HABERLER>GÜNCEL
1 Haziran 2017 Perşembe - 11:29

Karşıyaka Tramvayı'na namaz molası!

İzmir'de bir vatandaş sabah erken saatlerde tramvayın çalışmadığını düşünerek hat üzerindeki çimlerde namazını kılmaya başladı. O esnada adamın namaz kıldığı bölgeye yaklaşan tramvayın makinisti ise klakson çalmadan adamın namazını kılmasını bekledi.

Karşıyaka Tramvayı na namaz molası!

-İŞTE O ANLAR

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde yol kenarına park eden minibüs sürücüsü, tramvay hattının kenarında namaz kılmaya başladı. Bu sırada sefer yapan tramvay makinisti, onlarca yolcusuyla hat üzerinde durdu, namazın tamamlanmasını bekledi. Bu anları kaydeden vatandaşlar, görüntüyü sosyal medyaya yükledikten sonra 'inançlara İzmirli saygısı', yorumlarıyla büyük beğeni aldı.

Karşıyaka'da seferlerine bir süre önce başlayan tramvay hattında yaşanan olay, sosyal medyaya damga vurdu. Minibüs sürücüsü, namaz vaktini kaçırmamak için Yalı caddesi üzerinde aracını park ettikten sonra, yol kenarındaki tramvay hattı üzerinde, namaza durdu. Bu sırada seferini yapan tramvay makinisti, namaz kılan kişiyi fark ettikten sonra, ilk önce yakınında durdu. Ardından da onlarca yolcusuyla namazın bitmesini bekledi.

ELİYLE SELAMLAYIP AYRILDI
Bu anlar, bu sırada balkonda bulunun vatandaşlar tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Görüntülerde, namazını tamamlayan erkeğin hızla ayağa kalkıp eliyle tramvayı kullanan makiniste ve içerisindeki yolculara teşekkür ettiği de görüldü. Görüntülere göre, sürücü minibüsüyle yoluna devam etti. Tramvay da seferini tamamlamak üzere hareket etti. Tramvay makinistinin davranışını kayıt sırasında takdir eden vatandaşlar, bu görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaştı.

BAŞKAN AKPINAR'DAN HOŞGÖRÜ VURGUSU
Görüntüler kısa sürede onlarca kişi tarafından, sosyal medya hesaplarından paylaşılınca binlerce kişiye ulaştı. Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar da, görüntüleri kendi sosyal medya hesabından paylaştı ve İzmirli ve Karşıyakalı hoşgörüsünde vurgu yaptı. Büyük beğeni alan görüntülerin altında, bazı kişiler davranışın provakasyon amaçlı yapıldığına dair yorumlarda bulunsa da, sosyal medya kullanıcılarının büyük bir bölümü hoşgörüye dikkat çekti, yapılanı takdir etti.

MAKİNİST O ANI ANLATTI
İzmir'de tramvay hattında namaz kılan kişi yi görünce tramvayın durma görüntüleri sosyal medyada büyük ilgi gördü. Tramvayı kullanan Aysu Tuna o anları anlattı. Kendisinin de oruçlu olduğunu ve iftardan sonra olayın yaşandığını söyleyen Aysu Tuna, şöyle konuştu:

"Hat üzerinde gittiğim sırada bir kişinin namaz kıldığını fark ettim. normalde onu sesli olarak ikaz etmemiz gerekiyordu ancak namaz kıldığı için rahatsız etmek istemedim ve uzakça bir bölgede durdum. Durumu hemen tramvay trafiğinin düzenlenmesi için merkeze bildirdim. Yaklaşık üç dakikalık bir bekleyişten sonra da namaz kılan kişi kalktı eliyle teşekkür etti. Zaten namaz kıldığı yerin uygun olmadığını kendisi de anlamış olacak ki hızlı hareket etti. Bu anlara tanıklık eden yolcular da herhangi bir tepki göstermedi, anlayışla yaklaştı." (DHA)

 
Karabağlar siyasetinde fair-play rüzgarı: Gündem üniversite!
 
Ramazanda içinizi ferahlatacak yaz çorbaları
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Müslüman 2 Haziran 2017 Cuma 13:42

Adam dini vazifesini yapıyor bravo yer ve yurt beğenmemiş GAVUR değil ya kılacak tabi ki

Yorumu oyla      12      6  
bayram 2 Haziran 2017 Cuma 11:25

adam kıbleyi şaşırmış yazık

Yorumu oyla      11      6  
Poyraz 2 Haziran 2017 Cuma 10:13

Bence arabasinin önü çimlerden daha temiz.orada hergun köpekler geziyor ve muhtemelen çimlere işiyor. Dikkat ettim çimlerin üzerine seccade de sermedi.burada hem tramvayın geçişine engel olmuş hemde iki şeritli yolu tek şerite düşürerek trafik düzenini de bozmuş.

Yorumu oyla      12      6  
Oğulcan Cengiz 2 Haziran 2017 Cuma 08:48

Tramvay yolunda namaz kılmak yeterince ortaya atılmış bir provokasyondur bence. Aynı yerde bir sürü boş alan varken neden rayların üzeri? Kesinlikle bilinçli yapılan bir şey.

Yorumu oyla      16      5  
Mustafa Raif 1 Haziran 2017 Perşembe 21:17

Kimse kusura kalmasın.Yakınında ağaçlar var ben olsam ağaçların yanında namaz dururdum.Tren yolunun ortasında değil.O arkadaşın amacı namaz değil gibi geliyor bana.

Yorumu oyla      18      6  
Ä°zmirli 1 Haziran 2017 Perşembe 21:07

Namaz kılacak yermi bitti

Yorumu oyla      19      6  
smyrnoff 1 Haziran 2017 Perşembe 20:09

olayda komikmiş ama bariz bir provakasyon. trenin geldiğini görüyorsun. araçtan iniyorsun. nanamaza duruyorsun. lan tren o tren !! insan normalde mesafe olsa bile raylardan geçmeye korkar herif sanki çişi gelmiş gibi acil namaza duruyor. bide sonunda dalga geçer gibi eyvallah falan deyip binip gidiyor.

Yorumu oyla      24      5  
kazım meir 1 Haziran 2017 Perşembe 18:52

BU BİR PROFOKOSYON

Yorumu oyla      21      6  
kazım meir 1 Haziran 2017 Perşembe 18:49

BU ADAM KESİNLİKLE GÜN BİZİM GÜNÜMÜZ SİZ BİZE UYACAKSINIZ DİNİ KULLANARAK TEPKİ TOPLAYIP HALKA ZARAR VERMEK İÇİN BİLİNÇLİ YAPILMIŞ BİR HAREKET CAMİ ÇOK ÇOK YAKIN BİRDE ARABASI VAR BİRDE YEŞİL ALAN ÇOK

Yorumu oyla      21      5  
1 Haziran 2017 Perşembe 17:59

Doğunun - batının neresi olduğunu bilmek için namaz kılmak mı gerekiyor ? 😊 İzmirli olupta doğu batı neresi bir insan bilmiyorsa diyecek bir şey yok. Olay zaten tuhaf ancak bu olayı bile savunan tiplerin olması daha da tuhaf ... Git az ötede namazını kıl; tutan, karışan mı var ? Yarın bir başkası da girsin İZBAN hattına namaz kılsın. ☺

Yorumu oyla      21      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de terör operasyonu: 12 gözaltı!
İzmir'de eylem hazırlığında oldukları belirlenen terör örgütü üyelerine ...
TSK açıkladı: 2 terörist öldürüldü
TSK'dan yapılan açıklamada, Diyarbakır Lice’de düzenlenen operasyonda ...
O ülkeyle pasaportsuz seyahat resmen başladı
Ukrayna ile Türkiye arasında pasaportsuz seyahat uygulaması bugün resmen başladı.
 
İzmir’de o üniversite öğrencilerinin sayfasında şok silah pazarlığı!
Öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması için birçok üniversitenin adıyla ...
7 şehit için tören düzenlendi
Şırnak/Şenoba’daki helikopter kazasında şehit olan 13 askerden 7'si için, ...
İzmir'deki tarihi davada Albay'dan savunma: O gece neler yaşandı?
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin 270 sanığın yargılandığı davanın görülmesine ...
 
13 kahramanın şehit düştüğü kazanın ayrıntıları belli oldu
Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Şenoba Beldesi'nden havalandıktan kısa süre ...
Göçük altındaki madencinin cesedine ulaşıldı
Zonguldak'ın Kilimli ilçesindeki maden ocağında mahsur kalan iki işçiden ...
Manisa'ya şehit ateşi düştü
Şırnak'ta bugün akşam saatlerinde düşen helikopterde bulunan Teknisyen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva