HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Ekim 2019 Pazartesi - 11:47

Karabağlar'da eğitime tam destek

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yerel yönetim olarak eğitimi desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde (KARBEM) velilere seslenen Başkan Selvitopu, “İlçemizdeki 500 bin insana eşit hizmet götürmeye çalışıyoruz. Öğrencilerin ücretsiz yararlandığı KARBEM'i tüm Karabağlar'a yaymayı amaçlıyoruz" dedi.

Karabağlar da eğitime tam destek

KARBEM, 8 sınıf öğrencilerinin velilerine yönelik Liseye Geçiş Sınavı (LGS) hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Yeşil Ev’de düzenlenen toplantıya Başkan Selvitopu da katılarak kısa bir konuşma yaptı. KARBEM’de okuyan çocukların aldıkları dereceleri ve kazandıkları bölümleri yakından izlediğini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Onların başarıları sizleri olduğu kadar bizleri çok mutlu ediyor. Demek ki yaptığımız işin faydası var. Umarım sizlerin çocukları da önümüzdeki dönemde istedikleri bölümleri kazanırlar” diye konuştu.

Ulusal Kurtuluş Savaşı lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti kurduktan sonra üzerinde durduğu en önemli konulardan birinin eğitim olduğunu hatırlatan Başkan Selvitopu “Kurtuluş Savaşı yıllarında okur - yazar oranımız yüzde 4’tü. Onlar eğitimi asla ihmal etmediler. Köylere mezralara okulları götürdüler Bugün koşullarımız daha güzel. Bunu iyi bir biçimde değerlendirmemiz gerekir. Biz de Karabağlar Belediyesi olarak eğitimin her zaman yanında olacağız. KARBEM’de 1500 çocuğumuz okuyor. Amacımız kimsenin etnik kökeni, düşüncesi, inancına bakmadan, ilçemizdeki 500 bin insana eşit hizmet götürmek” dedi.

'HİZMETE ODAKLANDIK'
KARBEM'deki ücretsiz eğitimin yanı sıra okullara da destek olmaya çalıştıklarının altını çizen Başkan Muhittin Selvitopu, ilçedeki 110’a yakın okulun bakım ve onarımına katkıda bulunduklarını anımsattı. Kendisinin bir siyasal parti üyesi olduğunu söyleyen Selvitopu “Seçim bitti. Ben bundan sonra herkesin başkanıyım. Siyaset bir araçtır, amaç değildir. Belediye olarak biz konuya bu anlayışla bakıyoruz. 'Ben belediye başkanıyım, bunları yaptım' reklamında da değilim. Bunlar zaten bizim görevimiz. Kentimizi daha iyi noktalara getirelim diye biz bu görevlere geldik. Siyaseti bir kenara bıraktım. Hizmete odaklanmaya devam edeceğiz. Kaymakamlıkla ve ilçe milli eğitim müdürlüğüyle iyi diyaloglar içerisindeyiz. Hepimiz devlet kurumlarıyız. Hepimizin görevleri var. Bu görevleri de birleştirirsek, birbirimize destek olursak çocuklarımız da daha iyi yetişirler” diye konuştu.

KARBEM YAYILACAK
KARBEM’i Karabağlar’a yaymak istediklerini belirten Başkan Muhittin Selvitopu ayrıca üniversitede okuyan kız öğrencilerine yönelik 5 yıldızlı otel standartlarında yurt binasını açtıklarını söyledi. Başkan Selvitopu,  Uzundere Rekreasyon Alanı'nın yakınındaki Gençlik Merkezi'nin yapımına da İzmir Büyükşehir Belediyesi'yle birlikte başlayacaklarını bildirdi. 

Konuşmaların ardından KARBEM rehberlik öğretmenleri velilere LGS tercihleri konusunda ayrıntılı bilgi verdiler. Toplantıya, Karabağlar Belediye Başkan Yardımmcısı Güven Güngörmüş'le KARBEM Yetkilisi Hakkı Karadeniz de katıldı.

 
Ödemiş'te hükümlüler destekle kendi işini kurdu
 
Kunduracı futbol antrenörü çocukları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Koştu: Bergama ile İzmir arası 40 dakikaya iniyor!
İzmir-Aliağa-Çandarlı-Bergama Otoyolu 30 Ekim’de hizmete açılıyor. Artık ...
Bornova'da dört nala şölen: Kaymakam at sırtında!
Bornova Pınarbaşı Rahvan At Yarışları'nın 7.si, Türkiye'nin dört bir yanından ...
Başkan Kırgöz'den 6 ay raporu: Dikili'de neler yapıldı?
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, yerel seçimlerin ardından geçen 6 ...
 
Ödemiş Belediyesi çalışanlarına iş güvenliği eğitimi
Ödemiş Belediyesi’nde çalışanlara yönelik iş güvenliği eğitimleri sürüyor. ...
Karşıyakalı çocukların ‘Tay Park’ sevinci
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Zübeyde Hanım Mahallesi Afet ...
Çiğli'de kadınlar yeşil için buluştu
İzmir'de 18 Ağustos'ta yanan ormanlık alanların yeniden ağaçlandırılması ...
 
Başkan Soyer’i en çok zorlayan konu!
Türkiye’deki ekonomik kriz, işsizlik ve istihdam sıkıntıları her kurumu ...
Mehmet KARABEL yazdı... Medar-ı iftihar!
Mehmet KARABEL yazdı... Medar-ı iftihar!
Başkan Sengel'den 'açılış' polemiğine yanıt: Kentimiz için çalışalım
Efes Selçuk Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı üyelerin katılımıyla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva