HABERLER>GÜNCEL
19 Şubat 2012 Pazar - 09:13

Kader mahkumu çocuklardan muhteşem konser!

Buca Islahevi’nde kalan tutuklu çocuklar, Hiç Kimse Suçlu Doğmaz Projesi kapsamında ilk konserlerini vererek bir ilk yaşadı. Dört aydır hazırlandıkları gösterileri konuklarla paylaşan tutuklu çocuklar ayakta alkışlandı.

Kader mahkumu çocuklardan muhteşem konser!

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- İzmir Çocuk Eğitimevi Müdürlüğü (Buca Islahevi) ve Özel Dayanç Müzik Kursları’nın işbirliği, çok sayıda belediye ve sivil toplum örgütünün de desteği ile hayata geçirilen Hiç Kimse Suçlu Doğmaz Projesi ilk meyvesini verdi. Eğitim evinde tutukluluk halleri devam eden ve yaşları 11 ile 18 arasında değişen erkek ve kız 22 çocuk, sanatla ilk kez tanıştı. Dört aydır sürdürülen proje kapsamında ses ve sahne eğitimi alan; darbuka, bağlama ve gitar çalmayı öğrenen tutuklu çocuklar Kültürpark Fuar Alanı içindeki İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde sahneye çıktı.
 
SİVİL JANDARMA EŞLİK ETTİ
Çeşitli nedenlerle yolları tutuk evinde kesişen çocuklar, ortaya koydukları eserler ile katılımcılara doyumsuz bir gece yaşattı. Seyirciler, ritim grubu ile coşarken, gitar sunumu ve koro eşliğinde seslendirilen parçalarla duygusal anlar yaşadı. Hayatlarında ilk kez sanatla tanışan tutuklu çocuklar, kusursuz organizasyonla rüya gibi bir gece yaşadı. Konuklar tarafından ayakta alkışlanan ‘ıslahevi sakinleri’ bu özel gecede moralleri bozulmasın diye, ‘sivil’ kıyafetleri jandarmalar eşliğinde çıktı sahneye. Doyumsuz bir gecenin ardından demir cezaevi araçları ile soğuk koğuşlarına yeniden dönen çocuklar tek bir şey istedi organizasyon sahiplerinden: “Bu projeyi mutlaka devam ettirin”
 


TÜRKİYE’DE İLK KEZ DÜZENLENDİ
Türkiye’de ıslahevleri kapsamında ilk kez düzenlenen gecenin sunuculuğunu ünlü Sanatçı Sunay Akın üstlendi. Etkinliğe, CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Proje Sahibi- Balçova Belediyesi CHP Meclis Üyesi Muharrem Dayanç, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Erdal Aksünger, Musa Çam, Başsavcıvekili Yusuf Aslan, Balçova Termal A.Ş Genel Müdürü Turabi Çelebi ve çok sayıda konuk katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da gönderdiği telgrafla tutuklu çocuklara moral verdi. Sunay Akın’ın kısa gösterisi ile başlayan gecede ‘Çocuk neden suç işler’ konulu bir de slâyt gösterisi izletildi. Sırasıyla ritim, gitar, bağlama grupları ve koro hazırladıkları eserleri sergiledi. Seslendirilen parçalar, salondakiler tarafından alkış yağmuruna tutuldu. Buca Islahevi’nde kalan çocuklara 4 aylık proje süresince 3 müzik öğretmeni eşliğinde müzik eğitimi verildi. Çarşamba ve Cuma günleri bağlama, gitar ve vurmalı çalgı dersleri alan çocuklara ayrıca koro dersleri de ilave edildi.
 


AMAÇ SOSYAL YAŞAMA ADAPTE ETMEK
Gecede konuşma yapan proje sahibi- Dayanç Müzik Kurucusu ve Balçova Belediye Meclis Üyesi Muharrem Dayanç “Suçlu çocuk yoktur. Suça itilmiş çocuk vardır bakış açısıyla yola çıktık. Attığımız okun hedefe gitmesi bizleri memnun etti. Amacımız, tutuklu çocuklarımızın içlerindeki yetenekleri ortaya çıkarmak, onları toplumsal yaşama geri döndüklerinde yaşayacakları uyum sorunundan kurtarmaktır. Projemiz bundan sonra sürekli hale gelecek. İkinci etapta, sadece kadın mahkûmları kapsayacak bir projenin içine gireceğiz” dedi. Başsavcıvekili Yusuf Aslan ise “Türkiye’de, kız çocuklarının konuk edildiği tek eğitim evi İzmir’de. Onları birer emanet olarak görüyoruz ve buradan çıktıklarında sosyal yaşama yeniden kazandırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu. Gecenin sonunda, projeye katkı koyanlara teşekkür plaketi verildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mesut Yıldırm 19 Şubat 2012 Pazar 14:20

Emeği geçen, katkısı olan, düşünen, uygulayan, katılan herkesten Allah razı olsun.

Yorumu oyla      14      5  
nilaysermikökkılınç 19 Şubat 2012 Pazar 12:48

Proje üreten meclis üyemizle gurur duyduk.Konu çocuklar olunca proje iki kat daha anlamlı.Türkiye çapında yaygınlaşmasını umut ediyoruz.Bu proje belediye meclis üyelerinin seçimiyle ilgili kriterler açısından da önemli ! Belediye meclis üyeleri , iş takibi yapmayacak ,siyasi çıkar gütmeyecek ,topluma proje üreten yaratıcı kişiler olmalı. Ayrıca projeyi destekleyen herkesi kutlarımm !

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP İl Başkan Yardımcısı Tanrıverdi'ye son veda
İzmir'de, denizden cesedi çıkan MHP İl Başkan Yardımcısı Nurettin Tanrıverdi, ...
İzmir’de sendikacılardan gözaltılara protesto
İzmir'de Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) İzmir Şubeler Platformu üyeleri ...
Engin Ardıç'tan Şafak Pavey savunması
Engin Ardıç, Şafak Pavey için tepki çeken o sözlerin kendisine ait olmadığını, ...
 
İşçi Partisi’nden NATO önünde protesto
İşçi Partisi İzmir İl Başkanlığı üyeleri, NATO'nun Kara Kuvvetleri Komutanlığı ...
198 kişilik katiplik sınavına 4 bin 850 kişi başvurdu
İzmir Adliyesi'nde görev yapacak kadrolu ve sözleşmeli zabit katiplerinin ...
Hayata mucize tutunuş!
Tatilini geçirdiği İzmir'in Çeşme İlçesi'nde jet ski kazasında ağır yaralanıp ...
 
Konya'dan Norveç'e çocuk gelin ihracatı!
Norveç ve Almanya’da yaşayan Konyalılar, Konyalı 14-17 yaş arası çocuk ...
Yaşar Nuri Öztürk'ten yine çok tartışılacak bir iddia
Hocanın bu tezine göre Diyanet'ten para alan imamların kıldırdığı namazlar geçersiz.
6 yaşında çobandı 32 yaşında Viyana’yı sanatıyla fethetti!
6 yaşında Bingöl’de çobanlık yapan İsmet Özdek, 32 yaşında Avrupa’nın ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva