediyesi’ni kapsayan 'Kasırga' operasyonunda yargılamaların üçüncü duruşması da yapıldı. 17’si tutuklu olmak üzere, yüzün üzerinde belediye yöneticisi, şirket personeli ve belediye başkanının yargılandığı duruşma sonunda 16 kişi daha, delil durumu göz önüne alınarak serbest bırakıldı. Tutuklu yargılanan Buca Belediye Şirketi Buca-Mar’ın eski Genel Müdürü Fatih Kara da 16 aylık tutukluluk süresinin ardından tahliye edilen isimler arasında yer aldı. Yapılan duruşmanın ardından, Kasırga Operasyonu’nun tutuklu tek sanığı olarak bir şirket yetkilisinin kaldığı, geri kalan isimlerin ise tutuksuz yargılanacakları belirtildi. Davanın bir sonraki duruşması 14 Aralık 2011 tarihine ertelendi.
 
BUCA’NIN “TUTUKLUSU” KALMADI!
'Kasırga' operasyonu; Antalya, İzmir, Ankara ve Adana'daki bazı belediyelerin ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla geçen yıl Haziran ayında eş zamanlı operasyon yapılmıştı. Suç örgütü kurarak belediye ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla, aralarında CHP'li İzmir Buca Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Kaya, Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile Kortuteli Belediye Başkanı MHP'li Hasan Gökçe'nin de bulunduğu çok sayıda üst düzey yönetici ve bürokrat tutuklanmıştı. Antalya’da özel yetkili mahkeme bulunmaması nedeniyle, İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne alınan davanın üçüncü duruşması da tamamlandı. Çete kurmak ve ihalelere fesat karıştırmak suçlaması ile tutuklanan Kara da suç unsurunun değişme ihtimali gerekçesi ile serbest bırakıldı. Mayıs ayındaki ilk duruşmada Buca Belediye Başkanvekili Hüsnü Kaya tahliye talep etmiş ve Kaya’nın tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.
 
GÜVENİMDE YANILMADIM
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, tahliye kararının mutluluk verici olduğunu söyledi. Tatı “Ben arkadaşlarıma güveniyorum. Beraber çalıştığım her arkadaşımın arkasındayım. Bu güvenimde de haklı çıktım. Önümüzdeki iki buçuk yıllık süre içinde verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz ve halkımıza layık yöneticiler olacağız. Hafta başında bir basın toplantısı yaparak gerekli sorulara cevap vermeyi düşünüyoruz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 24 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet 2 Ekim 2011 Pazar 12:18

Evet bende bir bucalı olarak. Tatı, Rıza Zayıfoğlu-Veli Balyemez, Hasan Sağlam-İmar Müd. İpek hanım, Hüsnü kaya-Fatih Kara'ya sonuna kadar güveniyorum onlar buca için her şeyi(!) yaparlar.

Yorumu oyla      13      6  
Nilüfer 2 Ekim 2011 Pazar 00:09

Buca güzel işleri hakediyor.Ama bu muhalif meclis üyeleriyle zor.Başkanımıza ve diğer meclis üyelerimize güveniyoruz.İzmirin en yaşanabilir ilçesi Buca.Bucayı ve Başkanımızı seviyoruz.

Yorumu oyla      13      8  
ayla49 1 Ekim 2011 Cumartesi 00:59

ya bu e.t f.k neyapmış eline sılah alıp dagamı cıkmış 2.3 kişi ile yemek yedi buluştu diye adamı hazmettirelimi lütfen insanları karalamayın yüksek adalet işini bilmiyomu tahliye yaparken buca köy oldu diyonuz bucalılar bu beyinle gderse köy gbi kalacagız başkanı bırakmıyolarki iş yapsın hep karalama ve bir meclis üyesi yok yanında nasıl proje üretsin burda bu ınsanları karalama yüregi varsa e.t yanınada gitip bu karalamaları yüzüne sylesin gdince szi almyomu ben hc sannetmyorum ynına gttiginizi

Yorumu oyla      17      9  
bertaraf 30 Eylül 2011 Cuma 12:32

Ya benim anlayamadığım şey bu böbürlenme ve sevinç neden. tutuklu yada tutuksuz yüz kızartacak bir suçtan yargılanmak yeterince utanç sebebi değilmi. suçu işlemeyen birisi bu durumda bırakın tutuksuz ayrgılanmaya sevinmek adı geçtiği için kahrolurdu. sevinmenin sebebi yaptık ama yırtma ihtimalimiz var olmasın.

Yorumu oyla      25      12  
ali kara 30 Eylül 2011 Cuma 12:27

sayın ADNAN ÖZTEKİN sayın LEVENT KÖSTEM sayın OSMAN ERGÜN DOĞAR sayın ERKUT TAMAY bucada oturmazsınız bucalıyız dersiniz boş beleş konuşursunuz başka işiniz yok mu sizin bu parti sizi istemiyor kardeşim anlasanıza ankara yüksek disiplin ne dediş 3...5 meclis üyesinin yalan beyanları dedi demedi mi dedi parti sizi yalancılıkla suçladı artık istifa edip gidin

Yorumu oyla      18      25  
İsimsiz1 30 Eylül 2011 Cuma 11:53

Hey beyler yorum yaparken dıkkat etmenız gereken hususları sıze anlatayım:1- Hızbullh Sanıkları onlarca adam oldurmesıne ragmen serbest bırakıldı. Sucsuz dıye degıl ama karar verılmedıgı ıcın yattıkları sure goz onune alındığı ıcın. 2- Hes yapılmasın dıye karsı cıktıkları ıcın eylem yapanlar hapıs cezası aldı. İşte size iki örnek... Şimdi yeniden yorum yapın. Denetimli serbestlık mı sucsuz mu adeletın zaafı mı? Ha bırde bu ınsanlar hal sanık dıye yargılanmıyor mu? Kımse tuyu bıtmemıs yetımın hakkını yıyenlerı savunmasın.

Yorumu oyla      22      9  
1974 BUCA LİSELİLER 30 Eylül 2011 Cuma 09:56

2008 DE,2009 DA CEMİL ŞEBOY GÖZALTINA ALINIRKEN,TUTUKLU YARGILANIRKEN KİMSE 'ADALET TECELLİ EDİNCEYE KADAR SANIK SUÇSUZDUR' DEMİYORDU.BUNA BAĞLI OLARAK CEMİL ŞEBOY DA NE BUCA NE DE İZ.B.B.'NE ADAY OLAMADI.BUCA'YA ADAY OLABİLSEYDİ E.T.SANDIKTAN ÇIKAMAZDI.ŞİMDİ FATİH KARA ÜZERİNE SİYASİ SONUÇ ÜRETENLER E.T.'Yİ KURTARMA TELAŞINDALAR.ÇİFTE STANDART HUKUKTA GEÇMEZ.HUKUK ŞİMDİ DE CEMİL ŞEBOY'U SİYASİ LİNCE GÖNDERENLER E.T.'Yİ KURTARAMAZLAR.

Yorumu oyla      27      15  
DEMOKRAT 30 Eylül 2011 Cuma 09:44

Artık Bu Ülkede Kime İnanacağımızı Şaşırmış Bulunmaktayız.İki gün önce Okumuş Bulunduğumuz Raporu Okuyan Herhangi bir Hukukçu,burada adı geçen kişilerin Muhakkak Ceza Alabileceğine İnanırdı.Mahkemenin Her Nedense bu tür Raporlara İtibar Etmediği Anlaşılıyor.Sadece Şirket Yetkilisi 1 kişinin Tutukluluğu devam ettiğine göre,durum ileriki duruşmalarda Netlik Kazanacak.Her ne olursa olsun Bu Şahıslar Benim Gözümde Hala AKLANMIŞ Sayılmazlar.Umarım Parti Bunları Aday Göstermez.

Yorumu oyla      31      16  
feti deniz 30 Eylül 2011 Cuma 09:39

yahu adam hala yargılanıyor aklanmadı, ya yargılama sonunda suclu olursa bir beledıye baskanı olarak senmi güvensiz olacaksın

Yorumu oyla      25      14  
isimsiz 46 30 Eylül 2011 Cuma 09:02

maalesef her ne hikmetse adalet tecelli etmedi...Ama aşağıda gerçekleri yazan birkaç objektif yorumcuya katılıyorum , bunların ( 5-6 kişinin ) nasıl insanlar olduğunu , yakınen tanıyan bizler biliyoruz...Herkes fanatizm kültürüyle hareket edip şak şakçılık yapma derdinde..Ama kazın ayağı öyle değil..Bu kişileri 2014 ' te buhar olmuşçasına ortadan kaybolduklarında anlayacaksınız amaçlarının siyaset , hizmet , halk olmadığını...Ne diyelim , hayırlı uğurlu olsun...Buca ' yı da allah kurtarsın..

Yorumu oyla      27      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski evler yeni sanatla buluştu
On altı sanatçının çalışmalarından oluşan Old House, New Art (Eski Ev, ...
Bornova’da barış, festivalle anlatıldı
Bornova Belediyesi’nin ikincisini gerçekleştirdiği Gençlik ve Barış Festivali ...
BAYGEM öğrencileri Bayraklı’nın gururu
Bayraklı Belediyesi tarafından 2010-2011 eğitim öğretim yılında başarılı ...
 
Çiğli'de kantinlere sıkı denetim
Okulların açılmasıyla birlikte, Çiğli Belediyesi tarafından öğrencilerin ...
“Aşık Veysel” 1 yaşında
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir yıl önce hizmete açtığı ve kısa süre ...
Bayraklı’da yeni bir dünya kuruluyor
Son iki hafta içinde 3 büyük tesisin temelini atıp 2 açılış gerçekleştiren ...
 
Alman Kulesi Evleri yenileniyor
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan verdiği sözü tuttu; Alman Evleri ...
Bucalı Namık Amca sıcak yuvasında
Buca’da bir kahvehanede barınan 64 yaşındaki Namık Kemal Çelebik, Buca ...
400 milyon kişi Türkçe konuşuyor
Karabağlar Belediyesi’nin Dil Derneği İzmir Şubesi işbirliğiyle düzenlediği, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva