HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ağustos 2019 Perşembe - 21:57

Bornova Meclisi'nde 'değnekçi' ve 'mafya' tartışması!

Bornova Belediyesi, Ağustos ayı ilk meclis toplantısında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Taştan, Türkan Özilhan Devlet Hastanesi yakınında belediyeye ait İZBAŞ şirketinin vatandaştan ücret topladığını belirterek, “Türk Dil Kurumu’nda bunun karşılığına gelen tek kelime ‘değnekçiliktir’ dedi. Taştan’a cevap veren Başkan İduğ, “Değnekçi dediniz. Değnekçi arıyorsanız, Ege üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi hastanelerine bakın. Hatta mafyalaşmış durumdadır" dedi.

Bornova Meclisi nde  değnekçi  ve  mafya  tartışması!

Bornova Belediyesi Ağustos ayı ilk toplantısı Başkan Mustafa İduğ yönetiminde toplandı. Meclise araç satın alma ve otopark konuları damga vurdu. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, meclis araç kiralama yerine satın almanın daha avantajlı olduğunu belirten bir sunum yaptı.

ARAÇ SATIN ALMA İLE MALİYET 2 KAT DÜŞECEK
Araç kiralama yerine satın alma modelinin belediye için daha avantajlı olduğunu belirten Başkan İduğ, “Bornova Belediyesi’nde 68 araç kiralalık olarak kullanıyor. Bu 36 ay vadeyle 70 milyon liradır. Tabi ki bunlar 3 yıllık önceki fiyatlardır. Bugün itibariyle bu fiyatlar 70-80"i buluyordur. Biz kiralama yerine satın alma modeliyle bunları 35 milyon liraya bünyemize kazandırabiliyoruz. Tabi bunu Devlet Malzeme Ofisi ile alma kaydıyla. 35 milyon ile satın aldığımızda iki kat arasında kalıyor. Ayrıca bu araçların modeller yüksek olduğu için en az 10 yıl kullanabileceğiz. Bir akaryakıt firmasıyla 11 milyon TL yakıt kullanılmıştır. Anlaştığımız bir firma ile 1 milyon TL tasarruf ediyoruz. Yakıt ve araç kiralama 36 milyon TL tasarruf edeceğiz. Belediye Hizmet binası yapmaktan vazgeçtik. Bu kaynakları da doğru kullanarak, bu işi yapmaya çalışacağız. Ben kendi şirketimde böyle yaparım. Bornova Belediyesi’nde de böyle yaparım” dedi.

ARAÇLARI DÖNÜŞTÜRÜYORUZ
AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Taştan'ın neden DMO'nun tercih edildiği sorusu üzerine İduğ, “Araçlar 2014 model, biz 2019’a dönüştürüyoruz. Bu modellerin aynısıdır. Devlet Malzeme Ofisi’ni ise yüzde 4 daha avantajlı olduğu için seçtik. Bakım vergi bütün hepsi bu rakamların içerisindedir. 60-70 bin kilometre içerisindeki lastik bakımları da buna dâhidir” diye konuştu.  Meclis üyelerinin yaptığı değerlendirmenin ardından önerge oy birliğiyle kabul edildi.

AK PARTİLİ TAŞTAN'DAN DEĞNEKÇİLİK İDDİASI
Mecliste söz alan AK Partili Taştan, Türkan Özilhan Hastanesi’nde belediye ait arsanın kullanımı ile ilgili olarak yaptığı konuşmada, “İZBAŞ, tarafından boş bulunan arsada hasta ve hasta yakınlarından otopark ücreti tahsis ediliyor. İZBAŞ personeli tarafından ücret olarak 7 TL alınıyor. Burada şimdiye kadar yaklaşık 350 TL miktarında ücret alınmış. Bu durum İZBAŞ’ı ne batırır ne de ihya eder. Bu Türk Dil Kurumu’nda anlamı değnekçiliğe çıkıyor. Bunun başka bir yan anlamı başka bir denk gelen kelimesi bulunmuyor. Bu karalar alınacaksa, meclis kararıyla alınır. Alınacaksa bu yasıl bir karala alınıyor. Yönetmelikte ilçe belediyesinin otopark ücreti alma hakkı da bulunmuyor dedi.

EGE VE DOKUZ EYLÜL HASTANELERİ OTOPARKTA MAFYALAŞMIŞ DURUMDA
AK Partili Taştan’a cevap veren Başkan İduğ, “Biz bu konuyu sayın başhekimimizle konuştuk. Gerek duyulması halinde bu karardan döneceğimizi söyledik. İZBAŞ zarar eden bir kurum. Sizin ifade ettiğiniz rakamlar kadar az değil. Yanlış biliyorsunuz. Orası doğru doğru çalıştırılması halinde İZBAŞ 5 yıllık içerisinde 1,5, 2 milyon TL’yi gelir elde edecek. Değnekçi dediniz. Değnekçi arıyorsanız, Ege üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi hastanelerine bakın. Hatta mafyalaşmış durumdadır. Değnekçi sözünü kabul etmiyorum. Çok kaba, asla kabul etmiyorum. Bu sözü size iade ediyorum. Geri almanızı istiyorum. Bornova’nın kaynaklarının en doğru şekilde kullanılması için uğraşıyorum. Böyle bir karar aldık. Sizden özür bekliyorum ” dedi.

 
Bayraklı'da gergin meclis: Babamın oğlu olsa tutmam!
 
Karşıyaka'da atama ve görevden alma gerginliği
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir li 2 Ağustos 2019 Cuma 10:58

Sayın başkan verilebilecek en güzel cevabı vermişssin adamsın...

Yorumu oyla      4      5  
Ahmet balci 2 Ağustos 2019 Cuma 00:16

Sayın baskanima katılıyorum akapeli meclis üyelerine dogrulari söylemiş Ege üniversitesi ne araçla gidemiyoruz adamlar mafya gibi akapeli meclis üyeleri acaba onlara ortak mi

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'da gergin meclis: Babamın oğlu olsa tutmam!
Bayraklı Belediye Meclisi’nin Ağustos Ayı ilk oturumu AK Parti Grubu ile ...
Başkan Batur yönetim kurulunu açıkladı: Huzur hakkı almıyorum!
Konak Belediye Meclisi Ağustos ayı ilk birleşiminde Başkan Batur, AK Parti ...
Şirince'de mermer ocağına geçit yok!
Belevi Şirince arası Jeotermal Enerji ve Mermer Ocakları yapılmaması için ...
 
İzmir'de Zabıta’nın 63. gurur haftası
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı yöneticileri ve ...
Başkan Selvitopu’nun çabası çevrecilerden destek buldu
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun, sadece Karabağlar ...
Başkan Oran’dan Çeşme Turizm Fakültesi’ne büyük destek!
Çeşme Turizm Fakültesi’nde gerçekleşen toplantıda Başkan Oran, “Bu kentin ...
 
Torbalı'da yüzme sertifikası heyecanı
Torbalı Belediyesi, Belediye Başkanı İsmail Uygur tarafından 2008 yılında ...
Güzelbahçe'de temizlik seferberliği
zmir Büyükşehir Belediyesi’nin 3 Ağustos Cumartesi günü başlatacağı ‘Temizlik ...
Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndan Başkan İduğ’a ziyaret
Çamdibi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Reşat Gençtürk ve Yönetim Kurulu ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva