HABERLER>SPOR
3 Mayıs 2016 Salı - 12:21

Karşıyaka 20 yıl sonra aynı acıyı yaşıyor!

PTT 1'inci Ligi'nde 32'nci haftanın kapanış maçında Alima Yeni Malatyaspor'la deplasmanda 3-3 berabere kalarak Süper Lig'e veda eden Karşıyaka, 1995-96 sezonundan 20 yıl sonra bir kez daha küme düşme acısı yaşadı.

Karşıyaka 20 yıl sonra aynı acıyı yaşıyor!

Karşıyaka, şampiyonluk hayalleri kurarken yaklaşık 35 milyon TL borç yükü ile kendisini 2'nci Lig'de buldu. 13 yıldır yer aldığı PTT 1'inci Lig'in en kıdemli takımı olan ve her sezon Süper Lig umuduyla yola çıkıp borç üstüne borç katan Karşıyaka'da geçen yıl bu dönemlerde İstanbullu iş adamı Erdal Acar, "Tüm borçları ödeyip Karşıyaka'yı Süper Lig'e taşıyacağım" vaadiyle ortaya çıktı. Kongrede Ali Erten'i destekleyen Acar, kulübe 10 milyon TL karşılıksız kaynak aktarıp, 5 milyon TL'lik borçtan kaynaklanan transfer yasağının kalkmasını sağlasa da açıklamaları ve transfere müdahil olması ipleri gerdi.

Erdal Acar'la yönetim arasındaki köprüler ligin başlayacağı ilk haftada atılırken, taraftarların İstanbullu iş adamından yana tavır alması, 17 milyon TL harcayıp 21 transfer yapılarak kurulan takımın lige çok kötü başlaması, kulübü daha büyük bir kaosun içine itti. Futbol Şubesi'de bir dönem Erdal Acar'a devredildi. Kasım ayında yönetim içinde yaşanan, karşılıksız kaynakların hesabını verme tartışması beraberinde istifaları getirdi.

Yönetim olağanüstü kongreye giderken takım da ligin dibine demirledi. Başkan Fatih Diniz'in devre arasında 3 milyon TL'nin üzerinde kaynak yaratıp transfer yasağını kaldırırken takıma 15 takviye daha yapma çabası da yetersiz kaldı. Fatih Diniz yönetimi olağanüstü kongre kararı alırken, bir sezon içinde yaklaşık 30 milyon TL maliyetle 36 futbolcu transfer edip rekor kıran Karşıyaka 2'nci Lig'e yelken açtı.

5 ANTRENÖR FAYDA ETMEDİ
Karşıyaka, bu sezon toplam 36 transfer yapıp, 5 farklı teknik direktörle çalışarak rekor kırdı ancak bu teknik adamların hiçbiri çift haneli puanlara alaşamadı. Sezon başında yönetim ve Erdal Acar'ın 1 milyon TL yıllık ücretle anlaştığı Cüneyt Dumlupınar, 21 transfer yaptırdı, 6 maçta 5 puan alınca ayrıldı.

Cüneyt Dumlupınar'dan sonra takımın başına getirilen Kemal Özdeş'da 9 maçta 8 puan toplayınca veda etti. Geçiş döneminde göreve gelen Hüseyin Hamamcı'yla çıkılan 2 maçta puan alınamadı.

Başkan Fatih Diniz döneminde, geçen sezon tartışmalı bir şekilde Karşıyaka'dan ayrılıp Antalyaspor'a dümen kıran Yusuf Şimşek'le yeniden anlaşılması tepki topladı. 15 transfer yaptıran Şimşek, 8 maçta 6 puan alabildi. Son haftalarda ateşten gömleği giyen Soner Tolungüç'le 7 maçta 8 puan toplansa da Karşıyaka, kümede kalamadı. Yeşil kırmızılılardan ayrılan hiçbir teknik adam yeniden kulüp bulamadı.

BİR DARBE DE MAKUKULU'DAN
Karşıyaka'nın 2'nci Lig'e düşmesiyle önüne çıkan karanlık tabloya Makukula da eklendi. 2012-13 sezonunun ilk yarısında yeşil kırmızılı formayı giyen Portekizli futbolcu, kulübe ihtar çekerek 30 bin Euro kesinleşmiş alacağının 22 Mayıs'a kadar ödenmediği takdirde Karşıyaka'yı FIFA Disiplin Komitesi'ne şikayet edeceğini bildirdi. Zaten hacizli olan gelirleri 2'nci Lig'de yaklaşık 5'te 1 oranında azalacak Karşıyaka'nın önümüzdeki sezon başında da transfer yasaklısı durumuna düşebileceği bildirildi. Mevcut kadrodan Can ve Mustafa Aşan ile altyapıdan gelen gençler dışındaki tüm futbolcuların 31 Mayıs'ta serbest kalacağı Karşıyaka'yı 2'nci Lig'de de zorlu günler beklediği öne sürüldü.

ATİLLA GÜNEŞ'İN KÖTÜ TALİHİ
Karşıyaka Sportif Menajeri Atilla Güneş, 20 yıl arayla hem futbolcu hem de idareci olarak düşme acısı yaşadı. 1995-96 sezonunda o dönemki adı 1'inci Ligi olan Süper Lig'den düşen kadroda futbolcu olarak yer alan Atilla Güneş, geçtiğimiz haftalarda sportif menajer olarak döndüğü kulüpte tekrar aynı kaderden kurtulamadı. Taraftarların "Büyük Kaptan" lakabını taktığı Atilla Güneş, 2008-09'da Kasımpaşa'yla play off finali oynayan takımda da forma giymişti.

ADAY YOK!
Öte yandan düşmenin üzüntüsünü yaşayan Karşıyaka'da 14-15 Mayıs'ta yapılacak olağanüstü kongre öncesi başkan aday adayı olarak ortaya çıkan isimler bir bir çekiliyor.

Eski Basketbol Şube Başkanı Turgay Büyükkarcı'dan sonra bir süredir destek turlarını sürdüren Asbaşkan Turhan Gürsel Urhan da hedeflediği mali katkıyı bulamadığını söyledi. Urhan, "İstediğim ortam oluşmadı. Macera aramamak lazım. Yeni yönetim kulübe ilave borç getirmemeli. Dere çok hızlı akıyor" dedi.

Daha önce 3 kez seçime girip kaybeden ve bir süredir camiada nabız yoklayan Mutlu Altuğ'dan da şu ana dek adaylıkla ilgili hiçbir açıklama gelmedi. 15 Mayıs'ta seçilecek yeni yönetim, muhtemel transfer yasağını düşünerek 31 Mayıs'a kadar takımda kalması istenen futbolcularla anlaşmak zorunda. Yönetimler, geçen ay yürürlüğe giren yeni tüzüğe göre kulübü 1 yılda yüzde 3'ün üzerinde borçlandırdıklarında şahsi olarak sorumluluk alıyor.

FATİH DİNİZ YIKILDI
Karşıyaka'da başkanlıkta üçüncü dönemini geçiren Fatih Diniz, futbol takımının küme düşmesiyle kahroldu. Konuşmanın bile çok acı olduğunu söyleyen Başkan Diniz, şunları söyledi:

"Kulübe 30 yıl hizmet ettikten sonra düşen takımın başkanı olmak çok üzücü. Devre arasında son sıradaki takımı kurtarma umuduyla göreve soyunduk ama başaramadık. Keşke son haftalardaki futbolu sezon içinde sergileyebilseydik. Keşke teknik direktör Soner Tolungüç'le daha önce anlaşsaydık. Bu kötü tecrübe umarım herkese ders olur. Artık daha fazla borçlanmamalı, pahalı transferlerden uzak durmalıyız. Daha önce yapamadığımız altyapıya dönmeyi önümüzdeki dönemde mecburiyetten yapabiliriz. Ciddi boyutta altyapı çalışması gerçekleştirmeliyiz."

SIÇRAMA ZAMANI
Karşıyaka Divan Kurulu Başkanı Cihan Büyükoral, camia olarak artık geçmişi ve kırgınlıkları geride bırakarak yeni bir sıçrama yapmaları gerektiğini söyledi. Kulübün büyüklüğünün böyle dönemlerde ortaya çıkması gerektiğini belirten Büyükoral, şu görüşleri savundu: "Yaşar Holding ve eski başkanlarla görüşeceğim. Kongrede mali sıkıntı çekmeyecek, camiayı arkasına alacak, güçlü bir yönetim seçilmeli. Gerekirse adaylar birleşmeli. Divan olarak mevcut yönetimden 6 Mayıs'a kadar gelir-gider listesi istedik. Camia içinden ve camia dışından aday olarak gelecek, imkanı olan isimlere kapımız açık. Tüzüğümüz gereğince seçimden önce divana gelerek listelerini vermelerini bekliyoruz."

TÜRETKEN ÇOK ÜZGÜN
Karşıyaka Divan Kurulu Onursal Başkanı Tahir Türetken, küme düşmenin acı verici olduğunu söyledi. Yaşadığı sağlık sıkıntılarına rağmen basketboldaki iç saha maçlarını kaçırmayan 93 yaşındaki Türetken, "Kulübün önünde karanlık bir tablo var. Bundan sonra ne yapılacağı çok önemli" dedi. 



SOSYAL MEDYA SALLANDI
Karşıyaka’nın PTT 1'inci Lig'den düşmesi, büyük yankı uyandırdı.

Pek çok kulübün yöneticileri ve taraftarı, yeşil kırmızılıların üzüntüsüne ortak olurken bazı taraftar grupları da sosyal medyada konuyla ilgili biraz esprili, biraz sevinçli paylaşımlarda bulundu. Yeşil kırmızılı futbolseverler, takımlarının düşmelerinin ardından sosyal medyeda, "Sevdalar küme düşmez. Karşıyaka büyüktür eyvallah çekmez" ile "Kötü gün denilen eğer buysa, inadına Karşıyaka" mesajlarını paylaştı. Altay, Altınordu, Trabzonspor, Ankaragücü, Adana Demirspor, Karagümrük, Kastamonuspor, İnegölspor, Fethiyespor, Balıkesirspor gibi kulüplerin taraftarları da Karşıyaka'ya destek oldu.

Özellikle Altaylıların paylaştığı, "Geçmiş olsun Karşıyaka. İzmir ne yazık ki sahipsiz kaldığı düzende bir kez daha küme düştü! İzmir'in dinamikleri ve yönetenleri seyirci kalmaya devam ediyor! Lobi yok! Destek yok! Tebrikler Sn. Vali! Tebrikler Belediyelerimiz! El birliği ile asırlık çınarları yok ediyorsunuz!" mesajı dikkat çekti. Altay Başkanı Cihangir Marmara, facebook hesabından, "Karşıyaka'nın hüznüne tüm kalbimle katılıyorum.Geçmiş olsun Körfez'in karşı kıyısındaki mert kardeşlerim, arkadaşlarım. Başınız öne eğilmesin. Ambleminizdeki ay yıldız size her zaman güç verecektir" mesajını yazdı.

Göztepe Başkan Vekili Talat Papatya da ezeli rakibi unutmadı. Papatya, Karşıyaka'nın küme düşmesinden sonra, "Temenni ederim ki Göztepe ve Karşıyaka günün birinde Süper Lig'de karşı karşıya gelecektir. Karşıyaka Başkanı Fatih Diniz, biz 2'nci Lig'e düştüğümüzde 'Göztepe'yi yanımıza bekliyoruz' demişti.  Benim de kalbimde geçen Süper Lig'de Göztepe-Karşıyaka derbisinin oynanması" dedi. Sarı kırmızılı taraftarlar ise rakiplerinin küme düşmesiyle dalga geçti. Göztepeliler, hazırladıkları capslere, "Bye bye love", "İncirler olana kadar kalsaydın bari" gibi rakiplerine esprili göndermeler yazdı. (dha)

 
Laiklik zinciri: CHP Körfez'in 7 noktasında el ele veriyor!
 
Güneş ışığının yeni faydaları keşfedildi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 3 Mayıs 2016 Salı 13:51

Dramatik oldu. maçı seyrettim bir Altay lı olarak çok üzüldüm. Bir kez daha anladım İzmir Takımlarının işlerini son haftalara bırakma LUX ü yok.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyakalı Demir tarih yazdı: Dünya ikincisi!
 Karşıyaka Belediyesporlu milli okçu Demir Elmaağaçlı, geçen yılki Dünya ...
Dünya bu peri masalını konuşuyor!
İngiltere Premier Lig'de Tottenham, deplasmanda Chelsea ile 2-2 berabere ...
Ve Karşıyaka 2.Lig’e düştü!
Yeşil-kırmızılı takım Malatya deplasmanında 2-0 öne geçtiği düellodan ...
 
Göz-Göz’ün kahır sezonu!
PTT 1'inci Ligi'ndeki son maçında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a ...
Altınordu'da Murat’la yollar ayrılıyor
PTT 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu'da son haftalarda yedek kalan forvet ...
Konak’ın kızları ablalarının izinde!
Konak Belediyesi'nce düzenlenen Okullar Arası Futbol Turnuvası'na katılan ...
 
Futbolculara 'maçı sattınız' dedi, otobüse almadı!
Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta Kartalspor, deplasmanda Tarsus İdmanyurdu ...
52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu İzmir'de sona erdi 
52'inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'u bugün koşulan 201.7 kilometrelik ...
Ragbide milli sevinç
Ragbi Milli Takımı, Avrupa Milletler Kupası 2D Kategorisi'nde Finlandiya'nın ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva