HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Kasım 2014 Cumartesi - 09:40

Karabağlar’da mesleki eğitim kursları başlıyor

Karabağlar Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı ile ilçede yaşayan vatandaşların çeşitli ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra özellikle kadınlara ve gençlere yönelik mesleki eğitim kursları da düzenleyerek onların iş bulmalarında önemli rol oynuyor.

Karabağlar’da mesleki eğitim kursları başlıyor

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün Karabağlar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediği meslek edindirme kurslarına katılanlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Özellikle kadınlara meslek kazandırıp, istihdam oluşturmayı hedeflediklerini belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, belediye olarak kadın istihdamını arttırmaya yönelik çalışmalara önem verdiklerini, kurslarda da buna öncelik gösterdiklerini söyledi. Başkan Selvitopu, Karabağlar’da yaşayanları ücretsiz düzenledikleri meslek edindirme,  hobi ve eğitim kurslarına katılmaya davet etti.
 
Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da meslek edindirme, hobi ve eğitim kursları düzenledi. Önümüzdeki günlerde başlaması planlanana kurslar, katılanları sertifikalı meslek sahibi edecek. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Karabağlar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde ilçenin farklı noktalarında çeşitli alanlarda açtığı meslek edindirme kursları genç ve yetişkinlere yönelik olarak düzenlendi.

Ücretsiz kurs programları arasında, çocuk bakım elemanı, özürlü bakımı, aşçı yardımcısı, pastacı yardımcısı, işaret dili, konserve yapımı gibi branşlarda kurslar var. Bu kurslara katılıp tamamlayanlar Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almaya hak kazanacak.

HOBİ, BİLİŞİM VE EĞİTİM KURSLARI DA VAR
Bu yıl düzenlenen kurslar arasında meslek kurslarının yanı sıra hobi ile bilişim eğitim kursları da var. Bu kapsamda Hobi kurslarının içerisinde,  takı tasarımı, giyim, dikiş nakış, tel kırma, kurdele nakışı, dekoratif el sanatları, iğne oyası, el sanatları. Bilişim ve Eğitim Kursları içerisinde ise, temel bilgisayar okur yazarlığı, ofis programları kullanımı, bilgisayar kullanımı, okuma yazma ve İngilizce kursları da yer alıyor.

KADIN İSTİHDAMINI ARTTIRMAYI AMAÇLIYORUZ
Karabağlar’da özellikle kadın istihdamını arttırmaya yönelik çalışmalar yapmayı planladıklarını belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu düzenlenen bu kurslarla ilçede yaşayan kadınların ve gençlerin istihdamına büyük katkı sağlayacaklarını vurguladı. Bu kurslarla eğitimli ve sertifikalı iş öğreteceklerini de söyleyen Başkan Selvitopu, “Belediye olarak ilçemizde eğitime ve meslek edindirmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz. Karabağlar Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlediğimiz bu meslek edindirme kursları da oldukça önemli. Özellikle kadınlara meslek edindirip istihdamı artırma yönündeki çalışmaları önemsiyoruz. Bu kurslara kadınların ve gençlerin katılmaları bizim için çok önemli.” Dedi. 

BAŞVURU SEMT MERKEZLERİNE
Ücretsiz meslek edindirme, hobi veya eğitim kurslarına katılmak isteyenler, Esendere, Eskiizmir, Özgür Mahallesi ve Limontepe’de bulunan semt merkezlerine müracaat edebilir veya 414 79 57 ile 261 28 36 numaralı telefonlardan bilgi alabilirler.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikili’de temizlik teyakkuzu!
Dikili Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde temizlik ...
Foça'nın geleneği dünya birincisi!
Dünya Birincisi Slow Food Foça Zeytindalı “Yeryüzü Pazarı” Lideri ve Çalışma ...
Karabağlar’da çocuklara ücretsiz tiyatro
Karabağlar Belediyesi gerçekleştirdiği ücretsiz etkinliklerle ilçede yaşayan ...
 
Güzelbahçe’de trafolar tablo oluyor
Güzelbahçe'de kirli ve üzerlerine yazı yazılmış birer beton yığını gibi ...
İzmir el ele: Dostluğa engel yok!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Gençler-Engelliler El ...
Bornova'nın 7 çıkmaz sokağı yola bağlandı
Bornova Belediyesi, Çamdibi’nde Mediha Mahmut Bey İlkokulu’nun yakınında ...
 
Karşıyaka Ata’dan Ana’ya koşacak
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 76. ...
Flaş! ‘Havuz krizi’nde mutlu son: Kocaoğlu ‘sulh’ dedi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun özel idare kapandıktan ...
Selçuk’ta zabıtadan sahte bal operasyonu
Selçuk’un Şirince Mahallesi’nde 70 kilogram sahte bal ele geçirildi. Selçuk ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva