HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Haziran 2012 Salı - 09:26

Kadınlardan, Tartan’a Beyaz Kurdele

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği(İKKB), Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ı, Kanada’da 1990’lı yılların başında Koufman ve arkadaşlarının kadına yönelik şiddete karşı başlattığı “Beyaz Kurdele” kampanyasının İzmir temsilcisi seçti.

Kadınlardan, Tartan’a Beyaz Kurdele

İZMİR - İKKB Başkanı Emel Denizaslanı, Başkan Tartan’a, kadına yönelik şiddete karşı kampanyaları desteklediği ve bu yönde farkındalık yaratacak projeleri hayata geçirdiği gerekçesiyle, Türkiye’de ilk kez bir erkeğe “Beyaz Kurdele” takmayı uygun gördüklerini söyledi.
 
İKKB’nin 11.kuruluş yıldönümü dolayısıyla yapılan anket sonucu 13 başarılı kadının açıklandığı ve ödüllerinin verildiği törende beyaz kurdeleyi Tartan’ın yakasına takan Emel Denizaslanı, yaptığı konuşmada, toplumsal cinsiyet ayrımcılığından kadınların daha çok etkilendiğini, cinayet sonucu ölen kadınların büyük bir bölümünün eşleri tarafından öldürüldüğüne dikkat çekti.
 
Kadına şiddet uygulayanların en çok eş, sevgili, baba, kardeş olduğu düşünüldüğünde konuya dikkat çekmede erkek katılımının önemli olduğunu vurgulayan Emel Denizaslanı, “Biz de "Beyaz Kurdele” kampanyasıyla aile içinde kadına uygulanan şiddetin suç olduğunun toplumda öncü olan erkeklerin katılımıyla düzenlenecek faaliyetlerle topluma duyurulmasını amaçlıyoruz. Sayın Tartan’a kadın odaklı hizmetleri ve kadına yönelik şiddet projelerini desteklediği için beyaz kurdele takmaya karar verdik.”dedi.
 
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, böyle anlamlı kampanyanın destekçisi olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Türkiye’de şiddet uygulamayan erkekler de var. Artık onların da hemcinslerinin kadınlara yönelik şiddetine sessiz kalmak yerine son vermek için çalışmaya başlaması gerekiyor. Yakama takılan beyaz kurdele ile bu kampanyayı etkili projelerle daha fazla destekleyeceğim.”dedi.
 
Beyaz Kurdele hareketi: Kanada’da üç erkeğin 90’lı yıllarda başlattığı, kendini “Erkeklerin kadına şiddetini sonlandırmak için çalışan erkekler” olarak tanımlayan “Beyaz Kurdele” kampanyasının sloganı, “Kadına yönelik şiddet uygulamayacağım, göz yummayacağım, sessiz kalmayacağım.” Üyeliği olmayan bu hareket 57 ülkeye yayılmış durumda. Hareket, her yerde kendi özgül koşullarıyla büyüyor ve kendi kampanyalarını yaratıyor. Bugün 52 ülkede uygulanan Beyaz Kurdele Kampanyası, şiddeti sona erdirmek için daha çok erkeklerin katıldığı bir sivil girişim. Tartan, törende, kadın hareketinde öncülük yapan, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması konusunda mücadele veren, çeşitli alanlarda yaptığı çalışmalarla kamuoyu oluşturan İKKB’nin anket sonucu belirlediği 13 başarılı kadına ödüllerini de verdi. Kadın odaklı hizmetlerinden dolayı çok sayıda kadın kuruluşundan şükran plaketi alan Tartan, en son Soroptimist Kulüpleri Federasyonu’ndan “8 Mart Barış ve Kızkardeşlik” ödülüne layık görülmüştü.
 
13 başarılı çağdaş Türk kadını:
Eski devlet bakanı Işılay Saygın, EÜ Rektörü Candeğer Yılmaz, Kadın Haklarını Koruma Derneği Başkanı Engin Demir, modacı Zühal Yorgancıoğlu, ilk kadın ortodondist Ayşe Mayda, Çiğdem Beşkardeş,Güngör Aktuğlu, Hediye Nebile Atalay, Neşecan Hürtürk, Perihan Yılmaz, Sema Övgün, Seval Sekin, Arzu Yorgancıoğlu

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe'nin karikatür oskarları
Güzelbahçe Belediyesi'nin düzenlediği “Balık ve Balıkçılık” konulu 1. ...
Fidan dikene hapis beton dökene ödül!
1. Derece Arkeolojik Sit alanı içinde yer aldığı için, Efes’te tapulu ...
İzmir’de 'Macar günü'
Macaristan’ın İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.
 
Selçuk'ta açık havada sinema keyfi başlıyor
Selçuk Belediyesi Kültür ve Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Açık ...
Güzelbahçe'de yaz spor okulu zamanı
Güzelbahçe Belediyesi'nin Yaz Spor Okulları'na kayıt işlemleri başladı.
Üç ülkenin sanatçıları Konak'ı fethetti
Türk, Yunan ve Rumen sanatçıları bir araya getiren ‘İzmir Sanat ve Kültür ...
 
Genç yetenekler Aliağa'yı şenlendirdi
Aliağa Belediyesi’nin Konservatuar bünyesindeki eğitimlerle sanatla tanışan ...
Balçova’nın geleceği ışıl ışıl
Balçova Belediyesi’nin ücretsiz spor okullarında eğitim gören minikler ...
Konak halk oyunlarıyla coştu
Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün düzenlediği 8’inci Halk Oyunları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva