HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Kasım 2020 Perşembe - 19:32

Karşıyaka'da gündem 'deprem': Kötü sonuçlar aldığımız yerler var

Yaşanan deprem sonrası Karşıyaka'da ağır hasarlı binaların olduğunu söyleyen CHP’li Meclis Üyesi Saadet Çağlın "Bugün itibarıyla 4 bin 76 tane ihbar alındı. Bunun iki bin 366 tanesi ise bina. İlgili birimler yaklaşık günde 300 tane ihbarı değerlendiriyor. Kötü sonuçlar aldığımız yerler var. Karşıyaka, Bayraklı’dan sonra ağır hasar alan bölge oldu, maalesef ki. 21 ağır hasarlı bina tespitimiz var" ifadelerini kullandı.

Karşıyaka da gündem  deprem : Kötü sonuçlar aldığımız yerler var

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediyesi Kasım ayı olağan meclisinin ikinci oturumunu gerçekleştirildi. Zübeyde Hanım Nikahevi’nde gerçekleştirilen Meclise Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın yokluğunda Başkan Vekili Atilla Baysak başkanlık yaptı.

İzmir Seferihisar'da geçtiğimiz Cuma günü saat 14.54 saatlerinden 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli depremi 6.9 olarak açıkladı. Seferihisar açıklarında yaşanan depremin etkisi en çok Bayraklı ve Bornova’da hissedildi. AFAD, İzmir'deki depremde can kaybının 114 olduğunu bildirdi. Depremin yaşandığı İzmir'de arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları dün itibarıyla tamamladı.

BAYSAK: GÜN KOL KOLA GİRİP BERABER ROTAYI ÇİZME GÜNÜ
Gerçekleşen depremle ilgili konuşan Karşıyaka Belediyesi Başkan Vekili Atilla Baysak, İzmir’de çok kol kola girerek beraber rota çizilmesi gerektiğini söyledi. Baysak; “Hepimize geçmiş olsun. Çok büyük bir felaket geçirdik. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bütün hemşerilerimize geçmiş olsun diyorum.  Kötü ve zor bir sınav verdik. Devletimizin, yerel yönetimlerin kurumlarıyla, STK’larla bir örnek çalışma sergiledik. Gün kol kola girip beraber rotayı çizme günü. Bu işin siyaseti olmaz. Yerel yönetimler ve iktidarımızla birlikte ötelemeden ama demeden çok hızlı bir şekilde hareket etmemiz gerektiğini anladık. 10-15 gün içinde 6 büyüklüğünde depremler olabileceği konuşuluyor. O yüzden çok hızlı hareket edip çok samimi iş birliği inde olmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ÇAĞLIN: 21 AĞIR HASARLI BİNAMIZ MEVCUT
CHP’li Meclis Üyesi Saadet Çağlın hasarlı binalar hakkında vatandaşlardan çok fazla ihbar geldiğini belirtti. Çağlın, “Bugün itibarıyla 4 bin 76 tane ihbar alındı. Bunun iki bin 366 tanesi ise bina. İlgili birimler yaklaşık günde 300 tane ihbarı değerlendiriyor. Kötü sonuçlar aldığımız yerler var. Karşıyaka, Bayraklı’dan sonra ağır hasar alan bölge oldu, maalesef ki. 21 ağır hasarlı bina tespitimiz var. 38 tane orta hasarlı tespitler var. Bunlar belediyemizin tespitleri, tespitlerin geçerliliği çevre ve şehircilik Bakanlığı’nın verdiği rapor ile belli olacak. Bu arada Bahçelievler, Bostanlı, Donanmacı ve Yalı Mahallelerinden ihbarlar daha çok geldi” dedi.

AYDIN: NELER YAPILMASI GEREKTİĞİNİ HERKES BİLİYOR
Söz alan CHP’li Meclis Üyesi Murat Aydın ise 1999 depreminin ardından 21 yıllık süreçte hiçbir yol alınmadığını söyledi. Aydın; “Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi yerel yönetimler olarak, merkezi hükümet olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üstün bir gayretle bütün çabalarını ortaya koyuyor. Kişilerden kurumlara kadar herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Bütün ülkenin yüreği bizimle birlikte farkındayız. Bu zor bir şekilde geçecek. Bildiğimiz anlamdaki yönetim anlayışıyla bu sorunları gideremeyeceğiz. Daha iyi önlemleri almak konusunda kafa yormalıyız. Artık yeniden bir kere daha düşünmek zorunda kalacağız. 99 depreminden 21 yıl geçtikten sonra gördük ki aynı yerdeyiz. Yeni yapılar kısmında bir yol kat ettik ama eski yapılara bakınca vatandaşlara güvenli binalar verme konusunda da çok da ilerleyemedik. Neler yapılması gerektiğini herkes biliyor. Bu yapılması gerektiğini bildiğimiz şeyleri yapmaya kararlı mıyız ve cesaretimiz var mı?” dedi.

EĞİTİM VERİLECEK
Karşıyaka Belediyesi deprem felaketi esnasında vatandaşların deprem esnasında ve sonrasında neler yapılması gerektiğini bilmediğini gözlemesi üzerine harekete geçti.  Mahalle merkezlerinden Deprem Afet ve Sosyal Konutlar Komisyonu öncülüğünde Belediyenin ilgili birimiyle ortaklaşa ilk yardım, deprem ve sivil savunma eğitimi verilmesine dair önerge gerekli komisyonlara gönderildi.

 
Buca Meclisi'nde 'ticarethane' izinlerine 'deprem' ayarı
 
İçişleri'nden yeni koronavirüs genelgesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca Meclisi'nde 'ticarethane' izinlerine 'deprem' ayarı
İzmir'de yaşanan 6.6'lık deprem sonrası tartışmalara neden olan bina altlarındaki ...
Çiğli Tramvayı için 6 firma teklif verdi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Daire Başkanlığı’nın düzenlediği ...
Çevre Bakanlığı raporundan dikkat çeken ayrıntı: O mahallede tehlike büyük!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 30 Ekim İzmir depremiyle ilgili hasar ...
 
Depremzedeler için 4 noktada çamaşırhane kuruldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi çadırlarda yaşayan depremzede vatandaşların ...
Depremzede çocuklar için anaokulu çadırları
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Genel Müdürlüğü, 0-6 yaş grubu depremzede ...
Bergama topyekûn depremzedelerin yanında
İzmir'de geçtiğimiz cuma günü meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ...
 
Başkan Tugay: Karşıyaka Lisesi ve Emniyet Müdürlüğü'nde hasar var!
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, "Şu ana kadar 3 bin 500’den ...
Başkan Eriş'in virüs testi pozitif çıktı
Ödemiş Belediye Başkanı Eriş'in koronavirüs testi pozitif çıktı.
Depremzede çocuklara moral etkinlikleri
Narlıdere Belediyesi, İzmir’de meydana gelen depremin ardından çadırlarda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva