HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Mart 2018 Salı - 13:22

Karabağlar'da 'alkol' tartışması!

Karabağlar Belediyesi’nin meclis toplantısında Uzundere Rekreasyon Alanı’nın sınırlı bölgesinde alkol izni verilmesi tartışmalara neden oldu. AK Parti Grubu önergeye ret oyu kullanırken karar CHP’li meclis üyelerinin oyu ile geçti. CHP Grubu kamuoyuna açıklama yaptı.

Karabağlar da  alkol  tartışması!

EGEDESONSÖZ- Karabağlar Belediyesi’nin uzun yıllardır çalışmalarını yürüttüğü Uzundere Rekreasyon Alanı’nı daha aktif hale getirmek için yaptığı girişimler sürüyor. Konak eski Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ döneminde projelendirilen Karabağlar eski Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm döneminde de netleşen proje şimdiki Başkan Muhittin Selvitopu’nun çalışmalarıyla son şeklini almıştı. Selvitopu, başta Nasrettin Hoca Heykeli ve düğün salonu-kafeterya alanlarının daha kullanışlı olması için yeni girişimlerde bulunarak projeyi revize etti.

Bölgeye ziyaretlerin artması, kent içinden ve dışından çok daha fazla kişinin gelmesi için sosyal tesisleri geliştirdi. Bu kapsamda, rekreasyon alanın bir bölümünde sınırlı kalmak koşuluyla alkol izni meclise sunuldu. Belediye meclis toplantısında bu durum tartışmalara neden olurken AK Parti Grubu karara karşı çıkarak ret oyu kullandı. Önerge, CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Tartışmaların uzaması üzerine CHP Grubu kamuoyuna açıklama yaptı.  Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"AKP’li meclis üyeleri bu önergenin aleyhinde oy kullanmışlardır. Gerekçeleri ise, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile Uzundere’de yapılması planlanan Gençlik Merkezi’nin rekreasyon alanına yakınlığıdır. Ayrıca yine meclis görüşmelerinde AKP’li üye tarafından belirtildiği üzere, kadın ve çocuklara yönelik taciz, tecavüz ve istismara alkolün neden olduğu iddiası da bir diğer gerekçedir.

Öncelikle belirtmek isteriz ki;

-Söz konusu Gençlik Merkezi’nin Uzundere Rekreasyon alanı ile yakınlık ilişkisi içinde olmadığı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından da doğrulanmış ve bu doğrultuda gerekli izin alınmıştır. Diğer taraftan,  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Hazine Müsteşarlığı’na karşı kazandığı davaya rağmen hazinenin halen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devretmemekte direndiği parseller nedeniyle, Karabağlar halkının sportif amaçlar için gereksinimi olan Gençlik Merkezi, bir türlü yapım aşamasına geçememiştir.

-Yine Uzundere bölgesinde bulunan 87 ha’lık alan, belediyemizin tüm çabasına rağmen, Hazine Müsteşarlığı tarafından TOKİ’ye devredilmiştir. Karabağlarımızın ve dolayısıyla belediyemizin, İzmir Demokrasi Üniversitesi kampüsü ve diğer acil tesisler için böyle bir alana çok büyük bir gereksinimi varken; alan, konut yapımı amacıyla TOKİ’ye devredilmiştir. Belediyemiz tarafından yeniden elden geçirilen imar plan çalışmaları da göstermiştir ki, Karabağlar’da yeni konut alanına gerek yoktur.

-Bir diğer sorun ise; Karabağlar Kaymakamlık binası önündeki ‘çukur alan’ olarak ifade edilen bölgedir. Yıllardır tüm uyarılarımıza ve önerilerimize rağmen Karabağlar’a kazandırılamamıştır.

-İlçemizde Bakanlar Kurulu kararlarıyla riskli alan ilan edilen bölgelerden biri de 540 ha’lık, yaklaşık on beş mahalleyi kapsayan yerleşim bölgesidir.  2012 yılından bu yana, altı yıldır hiçbir şey yapılmayan söz konusu alanın 101 ha’lık konut bulunmayan kısmında, yine tüm itirazlarımıza kulak tıkanmış ve yaklaşık 4250 adet konutun yapımına ve satışına davranılmıştır. Bu durum, Karabağlar’da yenileşmeyi ve kentsel dönüşümü engellemektir.

-Yunus Emre mahallesinde halen inşaatı devam etmekte olan, kaymakamlığımızın uhdesindeki spor tesisi yıllardır tamamlanamamıştır.

Karabağlar Belediyesi AKP meclis grubunun, bizimle birlikte, belediyemize katkı vermeleri gereken daha birçok konuyu yazmak mümkündür. Tüm bu konular acil olarak gündemdeyken, AKP belediye meclis grubunun Uzundere Rekreasyon alanındaki kısıtlı bir bölgede – iki adet restoran bulunmaktadır – alkol ruhsatı konusunda sözde bir duyarlılık sergileme çabası bir yönüyle çelişkili bir başka yönüyle ise manidardır.

Diğer taraftan; alkol ile çocuk ve kadın istismarı arasında kurulan ilişki, ülke gerçeklerini yansıtmamaktadır. Ensar, Pozantı, Gerger ve benzeri olaylar, kadınlarımızın yaşam tarzına yönelik olarak yapılan açıklamaların yanı sıra gerçekleştirilen saldırılar ve siyasi sorumluluk makamındaki bir bakanımızın, üstelik de bir kadın bakanımızın, “Bir kereden bir şey olmaz” şeklindeki açıklaması hafızalarımızın en derininde yer etmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi meclis grubu olarak bizler, her konuda olduğu gibi bu konuda da sorumluluğumuzun ve halkımızın bize duyduğu güvenin bilinci içinde davrandık, davranıyoruz ve davranacağız. Önümüzdeki süreçte tüm sorunların sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.

Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar meclis grubumuz, AKP’nin bugüne kadar halkımızın duyarlılıklarını kötüye kullanma çabalarının şimdi de Karabağlar özelinde gündeme geldiğini görmekten dolayı üzgündür"

 
Bu sergi kaçmaz... 'Yaşayan dahi' İzmir'e geliyor
 
Altay'da hesap zamanı
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Rmngrl 8 Mart 2018 Perşembe 08:57

Deli bekir sen yazıyı tekrar oku istersen. Tam idrak edememişsin sanırım.

Yorumu oyla      9      5  
Burcu 7 Mart 2018 Çarşamba 23:50

Ailecek çoluk çocuk gittiğimiz bir yerdi şimdi alkolü de getirinde rezilliği görün sadece adamlara özel içki ve her türlü rezilliği yaşandığı yer olarak kalsın içki olan yerde herturlu pislik olur

Yorumu oyla      9      5  
Göksu 7 Mart 2018 Çarşamba 20:19

Teşekkür ederiz

Yorumu oyla      9      5  
varan 7 Mart 2018 Çarşamba 09:23

çoğunluk kimdeyse heryerde onların dediği oluyor Turkiyede eleştiriye açık çoğunluk yok

Yorumu oyla      9      5  
efe 7 Mart 2018 Çarşamba 06:37

klasik Akp siyaseti halkın gözünde ret kullandı meclisten geçti şimdi en çok onlar kullanır o alanı

Yorumu oyla      9      5  
Selen 6 Mart 2018 Salı 23:06

Alkolü tartışmak yerine çocuk istismarını önleyin İzmir birinci bu konuda bu sapıklardan koruyun çocukları

Yorumu oyla      9      7  
Varan 6 Mart 2018 Salı 22:52

cemil şeboy ne Demiş İzmir''in ak partilisi ile Konya''nın ak partilisi bir değil Demiş. Demiş olsun diye Demiş niye ayrıştırıyorsun şeboy ak partili her yerde ak partilidir.

Yorumu oyla      10      5  
muhalif 6 Mart 2018 Salı 16:53

deli bekir, o çocuk evdede babasının amcasının dayısının içki içtiğini görüyor. çocuklara bir şey anlatmaya gerek yok. AKP.li izmirde yaşayıp, İzmirli gibi düşünmüyorsa,AKP..nin izmirde başarılı olması beklenemez.

Yorumu oyla      14      6  
deli bekir 6 Mart 2018 Salı 15:40

çocuk parkında alkolun ne işi var. o küçük çocuklara nasıl anlatacaksın? ayıptır bee

Yorumu oyla      12      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da 8 Mart etkinlikleri söyleşi ile başladı
Bornova Belediyesi’nin 8 Mart haftası boyunca sürecek Dünya Kadınlar Günü ...
Bornova'da örnek tasarruf
Bornova Belediyesi’nin örnek projelerinden biri olan Ambalaj Atıkları ...
Buca’da can dostlara '5 yıldızlı' tesis
Buca Belediyesi, son teknoloji ile donatıp, yeni işlevler kazandırarak ...
 
İzmir'de fair-play rüzgarı: Kocaoğlu dosyasıyla geldi, partilerin kapısını çaldı
Başkan Kocaoğlu CHP, MHP ve İYİ Parti'nin İzmir il başkanlarını ziyaret ...
Başkan Bakıcı'dan 8 Mart için mesaj!
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar ...
Yörüklerden Başkan Selvitopu'na teşekkür ziyareti
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Menderes Yörük ve Türkmen ...
 
İzmir'in 'Abla-Ağabey-Kardeşleri' bu kez kampüste
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Abla-Ağabey-Kardeşleri, bu kez Yaşar Üniversitesi'nde ...
Kocaoğlu'ndan sürpriz ziyaret: 3 partiye birden gidiyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yarın CHP, MHP ve İYİ ...
Büyük heyecan... İzmir'de robotlar ve projeler yarıştı
“Bilim Kahramanları Buluşuyor” turnuvası; suyun üretimi, kullanımı, bertarafıyla ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva