HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Kasım 2020 Perşembe - 14:58

Çevre Bakanlığı raporundan dikkat çeken ayrıntı: O mahallede tehlike büyük!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 30 Ekim İzmir depremiyle ilgili hasar tespit raporunda, daha önce vatandaş nezdinde kabul görmeyen kentsel dönüşüm imar planları ile bilinen Adalet Mahallesi'nde acilen yıkılması gereken bina sayısı, 191 olarak belirlendi. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Adalet Mahallesi Kentsel Dönüşüm İmar planının revize edileceğini, Manavkuyu ve Mansuroğlu mahalleleri içinde plan hazırlığına başladıklarını duyurdu

Çevre Bakanlığı raporundan dikkat çeken ayrıntı: O mahallede tehlike büyük!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 30 Ekim'de meydana gelen İzmir depremiyle ilgili geniş kapsamlı bir rapor hazırladı. Raporda, Bayraklı'daki 22 mahallede bulunan acil yıkılacak, ağır hasarlı, orta hasarlı, az hasarlı ve hasarsız binaların rakamları yer alıyor. Raporda, kentsel dönüşümün oradan başlanması öngörülen ancak Kentsel Dönüşüm İmar Planı bölgede yaşayan vatandaşlarca benimsenmeyen Adalet Mahallesi, verilerle öne çıktı.

ADALET MAHALLESİ'NDE HUKUK SÜRECİ DEVAM EDİYOR
49 konutla, en çok evin yıkıldığı Mansuroğlu mahallesinde, acil yıkılacak konut sayısı 24 iken, 43 evin yıkıldığı Manavkuyu mahallesinde acil yıkılacak konut sayısı 74 olarak belirlendi. Buna karşın 21 evin yıkıldığı Adalet Mahallesi'nde acilen yıkılması gereken bina sayısı, 191 oldu. Bu rakamlar, Adalet Mahallesi'nin acilen kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesi gerektiği gerçeğini ortaya koydu.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Adalet Mahallesi'nde yaşayan vatandaşların, önceki dönemde hazırlanan Kentsel Dönüşüm İmar Planı'nı benimsemediğini, hukuki sürecin devam ettiğini belirterek şu açıklamada bulundu:

MANSUROĞLU MAHALLESİ DE KENTSEL DÖNÜŞÜM PLANI HAZIRLANACAK
"Bu mahallemizle ilgili yeni bir plan hazırlıyoruz ve onun üzerinde çalışıyoruz. Eski projeyle ilgili sıkıntıları tespit edip, gerekli düzenlemeleri yaptığımızda Büyükşehir ile görüşüp yeni planı hayata geçireceğiz. Ortak akıl neyse, onu yapacağız. Bayraklı'nın bütün planlarını yapacağız. Manavkuyu, daha önce kentsel dönüşüm kapsamında planlanmıştı ama bir yol alınamamıştı. Önümüzdeki süreçte Adalet Mahallesi, Manavkuyu'nun yanı sıra Mansuroğlu'nu ve pek çok mahalleyi kapsayan Kentsel Dönüşüm İmar Planı üzerinde arkadaşlarımız çalışıyor.Depremde, Bayraklı'nın kentsel dönüşüme ne kadar muhtaç olduğunu gördük. Yerinde dönüşüm yapacağız. Avcılar Belediyesi'nin uyguladığı yöntemle bunu yapacağız. Adalet Mahallesi sakinleri, önceki plana onay vermedi. Dolayısıyla plan revizyonuna gidiyoruz. Sadece o mahallelerin değil, bölgenin, Bayraklı'nın tamamının risk altında olduğunu biliyoruz ve bu gerçeğin ışığında hareket ediyoruz."

Başkan Serdar Sandal, Bayraklı'da mutlaka yapılması gereken kentsel dönüşümün, sadece Bayraklı Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'nin imkanlarıyla gerçekleşmesinin mümkün olmadığının altını çizerek şunları söyledi:

"Bakanlığın, hükümetin de bu konuda çok ciddi katkı koyması gerekir. Bayraklı Belediyesi olarak bu büyük felaketin altından kalkamayız. Bakanlığın, devletin de desteğiyle, Bayraklı'da kökten çözümler üretmek zorundayız."

 
Bakanlık'tan sosyal medya düzenlemesi mesajı
 
Atatürk Stadyumu maçlara kapatıldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Depremzedeler için 4 noktada çamaşırhane kuruldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi çadırlarda yaşayan depremzede vatandaşların ...
Depremzede çocuklar için anaokulu çadırları
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Genel Müdürlüğü, 0-6 yaş grubu depremzede ...
Bergama topyekûn depremzedelerin yanında
İzmir'de geçtiğimiz cuma günü meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ...
 
Başkan Tugay: Karşıyaka Lisesi ve Emniyet Müdürlüğü'nde hasar var!
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, "Şu ana kadar 3 bin 500’den ...
Başkan Eriş'in virüs testi pozitif çıktı
Ödemiş Belediye Başkanı Eriş'in koronavirüs testi pozitif çıktı.
Depremzede çocuklara moral etkinlikleri
Narlıdere Belediyesi, İzmir’de meydana gelen depremin ardından çadırlarda ...
 
Hoş geldin Uğur Mumcu
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından alımı yapılan Uğur Mumcu Araba ...
Bayraklı Belediyesi doktorları depremzedelerin yanında
Depremden etkilenen vatandaşların bulunduğu çadırları tek tek gezen Bayraklı ...
Yardıma Karabağlar’dan koştular
İzmir’de meydana gelen şiddetli deprem, afetlere hazırlık ve müdahalenin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva