HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ağustos 2019 Perşembe - 20:06

Şirince'de mermer ocağına geçit yok!

Belevi Şirince arası Jeotermal Enerji ve Mermer Ocakları yapılmaması için Efes Selçuklular tek yumruk oldu. Şirince Türetim Derneği’nin başlattığı imza kampanyasına destek veren Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, muhtarlar, STK, CHP, AK Parti, MHP meclis üyeleri ile bölgedeki arazi sahipleri ve vatandaşlarla acil toplantı yaptı. Başkan Sengel; “Oy birliği ile Şirince’ye Mermer Ocağı yaptırmayacağız. Oybirliğiyle tek yürek hareket edeceğiz” dedi.

Şirince de mermer ocağına geçit yok!

Yapılan toplantıdan “Şirince’ye sahip çıkacağız” kararı çıktı. İlk olarak sosyal medya üzerinden acil eylem planı oluşturulması için harekete geçme kararı alınan toplantıda konuşan Başkan Sengel; “Şirince’nin geleceğini korumak için buradayız. Bu bölgede jeotermal ve mermer ocağı yapımına asla izin vermeyeceğiz” dedi.

İzmir’in turistlik ilçesi Efes Selçuk’un Şirince ve Belevi mahallelerinde mermer ocağı yapılacağı ve ağaçların kesileceği bölge sakinlerinin tepkisine yol açtı. Mahalle muhtarları, çevreciler ve STK’lar, ‘Şirince’ye sahip çık’ diyerek imza kampanyası başlattı. İmza kampanyasına Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel de destek oldu. Muhtarlar, Şirinceli vatandaşlar, çevreciler, avukatlar ve meclis üyeleri ile toplantı yapan Başkan Sengel, hukuki süreç ve örgütlenme ile bölgede bir mermer ocağının faaliyet göstermesine izin vermeyeceklerini söyledi. Toplantıda, dava açılması ve seslerini duyurmak için örgütlü mücadele ve eylem yapma kararı alındı. Şirince’de yapılması planlanan mermer ocağının çevreye, tarıma, insan sağlığına olumsuz etkileri üzerine Selçuk Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Gonca Erdem ve Avukat Şehrazat Mercan tarafından sunumlar yapıldı.

Tesislerin tarım alanlarına büyük zararlar vereceğine dikkat Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, bu durum turizmi ve bölge halkını olumsuz yönde etkileyeceğini söyledi. Çevreyi korumak için elinden gelen mücadeleyi yapacağını dile getiren Başkan Sengel, “Bölgemiz tarım ve turizm bölgesi. Selçuk çok bakir yer. Köyün merkezine 2 kilometre uzaklıkta yapılması planlanan işletme, ağaçları ve bölgeyi toz içerisinde bırakır. İzin vermemek için her türlü desteğe hazırım. Biz bu tesisi istemiyoruz. Daha önce Gökçealan’da böyle bir girişim oldu ve eylemlerle engelledik. Faaliyete geçmeden acil adım atmamız gerekiyor.” dedi.

 AMAÇ EFES SELÇUK’U KORUMAK

Mermer ocağına karşı çıkmanın siyasi bir ayağı olmadığını özellikle belirten Başkan Sengel, “Burada toplanan CHP, AK Parti ve MHP meclis üyeleri ile muhtarlarımızın tek amacı çevre duyarlılığı ve Selçuk’u korumak. Şirince’nin geleceğini korumak için buradayız. Doğru adım atmak ve bir arada durmak gerek. Bu bölgede Jeotermal ve mermer ocağı yapımına asla izin vermeyeceğiz. Bunun için acil eylem planı hazırlayacağız ” diye konuştu.

 
Başkan Kırdı gözlüklerini attı
 
İstiklal Caddesi'nde para saçtı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de Zabıta’nın 63. gurur haftası
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı yöneticileri ve ...
Başkan Selvitopu’nun çabası çevrecilerden destek buldu
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun, sadece Karabağlar ...
Başkan Oran’dan Çeşme Turizm Fakültesi’ne büyük destek!
Çeşme Turizm Fakültesi’nde gerçekleşen toplantıda Başkan Oran, “Bu kentin ...
 
Torbalı'da yüzme sertifikası heyecanı
Torbalı Belediyesi, Belediye Başkanı İsmail Uygur tarafından 2008 yılında ...
Güzelbahçe'de temizlik seferberliği
zmir Büyükşehir Belediyesi’nin 3 Ağustos Cumartesi günü başlatacağı ‘Temizlik ...
Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndan Başkan İduğ’a ziyaret
Çamdibi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Reşat Gençtürk ve Yönetim Kurulu ...
 
Tire Belediyesi'nde ilk: Toplu sözleşme sevinci
Tire Belediyesi Personel A.Ş. ve DİSK Genel-İş Sendikası arasında Toplu ...
Bayraklı'da turnuva şöleni
Bayraklı Belediyesi tarafından 32 takımın katılımıyla gerçekleşen Gençlik ...
Karşıyaka'da can dostlara yuva aranıyor
Can dostların yaşam şartlarını iyileştirmek için çalışmalarını sürdüren ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva