HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Haziran 2017 Perşembe - 11:25

Karabağlar siyasetinde fair-play rüzgarı: Gündem üniversite!

Belediye Başkanı Selvitopu’yla görüşen AK Parti İlçe Başkanı Erten, “Türkiye’nin hiçbir yerinde üniversitesiz il bırakmadık. 500 bin nüfuslu ilçemizin Buca, Bornova gibi bir üniversitesi olsun. Demokrasi Üniversitesi rektörlüğüne geniş bir kampüs alanı oluşturabilir miyiz diye arayış içindeyiz” dedi

Karabağlar siyasetinde fair-play rüzgarı: Gündem üniversite!

EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten’i makamında ziyaret etti.

Fair-Play havasında geçen görüşme için konuşan İlçe Başkanı Erten önemli açıklamalarda bulundu. Erten, “Ben başkanı göreve geldiğimde grup başkanı olarak da mecliste ziyaret etmiştim.  Halk oylaması süreci başlayınca imkan olmamıştı. Şimdi bir iade-i ziyaret gerçekleşti” dedi.

NELER KONUŞULDU?
Buluşmanın içeriğine ilişkin bilgilendirme yapan Erten, Belediye Başkanı Selvitopu’yla ilçe ve kent sorunları hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını ifade etti. Erten, “Başkanımız 500 bin nüfuslu ilçenin belediye başkanıdır. Benim de göreve geldiğimde bazı ifadelerim vardı. Temel olarak söylediğim bir şey var. Nüfusu 100 bin olan illerimiz var. AK Parti iktidarları olarak süreçte Türkiye’nin hiçbir yerinde üniversitesiz vilayet bırakmadık. Birinci olarak ifade ettiğim budur. 500 bin nüfuslu bir ilçe sadece 9 şiddetinde depreme dayanaklı yapıları yeniden inşa etmemeli. Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm alanındayız. Gerek İzmir Büyükşehir Belediyesi gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı TOKİ olarak ilçemizde binalar üretiyor” diye konuştu.

KARABAĞLAR’IN BUCA VE BORNOVA GİBİ ÜNİVERSİTESİ OLSUN
Erten, “Karabağlar’ı sadece kentsel dönüşüm ile değil kentsel gelişim ve sosyokültürel gelişmeyle geliştirelim. 500 bin nüfuslu ilçemizin Buca, Bornova gibi bir üniversitesi olsun. İlçenin gelişim ve dönüşümüne üniversite çok büyük ivme kazandırır. İzmir Demokrasi Üniversitesi rektörlüğü Karabağlar sınırları içinde. Ona geniş bir kampüs alanı oluşturabilir miyiz diye arayış içindeyiz. Ben bu görüşlerimi Sayın Başbakanımızla ve vekillerimizle de paylaşmıştım. Bunu sayın belediye başkanı ve diğer siyasi partilerin başkanlarıyla da paylaşıyorum. Vatandaş, STK’lar Karabağlarda bir üniversite kampüsüyle dönüşümün olması konusunda hemfikir. Ben de bu konuya naçizane öncülük yapmaya çalışıyorum” dedi.  

BİNALİ BEY BANA SORMUŞTU…
“Türkiye’de 15 yıllık AK Parti iktidarları döneminde üniversitesiz vilayet bırakmadık diyerek konuşmasına devam eden Erten, “Yani 500 bin nüfuslu bir ilçede de olsun. Atamamın yapıldığı dönemde Binali Bey bana, ‘Karabağlarla ilgili bir resim çizer misin?’ demişti. Ben de, ‘Gaziemir’e doğru giderken beni modern bir fuar, modern AVM’ler, serbest bölge, havaalanı karşılıyor. Dönüşte ise Nasrettin Hoca rekreasyon alanımız var, Kadifekale’yi dönüştüren bir TOKİ var. Onun dışında bir organize sanayi bölgemiz, üretim tesisimiz yok’ demiştim. Karabağlar kentsel depolama alanı gibi… Yoğun nüfus almış, plansız gelişmiş. Bir üniversite kenti olarak da yola devam etmek isteriz” açıklamasını yaptı.  

SELVİTOPU SUSUZLUK İÇİN NE DEDİ?
Öte yandan görüşmede geçtiğimiz günlerde teknik bir arızdan dolayı kentte yaşanan 3 günlük su kesintisinin de gündeme geldiğini aktaran Erten, “Başkana 1 milyonu aşkın insan susuzluktan etkilenirken niçin bizim enforme (bilgilendirme) edilmediğimizi sordum. Vatandaşın eleştirilerini ilettim. Başkan da , ‘Aniden yaşanan bir gelişme oldu’ diyerek durumu ifade etti. Çünkü Önceki dönemde su kesintilerine karşı vatandaş bilgilendiriliyordu” ifadelerini kullandı.

 
Yılmaz Vural'ın takıma güveni tam!
 
Karşıyaka Tramvayı'na namaz molası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'e 'ağır misafir': Büyükelçi'den İzmir övgüsü
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Fitch'den aldığı AAA rating notu için ...
Gaziemir’de ‘kadın emeği’ sergisi
Gaziemir Belediyesi’nin Cumhuriyet Semt Evleri’nde düzenlediği el sanatları ...
Karşıyaka hareketsizliğe karşı: Hedef global aktif şehir
Karşıyaka Belediyesi, 20 farklı ülkeden 46 şehrin katıldığı 2017 TAFISA ...
 
Ödemiş caddeleri renkleniyor
Ödemiş Belediyesi ana caddelerde mevsimlik çiçekler dikmeye başladı. Ödemiş ...
Buca Kent Konseyi Balcılar ile devam dedi
Buca Kent Konseyi seçimli Genel Kurul toplantısı yapıldı. Mürüvet Balcılar ...
Başkan Badem'den şehitler için taziye mesajı
Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait ...
 
İzmir'de ikinci bahar: 5 yıldızlı 'huzur'
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 65 milyon liralık yatırımla Buca’da kurduğu, ...
Başkan Selvitopu’ndan Şampiyon Altay’a kutlama ziyareti
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, başarılı bir sezon geçirerek ...
Başkan Kocaoğlu'na İçişleri'nden soruşturma: Gerekçesi...
İçişleri Bakanlığı, Fuar İzmir'in yapımına olanak sağlayan imar planlarını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva