HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ağustos 2019 Perşembe - 09:24

Karabağlar'dan 'atama' açıklaması: Sadece bir telefonla öğrenebilirlerdi

Bazı basın yayın organlarında Karabağlar Belediyesi’nde çalışan iki personel ile ilgili olarak çıkan haberlere ilişkin belediyeden açıklama geldi. Yapılan açıklamada iki personelden birinin 10 yıl, diğerinin 3 yıldır belediye personeli olduğu belirtildi. Personellerin "işçi statüsü"nde olmasından dolayı parti yöneticiliği yaptıkları bildirildi.

Karabağlar dan  atama  açıklaması: Sadece bir telefonla öğrenebilirlerdi

EGEDESONSÖZ- İzmir’deki CHP’li bazı belediyelerde tartışmalara yol açan atama kararları ile ilgili olarak yeni bir iddia ortaya atılmıştı.

Geçtiğimiz günlerde bazı basın yayın organlarında Karabağlar Belediyesi ile ilgili yayınlanan atama iddialarına ilişkin olarak belediyeden açıklama geldi. Yapılan açıklamada bahsi geçen iki isimden birinin 10 yıldır, diğerinin 3 yıldır belediye bünyesinde personel olarak çalıştığı vurgulandı.

Karabağlar Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Yeni Asır Gazetesi’nin 31.07.2019 tarihli basılı nüshasının ana sayfasında manşet haber olarak, “CHP BELEDİYECİLİĞİ YAĞMAYA DÖNÜŞTÜ” ve devamında 11. sayfada “CHP’DE KOLTUK YAĞMACILIĞI”  başlığıyla verilen haber ile aynı şekilde Yeni Asır Gazetesi internet sayfasında yer verilen “CHP’de koltuk yağmacılığı” başlıklı haberde, Belediyemiz iştiraki KARBEL A.Ş. çalışanı olup, Belediyemiz bünyesinde yardımcı büro personeli olarak görev yapan Özkan TİCE ile Volkan GÜRBOĞA’nın isimleri, Belediyemiz ve Cumhuriyet Halk Partisi aleyhine haksız ve maksatlı bir şekilde olumsuz algı oluşturulması adına kullanılmıştır.

Bahse konu haberin başlığı ile sunumunda, “CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun tüm liyakat uyarılarına kulak tıkayan İzmir’deki belediye başkanlarını dost, akraba belediyeciliği de kesmedi. CHP’li başkanlar, şimdi de seçim sürecinde kendilerine destek veren parti yöneticilerini belediyelerde işe yerleştirmeye başladı” ve ayrıca “İzmir’deki CHP’li belediye başkanlarının eş, çocuk, dost ve akraba atamalarıyla ilgili skandalları sürerken, şimdi de partinin il ve ilçe yöneticileri belediyelerde maaşa bağlanmaya başladı. Belediyelerden yıllardır maaş alan CHP’li 10 il yöneticisine ek olarak, partinin iki yöneticisi daha ilçe belediyelerinde işe başlatıldı ”denilerek; adı geçen Belediyemiz iştiraki KARBEL A.Ş. çalışanları, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetiminde göreve başladıktan sonra KARBEL A.Ş. bünyesinde işe alınmışlar gibi haksız ve mesnetsiz bir algı oluşturulmuştur.

Baştan sona tek taraflı, haksız ve tümüyle Belediyemizi karalamaya dönük olarak hazırlanmış ve siyasi propaganda malzemesi olarak ortaya konmuş haberde, gazetecilik etik ve ahlakı tamamen es geçilmiştir. Şöyle ki; haberde adı geçen KARBEL A.Ş.’nin iki yardımcı büro personelinin işe başlama tarihlerinin, CHP İzmir İl Yönetimine seçilmiş olma tarihlerinden çok daha önce olduğu, sadece bir telefonla Belediyemiz İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nden öğrenilebilecekken, bu bilgiye hiçbir şekilde haber içinde yer verilmemiştir. Bu durum söz konusu haberin tümüyle maksatlı ve Belediyemizi karalamaya dönük olarak hazırlandığının en bariz göstergesidir.  

Belediyemiz iştiraki KARBEL A.Ş. personeli Özkan TİCE 14.08.2009 tarihinde, Volkan GÜRBOĞA ise 10.11.2016 tarihinde yardımcı büro personeli olarak işe başlamışlardır. Adı geçen her iki KARBEL A.Ş. personelinin CHP İzmir İl Yönetiminde görev alma tarihleri ise 07.01.2018’dir. Yani özetle haberde oluşturulmaya çalışılan algının aksine, işe başlama tarihleri, CHP İzmir İl Yönetimine seçilmelerinden çok önceye denk gelmektedir.

Ayrıca 2820 numaralı “Siyasi Partiler Kanunu”na göre kimlerin siyasi partilere üye olabilecekleri açıkça belirtilmişken ve haberde adı geçen her iki Belediyemiz personeli de “işçi” statüsünde olduklarından siyasi parti faaliyetleri, mesai saatleri dışında olduğu müddetçe Belediyemizi bağlayıcı bir durum içermemektedir. Kaldı ki haberde adı geçen KARBEL A.Ş. personeli, mesai saatleri içerisinde görevlerinin başında olup, aksi bir durumda ilgili yasal mevzuat çerçevesinde gerekli işlemlerin yapılacağını kamuoyuna saygıyla duyururuz”

 
İzmir Metro’nun 69 personeli sertifikalarını aldı
 
Çiğli'de kadınlar pilateste
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
karşıyakada yaşa 1 Ağustos 2019 Perşembe 09:46

çamur at izi kalsın..

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Metro’nun 69 personeli sertifikalarını aldı
Avrupa Birliği bünyesinde yürütülen Mahir Eller Projesi’ne katılan ve ...
Ulaşıma Büyükşehir desteği: İlk kartlar Başkan Soyer'den
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, 0-5 yaş arası çocuğu bulunan ...
Dikili'de mobil ekip dönemi
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, mahalle muhtarları ile bir araya ...
 
Başkan Tugay: Söz verdiğim her şeyi yapacağım
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, konuk olduğu televizyon programında, ...
Başkan İduğ'dan gençlere mesaj
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, CHP Genel Başkan Yardımcısı ...
Konak’ın geleceği planlanıyor: Masada 5 yıllık plan
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ile Konak Belediyesi işbirliğinde düzenlenen ...
 
İEF’den Kahramanmaraş’a 'Sevgi Alanı'
İzmir Enternasyonal Fuarı, 6-15 Eylül tarihlerinde kapılarını açmaya hazırlanıyor. ...
Torbalı Belediyesi 2 bin öğrenciye rehber oldu
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ardından Torbalı Belediyesi ilçede ...
Başkan Duran düğmeye bastı: Tire'ye balık hali yapılacak!
İYİ Partili Salih Atakan Duran’ın başkanlık koltuğunda oturduğu Tire Belediyesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva