HABERLER>SAĞLIK
26 Kasım 2017 Pazar - 13:57

Karatay önerdi: 'Su içer gibi için'

Türkiye’deki zeytin varlığının yüzde 10’una sahip ilçesi Milas’ta bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Zeytin Hasat Şenliği’ne katılan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, 7’den 77’ye herkese bol bol zeytinyağı içmeleri tavsiyesinde bulundu

Karatay önerdi:  Su içer gibi için

Milas 4’üncü Zeytin Hasat Şenliği aralarında Muğla Valisi Esengül Civelek, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Milas Kaymakamı Eren Arslan, CHP’li Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay ile sivil toplum kuruluşu, siyasi partilerin temsilcileri, çiftçiler ve üreticilerin de katıldığı yürüyüş ile dün (Cumartesi) başladı. Milas girişindeki Hayıtlı Mahallesi’nde toplanan kalabalık, Atapark’a kadar davul ve zurna eşliğinde yürüdü. Şenlik, halk oyunları gösterisi ve resmi törenle devam etti.

TÜRKİYE ZEYTİNİN YÜZDE 10’U MİLAS’TAN
Milas Kaymakamı Eren Arslan, şenliğin açılışında Milas’ta zeytincilikte coğrafi işaret ve tescil işlemleriyle fark yaratıldığını söyledi. Kaymakam Arslan, şöyle dedi:

"Bu bereketli topraklarımızda yetişen ürünlerin içerisinde zeytinin önemli bir yeri vardır. Zeytin en kutsal uygarlıklarda, efsanelerde, dinlerde, refah, bilgelik, barış, bolluk, saflık gibi değerlerin sembolüdür. Bütün ağaçların ilki denilen zeytin, ilçemizdeki tarımsal alanlar içerisinde yüzde 66’lık payıyla büyük önem teşkil etmektedir. Ülkemizde bulunan yaklaşık 110 milyon zeytin ağacının, yüzde 10’luk varlığı ilçemiz sınırları içerisindedir. Geçtiğimiz yıl aldığımız coğrafi işaret belgesiyle de zeytinimizin kalite üstünlüğünü ispatlamış olduk. Memecik zeytinimizden elde ettiğimiz ürünümüz erken hasat, soğuk sıkım ile şifa kaynağı haline dönüşmektedir."

’SU GİBİ ZEYTİN YAĞI İÇİN’
Zeytin ve zeytinyağı ürünlerinin tanıtımların ve bilgilendirilmelerin yapıldığı şenlikte İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay da doğal, soğuk sıkım sızma zeytinyağının faydalarını konusunda bir konferans verdi. Prof. Dr. Karatay, sağlıklı yaşam için 7’den 77’ye herkese bol bol zeytinyağı içmeleri tavsiyesinde bulundu. Dünyanın sağlıklı meyvesinin zeytin, en sağlıklı meyve suyunun ise zeytinyağı olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Karatay, "Zeytinyağını mutlaka tüketmeniz gerekiyor. Çünkü zeytinyağı demek sağlık demektir. Sağlıklı beslenin ki sağlıklı ve uzun bir ömür yaşayasınız. Günde en az 30 zeytin tanesi tüketmeniz gerek. Başta meme kanseri olmak üzere tüm kanser çeşitlerini önleyen bir doğal antibiyotikten söz ediyoruz. Kolesterol korkunuz olmasın. Vücuttaki şeker oranını düzenler, günboyu dinç olmanızı sağlar" dedi.

TEMSİLİ HASAT YAPILDI
Zeytin Hasat Şenliği, konferansı ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokulu akademisyenleri ve öğrencilerinin hazırladığı zeytin temalı sanatsal eserleri, Milas Halk Eğitimi Merkezi’nde üretilen ürünler ile zeytin ve zeytinyağı firmalarının açtığı standların gezilip, alışveriş yapılmasıyla devam etti. Zeytindostu Derneği tarafından, zeytinyağı tadımı da yaptırılan şenlikte daha sonra Menteş Mahallesi’ndeki bir zeytin bahçesinde temsili hasat yapıldı. Zeytin silkme makinesiyle modern yöntemler kullanılarak hasat edilen zeytinler, plastik kasalarla fabrikaya götürüldü ve soğuk sıkım yapılarak taze zeytinyağının tadına bakıldı. (Hürriyet)

 
Göz-Göz'e en az 2 takviye!
 
Merak ediliyordu... İşte cam filminde son durum!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tunus ve zeytin-zeytinyağı 26 Kasım 2017 Pazar 15:06

Tunus bizim yüzölçümümüzden çok küçük ve topraklarının hatırı sayılır bölümü çöl, nüfusu zaten küçük bir ilimiz kadar.Zeytin ve zeytinyağı üretiminde dünya sıralamasında bizden üst sıralarda.Aradaki fark dünya insanı çalışıyor, üretiyor biz sadece konuşuyoruz.

Yorumu oyla      13      5  
Zeytin 26 Kasım 2017 Pazar 15:00

Sayın Karatay; birileri ağaçlar kurusun yerleşime açalım inşaat varken tarımda neymiş derken, ayrıca zeytin ve yağı ihtiyaçsa her gıda maddesini ithal ettiğimiz gibi onuda ithal ederiz.İthalatçımız açmı kalsın,diye düşünürken bu çabanızı taktır etmemek mümkün değil.Esen r üzgarlarda zeytin ağaçlarının dalları size teşekkür melodisi mutlaka söylüyorlardır.Allah razı olsun, size uzun sağlıklı ömür versin.

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Astımla savaşabilirsiniz
Astım günümüzde oldukça yaygın ve her yaşta görülebilen bir hastalık. ...
İzmir'de ameliyata girdi, başına öyle bir şey geldi ki... Ancak Türkiye'de olur!
İzmir'de kasık fıtığı operasyonu geçirmek için ameliyathaneye alınan hasta ...
İzmir'de Minik Hüseyin'in yaşaması için acil çağrı
Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde karaciğer yetmezliği teşhisiyle tedavi ...
 
Vitamin eksikliğinin 9 garip belirtisi
Ruh ve beden sağlığı için her vitaminden gerektiği kadar almalıyız. Vitaminlerin ...
Çiğli'de obezite ve diyet anlatıldı
Çiğli Belediyesi ile Cevdet İnci Eğitim Vakfı'nın işbirliği ile düzenlenen ...
Cep telefonlarına neden aşığız?
20 yıl önce hayatımızda bile olmayan cep telefonlarından bugün vazgeçemez ...
 
Sabahları neden yorgun hissediyorsunuz?
Hayatımızın kabaca üçte birini uyumaya ayırıyoruz ancak şaşırtıcı derecede ...
Daha az gün ışığının psikolojimize 5 etkisi
Güneş ışığının eksikliği hem fiziksel hem de zihinsel olarak sağlığımız ...
İzmir'de pedallar Melek için döndü
İzmir'de bir bisiklet kulübü, GM1 Gangliosidosis Tip1 hastalığı teşhisi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva