HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Haziran 2012 Perşembe - 13:03

Karabağ’a: İngiltere’yi bırak Bayraklı’ya bak

AK Parti Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Kemal Büyükkesim, Bayraklı Belediyesi’nde işlerin durma noktasına geldiğini işçilerin uzun süredir maaşlarını alamadığını söyledi. İngiltere’ye yapılacak geziye gönderme yapan Büyükkesim Başkan Karabağ’a, “İngiltereyi bırak önce Bayraklı’ya bak” dedi.

Karabağ’a: İngiltere’yi bırak Bayraklı’ya bak

EGEDESONSÖZ -  Sendikalar ile belediyeler arasında toplu sözleşmelerin imzalandığı şu günlerde belediyelerde hizmet veren taşeron şirket çalışanları zor günler geçiriyor. Karşıyaka ve Bornova’dan ayrılarak belediye tüzel kişiliği oluşturulan Bayraklı’da ekonomik sıkıntılar baş gösterdi. Geçtiğimiz aylarda farklı zamanlarda yaklaşık 20 milyon TL kredi çekerek borçlanan Bayraklı Belediyesi işçilerin maaşlarını ödeyemez hale geldi. Belediyeden ihale ile iş alan Postaş, Çizmeci ve Özer Ay şirketleri maaşları işçilerin hesaplarına yatırmadı. Bayraklı Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Kemal Büyükkesim, belediyede taşeron şirketlerde çalışan bin işçinin uzun süredir maaş alamadığını açıkladı.

Sorunun ilk olarak ‘parça parça maaş ödeme’ sistemi ile aşılmaya çalışıldığını fakat aradan geçen zamanda maaşların tamamen yatırılmadığını ifade eden Büyükkesim, “Belediyenin destek hizmetleri, park bahçeler ve temiz işleri müdürlüğü bünyesinde hizmet veren çalışanları ay sonu gelmesine rağmen ücretlerini alamadı. Sıcak havada alınlarının teriyle kazandıkları parayı hak eden personele bu yapılanlar hiçbir şeye sığmaz” dedi.
 
İNGİLTERE’YE GİTMEYECEĞİM
Geçtiğimiz ay yapılan meclis toplantısında belediyenin İngiltere Liverpool kentine gezi düzenlemesine karar verilmişti. AK Parti grubu adına ismi önerilen ve geziye katılması beklenen Büyükkesim, seyahatten vazgeçtiğini de söyledi. Geziye katılmayacağını belirten Büyükkesim, “Bayraklı Belediyesi her hafta bir yere tur düzenliyor. Belediye başkanı ve üst yönetimin kararı ile alınan ziyaretlerde giden maddi bir kaynak var. İngillere gezisi yaz tatilini değerlendirmekten başka bir şey değildir. Belediye başkanı derhal geziyi iptal etmeli ve parayı da işçilerin hesabına yatırmalıdır.” dedi.
 
VİCDANLI OL
Başkan Karabağ’ın seçimlerden sonra sosyal demokrat söylemlerle belediye başkanlığı yaptığını daha sonra söylemleri ile uygulamaların çeliştiğini anlatan Büyükkesim, “ Kendisi ‘işçinin teri soğumadan hak ettiğini almalıdır’ diyordu. Buradan kendisine soruyorum. O işçilerin, emekçilerin ve çalışanların teri halen soğumadı mı?.Maşlarına alamayan insanların bazıları kirasını ödeyemediği gibi bazıları da evinin, çocuğunun, eşinin ihtiyacını karşılayamadı. İnsanlar bizi arayarak konuyu dile getirmemizi istiyorlar. Karabağ’ı vicdanlı olmaya davet ediyorum” diye konuştu. Büyükkesim ayrıca, Karabağ’ın göreve geldiği günden bu yana verdiği sözlerin neredeyse tamamına yakınını tutmadığını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 36 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
zeynel 25 Haziran 2012 Pazartesi 19:19

yani çok garip birseyler çıksın anlatsın başkan neden daha palı bizim bayraklıda öğrenmek iştiyoru zmerak ediyoruz

Yorumu oyla      12      5  
doğrucu davut derki. 24 Haziran 2012 Pazar 17:38

hasan bey yaptırdığı anketlere göre aday olursa büyük ara belediye başkanı tekrar olacağını söylediğine göre,chp nin üstü oylarını arttırdığını söylüyor.o olmasa güya bayraklıda chp bitermiş.o zaman neden chp yi kambur gibi taşıyorki.?.bağımsız girsin.o zaman görelim kaç gram t....rı.ne oldu ..rengin soldu.milleti enayi yerine koymayın .chp yoksa oyun 300 000 bayraklıda ,750 kişiyi geçmez.belkide bulmaz.oda seni gerçekten tanımadığı içindir.seni tanıyanlar ne oy vereceğini çok iyi biliyor.2014

Yorumu oyla      23      6  
Özgül Özlü · 23 Haziran 2012 Cumartesi 21:25

Dostum KEMAL BÜYÜKKESİM DAİMA ARKANIZDAYIM HER DAİM BAŞARILAR

Yorumu oyla      17      7  
murat uludağ 23 Haziran 2012 Cumartesi 20:59

ben ıkısenden beri belediyedeyim daha birgüne birgün maaşımın günü geçmeden yatırdılar.sayın karabağ sana sonsuz teşekkürler ve bayraklıda teksin izmir seninle grur duyuyor

Yorumu oyla      17      22  
BİR BEŞ YILDAHA BEKLEYENEYİZ 23 Haziran 2012 Cumartesi 14:28

AKP BU KEZDE BAYRAKLIDA HATA YAPMA LÜKSÜ YOKTUR.NEDEN YOKTUR YANIS ADAY BAYRAKLININ BİR BEŞ YILDAHA HİZMETDEN YIKSUN KALMASI DEMEKDE O YÜZDEN.BİR BEŞ YILDAHA İŞÇİLERİN MAAŞLARINI GÜNÜNDE ALAMAMASI DEMEKDE O YÜZDEN.GOĞRU ADAY DOĞRU BAYRAKLUDA OTURAN BAYRAKLUDA TEŞKİLATA HİZMET ETMİŞ SEVİLEN SAYILAN KİŞİLERİM BASKAN VE MECLİS ÜYESİ OLMASI LAZIM BİR BEŞYILDAHA BU BAYRAKLI HALKI KARABAĞI ÇEKEMEZ BEŞYIL DEMEK BAYRAKLININ YILLARCA GERİ KALMASI DEMEK

Yorumu oyla      25      6  
MEDYAÇI 23 Haziran 2012 Cumartesi 14:18

EVET ÇOK DOĞRU EN BÜYÜK HİZMETİ MEDYAYA YAPIYOR ÇOK BÜYÜK BİR YATIRIM

Yorumu oyla      22      5  
medya başkanı 23 Haziran 2012 Cumartesi 10:08

DOĞRUCU DAVUT DERKİ:içi boş göze hoş haberlerle bu güne kadar idare ettin.kasa tamtakır.işçilerin gözlerinde korku.cepleri delik.gelecek endişesi sarmış.kendisi volvoyla fakir sokaklarda fink atiyor.milyarlarca lira yatırdığı iş makinaları gidin bakın hurdalıkta yatıyor.deniz bitti.hasan bey hala adayım diyor.ne verdin ne istiyorsun.verdiklerin kazanamıyınca yok olacaklar.levent ölçer maaşını kim veriyor.biri bana anlatsın.makam arabasının parasını kim veriyor.buraya kadar hasan bey.

Yorumu oyla      23      7  
zekeriya 22 Haziran 2012 Cuma 22:18

ben inanıyorum ki şu an bir şeçim olsa adayda hasan karabağ olursa akp sokaktan geçen bir vatandaşı aday yapsın yine bayraklıyı alır kardeşim ne yaptı bayraklıya ne kacadırdı bri beş yıldaha neden bayraklı kaybettin mecburmu bayraklı halkı böyel sartlarda yaşamaya modert bir kende yaşamak bizimde hakkımız

Yorumu oyla      21      7  
olum bak git deme zamanı 22 Haziran 2012 Cuma 16:56

aşağıdaki kalender başkan destekcisi o güzel adını diyemedinmi.?yoksa hasan bey senmi yazıyon kendi adına.bana hırsız diyenin yürüyüşüne bak hele..nere gitti o paralar..her şey ortada o kadar paraya bu kadarcık işmi?..ula adammı kandırıyonuz siz..kılıfını bulmusunuz..şişme faturalarla halkın parasını cebellezi edin sonrada başkanın hırsız..benim başkanım hırsızda seninki şereflimi..senin başkanının lakabı ne de bana hele...adını soyadını yazda kimmiş o yürekli başkanını koruyan bilelim hele..

Yorumu oyla      27      6  
g ç 22 Haziran 2012 Cuma 15:34

hiç merak etmeyin herkez maaşını alıyor yalancılar işiniz güçünüz yalan siz başkanınıza bakın öyle konuşun hırsızlar hasan bey kadar işçisini kim düşünüyor

Yorumu oyla      16      20  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk’ta tarih kumdan heykeller ile canlanacak
Selçuk Belediyesi’nin 14-24 yaş aralığındaki gençler için Pamucak Segaş ...
Karşıyakalı öğretmenlere ilk yardım kursu
Karşıyaka sınırları içindeki 70 okulda görev yapan öğretmenlere Sağlık ...
Bornova'da halk oyunları coşkusu
Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki amfitiyatroda düzenlenen Bornova Belediyesi ...
 
Gürçeşme’ye dev istinat duvarı yapılıyor
Tehlike oluşturan ve yolu daraltan evlerin yıkımından sonra şimdi de istinat ...
Bergama Belediyesi üç yeni içme suyu kuyusu açtı
Bergama Belediyesi, şehirde bulunan su kuyularının bir bölümünün ekonomik ...
İzmir imbatı Şişli’de esecek
15-16 Eylül 2012 tarihlerinde Şişli’de gerçekleştirilecek Şişli – İzmir ...
 
Malezya’dan İzmir Metrosu’na tam not
Malezya’da faaliyet gösteren metro şirketinin yöneticileri, toplu ulaşımda ...
Fitch’ten Büyükşehir’e 5.onay
Büyükşehir Belediyesi, Fitch Ratings’in verdiği “BB+/AA durağan” olan ...
Meis adasına ilk ulaşan Aliağalı Bahadır oldu
Antalya’nın Kaş ilçesinde hafta sonu bu yıl 15’incisi düzenlenen Likya ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva