HABERLER>POLİTİKA
10 Mart 2017 Cuma - 16:21

Başbakan Yıldırım: Kandil'i başlarına yıkacağız

Başbakan Binalı Yıldırım partisinin Düzce mitinginde konuştu.

Başbakan Yıldırım: Kandil i başlarına yıkacağız

Partisinin Düzce mitinginde konuşan Başbakan Yıldırım, ''82 model darbe anayasası ile artık bu büyük ülke, yönünü belirleyemiyor. Çünkü anayasa bir ülkenin pusulasıdır, pusula bozulmuş, iş görmüyor'' dedi. HDP için ''Kandil'in taşeronları'' ifadesini kullanan Yıldırım, ''O Kandil'i de başlarına yıkacağız, taşeronlarına da gereğini yapacağız'' şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Düzce'de, Anıtpark Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Biz AK Parti olarak milletin yolundan başka bir yola asla girmedik. 82 model darbe anayasası ile artık bu büyük ülke, yönünü belirleyemiyor. Niye belirleyemiyor? Çünkü anayasa bir ülkenin pusulasıdır, pusula bozulmuş iş görmüyor. Allah korusun, bozuk pusulayla gemi ya batar ya da karaya oturur.

''KILIÇDAROĞLU DİNLE, DİNLE''

Bu gençliğe siyaseti milletvekilliğini çok gören Kılıçdaroğlu dinle, dinle. İşte gençlik işte gelecek. Birileri darbe anayasasının mevcut sisteminden nemalanıyor. Millete devamlı aba altından sopa gösteriyorlar.

''ARTIK YETKİ DOĞRUDAN MİLLETE GEÇİYOR''

Bu anayasa değişikliğinde ne var ne yok? Artık yetki doğrudan millete geçiyor. Vatandaş milletvekilleri seçimiyle Cumhurbaşkanlığı seçimini aynı gün yapıyor. İlk günden hükümeti de kuruyorsunuz güven oyunu da veriyorsunuz. Herkes işine bakıyor. 5 yıl kulağınız rahat para zaman israfı yok. İşimize gücümüze bakacağız.

''ZATEN BUNLAR HER ŞEYİ TERSİNDEN OKUYORLAR''

'Meclis'in etkinliği kayboluyor' diyorlar. Hepsi yalan dolan. Kılıçdaroğlu... (Yuh sloganları atılınca) Yuh demeyin dinleyin dinleyin boşver değmez. Kılıçdaroğlu bizim anlatamadığımız işi anlattı fıkra gibi. 'Siz bu sistemi getiriyorsunuz da yeni değişiklik gelirse Cumhurbaşkanı bir partiden Başbakan başka partiden olursa ne olacak' diyor. Bizim anlatamadığımızı sen en güzel şekilde anlattın. Aslında teşekkür de etmek lazım. Ama yardımcısı 'Kemal Bey hepsini biliyor yanlış açıklamadı tersinden okudu' diyor. Zaten bunlar her şeyi tersinden okuyorlar işleri güçleri tersinden gitmek. Eller Ay'a bunlar yaya. O tutmadı cahillikleri ortaya çıkınca çevir kaz yanmasın.

''ÇARŞI HER ŞEYE KARŞI' DİYORLAR YA BUNLAR ONLARI DA GEÇTİ''

Bunlar her şeye karşı. Marmaray'ı yaparsın Avrasya Tüneli'ni yaparsın bunlar karşı. Hızlı tren yaparsın bunlar yine karşı. Maşallah 'Çarşı her şeye karşı' diyorlar ya bunlar onları da geçti. Yeni anayasada yargı tarafsız olsun diyoruz. Kılıçdaroğlu buna da karşı. Ama niye olduğunu anladık. Meğerse Kılıçdaroğlu anayasa değişikliği metnini okumamış. Daha fazla da Kılıçdaroğlu ile vaktimizi doldurmayalım işimize bakalım. Bu kadar şeyi söyledikten sonra Kılıçdaroğlu geçenki referandumda hangi sandıkta oy kullanacağını unutmuştu gidememişti bu sefer bari gitsin 'Evet' versin. Bizim söylediğimizi söylüyor. Gitsin işi tamamlasın.

''KANDİL'İ DE BAŞLARINA YIKACAĞIZ''

Bir de HDP var. (Yuh sloganlarına) Tamam buna yuh çekin. Bunlar bölücü bunlar Kandil'in taşeronları. O Kandil'i de başlarına yıkacağız taşeronlarına da gereğini yapacağız.

''BAZI ÜLKELER HALK OYLAMASINA TARAF OLMUŞTUR''

Bazı ülkeler bu halk oylamasına engel çıkararak taraf olmuştur. 'Hayır'cılardan yana taraf olmuşlardır. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. Varsın birileri bu demokrasi treninden insin. Varsın, Avrupa'nın bazı ülkelerinde Türkiye'ye karşı bazı engellemeler yapılsın. Bu bizim değil, bu engellemeleri yapan ülkelerin ayıbıdır. Dost ülke kavramına yakışmayan, utanç verici uygulamalardır. İkinci Dünya Savaşı'nın siyasi zihniyetinin yansıması olan bu yasaklamalar, bu engellemeleri yapan ülkelerin demokrasiyi, özgürlükleri hazmetmediklerini gösterir.''(NTV)

 
Rusya'nın yasağı kaldırdığı 4 ürün
 
Zekeriya Kuzu: 1 dolar oğlumun koleksiyonu içindi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Anayasa değişikliği toplumu ikiye bölüyor
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "İlk kez bir anayasa değişikliği toplumu ...
Moskova'daki kritik zirvede önemli kararlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Putin'le Kremlin ...
Genel Sekreter Sındır'dan Seferihisar mesaisi
Referandum öncesi çalışmalarını sürdüren Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, ...
 
Bakan Eroğlu 3 ilçede sertifika dağıtım mesaisi yapacak
Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İzmir programı kapsamında Tire, Bayındır ve Selçuk’ta ...
Şentop’tan İzmir’de referandum mesajları: Gelişmiş ülkelerde son sözü…
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Şentop, “Dünyadaki en gelişmiş ülkelerde ...
Flaş! 'Hayırcı' 4 isim MHP'den ihraç edildi
MHP'de, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, ...
 
Böke Narlıdere'de anlattı: Neden 'hayır' diyoruz!
Narlıderelilerin yoğun ilgi gösterdiği CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın ...
MHP İzmir’den ‘Edebiyat Birliği’ projesi
MHP İzmir Atatürk, Kemal Tahir, Atsız, Atilla İlhan ve Peyami Safa gibi ...
Kılıçdaroğlu: İlk 3 madde fiilen değişmiş olacak
CHP lideri Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı hükümet sistemiyle anayasanın ilk ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva