HABERLER>POLİTİKA
15 Nisan 2018 Pazar - 12:13

Karaburun'da CHP'li kadınlardan siyaset mesaisi

CHP Karaburun Kadın Kolları toplantılarını sokaklara taşıdı. CHP Karaburun İlçe Başkanı Bülent Çumçum’un, İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevinç Yapıcı ve ekibine eşlik ettiği sokak toplantıları her hafta ilçenin bir mahallesinde yapılacak.

Karaburun da CHP li kadınlardan siyaset mesaisi

İzmir'in Karaburun ilçesinde yaşayan kadınları siyasetin içine dahil etmek, mahallelerinin ya da bölgenin sorunlarına kendilerinin de katıldığı bir platformda çözüm aramak için CHP Karaburun Kadın Kolları Sokak Toplantılarını gerçekleştirdiklerini belirten İlçe Başkanı Bülent Çumçum, toplantıları her hafta farklı bir mahallede düzenleyeceklerini açıkladı.

İlkini gerçekleştirdikleri toplantının çok verimli geçtiğini dile getiren CHP İlçe Başkanı Çumçum, “CHP Karaburun İlçe Başkanlığı olarak Kadın Kollarımız ile birlikte kadınlarımızın bir araya gelip biraz da ‘siyaset’ konuşması için sokak toplantıları yapma kararı aldık. Kadınların bir de ‘siyaset günü’ olsun istedik. Bu toplantıların ilkini daha önce köy statüsünde olup Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüştürülen Tepeboz mahallemizde gerçekleştirdik. Mahalledeki kadınlarımız ve ilçe kadın kollarımız ile birlikte 2019 seçim sürecine ilişkin bilgi alışverişinde bulunduk. Daha iyi yarınlar için aktif çalışmalarımıza dahil etmek, bölge sorunlarına birlikte çözüm üretebilmek için mahalledeki kadınlarımıza birlikte hareket etmeyi teklif ettik. Çok olumlu geri dönüşler aldık, verimli bir çalışma gerçekleştirdik. Partimize üye kazandırabilmek açısından da verimli bir çalışma oldu. Kadın Kollarımıza ait bu toplantımızı CHP Karaburun Kadın Kolları Sokak Toplantıları adı altında her hafta başka mahallemizde yapmaya karar verdik” diye konuştu.

MÜCADELEMİZ HER TÜRLÜ TALANA, RANTA KARŞI
CHP Karaburun Kadın Kolları Başkanı Sevinç Yapıcı da toplantının verimli geçtiğini ve diğer haftalarda yapılacak toplantılar için de kendilerine önemli bir enerji verdiğini belirterek şunları söyledi: “Karaburun’da her birey gibi kadınlarımızın da çevre sorunlarıyla mücadele nedeniyle etkin bir direnişi söz konusu. Biz köylüsüyle, kentlisiyle Karaburunlu kadınlar olarak zaten doğal güzelliklerimizin yok olmaması, rant uğruna talan edilmemesi için her eylemde direnişin simgesi halinde ön saflardayız. Mücadelemiz her türlü talana, ranta karşı sürecek ve toplantılarımızı salonlarda değil sokaklarda yapıp kadınlarımıza bunları anlatacağız onları omuz omuza mücadeleye daha çok dahil edeceğiz.”

MÜHÜRSÜZ REFERANDUM EYLEMİNE DAVET
İlçe Başkanı Çumçum da 16 Nisan mühürsüz referandum seçiminin yıldönümü olduğunu hatırlatarak kadınları, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 81 ilde eş zamanlı yapacağı ve İzmir İl Başkanlığı’nın da İzmir Konak Meydanı’nda gerçekleştireceği Ohal Değil Demokrasi eylemine davet etti. 19 Nisan’da süresi dolan OHAL’in 18 Nisan Çarşamba günü de Meclis’te tekrar görüşüleceği bilgisini veren Çumçum, “Demokrasiye büyük darbe vuran OHAL’in yeniden uzatılmaması için bizim alanlarda olmamız, AKP’nin bu antidemokratik düzenine karşı direnmemiz gerekiyor. OHAL çiftçimize, sanayicimize, esnafımıza, çevremize, geleceğimize büyük zarar verirken, AKP’nin ve Erdoğan’ın bu her istediği yasayı çıkardığı oyunu bozmak biz halkın elinde. Sizler de özellikle birer anne olarak çocuklarımızın geleceği için mücadele etmelisiniz” diye konuştu.

 

 
Şok gelişme: Demba Ba kadrodan çıkarıldı!
 
Kafatasını çıkarıp tümörü temziledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Suriye operasyonuyla ilgili ilk açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD, Fransa ve İngiltere'nin Suriye ...
'Suriye'yi bu rejimden kurtarmamız gerekiyor'
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suriye rejimine operasyon hakkında, "Siyasi ...
Yıldırım: Bugüne kadar neredeydiniz?
Başbakan Binali Yıldırım Suriye'ye düzenlenen operasyonla ilgili “Bunu ...
 
İYİ Parti'den acil güvenlik talebi!
İYİ Parti ABD- Fransa- İngiltere'nin Suriye operasyonunun ardından 'acil ...
CHP'li Bayır'dan Demirtaş'a: Neden geri çekildin?
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir Ticaret Odasında gerçekleşecek ...
İYİ Parti İzmir'de yeni A takımı belli oldu
İYİ Parti kurucu İl Başkanı Yıldırım Ulupınar  partisini 2019 seçimlerine ...
 
Öğrenciler sordu, vekil Sındır cevapladı!
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bornova Özel Fen ...
'Türkiye'ye operasyondan önce bilgi verildi'
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'dan son dakika Suriye operasyonu açıklaması. ...
Kılıçdaroğlu'ndan Suriye operasyonu için ilk yorum
Kimyasal silah kullanımının insanlık suçu olduğunu belirten CHP lideri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva