HABERLER>POLİTİKA
10 Mart 2017 Cuma - 17:20

Karayalçın’dan İzmir’de referandum çıkışı: Yüzde verdi!

CHP’li Karayalçın, “Bizim karşı olmamamız Sayın Erdoğan için değil. Bizim genel başkanımız olsa da buna karşıyız. Güç sadece Erdoğan elinde değil, Kılıçdaroğlu elinde de benim elimde de toplansa tehlikelidir. Kesin hayır çıkacak. Ben yüzde 53-55 oranında bir sonuç çıkacağını düşünüyorum” dedi.

Karayalçın’dan İzmir’de referandum çıkışı: Yüzde verdi!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Türkiye, 16 Nisan’da gerçekleşecek anayasa değişikliğinin tarihi referandumuna kilitlenirken Başbakan eski Yardımcısı ve Dışişleri eski Bakanı CHP’li Murat Karayalçın İzmir’e geldi.

Bir dizi etkinliğe katılarak referandum üzerine konuşma yapacak olan Karayalçın öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti.

CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, İl Sekreteri Birgül Değirmenci, İl Eğitim Sekreteri Yücel Özen ve il yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Karayalçın 16 Nisan’daki halk oylamasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.  Karayalçın tarihi referandumun sonucu hakkında paylaştığı ön görüde, “Kesin hayır çıkacak. Ben yüzde 53-55 oranında bir sonuç çıkacağını düşünüyorum” dedi.



ABİDİK GUBİDİK AÇIKLAMALAR YAPILIYOR
Karayalçın, “Bornova Belediyemizin düzenlemiş olduğu etkinliğe katılmak için İzmir’e geldim. Yarın da Selçuk’ta bir etkinliğe katılacağım. Doğal olarak ilk olarak örgütümüzü ilimizi başkanımızı ziyaret ediyorum.  Referandum ve sunulan metin konusunda çağrı aldığım yerlere gidiyorum. Yurttaş ve siyasetçi olarak anayasa değişikliği konusunda düşüncelerimi vatandaşlara sunuyorum.  Çok sayıda yere gidiyorum. Düzenlenen çok sayıda etkinliğe katılıyorum. Sadece CHP’lilerle değil. Birçok yurttaşla beraber oluyorum. Görüşlerini alıyorum. Şu ana kadar edindiğim intiba kesin olarak hayır çıkacağı şeklindedir. Ben yüzde 53-55 arası oran çıkacağını düşünüyorum. Böyle durumlarda oran vermekten kaçınan birisiyim ama değerlendirmem böyle. Evet kampanyasını yürütenler halkımıza hiçbir anlamlı gerekçe sunamıyorlar, savunamıyorlar. ‘Niye bu değişikliğe gidiyorsunuz?’ temel sorulardan biri… Bu değişiklik hangi gerekçeye dayanıyor. Abidik gubidik açıklamalar yapılıyor. Halkımızın tarafından çok beğenilmediğini düşünüyorum. Yanıtlanmayan bir soru da; neden bu kadar ivedilikle halkı sıkıştırarak bu metni zorluyorsunuz? Bu çok önemli. Ne var da 16 Nisan 2017 tarihinde bu metni referanduma sunuyorsunuz.  ‘Bu değişiklikler Nisan’da yürürlüğe girecektir’ denseydi bunu anlamak olağandı. 2 buçuk yıl sonra yürürlüğe girecek uygulama için niye bu kadar zorluyorsunuz?” diye konuştu.

ŞİMDİ KEKLİK ZAMANI!
Sağ bir partinin ilçe başkanına sorduğu soru üzerinden konuşan Karayalçın, “Bu metnin ne olduğu, ne getirdiği halkımız tarafından bilinmiş değil. CHP’li olmayan yurttaşımızın da tepki gösterdiklerini biliyorum.  Hatay’da merkez sağ bir partinin ilçe başkanına sordum. ‘Kesin hayır çıkacak’ dedi. ‘Nereden biliyorsun?’ dedim. ‘Şimdi keklik zamanı. Keklik her zaman avlanmaz, avlanma zamanına şimdi geldik’ dedi” açıklamasını yaptı.

GÜÇ KILIÇDAROĞLU ELİNDE DE BENİM ELİMDE DE TOPLANSA TEHLİKELİDİR
Referandumun sonucunda dair konuşan Karayalçın, “Yeniden yapılanmasının bir gereklilik olduğunu görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti yönetilemedi. Türkiye Cumhuriyeti bozuldu. Sonuçta hiç beklemediğimiz bir olayla karşılaştık. 15 Temmuz darbe girişimi yaşandı. Böyle bir girişimin yapılması beni üzüyor ve utanıyorum. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti bu hale gelmesinden utanç duyuyorum. Bu devleti bu hale kim getirdi? Devletin ayarlarının bozulduğunu görüyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin yeniden yapılanmasını anlıyorum ama getirilen bu seçeneğin kesinlikle yanlış olduğunu hatta tersine devletin yeni sorunlarla karşılaşacağını düşünüyorum. AKP kadrolarının ciddi bir akıl karışıklığı içinde olduğunu görmekteyiz. Askeri örgütlenme güç yoğunlaşması olduğu söylenerek kuvvet komutanlarını Savunma Bakanlığı’na bağladılar. Bir daha bu darbe girişimlerini yaşamamız için güç dağıtılmamalıdır. Gücün parçalanması için askeri örgütlenmede gücü dağıtıyorsun da sivil örgütlenmede niye bir yere topluyorsun? Bizim karşı olmamamız Sayın Erdoğan için değil. Bizim genel başkanımız olsa da buna karşıyız. Güç sadece Erdoğan elinde değil, Kılıçdaroğlu elinde de benim elimde de toplansa tehlikelidir. Dünya bunu biliyor.  Bu uygulamada gücün bir şahısta toplandığını görüyoruz. Sonuçta evet çıksa da biz varız, olacağız, siyaset yapmaya devam edeceğiz hayır çıksa da CHP olarak siyaset yapacağız. Biz milyonların partisiyiz. Bunu bir parti meselesi olarak görmüyoruz. Evet çıkarsa huzur içinde yaşayamayız. Bütünlük parçalanır, çoğulculuk bozulur” dedi.

BU SÜREÇTE BİZİ YALNIZ BIRAKMADILAR!
CHP İzmir İl Başkanı Güven ise, “Kendisini ağırlamaktan büyük bir onur ve şeref duyuyorum. Çok sağ olsunlar İzmir’e geldiler, bu süreçte bizi yalnız bırakmadılar” ifadelerini kullandı.

 
Erdoğan af yetkisini 3 kişi için kullandı
 
MGSM'yi kundaklayan kişiye 9 yıla kadar hapis istemi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BORNOVA'LI 11 Mart 2017 Cumartesi 13:01

Belediye seçimlerin de 30 + 1 demişlerdi.

Yorumu oyla      11      5  
Mustafa Deniz 11 Mart 2017 Cumartesi 00:24

Sayın Karayalçın mütevazi davranmış.Hayır oyları en az yüzde 60 çıkacak.Demedi demeyin.

Yorumu oyla      12      5  
10 Mart 2017 Cuma 22:52

Belediye başkan adaylık yarışlarındaki tahminlerini gördük

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan af yetkisini 3 kişi için kullandı
Adalet Bakanlığı’na son iki yılda 636 kişi için yapılan af başvurusundan ...
Başbakan Yıldırım: Kandil'i başlarına yıkacağız
Başbakan Binalı Yıldırım partisinin Düzce mitinginde konuştu.
Kılıçdaroğlu: Anayasa değişikliği toplumu ikiye bölüyor
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "İlk kez bir anayasa değişikliği toplumu ...
 
Moskova'daki kritik zirvede önemli kararlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Putin'le Kremlin ...
Genel Sekreter Sındır'dan Seferihisar mesaisi
Referandum öncesi çalışmalarını sürdüren Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, ...
Bakan Eroğlu 3 ilçede sertifika dağıtım mesaisi yapacak
Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İzmir programı kapsamında Tire, Bayındır ve Selçuk’ta ...
 
Şentop’tan İzmir’de referandum mesajları: Gelişmiş ülkelerde son sözü…
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Şentop, “Dünyadaki en gelişmiş ülkelerde ...
Flaş! 'Hayırcı' 4 isim MHP'den ihraç edildi
MHP'de, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, ...
Böke Narlıdere'de anlattı: Neden 'hayır' diyoruz!
Narlıderelilerin yoğun ilgi gösterdiği CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva