HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Aralık 2016 Perşembe - 10:11

Karşıyaka’nın gurur projesinin gururu: Dün ‘Filiz’di, bugün…

‘Karşıyaka’nın Filizleri’ projesi, yüzlerce genç gibi Ecem Dindar’ın da geleceğine ışık oldu. Okulunun son yılını burs alarak tamamlayan 23 yaşındaki Ecem, şimdi öğretmenlik yaptığı KARGEM’de geleceğin Filizleri’ni yetiştiriyor.

Karşıyaka’nın gurur projesinin gururu: Dün ‘Filiz’di, bugün…

Karşıyaka Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine karşılıksız burs desteği sağladığı ‘Karşıyaka’nın Filizleri’ projesi, yüzlerce genç gibi Ecem Dindar’ın da geleceğine ışık oldu. Okulunun son yılını burs alarak tamamlayan 23 yaşındaki Ecem, şimdi öğretmenlik yaptığı KARGEM’de geleceğin Filizleri’ni yetiştiriyor.

ÖNCE BURS, SONRA İŞ
Karşıyakalı Ecem Dindar, Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü’nde okurken, ‘Karşıyaka’nın Filizleri’ projesi ile tanıştı. Son sınıfta verilen burs sayesinde daha iyi şartlarda eğitim alma imkanı bulan genç kız, okulundan başarıyla mezun oldu. Bu kez de binlerce meslektaşı gibi atanamayan ve işsizlik sorunuyla karşılaşan Ecem’in imdadına yine Karşıyaka Belediyesi yetişti.

“HAYALİME KAVUŞTUM”
Karşıyaka Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nde (KARGEM) Fen Bilgisi Öğretmeni olarak görev yapan 23 yaşındaki Ecem Dindar, “Öğretmen olmak çocukluk hayalimdi ve bunun için her zorluğu aşarak çok çalıştım. Karşıyaka’nın Filizleri ile tanışmam, bu ailenin bir parçası olmam ise hayatımın dönüm noktasıydı. Sadece maddi değil, manevi olarak da yanımda oldular. Mezun olduktan sonra atanamadığımda, Karşıyaka Belediyesi bana iş konusunda da destek verdi. Artık ben de KARGEM’de; semtine, ülkesine ve Cumhuriyetine bağlı ‘Filizler’ yetiştirmek için var gücümle çalışıyorum. Bana verdikleri destek için Karşıyaka Belediyesi’ne ve Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

EN BÜYÜK ÖDÜLÜMÜZ...
Başkan Akpınar ise “Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına yaptığımız çalışmaların, verdiğimiz tüm emeklerin en büyük ödülü, gençlerimizin yazdığı bu başarı öyküleridir. Karşıyaka’nın Filizleri projesi ile dokunduğumuz, belki de değiştirdiğimiz nice yaşamlar ve gelecekler var. Hayırsever vatandaşlarımız ile el ele, böyle pırıl pırıl gençlerimize destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Başarılarını gururla izlediğimiz gençlerimizden biri olan Ecem, artık çalışma arkadaşımız oldu. Kendisi gibi aydınlık gençler yetiştireceğine inanıyor, başarılarla dolu bir meslek yaşamı diliyorum” diye konuştu.

KAR TANESİNİ ÇIĞA DÖNÜŞTÜREN PROJE
Karşıyaka Belediyesi, yasal olarak belediyelerin üniversite öğrencilerine burs verememesine çözüm üretmek amacıyla, yaklaşık bir buçuk yıl önce ‘Karşıyaka’nın Filizleri’ projesini hayata geçirdi. Belediyenin organizasyon gücü ve hayırsever vatandaşların örgütlenme becerisini birleştiren proje, ilk olarak apartman ve sitelerin desteğiyle yola çıktı. Aidatlara yapılan küçük katkılarla, belediyeye başvuruda bulunan ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verilmeye başlandı. Hızla yayılan projeye; sivil toplum örgütleri, muhtarlar, taksi-dolmuş ve otobüs şoförleri, esnaf gibi pek çok farklı kesim de destekçi oldu. Aylık 300 lira burs verilen öğrencilerin sayısı 500’e ulaştı. Avrupa Kamu Yönetimi Enstitüsü tarafından “Avrupa'nın En İyi Uygulanan Sosyal Sorumluluk Projesi” seçilen, ulusal çapta önemli ödüllere layık görülen örnek proje, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki belediyeler tarafından da uygulanmaya başlandı.

 
İzmir perdesinde Oscar'lı yıldızlar geçidi!
 
CHP’li Çıray’dan önergeli isyan: Geleceğimiz yanıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu'ndan sel mağduru ilçeye çıkarma: Yaralar sarılacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, rekor düzeydeki yağmurun ...
İZSU’dan eski beldelere 'indirim' müjdesi!
İZSU Genel Müdürlüğü, daha önce belde statüsündeyken mahalleye dönüşen ...
Başkan Kocaoğlu: Kamu arazileri rant için satılıyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu, Ekonomi Gazetecileri Derneği'nin ...
 
Buca'nın yeni cazibe merkezi!
Doğa tutkunlarını Kaynaklar bölgesinin eşsiz güzellikleriyle buluşturan ...
Bornova Stadı'nda kuzey tribünü müjdesi
İzmir’de önemli bir eksikliği gideren Bornova Stadı’nın kapasitesini 11.500’e ...
O kurslar meyve topluyor. 3 kadın 3 başarı öyküsü
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Meslek Edindirme” kurslarına katılan ...
 
İzmir'in başkanlarından Edirne'de SODEM mesaisi
Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM), CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu ...
Büyükşehir’de gergin bütçe maratonu: ‘Şeref’ tartışması!
2017 yılına ait 4 milyar 950 milyonluk bütçesi MHP ve CHP'li üyelerin ...
Dağ'dan Büyükşehir'e 'ördek' göndermesi
Kentte iki gündür devam eden sağanak yağış değişik manzaralara sahne olurken ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva