HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Şubat 2020 Pazartesi - 09:44

Karaburun'da levrek avı yarışması

Levrek Avı Yarışması, rekor sayıda amatör deniz tutkununu 11’inci kez Mordoğan’da buluşturdu.

Karaburun da levrek avı yarışması

Karaburun Belediyesi’nin geleneksel hâle getirdiği, “Denizin en mavisi, levreğin en tazesi” sloganıyla düzenlenen 11’inci Levrek Avı Yarışması, 1-2 Şubat 2020 tarihleri arasında Mordoğan 1 No’lu Balıkçı Barınağı’nda yapıldı.

İzmir’den ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen bine yakın amatör deniz tutkununu buluşturan yarışmaya,Deniz Dükkânı ve Lahur Marinefirmaları sponsor oldu. Karaburun Belediyesi’nin web sitesi üzerinden alınan bine yakın başvuru ile bu yıl rekor kırılırken, yarışmacılar ve aileleri keyifli bir hafta sonu geçirdi.

LEVREKLİ SOHBETLER
Birbirinden güzel öğretici ve eğlenceli konularda söyleşilerin de gerçekleştirildiği  11. Mordoğan Levrek Avı Yarışması’nda, Doç. Dr. Ahmet Uhri, Öğretim Görevlisi Mustafa Özbaş, Gazeteci Nedim Atilla, Soner Birgül ve Kaan Özden, balıkçılık ve levrek ile ilgili konularda katılımcıları bilgilendirdi.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın açılış konuşması ile 1 Şubat Cumartesi akşamı saat 20.30’da başlayan yarışma, 2 Şubat Pazar sabahı saat 09.00’a kadar devam etti. Gece boyunca yarışmacılara sucuk-ekmek, çorba ve çay-kahve ikramı yapıldı. Yarışmacıların aileleri ise Mordoğan sahilinde yakılan ateşlerin başında keyifli bir gece geçirdi.

“AMAÇ FARKINDALIK YARATMAK”
Türkiye’nin en temiz denizine sahip olan Karaburun’un doğal zenginliklerine ilişkin farkındalık yaratmayı amaçladıklarını dile getiren İlkay Girgin Erdoğan, etkinliğinin adında ‘yarışma’ kelimesinin bulunmasına rağmen, temel amacın, “Türkiye’nin mavi vatanı” olan denizlerin korunması olduğunu söyledi.

Denizlerin en kıymetli varlıkları olan balıkların bulunmaz birer besin kaynağı olduğunu kaydeden Başkan Erdoğan, “Yarışmamız; daha büyük ve daha çok balığın tutulduğu bir yarışma olmaktan çok ötede anlamlar taşımaktadır. Amatör balıkçılığı desteklemek ve bunun yanında kendimizle yarıştığımız, kendi vicdanımıza karşı mücadele ettiğimiz ve keyif aldığımız bir etkinliktir. Yarışma komitemiz ile birlikte, 40 santimin altındaki balıkları değerlendirme dışında tuttuk. Ayrıca levreğin yumurtlamasına daha fazla imkân tanımak amacıyla yarışmayı şubat ayına taşıdık. Gönlümüzden geçen en büyük balığın değil, en güzel dostlukların yakalanmasıdır…Arzu ettiğimiz en çok balığın değil, en çok bizi biz yapan paylaşımların tutulmasıdır. Nitekim bu yarışmada bunu yaşadık. Levrek bahane, dostluk ve beraberlik şahane” dedi.

ÖDÜL YAĞMURU
Amatör balıkçıları bir araya getiren organizasyon, sportif amaçlı balık tutulmasını sağlayarak, gerektiği durumlarda sosyal sorumluluk bilinci ile balıkların salım yapılması bilincini uyandırmayı amaçladı.Amatör balıkçılığın sürdürülebilirliği açısından yarışmada 40 santimetre altındaki levrekler değerlendirmeye alınmadığı için 1., 2. ve 3.’lük ödülleri ve Kalamar Ödülü belirlenemedi.

Hediye çeki olarak verilmesi planlanan 3.000 TL’lik birincilik ödülü, 2.000 TL’lik ikincilik ödülü, 1.000 TL’lik üçüncülük ödülü ve 1.000 TL’lik Kalamar Ödülü yarışmacılar arasında kura çekilerek sahiplerini buldu. Yarışma kapsamında yapılan çekilişte,sponsor Deniz Dükkanı tarafından 80 adetsürpriz hediye de dağıtıldı.

 
Seferihisar'da 29 düzensiz göçmen yakalandı
 
Erdoğan'dan İdlib saldırısına ilişkin açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli zabıtasında 'kameralı' dönem
Çiğli Belediyesi zabıta ekipleri, denetimlerini artık kameralı sistemle ...
İzmir ulaşımında tehlike çanları! Kağıt bilet geri mi dönüyor?
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan akıllı ücret toplama ...
Bornova’ya yeni Aile Sağlığı Merkezi
Vatandaşlara daha iyi hizmet sunmak amacıyla kentteki tüm kurumlarla işbirliği ...
 
Bayraklı'da tatil dolu dolu geçti
Bayraklı Belediyesi, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının ilk dönemini ...
Karşıyaka'da 'Liselerarası Müzik Şenliği'
Gençleri kültür-sanat faaliyetlerine yönlendirmek ve yeteneklerini sergilemelerine ...
Gaziemir'de makam odasının duvarı tuval oldu
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın makam odasının duvarı resim tuvali ...
 
AKUT'tan Başkan Selvitopu'na ziyaret
Başkan Selvitopu’na teşekkür ziyareti gerçekleştiren AKUT gönüllüleri, ...
Konaklı minikler çömlek yaptı
Sömestr tatiliyle birlikte derslere bir süreliğine ara veren öğrenciler ...
Torbalı’da deve korteji
Torbalı Belediyesi tarafından 4 yıl aradan sonra yarın saat 10.00’da Özbey ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva