HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Şubat 2020 Pazartesi - 16:06

Karabağlar'ın '5 yıldızlı' otoparkı yola çıktı: Soyer'den 'metro' müjdesi

Karabağlar Selvili Yeraltı Otoparkı bugün hizmete girdi. Açılışı yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, otopark yatırımlarının yanı sıra raylı sistem yatırımlarının da süreceğini söyledi.

Karabağlar ın  5 yıldızlı  otoparkı yola çıktı: Soyer den  metro  müjdesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Karabağlar’da Selvili Yeraltı Otoparkı’nı hizmete aldı. Selvili Yeraltı Otoparkı’nın açılışını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptı. Törende konuşan Tunç Soyer otopark yatırımlarının süreceğini söyledi.

Göreve gelirken verdikleri, kentteki otopark sorununu en kısa sürede yeraltı ve modern otoparklarla çözme sözünü hatırlatan Soyer, “İzmir genelinde 62 bin araçlık otopark kapasitesini en kısa sürede en az 100 bin araca çıkaracağımızı söylemiştik. İşte bugün Karabağlar ve İzmir, Selvili Otoparkı’yla yeni ve modern bir otoparka kavuşuyor. Otoparkın üstünde oluşturduğumuz meydan yeşil dokusuyla Karabağlar’daki hemşerilerimize dinlenme olanağı sunuyor. Tüm projelerimizde olduğu gibi Selvili Otoparkı da İzmir’in iklim krizine dirençli, doğayla uyumlu ve sürdürülebilir şehircilik anlayışını temsil eden bir proje.”

Karabağlar Metrosu’nun projesi 2020’de tamamlanıyor

Soyer İzmir’de enerji verimliliği yüksek, kaynakları daha az tüketen, güvenilir, sağlıklı, doğaya saygılı ve erişilebilir toplu ulaşımın yaygınlaşması için de çaba gösterdiklerini ve raylı sistem yatırımlarına ağırlık verdiklerini de söyledi. Karabağlar’ın ulaşım sorununa çözüm bulacak ve İzmir’in en uzun metro hattı olacak Karabağlar metrosu için çalışmalara başladıklarını aktaran Soyer, “2020 yılının sonunda Karabağlar Metrosu’nun projesinin tamamlanmasını ve ardından bu hattın yapım ihalesine çıkmayı hedefliyoruz. Eğer onay süreçlerinde gecikme olmazsa inşaata iki yıl sonra başlamayı planlıyoruz” dedi. Soyer, Karabağlar'daki otopark projesini başlatan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na da teşekkür etti.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise tesisin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek "Belediyemizin bu yatırımı ilçemizin ihtiyacı olan otopark ve meydan ihtiyacını karşılayacak. Karabağlar'da birçok hizmeti Büyükşehir belediyemizle birlikte el ele hayata geçireceğiz" dedi. 

Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra CHP İzmir milletvekilleri Ednan Arslan ve Kani Beko, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, belediye bürokratları, meclis üyeleri, muhtar ve yurttaşlar katıldı.

Selvili Yeraltı Otoparkı 160 araç ve 38 motosiklet kapasiteli. 18,9 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen otopark iki katlı. Otopark 6 bin 960 metrekarelik park yeri ve çevre düzenlemesinden oluşuyor.

 
Bornova Futbol Kulüpleri Derneği yeni başkanını seçti!
 
Eşi ve oğlu öldürülen Suriyeli Halil: O eve dönmeyeceğim
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kalın kafa 10 Şubat 2020 Pazartesi 23:29

tam ölü yatırım. Ara sokakta park sorunu olmayan bir yer. Sürekli çok trafik olan yeşillik caddesin yatırım yapsalar iyi olur. Zaten sıkışık hızla daha kötü oluyo

Yorumu oyla      2      6  
necati 10 Şubat 2020 Pazartesi 23:26

Sayin baskan 90 dakika olayi var fakat araclar yetersiiz zamaninda gelmiyor aktarmalar pek ise yaramiyor ayrica ulasim cok pahali mesafeler genelde yakin kurumunuzdan emekliolmus personelin ucretsiz seyahat hakkini elinden aziz kocaoglu aldi siz bu hakki geri vermeyi dusunuyormusunuz bedava o kadar seyahat eden varken kuruma yillarini verip emegi gecen emeklilere bu cok gorulmemelidir saygilar

Yorumu oyla      2      6  
Gürkan 10 Şubat 2020 Pazartesi 17:31

Karabağlar Metrosu'nun projesi yıl sonu bitiyor mu? Hımmm ... sözleşmede 2022 Ocak iş bitiş diyor ama ... 2022'de projesi bitse; sonra onay süreci, kaynak bulma, ihale yapma, temel atma derken yıl olur bilmem kaç. 28 km hat. En az 5 yıl da yapımı sürer. En iyimser tahmin ile 2030 yılında sistem hazır olur.

Yorumu oyla      5      3  
Hakkaniyet ve adalet 10 Şubat 2020 Pazartesi 16:29

İzmir BB toplu ulaşımda ayrımcılık yapıyor. Merkez ilçelerde ( 11 ) belediyeye ait toplu taşıma aracına ilk binişten sonraki 90 dk. süresince binişler bedava . Çevre ilçelerdeki (19 ) belediye otobüslerinde 10.02.2016 tarihinde İzmir BB meclisinin aldığı karar ile 13.02.2016 tarihinden itibaren süre tanımlaması olmaksızın dolmuş işletmesi gibi indi bindi ( İzmirim karttan ) para ödeniyor. Gaziemir - Ayrancılar arası 17 km mesafe için 2 ( iki ) belediye aracına biniyorsunuz ve 2 ( iki ). bilet ( 3,56.-+ 3,56) bedeli 7,12 .-TL. ödeniyor. Hak, hukuk, adalet nerede ?

Yorumu oyla      5      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Futbol Kulüpleri Derneği yeni başkanını seçti!
Bornova Futbol Kulüpleri Derneği Olağanüstü Genel Kurulu, Bornova Belediye ...
Başkan Soyer'den Ödemiş'e çıkarma
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 11 Şubat Salı günü Ödemiş’te ...
Belediye başkanları zirvesi bu kez Menderes’te!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in önderliğinde daha önce de bir araya ...
 
Başkan İduğ dördüncü pazaryerini açtı!
Bornova Belediyesi Özkanlar Yeni Bornova Pazarı, İkinci El Araç Pazarı ...
Çiğli'de istihdam atağı
Çiğli Belediyesi, istihdama katkı sağlamak amacıyla belediyede hizmet ...
Konak zabıtasından ihtiyaç sahiplerine çağrı
Konak Belediyesi zabıta ekiplerinin yaptıkları denetimlerde el koyduğu ...
 
Karşıyaka’da İnsan Hakları İzleme Eğitimi başlıyor
Yerelde insan hakları kültürünün oluşmasına katkı sunmak, hak temelli ...
Menemen Belediyesi’nden kadınlara özel çalışma
Menemen Belediyesi, Herkes İçin Sosyal Hizmet Derneği(SOHİD) ile birlikte ...
Marble İzmir'e 'değişik' imzası
Sektöründe dünyanın zirvesine oynayan MARBLE İzmir kapsamında gerçekleşen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva