HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ağustos 2019 Perşembe - 22:24

Karşıyaka'da atama ve görevden alma gerginliği

Karşıyaka Belediye Meclisi'nde AK Parti Grubu'ndan gelen yoğun eleştirilere sahne oldu. AK Partili Adem Öztürk'ün, Sedrettin Coşkuner'in hangi liyakata göre başkan baş danışmanı olarak atanıp, sonra da görevden alındığı sorusu üzerine Başkan Tugay böyle bir görev tanımı olmadığını belirterek açıklık getirdi.

Karşıyaka da atama ve görevden alma gerginliği

Karşıyaka Belediye Meclisi Başkan Cemil Tugay yönetiminde toplandı. Meclis oturumunda Başkan Cemil Tugay’a Karşıyaka Belediye adına Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümün’den Çarşı düzenlemesi için danışmanlık hizmeti alma yetkisi verildi.

AK PARTİLİ ÖZTÜRK'TEN SERT ELEŞTİRİ
Meclis gündemi sonrası söz alan AK Parti Meclis Üyesi Adem Öztürk Başkan Cemil Tugay’a 100 gün değerlendirme toplantısındaki açıklamalarını sert bir dille eleştirdi. Öztürk, "Bir soru varsa cevabının verilmesi gerektiğine inanıyorum. Karşıyaka’nın daha iyi yerlere gelmesi için sorular sormak istiyorum. Siz, 100 günlük çalışmalarınızı açıkladınız ve bizi davet etmediniz. Davet etmeyebilirsiniz ama biz de bu meclisin üyeleriyiz ve yaptığınız işlerde bizim de payımız var. Sonra AK Parti İlçe Başkanımız bir açıklama yaptı. Siz bir televizyon programında cevap niteliğinde konuştunuz. 100 günlük faaliyetlerin toplantısında siz yaptıklarınızdan çok yapacaklarınızı anlattınız. Bu değerlendirme değil plan toplantısı oldu. 100 günde 41 sosyal etkinlik yaptınız ve kaçı Anadolu Caddesi üzerindeki mahallerde yapıldı? Siz hizmet verirken yolun üstü ve altı olarak ayrım mı yapıyorsunuz. Ben üstte oturan biri olarak soruyorum. Çarşı ile ilgili size bir yetki verdik. Çarşı Karşıyaka’nın kalbi aynamız. Buradaki çalışmalarınızı ivedilikle bir çarşı esnafı olarak bekliyorum. Sizin cevap niteliğinde yaptığınız canlı yayını üstü kapalı konuştunuz. Soru önergemizi de yönetmediniz.  Personel AŞ’den ne kadar maaş alıyor Murat Aydın? Bunun yan sıra Sedrettin Coşkuner’i hangi liyakata göre başkan baş danışmanı olarak atayıp, sonra da görevden aldınız? Siyasi direnç göstermek adına ‘Ben genel müdürlüğü aldım’ dediniz ama sonra siyasi gerekçelerle siz başkan baş danışmanını görevden aldınız? Masumane soru önergelerimizi okumamanız bizi incitti. Bilgi edinme hakkı diye bir madde var ve bunu nasıl siz görmezden gelirsiniz? Lütfen bizim onurumuzu zedelemeyin.” dedi.

AMACINIZ MECLİSTE SİYASİ ALGI YARATMAKSA...
Cemil Tugay Adem Öztürk’e, şu yanıtları verdi: “Soru önergesi olarak bana ilettiğiniz her şeyi burada açıkladınız. Ben bunu Kent A.Ş.’nin konusu olarak gördüğümü o nedenle gündeme almadığımı söyledim ki, başkan olarak buna hakkım var. Bu Meclis’te ve CHP’li belediyelerde oluşturulmaya çalışan algıya paye vermek istemiyorum. İstediğiniz her bilgiye ulaşabilirsiniz. Ben koordinatör olarak belediye uzun yıllardır görev yapan teknik biri olması sebebiyle acil müdahale ekibine yönlendirdim. Bir problem bildirildiğinde o arkadaşımız hemen birini alıp gidip müdahale ediliyordu. Çok değer verdiğim bu çalışma arkadaşımızın yıpranmaması için şantiyede çalışmasına karar verdim. Sizin amacınız mecliste siyasi algı yaratmaksa doğru yapmıyorsunuz. Bilgi için önce ilgili kurum ve kişilere sorun, oradan bilgi alamazsanız o zaman bana sorun. Size ve Karşıyaka halkına tüm samimiyetimle söylüyorum. Yapılan tüm atamalar teknik ve liyakata dayalıdır. Astronomik para yok. Her şey Kent A.Ş.’yi düzeltmek için yapılmıştır ve iyileşme göstermiştir. Ben gerçekten sorunu çözmeye odaklı konuşalım istiyorum. Algı oluşturmaya yönelik konuşmaları doğru bulmuyorum” diye konuştu.

AK PARTİLİ BARAN: BİZ PASPAS MIYIZ?
Mecliste son olarak söz alan AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran engelli tuvaletleriyle ilgili eleştirilerde bulundu. AK Partili Baran, “Kent A.Ş tuvaletlerini engelli vatandaşlar olarak depoya dönüştürülüğünü görüyoruz. O restoranlarındaki engelli tuvaletlerinin az kullanılması nedeniyle böyle yapılması çok yanlış. Kadın ya da erke tuvaletlerinden bir tanesine bu yapılsa ortalık ayağa kalkar. Biz onların gözünde paspas mıyız vilada mıyız. Çarşı Kültür Merkezi’ndeki engelli tuvaletleri saat 5 olunca kapanıyor. Bu konuyu daha önceden konuşup karara bağlamıştık. Fakat ne olduysa tuvaletler yine kapanıyor, engelli kardeşlerimizin hayatı zorlaşıyor. Engelliler eşit vatandaşlardır beyinlerdeki bu algılar kaldırılmalı. Ayrıca görme engelliler için de kabartmalı ya da sesli menüler oluşturulmalı” ifadelerini kullandı.

 
Bornova Meclisi'nde 'değnekçi' ve 'mafya' tartışması!
 
Başkan Gümrükçü: Siyaset yapmayacağıma söz veriyorum!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İşçi 2 Ağustos 2019 Cuma 08:38

Sado bey Koordinatör olarak uzun yıllardır görev yapmıyordu yalanlarınızdan bıktık ya çavuştu çavuş!!!!

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Meclisi'nde 'değnekçi' ve 'mafya' tartışması!
Bornova Belediyesi, Ağustos ayı ilk meclis toplantısında konuşan AK Parti ...
Bayraklı'da gergin meclis: Babamın oğlu olsa tutmam!
Bayraklı Belediye Meclisi’nin Ağustos Ayı ilk oturumu AK Parti Grubu ile ...
Başkan Batur yönetim kurulunu açıkladı: Huzur hakkı almıyorum!
Konak Belediye Meclisi Ağustos ayı ilk birleşiminde Başkan Batur, AK Parti ...
 
Şirince'de mermer ocağına geçit yok!
Belevi Şirince arası Jeotermal Enerji ve Mermer Ocakları yapılmaması için ...
İzmir'de Zabıta’nın 63. gurur haftası
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı yöneticileri ve ...
Başkan Selvitopu’nun çabası çevrecilerden destek buldu
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun, sadece Karabağlar ...
 
Başkan Oran’dan Çeşme Turizm Fakültesi’ne büyük destek!
Çeşme Turizm Fakültesi’nde gerçekleşen toplantıda Başkan Oran, “Bu kentin ...
Torbalı'da yüzme sertifikası heyecanı
Torbalı Belediyesi, Belediye Başkanı İsmail Uygur tarafından 2008 yılında ...
Güzelbahçe'de temizlik seferberliği
zmir Büyükşehir Belediyesi’nin 3 Ağustos Cumartesi günü başlatacağı ‘Temizlik ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva