HABERLER>POLİTİKA
3 Kasım 2017 Cuma - 17:21

Karayalçın'dan İzmir çıkarması: Kongre süreci için kritik mesajlar

Eski Başbakan Yardımcısı ve eski Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın, CHP'de örgüt değişikliklerini, genel başkan talimatı, metal yorgunluğu gibi nedenlerle değil partililerin özgür iradesi ile yaptıklarını söyledi.

Karayalçın dan İzmir çıkarması: Kongre süreci için kritik mesajlar

CHP'li Murat Karayalçın; İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, Parti Meclisi üyesi Mustafa Moroğlu, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat ile birlikte CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Karayalçın, İzmir'e Erdal İnönü'yü anma törenine katılmak üzere geldiğini söyledi.

Kongre ve kurultay sürecinde örgütlerin yeniden yapılanmasıyla ilgili görüşlerini açıklayan Karayalçın, "Biz örgütlerimizi genel başkanımızın ya da genel merkezin talimatıyla ya da metal yorgunluğu gibi teşhislerle değil, partililerimizin özgür iradeleriyle değiştiriyoruz ya da devam ettiriyoruz. Aslında yaşananlar bu aradaki farkı da açıklıkla ortaya koymakta" diye konuştu.

İktidar partisinin 'metal yorgunluğu' nitelendirilmesiyle kendisi üzerinde bir teşhiste bulunduğuna dikkat çeken Karayalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İktidar partisi kendisiyle ilgili bir teşhiste bulunmuş. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Başkanlığı'na atandığı günden başlayarak metal yorgunluğu içinde olduğunu söylüyor. Daha ileri daha ağır ifadeleri seslendiriyor. Seçimle gelmiş il başkanlarını görevden alıyorlar. Biz öyle yapmıyoruz. Yapmamamız da lazım. Biz demokratik bir partiyiz. Bizim sürecimizin ne olduğu açık. Parti tüzüğü bunu açıkça ortaya koymakta. İçinde bulunduğumuz kongreler sürecinde tüzüğümüzün gereğini yerine getirmeye çalışıyoruz. Olabildiğince demokratik bir biçimde yarışmacı bir biçimde yeni yönetimleri seçiyoruz."



'BİR OLUMSUZLUK VARSA İÇİŞLERİ BUNU ORTAYA KOYSUN'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerel yönetimlerle ilgili CHP'ye de telkinde bulunmaya başladığını belirten Karayalçın şöyle dedi:

"Ben yaptım, belediye başkanlarını görevden aldım; bunlar da yapsınlar, diyor. İş bir parti devlet noktasına gidiyor. Belediye başkanının suçlanmasını gerektiren, İçişleri Bakanı'nın yerel yönetim organlarına müdahalesini gerektiren bir durum varsa bunun parti yönetimiyle bir ilgisi yoktur. Parti yönetimi belediye başkanını ancak parti tüzüğünün ihlal edilmesi sonrasında görevden alamaz, parti ile ilgili işlemini yapabilir. Belediye başkanlık göreviyle ilgili eğer birtakım olumsuzluklar yaşanmışsa bu yasada da tanımlanıyor zaten o İçişleri Bakanlığı'nın ya da Sayıştay müfettişlerinin ortaya çıkaracağı bir durum. Ona da İçişleri Bakanı'nın müdahale  etmesi gerekiyor. Biz belediye başkanlarımıza güveniyoruz. Bir olumsuzluk varsa İçişleri Bakanlığı bunu ortaya koysun ve gereğini yapsınlar. Yoksa biz belediye başkanlarımızı ve il başkanlarımızı onların yaptığı gibi görevden almayız. Almayacağız."

'HAKARET GÖRÜLÜYORSA BUNDAN MEMNUNİYET DUYARIM'
CHP Sözcüsü Bülent Tezcan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan soruşturmayı değerlendiren Karayalçın, şunları kaydetti:

"Yaşanan ve görünenin nasıl adlandırıldığı tartışma konusu yapılamaz. Bir durum var ve o durumla ilgili bir nitelemede bulunuyorsunuz. Eğer bu nitelemeden rahatsızlık duyuluyorsa, hakaret görülüyorsa ben bundan memnuniyet duyarım. Bütün bu yapılanların faşizm olarak adlandırılması, hakaret olarak nitelendiriliyorsa ne güzel."

Hakaret olarak nitelendirmeyi özeleştiri ifadesi olarak gördüğünü söyleyen Karayalçın, "Belki bu bir özeleştirinin de ifadesidir. 'Hayır biz faşist değiliz' denilmek istenmektedir. Ama Türkiye'de yaşananlarla ilgili saptamalar yurt içi ve dışında çok açık bir şekilde ülkenin demokrasiden hızla uzaklaştığını, yargının hızla bağımlı hale geldiğini gösteriyor. Bunu nasıl adlandıracaksınız? Buna faşizm de diyebilirsiniz, otoriter bir yönetim de diyebilirsiniz. Diktatörlük de diyebilirsiniz. Çeşitli adlar var. Eski Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan bu adlardan birini seçti ve kullandı. 'Bu adı kullanma bu çok ağır, çok ileri gittin' diyorlarsa, bundan memnuniyet duyarım. Demek ki işi o şekilde görmek istemiyorlar" dedi. (DHA)

 
Foça'daki komando okulunda güvenlik korucularına nefes kesen eğitim 
 
Kaf-Kaf için topyekun mücadele... Sürekli ve Akpınar: Kıvılcımı çakıyoruz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Manisa'da teröre karşı net mesaj: Yerle bir edeceğiz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa'da katıldığı toplu açılış töreninde son ...
Kılıçdaroğlu'dan, belediye başkanlarına uyarı!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarını uyararak, "Bir, her kuruşun ...
Başbakan'dan flaş enflasyon açıklaması!
Başbakan Binali Yıldırım, beklentilerin üzerinde gerçekleşen enflasyon ...
 
CHP'li Yiğit: SGK'nın İzmir'deki tesisi satıldı mı?
CHP İzmir Milletvekili, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ...
Kadın Partisi, Akşener’in İyi Partisi’ne destek verecek mi?
Kadın Partisi İzmir İl Başkanı Denizaslanı, “Meral Hanım’ı kadın hareketi ...
İyi Partili Dervişoğlu’ndan o iddiaya çok sert cevap: Bu bir iftiradır!
Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu yerel seçimlerde CHP’yle ittifak ...
 
Erdoğan çok tartışılan o kanunu onayladı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, il ve ilçe müftülükleri resmi nikah ...
AK Partili Sürekli'den Başkan Akpınar'a Karşıyaka Stadı için çağrı!
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Karşıyaka Spor Kulübü’nün ...
Devlet Bahçeli açıkladı: Ön koşulsuz destek...
MHP lideri Devlet Bahçeli Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Bahçeli, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva