HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ekim 2021 Salı - 19:32

Karbağlar'da 'KARBEL' tartışması... Sermaye artırımına meclisten vize!

Karabağlar Belediyesi’nin bugün gerçekleşen meclis toplantısının ana gündemlerinden biri belediye şirketi KARBEL’in sermaye artırımı idi. 5 milyonluk sermaye artırımı meclisten AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin red oyları ile geçti. AK Partili meclis üyeleri talebin gerçekçi olmadığını dile getirirken Başkan Selvitopu enflasyon oranının beklenenin üzerinde olduğunu belirterek sermaye artırımı önerisini savundu.

Karbağlar da  KARBEL  tartışması... Sermaye artırımına meclisten vize!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediye Meclisi Ekim ayı ikinci oturumu Karabağlar Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclise, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu başkanlık yaptı.

Meclisin ana gündemleri Aydın Germencik Belediyesi’ne su tankeri hibesi,  Karabağlar Belediyesi’nin şirketlerinden KARBEL’in sermaye artırımı, Belediye'ye ait Özel Atatürk Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nun ücret tarifesinin maddi ihtiyacı olan öğrenciler için yeniden belirlenmesi ve uzun süredir atıl durumda olan Bozyaka Hastanesi'nin karşısındaki hazineye ait arazinin geleceği idi. 

Mecliste görüşülen ilk önerge, Aydın Germencik Belediyesi’nin talebi üzerine orman yangınlarında kullanılmak üzere bir su tankerinin bedelsiz olarak devredilmesi idi. Selvitopu’nun verdiği bilgilere 2009 model olan bu araç, kullanılır durumda değil ancak hurdaraya da çıkarılmamış ve Germencik Belediyesi bu aracı onararak kullanılır hale getirmek istiyor.  Önergeye oy birliği ile kabul edildi. 

Karabağlar Belediyesi’nin şirketlerinden KARBEL’in sermaye artırımı talebi ile önerge ise mecliste tartışma konusu oldu. Önerge ile ilgili söz alan AK Partili Plan ve Bütçe Komisyonu’dan üyesi Hüseyin Uzun, KARBEL’in tüzel kişiliğinden kaynaklı denetleyemediklerini belirterek “Komsiyon toplantısında arkadaşlarımız komisyon üyelerine sermaye artırımının nedenini sorduğunda cevap alamadılar. KARBEL Şirketi'nden Karabağlar halkı istediği gibi hizmet alamıyor. Daha önceki meclis toplantılarında da özellikle temizlik konusunda şikayetlerimizi dile getirdik. Hizmetlerinde aksaklık olan KARBEL Şirketi’nin bu sebepten dolayı sermaye artırımını doğru bulmuyoruz. Muhalefet şerhi düşüyoruz.” dedi. 

Plan ve Bütçe Komisyonu’nun CHP’li üyesi Sait Karaaslan da komisyon toplantısında sermaye artırımının işçi maaşlarının enflasyondan doğan farkları ile ilgili olduğunun bilgisinin verildiğini dile getirdi. 

Başkan Selvitopu ise KARBEL’in mevcut sermayesinin 51 milyon 350 bin TL olduğunun bilgisini vererek “2020 yılında KARBEL 2 milyon 96 bin TL kar elde etti. DİSK Genel İş Sendikası ile imzaladığımız son toplu iş sözleşmesine göre sözleşmenin ikinci yılında işçilere enflasyon artı yüzde 2 zam vereceğiz. Bu ay enflasyon oranları açıklandı ve yaklaşık yüzde 20 çıktı. Yüzde 2 zam ile birlikte işçi maaşlarına yaklaşık yüzde 22 zam yapmamız gerekiyor. Sözleşmenin imzalandığı tarihte öngörülen artış yüzde 10 idi. Yüzde 12’lik farkı karşılamak adına ihtiyaç duyuldu. Şu ana kadar şirket ödemelerini yaptı ama önümüzdeki ay itibari ile ihtiyaç olacak. Tedbir amacıyla gündeme getirdik” dedi. 

Önerge oy çokluğu ile kabul edildi.Önergeye göre KARBEL’in bütçesi 5 milyon TL artırılacak.

BELEDİYENİN YURDUNA ÜCRET AYARI
Meclis’in gündemlerinden biri de Karabağlar Belediyesi’ne ait olan Özel Atatürk Kız Öğrenim Yurdu’nun ücret tarifesinin maddi destek ihtiyacı olan öğrenciler için yeniden belirlenmesi idi. Muhtaçlık durumunu belgeleyen, İzmir’de devlet üniversitelerinde öğrenim gören veya öğrenim görmeye hak kazandığı vakıf üniversitesinde yüzde 100 burs kazanan öğrencilere içinde bulunulan öğrenim döneminde KYK tarafından açıklanan yurt taban ücretlerinin altında olmamak kaydıyla indirim uygulanması önerisi oy birliği ile kabul edildi. 

EMNİYET HİZMET ALANI EĞİTİM TESİSİNE ÇEVRİLDİ
Yine meclise gelen gündemlerden biri de Karabağlar’ın Bahar Mahallesinde yer alan, mülkiyeti Maliye Hazinesi’nde olan ve hali hazırdaki imar planlarında ‘emniyet hizmet alanı’ olarak kayıtlı arazinin imar planı değişikliği önerisi ile ‘eğitim tesisi’ olarak kabul edilmesi idi. Bu öneri de oy birliği ile kabul edildi. Geçtiğimiz aylarda imzalanan protokolle bu alan tahsisi Milli Eğitim Bakanlığı'na yapılmıştı. 

Önerge ile konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Fırat Eroğlu, söz konusu parselin Bozyaka Hastanesi’nin karşısındaki 25-30 yıldır atıl duran bir alan olduğunu ifade ederek “30 yıllık bu sorun geçtiğimiz günlerde çözüldü. Burada emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Karabağlar için 15 tane daha okula ihtiyacımız var. Önümüzdeki imar planlarına yetişecek okullarla, eğitim seviyesini ve eğitimde kaliteyi artıracağız” dedi.

Başkan Selvitopu, imar plan değişikliğinin İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşüleceğini hatırlatarak, “Orada onaylanması ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu alanda yapacağı okullarla, Karabağlar'daki önemli bir sorun giderilmiş olacak. Eğitim anlamında önemli bir kazanım elde edilecek. Altının otopark olması yönündeki öneriler de değerlendirilirse, otopark ihtiyacı yönünden bir eksiklik giderilmiş olur. Kararın Karabağlar'a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 
Dünyanın en büyük uçağı İstanbul'da
 
'Mavi Vatanı korumak için her şeyi yaparız'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Miniklerden Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'ne ziyaret
Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Aydın Uçan Balonlar Çocuk Gelişim ...
AK Partili Başkan isyan etti: Hepinizden fazla Atatürkçüyüm!
Bayındır'da kullanılmayan bir okulun bahçesine halı saha yapımı için başlayan ...
Çiğli Belediyesi atık pil toplamada İzmir üçüncüsü
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar ...
 
'Koronalı Çizgiler' görücüye çıktı
Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi (BBKSM), karikatürist Mustafa ...
FIFA standartlarında futbol sahası da var... Behçet Uz Rekreasyon Alanı'na yeni imaj
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Daha yeşil bir İzmir” ...
Narlıdere'de cadde ve sokaklar yenileniyor
Yerel seçimlerden bu yana, vatandaşların yoğun olarak kullandığı cadde ...
 
Bayraklı'da hayvanseverlere eğitim
Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Hayvan Arama Kurtarma ...
Torbalı festivale doymuyor
Bu yıl kırsal mahallelerde festivaller düzenleyip hem üreticinin elindeki ...
İnşaat yarıda kalmıştı... Torbalı'nın yeni hükümet binası olacak
Önceki dönem Torbalı Belediye hizmet binası olması için yapılmak ancak ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva