HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Ekim 2019 Salı - 09:36

Kadın dostu belediye Konak

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği’nin toplantısına katılan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, belediyenin yürüttüğü çalışmalarla kadının hayatın her alanında daha aktif olarak yer almasını sağlamaya ve söz hakkını artırmaya çalıştığını vurguladı. “Konak Belediyesi kadın dostu bir belediyedir” diyen Batur, kadına yönelik şiddetin Türkiye’nin kanayan yarası olduğuna da dikkat çekti.

Kadın dostu belediye Konak

Kırk dört kadın derneğini çatısı altında birleştiren ve sağlanan bu dayanışmayla kadının sosyal, siyasi ve ekonomik statüsünü iyileştirmeye çalışan İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB), Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’u konuk etti. Başkan Batur, Türkan Saylan Kültür Merkez’inde, İKKB’ye bağlı kadın derneklerinin başkanlarını bir araya getiren toplantıya katıldı.

“Başkanımız bizimle yürüyor”
İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Huriye Serter toplantının açılışında yaptığı konuşmasına, “Bizimle birlikte yol yürüyen bir belediye başkanımız olduğu için çok mutluyuz” sözleriyle başladı. Konak Belediyesi bünyesinde kurulan Sivil Toplum Kuruluşları Birimi sayesinde belediyeyle kesintisiz iletişim içerisinde olduklarını vurgulayan Serter, “Konak Belediyesi’nin sivil toplum kuruluşlarından sorumlu birimi, kadınlar adına bizi aradı. Hemen toplantılara başladık. Yetmedi, bizim yaptığımız toplantılara da katıldılar. Böyle bir belediyeye sahip olmak, biz aramadan bizi aramaları çok değerli” dedi.

İki tarih, sarsıcı bir karanlık
Sivil toplum örgütleriyle her zaman bir arada çalışıp, proje üretmeyi önemseyen bir yönetim anlayışına sahip olduğunu ve Konak Belediyesi’nin de yeni dönemde böyle çalıştığını vurgulayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur konuşmasında, yaklaşan iki önemli tarihe dikkat çekti. 25 Kasım’ın Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü olduğunu anımsatan Batur, bu tarihten sadece 10 gün sonra, 5 Aralık’ta ise Atatürk Devrimleri’nin en önemlilerinden birinin, kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 85. yıldönümünün kutlanacağına dikkat çekti. “Ne mutlu bize ki, dünyaya emsal olmuş, büyük bir liderimiz var ve ne mutlu ki, onun açtığı yolda yürüyerek, adını tarihe işlemiş nice kadınımız” diyen Batur, şöyle devam etti:

“İçimizi karartmaya hakkımız yok”
“Bugün ise Türkiye’de neredeyse her gün bir kadın şiddete kurban gidiyor. Okutulmayan kız çocuklarımız, karşımıza çocuk gelinler olarak çıkıyor! Şimdi geçmişe bakınca, ülkenin büyük bir liderle nasıl hızlı yol aldığını hatırladıkça, bugün yaşadığımız karanlık daha sarsıcı görünüyor! Ama içimizi karartmayacağız; çünkü buna hakkımız yok. Ülkemizi içinde bulunduğu durumdan çıkarmak, daha güzel günlere taşımak hepimizin görevi… Ülkemiz daha aydınlık günlere uyanacaksa bunda sizlerin, kadınlarımızın payı büyük olacak; ben buna yürekten inanıyorum.”

İlçede kreş sayısı artacak
Konak Belediyesi’nin kadın dostu bir belediye olduğunu vurgulayan Başkan Batur, “Semt merkezlerimizin kapıları tüm hemşehrilerimize ama özellikle kadınlarımıza sonuna kadar açık; onları desteklemek, sosyal hayata daha çok katılmalarını sağlamak adına birçok alanda açtığımız kurslarımız, geliştirdiğimiz projelerimiz, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerimiz var” dedi. Yılbaşına kadar tamamlanması planlanan Toros Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri ile Tepecik’te kurulacak Engelli Yaşam Köyü’nde birer kreş açılacağını söyleyen Başkan Batur, şöyle devam etti:

 “Kreş, özellikle dar gelirli kesimlerde oturan kadınların yaşama daha iyi bağlanabilmeleri, sosyal hayata katılabilmeleri ve ekonomik gelirlerinin daha iyi noktada olabilmesi için yapılması gereken, en önemli çalışmalardan biri. İhtiyaç duyulduğunu saptadığımız bölgelerde, uygun noktalarda kreşlerimizi açacağız.” 

 
Fuarizmir’de hareketli hafta
 
Başkan Sandal: Bayraklı el birliğiyle yönetilecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaburun’da 'yerli tohum ve doğru tarım' dönemi 
Yerli tohumu destekleyerek tarımsal kalkınmayı hedefleyen Karaburun Belediyesi, ...
İzmir’e bilinçli tarım eğitim enstitüsü kuruluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliği nedeniyle gelecekte olabilecek ...
Başkan Gümrükçü’den dikkat çeken proje: Çocuklar için koşacak!
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, örnek bir sosyal yardım kampanyası ...
 
Torbalı’da kahkaha tufanı
Yılmaz Erdoğan’ın kaleme aldığı ‘Haybeden Gerçeküstü Aşk’ isimli tiyatro ...
8. Minex Fuarı açılıyor
İZFAŞ tarafından düzenlenen Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri ...
Karşıyaka'dan Alman Hamm Belediyesi ile işbirliği
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Almanya’nın Hamm Belediyesi’nden ...
 
Genç satranççılar Bornova'da buluştu
Bornova Belediyesi'nin Türkiye Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilciliği ...
Konak Belediyesi artık akıllı telefonlarda
Konak Belediyesi, dijital alanda başlattığı dönüşümlere bir yenisini ekleyerek ...
Torbalı'da sandık emekçilerine teşekkür
CHP Torbalı İlçe Örgütü, 31 Mart seçimlerinde görev alan sandık görevlilerine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva